Suomen suurin matkablogiyhteisö

Courtyard by Marriott Puxi Shanghai

keskiviikko, marraskuu 18, 2015

Tässäpä teille hotellivinkki Shanghaihin: Courtyard by Marriott Puxi.

Kuten nimikin kertoo, hotelli sijaitsee Shanghaissa Puxin (eikä Pudongin) puolella. Kaupunkia tuntemattomille tiedoksi, että Shanghaita halkova joki erottaa nämä kaksi puolta toisistaan. Pudong on enemmän ”business district” kaikkine pilvenpiirtäjineen ja Puxi sitten sitä mutta myös kaikkea muuta.

Kokemuksemme ei alkanut kovin kivoissa merkeissä – kun saavuimme hotellihuoneeseen, näimme ikkunasta seuraavan näyn.

thumb_IMG_2238_1024

Aamuruuhkassa oli sattunut kolari jossa toisena osapuolena oli skootteri, ja siellä 11 kerrosta meitä alempana makasi ihminen joku ruumiina tai pahasti loukkaantuneena, ei koskaan selvinnyt. Hänellä oli ilmeisesti ollut kyydissään joku paperi- tai postilähetys, ja nyt paperit levisivät pikkuhiljaa tielle tuulen ja muiden autojen mukana. Se oli kyllä surullinen näky.

Kun saimme itsemme ikkunan edestä töllistelemästä, oli aika luoda tarkempi katsaus hotellihuoneeseen. Varsin miellyttävää Marriott-laatua! Oikeastaan huoneessa ei ollut mitään kovin erikoista, mutta se oli todella siisti, sängyt olivat muhkeat ja peitot paksut. Mitään nuhjaantuneisuutta ei ollut missään nimessä havaittavissa. Isoista ikkunoista näkyi kadulle ja vastapäiselle ostarille. Kylppäri oli tilava ja sadevesisuihkulla varustettu.

thumb_IMG_2235_1024

thumb_IMG_2236_1024

thumb_IMG_2237_1024

Hotellilta löytyy myös uima-allas ja kuntosali. Kuntosali näytti hyvältä, uima-allas oli aika perustasoa. Saunaa ei ollut.

Monia kiinnostaa eniten tietenkin aamupala. Meillä aamupala ei kuulunut diiliin, mutta kävimme yhtenä aamuna sen kuitenkin syömässä noin 20 euron hintaan. Aamiaiselta löytyi ruokaa niin kinkki- kuin länkkärimakuunkin, eikä kenelläkään löytynyt valituksen sanaa. Ei tämä aivan lemppariaamiaisekseni yltänyt, mutta todella hyvä se oli silti. Aivan hotelli vieressä on Wagas-ketjun kahvila, jonne voi suunnata aamupalalle, jos syystä tai toisesta ei aio hotellilla syödä.

thumb_IMG_0177_1024 thumb_IMG_0176_1024

thumb_IMG_0175_1024

thumb_IMG_0174_1024

Palvelu oli kautta linjain hyvää, ja ihanat hotellipojat juoksivat aina sateeseen viittomaan meille taksia ennen kuin kissaa ehdimme sanoa. Hotellissa oli jotenkin hyvä fiilis. Tähän voi tietenkin omalla kohdallani vaikuttaa se, että paras palvelu mitä olen kahteen kuukauteen saanut on ollut se, kun asuntolan vartija on huutanut pää punaisena kun olen unohtanut näyttää kulkukorttia portilla tai mikä pahempaa unohtanut avaimeni kotiin ja yrittänyt selittää kiinan, englannin ja siansaksan sekoituksella että kyllä mä oikeasti asun täällä vartijan ärjyessä mulle vastaan. Tai kun taksikuski on heittänyt ulos taksista raivokkaiden huutojen saattelemana, kun ei ole ilmeisesti tiennyt missä määränpääni on.

Mutta kyllä palvelu täällä oli oikeasti todella hyvää! Vai kuvittelenko mä vaan? Onkohan mun rima laskenut Kiinassa vietettyjen kuukausien jälkeen, täällä kun tuntuu että useimpien asiakaspalvelutöitä tekevien motto on ”asiakas on aina väärässä”. Tai ainakin länkkäri on aina väärässä. ;)

thumb_IMG_0009_1024 thumb_IMG_0007_1024

Hotellin sijainnin suhteen oli vähän ristiriitaiset fiilikset. Toisaalta sijainti oli erinomainen, vain kahden metropysäkin päässä People’s Squarelta eli yhdeltä Shanghain keskeisimmistä paikoista ja metroasemista. Toiseen suuntaan vain yhden pysäkin päässä on Shanghai Railway Station.

thumb_IMG_2239_1024

Toisaalta hotelli sijaitsee hiukan tylsällä alueella (Zhabei), ja ympärillä ei näy paljon muuta kuin muita hotelleja ja… No eipä paljon muuta. Paikallisia ruokapaikkoja ei ole liialti aivan välittömässä läheisyydessä, vaan aina on lähettävä vähän kauemmas löytääkseen mitään vähänkään kivempaa. Rautatieasemalta toki löytyy vaikka mitä, mutta ei nyt ehkä ihan mitään viehättäviä illallispaikkoja kuitenkaan.

Rautatieaseman läheisyyttä ei noin muuten tarvitse Shanghaissa missään nimessä pelätä. Siinä missä Euroopan suurkaupungeissa juna-aseman läheiset alueet ovat usein vähän rauhattomia ja turvattomiakin, eivätkä ainakaan viihtyisiä, niin Shanghaissa turvallisuudesta ei tarvitse täällä(kään) huolia, ei yhtään.

Pähkinänkuoressa: Jos hyvätasoinen hotelli aivan Shanghain tärkeimpien (turisti)paikkojen läheisyydessä kiinnostaa, kannattaa tätä hotellia ehdottomasti harkita. Jos tärkeää on hotellin välittömän ympäristön viihtyisyys ja tunnelmallisuus, kannattaa katseet suunnata muualle.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply