Suomen suurin matkablogiyhteisö

Halloweenin vierailevat tähdet ja pako asuntolasta

tiistai, marraskuu 3, 2015

Äiti ja sisko toivat syksyn mukanaan Shanghaihin. Puolitoista viikkoa sitten täällä oli vielä ihan kesäkelit, mutta nyt on sadetta ja viimaa vaikka muille jakaa. Tosin toisaalta tuntuu, että lämpötila vaihtelee huimasti ihan päivittäin – omalla tuurillani lähden aina kylminä päivinä kesämekossa liikenteeseen ja hytisen ja lainaan muilta vaatteita (sori kaverit), ja sitten kun varaudun kerrospukeutumalla niin ajaudun aina kuumankosteisiin ruuhkametroihin ja joudun peittelemään hikiläntteihin kastunutta selkääni loppupäivän.

Rainy Shanghai French Concession Rose Garden

Tuliaiset olivat erittäin asialliset, kaipa perhe aavisteli että tuleva viikko tulisi olemaan samaan aikaan hauska mutta raskas. Mulla on viikko kulunut nimittäin pitkälti päivien suunnittelun ja oppaana toimimisen merkeissä, kun oon esitellyt Shanghaita näille vieraileville tähdille. On vierailtu Financial Towerissa, Circus Worldissa, French ConcessionissaEast Nanjing Roadilla ja kaikissa muissa ”pakollisissa” kohteissa. Useimmat paikat olen tietenkin jo nähnyt, mutta esimerksiki Jade Buddha Templessa pääsin käymään nyt ensimmäistä kertaa.

thumb_IMG_9977_1024

thumb_IMG_0010_1024

thumb_IMG_0045_1024

Lisäksi on tietenkin shoppailtu ja tutustuttu kiinalaiseen ruokakulttuuriin. Suurin yllätys on ollut se, ettei ruoka ole samanlaista kuin Suomen kiinalaisissa ravintoloissa. Ei tosiaan ole ei, enkä tiedä pystynkö enää vaihdon jälkeen mennä johonkin Forumin ravintolamaailman kinkkiraflaan itkuun purshkahtamatta. Tuskin. Täytyy varata nessupaketti mukaan.

Ja tietenkin on ollut ihana päästä meidän, myönnettäköön, karuhkosta asuntolasta nukkumaan Marriottin muhkeisiin lakanoihin ja tepastelemaan pehmeällä kokolattiamatolla. Meidän asuntolahuoneen lattiaa kun peittää korkeintaan paksu pölykerros.

thumb_IMG_0025_1024

thumb_IMG_2243_1024

Halloween oli Shanghaissa yllättävän iso juttu. Johtuu toki suureksi osaksi omasta elämänpiiristäni eli siitä, että 99% ystävistäni täällä ei ole kiinalaisia, ja noista 99 prosentista 85 prosenttia on kanadalaisia ja jenkkejä.

thumb_IMG_2254_1024  thumb_IMG_2252_1024

Lauantai-iltana jätimme äidin viinilasilliselle hotellin baariin ja lähdimme kaverini halloween-bileisiin asianmukaisesti pukeutuneena. Tai niin luulimme – bileissä tajusimme, että olimme oikeasti todella alipukeutuneita koska totta kai kaikki muut olivat pukeutuneet ja maskeeranneet aivan viimeisen päälle jenkkimäisellä panostuksella. Kyllä tuli taas suomalainen olo. Bileet olivat anyways oikein onnistuneet, eikä vessan tukkeutumista suurempaa hämminkiä aiheutunut. Ihan normisettiä siis.

thumb_IMG_2256_1024

Tutustuttiin muuten juhlissa norjalaiseen poikaan, joka sanoi osaavansa vähän suomea. Ajattelin kuulevani sen peruslitanian suomalaisia kirosanoja. Pian kuulin kuitenkin selvällä suomenkielellä (joskin vahvalla norjalaisaksentilla) ”kuka v**** täällä heittelee mustikoita?”. No, olihan tuo nyt vähän omaperäisempää.

Viikko on hurahtanut aivan älyttömän nopsaan (tiedostan toistavani itseäni joka postauksessa) ja huomenna onkin äidin ja Tuulin viimeinen päivä täällä. Mulla on iltapäivään asti luentoja ja kouluhommia, mutta varmasti juhlistamme viimeistä iltaa syömällä ja juomalla jossain Shanghain paremmista ravintoloista.

thumb_IMG_2249_1024

Tai sitten vien Tuulin vain syömään stinky tofua. Tuossa se vieressä nytkin valittaa, kuinka stinky tofun haju ei vieläkään ole haihtunut nenästänsä pois, vaikka viimeksi kuljimme tofukojun ohi kaksitoista tuntia sitten. Mä alan jo vähän tykästyä stinky tofun hajuun – olenko muuttumassa kiinalaiseksi?

Tässä tämän kerran pikapäivitykset, toivottavasti syksy ei ole masentanut ihmisiä siellä Suomessakaan. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille ! :)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tiia/reisereise tiistai, marraskuu 3, 2015 at 04:59

    Eikä, ihanat nimet teillä, Meri ja Tuuli! :)

  • Leave a Reply