Suomen suurin matkablogiyhteisö

M50 ja viikonlopun matkakohde… Pandoja!

torstai, marraskuu 19, 2015

Pari päivää sitten saimme viimeinkin aikaiseksi mennä Shanghain taidekortteliin, jota kutsutaan nimellä M50. En voi varsinaisesti sanoa olevani mikään taideihminen. Enemmänkin olen yksi niistä pöljistä, jotka nykytaidetta tuijottaessaan miettivät lähinnä että voisinko minäkin pyytää 20 tonnia taulusta, joka näyttää siltä, että kolme maalipurkkia kaatui vahingossa kankaalle ja sitten kissa asteli siitä päältä ja lopuksi lapsi kävi liiskaamassa kasan purkkaa päälle.

thumb_IMG_2457_1024

Näistä lähtökohdista siis lähdettiin. Yritin tietysti pitää ajatukset ominani, ja esittää sivistynyttä taidekriitikkoa kaverilleni. Hehe… Saattoi suustani silti pari sarkastista kommenttia livahtaa. Mutta se oikeastaan tekikin tästä vain hauskempaa, kun väittelimme taiteesta ja taiteilijoiden näkemyksistä.

Mutta vaikka lähtökohdat olivat mitkä olivat, oli meillä todella mielenkiintoinen iltapäivä M50:n gallerioita ja kahviloita kierrellen. Vaikka nykytaide ei olekaan mun juttu, on ihan hyvä välillä mennä mukavuusalueensa ulkopuolelle ja käyttää aikaa johonkin, mikä ei yleensä innostaisikaan.

thumb_IMG_0326_1024

Koko korttelissa oli muutenkin todella rento ja oikein hip tunnelma (ällöttävä sana), ja oli kiva rupatella taiteilijoille ja palloilla ympäriinsä.

thumb_IMG_0293_1024 thumb_IMG_2474_1024 thumb_IMG_2479_1024

Ja löytyipä paikalta itseäni enemmän kiinnostavaa taidemuotoa. Street art oli vallannut gallerioille johtavan tien. Taiteilijoiden tasosta voi sitten olla montaa mieltä. Katutaide ei taida varsinaisesti olla juttu Kiinassa, ainakaan Shanghaissa. Tähän mennessä olen nähnyt tässä 25 miljoonan ihmisen kaupungissa tasan yhden graffitin M50:n ulkopuolella.

thumb_IMG_2450_1024 thumb_IMG_2449_1024

Ja sitten seuraavaan asiaan. Ei se matkustamattomuus hirveän kauan kestänytkään. Tämän viikonlopun matkakohde on Chengdu! Chengdu on 14 miljoonan asukkaan kaupunki Sichuanin maakunnassa, ja se on tunnettu mielettömän tulisesta ruoasta ja tietenkin pandoistaan. Yksi koulukaveri jopa sanoi, että meidän pitäisi ostaa jotain pillereitä ellemme halua että suunnilleen kuolemme ruoan tulisuuteen. Jaahas… Kohta nähdään miten käy.

Sichuanin maakunnassa asuu 80% maailman pandoista. Me menemme katsomaan niitä lauantaina. Chengdussa sijaitsee kuuluisa pandojensuojelutarha, The Chengdu Panda Base, jossa näitä pallukoita tutkitaan ja keinohedelmöitetään, jotta ne eivät kuolisi sukupuuttoon.

Koska lentolippujen varauksessa tapahtui pienehkö moka, on meillä Chengdussa aikaa torstaiyöstä aina tiistaihin asti. Saa nähdä kuolemmeko tylsyyteen vai yllättääkö Chengdu. Toivottavasti yllättää. Paljon hyvää olen ainakin kuullut. Lisäksi paikka on nimetty ensimmäisenä Aasiassa Unescon City of Gastronomy -tittelillä. Taakse jäivät esimerkiksi Tokio, Singapore ja Hongkong. Että ruoasta ei ainakaan pitäisi tulla puutetta, ja odotukset on kovat.

Ja ai niin, nyt lähtevät testiin myös Air China ja China Southern Airlines. Kädet hikoilee jo.

Bloglovin’

Instagram

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply jerina torstai, marraskuu 19, 2015 at 19:20

  Oi pandoja! <3 Jään odottamaan kuvia…

 • Reply Hanna sunnuntai, marraskuu 22, 2015 at 18:05

  Jee pääsette näkee paljon pandoja! Pandojen lisäksi toinen kiva paikka on ”Tiibetiläis-kortteli”. Se ei mulle erityisesti mieleen ihmisten pukeutumisen perusteella! :)

  Tässä linkki: http://www.echinacities.com/Chengdu/city-guide/Chengdus-Tibetan-Quarter-Gateway-to-Tibet

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, marraskuu 23, 2015 at 01:01

   Joo tiibetiläisalueella vierailtiinkin jo, oli kyllä ihan ykkösjuttu! <3 Huomenna pandat, kuulemma pari vauvaakin pitäis olla näytillä. :)

  Leave a Reply