Suomen suurin matkablogiyhteisö

Saasteita, vatsanpuruja ja lisää ladies’ nighteja

keskiviikko, syyskuu 23, 2015

Joku täällä sanoi minulle, että Shanghain ilman hengittäminen on verrattavissa 16 tupakan polttamiseen päivässä. Järkytyin, mutta toki aloin heti epäillä kuulemaani. Mitään todisteita en tälle väittämälle löytänyt, vaan useampien artikkelien mukaan keskiverto päivä täällä vastaa noin puolen tupakan polttamista. Eihän se hyväksi ole, mutta on sitä varmaan haitallisempiakin asioita ihmiskeholle olemassa.

Viimeiset viikot täällä on ollut hyvä ilmanlaatu, ja puhelimessani oleva sovellus ilmoitteleekin aina aamuisin, että ilmanlaatu on hyvä ja sopii ulkoiluaktiviteetteihin. Mutta huonojakin päiviä on ollut. En ole itse tätä kuitenkaan konkreettisesti huomannut, mutta saastepäivinä koulukaverit ovat valittaneet silmien kirvelystä ja hengityksen vaikeutumisesta.

Päätin eilen uhmata kohtaloa ja vaikka saasteita oli kohtuullisesti, lähdin tunnin juoksulenkille. Siinä henkeä haukkoessa tuli kyllä mieleen, että monenkohan tupakan verran tuli vedettyä saastetta keuhkoihin. Hikinen olin ainakin. Kiinalaiset lähtevät lenkkeilemään yleensä vasta pimeän tultua, ja silloin Fudanin kampus täyttyykin juoksijoista. Kampus on niin iso, että ihan hyvän lenkin saa vedettyä kiertämällä kampuksen kerran pari ympäri. Koska meillä oli illallinen sovittuna, mun oli pakko lähteä lenkkeilemään aikaisemmin, kun ilma ei vielä ollut viilentynyt. Kun pääsin kotiin, mä oikeasti valuin hikeä. Jos olisin jäänyt hetkeksikään paikalleni, alle olisi varmaan sekunnissa ilmestynyt kamala hikilammikko.

Siispä äkkiä suihkuun, illalliskamat niskaan ja muiden asuntolassa asuvien tyyppien kanssa taksilla kohti läheistä ostoskeskusta, jossa sen illan illallispaikka sijaitsi. Täällä muuten monet hyvätkin ravintolat sijaitsevat ostareissa, mikä on vähän outoa. Suomessa kun ostarista löytyy yleensä Hese ja Rosso.

Vuorossa oli teppanyaki-ilta, mutta valitettavasti meille selvisi vasta paikan päällä kyseessä olevan kiinalainen teppanyaki… Jep jep. Teppanyaki-ravintolathan siis valmistavat yleensä japanilaista ruokaa ja idea on siinä, että istutaan pöydän ääressä jonka edessä kokki kokkaa kaikki ruoat edessäsi. Nyt mentiin sitten samalla meiningillä paitsi kinkkisafkalla. Ravintola ei ollut erityisen hyvä, ja aamulla monilla oli vatsanpuruja joten liekö ruoassa ollut jotain huonoksi mennyttä… Itsekin jouduin tänään tulemaan tuntien jälkeen suoraan kämpille lepäämään, kun huono olo yllätti.

IMG_9375 IMG_9383

Iltahan meillä jatkui aika myöhään pubin kautta klubille, ja ensimmäistä kertaa vastaan tuli gents’ night! Tällä kertaa siis miehet saivat ilmaisia juomia. Välillä näinkin päin!

Tänään olisi taas onneksi ladies’ nightin vuoro, ja aika hyvissä puitteissa: Shanghai Financial Towerin 92. kerroksessa. Olokin parani kummasti, kun hain alakerran kaupasta ruisleipää ja Oreo-jäätelöä. ;)

Kovin myöhään ei voi kuitenkaan tänään viipyä sillä huomenna on pitkä koulupäivä, jonka jälkeen lähdetään yöjunalla kohti Huangshania, jossa vietetään pari yötä Yellow Mountains -nimistä vuoristokohdetta tutkaillen.

Gotta love life in Shanghai!

PS. Pahoittelut huonoista kuvista, kiinalainen nettiyhteys laittaa aina kuvien lataamisen kanssa aina ihan urakalla hanttiin ja just nyt en vaan jaksa tapella asian kanssa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply