Suomen suurin matkablogiyhteisö

(Yö)elämäntäyteinen viikko

maanantai, lokakuu 26, 2015

Viikot vierii eikä blogiakaan ehdi näköjään päivittää. Tällä viikolla on juostu pää kolmantena jalkana paikasta toiseen, sirkuksesta oluttuoppien kautta pohjoismaalaisten urailtaan. Jestas kun tuntuu että viime maanantaista olisi jo ikuisuus, ja samalla tuntuu että sehän oli vasta eilen.

Maanantaina olin järjestänyt meidän vaihtariporukalle retken Shanghain akrobaattisirkukseen (raporttia tulossa joskus myöhemmin!), ja oli kyllä halpojen lippujensa arvoinen show ja enemmänkin. Oli muuten aikamoinen tuska saada 20 ihmisen aikataulut täsmäämään, jotta kaikki halukkaat pääsisivät osallistumaan. Noin 500 wechat-viestin jälkeen maanantai-ilta kuitenkin sopi useimmille. Show oli hieno. Kiinalaisia ei tosin kiinnostanut liikaa osoittaa kiitosta esiintyjille, sillä samalla hetkellä kun viimeinen ohjelmanumero oli loppumassa alkoi kilpajuoksu ulko-oville ja ulkomaalaiset olivatkin ainoita, jotka jäivät taputtamaan esiintyjien tullessa vielä kerran lavalle.

Tiistaina oli koulupäivä ja myös Kanadan vaalit saivat loppuhuipennuksensa liberaalien voittaessa. Koska pari läheisintä ystävääni täällä on Kanadasta ja he ovat suuria liberaalipuolueen kannattajia päätimme juhlistaa vaalitulosta tacolounaalla kampuksen lähellä. Kummasti täällä Kiinassa alentuu vaatimukset länsimaista ruokaa kohtaan – missä tahansa muualla olisin nauranut nämä tacot ulos ravintolasta mutta täällä, kuukausien nuudelipitoisen ruokavalion jälkeen, ne maistuivat yksinkertaisesti taivaallisilta.

IMG_9820

Illalla lähdettiin vielä aivan kampuksen kulmalla sijaitsevaan Helen’siin puimaan politiikkaa muutaman tuopillisen ääreen. Paikallista Tsingtaoa voi juoda enemmänkin ilman sen suurempaa huolta huomisesta, sillä alkoholipituisuus on melko matala, nimittäin reilu 3%.

Keskiviikko olikin sitten ainoa päivä tällä viikolla, kun mitään erikoisia suunnitelmia ei ollut ja päivä menikin oikeastaan aikalailla tyhjää toimittaessa.

Torstaina pitkän koulupäivän jälkeen oli tiedossa pohjoismaalaisille tarkoitettu Nordic Career Night täällä Fudanin kampuksen Nordic Centerissa. Ruokaa, juomaa ja pohjoismaalaisia nuoria aikuisia puhumassa uran luomisesta Kiinassa. Pohjoismaiset yritykset promosivat itseään ja esittelivät harjoittelupaikkojaan.

thumb_IMG_9836_1024

Parasta tässä tapahtumassa oli kuitenkin se, että viimeksi Hainanilla näkemäni ystävä saapui muiden Suomi-vahvistusten kanssa Guangzhousta Shanghaihin viikonlopuksi. Suuntasimme tapahtuman jälkeen pohjoismaalaisten kesken läheiseen kuppilaan, ja tapasinkin muutamia muita Fudanissa opiskelevia suomalaisia.

Ilta jatkui Mintiin, jota pidetään Shanghain hienoimpana klubina. Dresscode on tiukka, tänne ei voi ylipukeutua. Sisältä löytyy muun muassa kristallikruunu poikineen ja tietenkin myös allas, jossa uiskentelee haikaloja. Kiina – eläinystävän paratiisi. Pöydät notkuivat kiinalaisten tilaamia Moet-pulloja, mutta me köyhät opiskelijat saimme taas nauttia promoottorien tarjoamasta vokda-appelsiinimehusta. ”Nam”.

thumb_IMG_9843_1024

Mintista matkasimme vielä Luceen, joka nyt oli yksi kiinalainen klubi lisää. Eli (huono) musiikki liian kovalla, lähes alastomia tanssijoita ja sankka, silmiä kirvelevä tupakansavu. Ei tarvetta mennä uudelleen.

Perjantaina oli aikainen herätys luennolle ja nähdessäni itseni peilistä mietin, että missä vaiheessa suunnitelma aikaisesta kotiintulosta oli eilisen aikana kuopattu.

Illalla meillä oli koulun järjestemä vierailu kiinalaiseen oopperaan. Erittäin tylsä kokemus, varsinkin jos ei puhu kiinaa. Ei voi kyllä suositella kenellekään. Erään opiskelukaverin kommentti siitä, että kiinalainen ooppera kuulostaa kahden kiimaisen kissan naukumiselta, osoittautui erittäin kuvaavaksi.

thumb_IMG_9891_1024

Onneksi perjantai-iltanakaan ei tarvinnut jäädä surkuttelemaan kohtaloaan kotisohvalle – japanilainen poika (suurin tuntemani Ruotsi-fani) järjesti opiskelijakämpässään kotibileet, joihin oli wechat-ryhmässä kutsuttu 200 ihmistä. Tyypin tavoitteena oli kerätä ihmisiä mahdollisimman monesta valtiosta, ja oli hauska lukea hänen kokoamaansa listaa osallistujamaista ja myös siitä, minkä maalaisia vielä etsittiin mukaan. Minä tietenkin ylpeänä edustin Suomea. Olipa bileissä kuulemma joku pohjoiskorealainenkin.

thumb_IMG_9914_1024

Lauantaina seikkailin French Concessionin alueella, ihastelin tunnelmaa ja kävin manikyyrissa laittamassa kynnet kuntoon.

Illalla oli aika viedä Guangzhoun vieraat legendaariseen Bar Rougeen ihastelemaan maisemia överihintaisten drinkkien ääreen.

IMG_9925 IMG_9930 IMG_9944

Rougesta matka jatkui joidenkin ranskalaisten kotibileisiin, josta taas lähdettiin C’s-nimiseen pikkupaikkaan (Shanghain halvimmat juomat?) ja sieltä vielä Mansion-klubille. Nousi heti suosikkipaikkojeni joukkoon! Hyvää musiikkia ja 100 rmb pääsylipun hinnalla sai 5 drinkkilippua. Kotiin saavuttiin joskus aamukuuden aikaan ja tuntui kyllä uskomattoman hyvältä ottaa kengät pois jalasta ja kaatua sänkyyn.

Sunnuntaina oli taas herätessä melko tahmea olo, mutta koska lounastreffit guangzhoulaisten kanssa oli jo sovittuna ei auttanut muu kuin kerätä itsensä ja lähteä kaupungille. Totta kai otin ajatuksissani väärän bussin ja ajauduin niin kauas lähimmästä metroasemasta, että jouduin lopulta suhaamaan taksilla paikalle. Ärsytti maksaa taksista pitkän matkan hinta, kunnes muistin että tuohon hintaan olisin vasta istunut taksin kyytiin Suomessa.

Lounaspaikkana oli aika mielenkiintoinen ravintola, siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Mutta ymmärtänette kuinka viikot menevät täällä nopeasti, ja miksi kirjoitustauot välillä venähtävät. Tuntuu, että tällä viikolla ei ole ehtinyt hetkeksikään istua alas ja joka aamu herätessä olo on vain edellistä aamua karmeampi. Silmäpussien koko lähentelee ennätyksellisiä mittoja ja jalat rukoilevat taukoa tanssimisesta.

Ensi viikko mennään ainakin yöelämän puolesta vähän rauhallisemmissa merkeissä äitini ja siskoni saapuessa keskiviikkona vierailulle. Halleluja, saan muuttaa viikoksi hotelliin ja karistaa meidän ahtaan ja tunkkaisen asuntolahuoneen tomut jaloistani. Ja silmäpussitkin ehtivät toivottavasti vähän tasoittua ennen seuraavien viikkojen koettelemuksia.

Bloglovin’ täällä ja Instagram täällä

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply laurasitinerary maanantai, lokakuu 26, 2015 at 10:45

  Hulppean kuuloista! Millaista opiskelu on ollut?
  Ja millaista Nordic Career Nightissa oli? Oh, Fudan muistoissain! Vietin siella kesan 2008.
  Ihanaa vaihtoreissua sinulle!
  t. Laura / http://www.rantapallo.fi/laurasitinerary/

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, lokakuu 26, 2015 at 18:52

   Täällä on ollut kyllä tähän mennessä ihan mahtavaa! :) Tykkään Fudanista, vaikka sijainti onkin aika syrjäinen. Opiskelu on toisaalta vaativampaa ja toisaalta helpompaa kuin Suomessa – täytynee omistaa kokonainen postaus asialle lähitulevaisuudessa. Career Night oli ihan mielenkiintoinen, tosin hyödyllisempi varmasti kauppis- yms. opiskelijoille kuin meille oikkareille.

   Kiva että kommentoit Laura! :)

 • Reply miraorvokki maanantai, lokakuu 26, 2015 at 14:34

  Et usko millaisessa nosteessa krooninen matkakuume on tämän postauksen jälkeen… Mä niin haluaisin syödä noita ruokia ja katsella Shanghain valoja…. Ah!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, lokakuu 26, 2015 at 18:53

   No kohtahan sä jo pääset reissuun? ;) Shanghain valot on kyllä lunastaneet paikkansa mun sydämessä <3

 • Reply aNNa tiistai, lokakuu 27, 2015 at 09:59

  Oh, nyt muistuikin mieleen, miksi vaihtarielämää oli niin kivaa! Ne muistot.. :)

 • Reply Lettileena tiistai, lokakuu 27, 2015 at 10:22

  Excuse-me… Parempi olisi nähdä myös yöelämää!

 • Leave a Reply