Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ekaa kertaa British Airwaysin kyydissä & Heathrown Aspire-lounge

torstai, elokuu 27, 2015

Pitkään sitä on saanut tätä Tellusta liihotella ristiin ja rastiin ilman että on päässyt (tai joutunut, miten sen nyt ottaa?) British Airwaysin sinipunavalkoisin siivin lentelemään. Eipä sillä, oma listani lentoyhtiöistä joilla olen lentänyt on itseasiassa yllättävänkin suppea. Mutta jostain syystä en ollut kuullut British Airwaysista juuri mitään kokemuksia edes kavereilta muutamaa tuttua lukuunottamatta. Joitain blogijuttuja oli kyllä tullut luettua.

Lensimme siis British Airwaysilla Helsingistä Lontoon kautta Shanghaihin.

Ennakko-odotukset. Odotusten voinee sanoa olleen melko korkealla. Omissa silmissäni BA on luotettava ja moderni, asiakasystävällinen yhtiö. Mainoksen uhri? Pari tuttua kuitenkin vakuutteli, että BA:lla osataan asiakaspalvelu, ja eräs lukija kommentoi yhteen aikaisempaan postaukseeni, että ruoka oli ollut todella hyvää hänen BA-lennoillaan. Mitään suurempia marinoita ei ollut korviini siis kantautunut, ja kun varausvahvistuksesta ilmeni, että HKI-LHR -välillä saisi ilmaiseksi snackia, oli tämä Finnairin ja Norwegianin ruoka-, tai siis ruoattomuuspolitiikkaan tottunut tyttö jo lähes myyty.

IMG_8740

Todellinen kokemus. HEL-LHR lento oli ihan OK. Lentoemännät ja stuertit vaikuttivat syystä tai toisesta älyttömän kiireisiltä viilettäessään tukka putkella pitkin käytäviä. En ollut ehtinyt juoda edes appelsiinimehuani loppuun, kun laseja ja roskia tultiin jo keräämään kauhealla vauhdilla pois. Lisäksi toinen vessa oli rikki, jonka takia vessajono muodostui ajoittain todella pitkäksi. Kone oli kuitenkin suht freesi ja perille päästiin turvallisesti, mikä tietenkin on tärkeintä.

Niin ja se ennakkohypettämäni snack. Kinkkuleipä, jossa ei kyllä ollut paljon kehumista.

Heathrown termiinali 5 oli perjantaiaamupäivänä tupaten täynnä porukkaa. Tai ehkä se on aina, en nimittäin ole ikinä ennen kentällä vieraillut. Joka tapauksessa väenpaljous alkoi ahdistaa (onneksi Shanghaissa on niin vähän ihmisiä), ja päätettiin mennä Aspire Loungeen, sillä vaihtoaikaa oli kuitenkin yli neljä tuntia. Vasta kesällä avattu lounge on 5-terminaalin ainoa lounge, joka ei ole British Airwaysin alla. Ja loungeen meno kyllä kannatti. Supermukavat nojatuolit, riittävät latauspaikat kaikille härpäkkeille, ilmainen skumppa ja pieni purtava (vaikkei niin erityistä ollutkaan) olivat oikein tervetulleita pitkältä tuntuvan odotuksen selättämiseen. Me päästiin loungeen Priority Passilla. Muutoin sisäänpääsy maksaa aikuiselta 35 puntaa. Mielestäni Heathrown Aspire Lounge on pidemmille vaihdoille hyvä, mutta jos aikaa kentällä on vain pari tuntia eikä omista Priority Passia, en ehkä maksaisi tuota summaa sisäänpääsystä.

IMG_8743

Lontoo – Shanghai -väli sujui hyvin sekin. Kone vaikutti uudelta ja palvelu pelasi. Me olimme juuri syöneet Gordon Ramsayn ravintolassa Heathrowlla (haha, tästä lisää myöhemmin…), joten emme olleet kovin nälkäisia alkumatkasta, kun ruoka jaettiin. Syötiin kuitenkin vähän varastoon, koska edessä oli taas pitkä aika ilman ruokaa. Itse pääruoka, vegelasagne, ei nyt ollut mikään kaksinen esitys. Sen sijaan salaatin virkaa hoitanut feta-couscous oli oikeasti todella hyvää, samoin jälkkäri! Myös lisänä ollut juusto kekseineen upposi hyvin. Kyllä BA ruoan suhteen jotakuinkin siis lunasti odotukset tällä pitkällä lennolla.

IMG_8734

Mutta voi luoja, että tuntui 11 tunnin lentomatka PIT-KÄL-TÄ! Onhan näitä ennenkin lennelty, en tiedä mikä oli erilailla tällä kertaa. Ehkä se, että matkaa ei tehty yöllä vaan päivällä. Kun olin syönyt, nukkunut pariin otteeseen, ravannut vessassa ja jaloittelemassa, katsonut Homelandin nelostuottarin puoliksi ja tehnyt vaikka mitä muuta, olin varma, että nyt on enää pari tuntia istumista edessä.

Ja mitä vielä. Lennosta oli mennyt alle puolet, ja yli 6 tuntia oli vielä jäljellä. Ei auttanut kuin purra hammasta ja leikitellä ajatuksella ihanasta edessä olevasta jet lagista, kun nukuttuakaan ei oikein saanut.

Näin ollen kaksi ihan hyvää kokemusta British Airwaysin kyydissä, mutta ei mitenkään niin mieleenpainuvia, että yhtiö nousisi lempiyhtiöideni joukkoon.
Oletteko te lentäneet BA:lla ja mitä ootte tykänneet?

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kthetraveller torstai, elokuu 27, 2015 at 12:44

  Juups, muutaman kerran BA:n kyydissä liihotellut. Eka lento Euroopan sisällä oli aivan mieletön, sillä henkilökunnalla oli hauskaa ja siten myös meillä. Toinen kerta oli yksi pidempi väli Ausseihin ja sitten ei ollutkaan enää niin kivaa. Henkilökunta ei jäänyt mieleen oikein mitenkään, eikä ruokakaan, mutta iso, vanha kone ei vaan oikein napannut, kun siellä turistissa möllötti ahtautuneena pikkuiseen penkkiin useamman muun sadan ihmisen kanssa. Lennän BA:lla seuraavan kerran ensi vuoden alkupuolella Tukholma-Lontoo-Los Angeles-välin ja paluussa Lontoo-Tukholma-välin, joten mielenkiinnolla odottelen niitä lentoja.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 27, 2015 at 18:17

   No niin, kerrot sitten miten meni. Mulla jäi vähän sellainen hajuton ja mauton fiilis koko yhtiöstä nyt. Voisin hyvin lentää BA:lla jatkossakin, mutta mikäli joku enemmän lemppari yhtiö sattuu lentämään samaa väliä samoilla hinnoilla, niin kyllä silloin valinta taitaa kallistua pois BA:sta.

   • Reply Kthetraveller torstai, elokuu 27, 2015 at 19:25

    Jos vaan pääset lentelemään Emiratesilla niin kokeile sitä. Mä ainakin tykkäsin molemmista kerroista.

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, elokuu 28, 2015 at 11:11

     Joo Emirates on kyllä ihan mun listan kärkipäässä niillä, joilla haluan tulevaisuudessa lentää!

 • Reply lena / london and beyond torstai, elokuu 27, 2015 at 19:18

  Hyvä postaus! Me lennetään ensi viikolla BA:lla pitkästä aikaa ja teen siitä tuttuun tapaan lentoyhtiöjutun. Tosi hauska oli lukea sun kokemuksia näin melkein reaaliajassa. :) Mä suureksi osaksi tykkään BA:sta. Mulla on käynyt tosi hyvä tuuri palvelun kanssa (tietysti muutama poikkeus mahtuu aina joukkooon) ja vaikka eihän se mikään gourmet- tarjoilu olekaan, saa lasin viiniä ja jotain pientä purtavaa. Matteo oli jo ihan innoissaan, että päästään testaamaan tuo Gordon Ramsayn ravintola, kun yleensä lennetään muista terminaaleista. Alettiin kuitenkin selvittämään, ja BA lentää noin 4 kohteeseen kolmosterminaalista. Eli jää välistä tälläkin kertaa, harmi. Olisi ollut hauska kokeilla. Ootan sun juttua sitä suuremmalla syyllä. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, elokuu 28, 2015 at 11:10

   Hei kiva että joku ihan odottaa mun lentokenttäravintolapostausta! :D Ja niin, BA oli ihan jees, ehkä mulla oli odotukset vähän liian korkealla… Miksi mä aina hilaan ne sinne asiassa kuin asiassa? Mutta ehdottomasti lennän jatkossakin, jos hinta ja matka-aika kohteeseen on kohdallaan.:) Sun lentopostauksia on aina kiva lukea!

  Leave a Reply