Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koti-ikävä iski Ikeassa

torstai, marraskuu 26, 2015

Vähän olin jo ihmetellytkin, että missä se oikein viipyy. Sitten se iski ihan yllättäen, koti-ikävä. Ikeassa, jouluvalojen ja tiskiharjojen keskellä.

Voiko ihminen kaivata tiskaamista ja Suomen marraskuuta? Näköjään voi. Sitäkin enemmän ikävöin pikkujouluja, glögi-iltoja, omaa kotia, joulutunnelmaa. Täällä joulutunnelmaan pääsee menemällä Ikeaan tai Walmartiin – jes. Huuli väpättäen ja suupielet alaspäin kääntyneenä haahuilin päämäärättömästi ympäriinsä hiplaillen Ikean joulutavaroita.

Näin Ikea-ravintolan. En Suomessa ikinä söisi Ikean ravintolassa, mutta nyt juoksin tiskille, tuupin pari kiinalaista mummoa tieltä kumoon ja pyysin lihapullia. Pieni Ruotsin lippu annoksessa lämmitti sydäntä. Ei oo eineslihapullat koskaan maistuneet näin hyvältä. Koti-ikävä ei niillä kyllä lähtenyt minnekään.

Ostin glögiviiniä, manteleita ja rusinoita. Näkkäriä ja irtokarkkeja ja graavilohta. Rahaa meni ihan liikaa mutta eipä sitä ikäväpäissään miettinyt. Otin Uberin kotiin ja maksoin tunnin matkasta 4,50 euroa, jotain hyvää tässäkin päivässä.

Sitten äkkiä peiton alle kylmyyttä pakoon – Shanghaissa oli eilen aivan mielettömän kylmä ja meidän huoneessa ei edes mene parvekkeen ovi kunnolla kiinni.

Ja kun aamulla heräsin, auringonsäteiden paistaessa ikkunasta sisään, tuntui jo paljon paremmalta.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa torstai, marraskuu 26, 2015 at 17:53

  Ranskassa asuessa Ikeasta tuli mulle oikeen pyhiinvaelluspaikka koti-ikävän iskiessa. En ole varmaan eläissäni syönyt yhtä paljon Ikean lihapullia tai juonut glögiä kuin vuoden aikana Ranskassa. Myös Suomi-tarjottavat vaihtarikemuihin löytyivät takuuvarmasti Ikeasta :D

 • Reply Teea / Curious Feet perjantai, marraskuu 27, 2015 at 16:21

  Tsemppiä koti-ikävän kanssa! Ikea varmaan onkin hyvä paikka silloin kun se iskee kun ympärillä on hetken jotain tuttua ja kotimaata muistuttavaa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, marraskuu 28, 2015 at 12:28

   Kiitos! Niin, toisaalta sen takia se juuri iskikin, kun näki kaikki tutut jutut. Onneksi se oli vain hetkellinen heikko hetki ja nyt taas paremmilla mielillä kohti tulevaa. :)

  Leave a Reply