Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lisää Shanghaita ja tutustuminen yliopistoon

keskiviikko, elokuu 26, 2015

Kaupunkiin tutustuminen jatkuu, tosin niin jatkuu myös jet lag. Meillä on unirytmi aika sekaisin, ja mm. toissayönä mentiin vasta kolmen aikaan nukkumaan (vaikkei oltu juhlimassa) ja herättiin joskus kahdeltatoista… Siitä se päivä sitten lähti verkkaisesti käyntiin, ja otettiinkin heti taksi lounaspaikkaan kaupungin toiselle puolelle. Raahauduimme sinne siksi, että siellä oli tietty hot pot -paikka, johon halusimme ehdottomasti mennä. Metrolla olisi päässyt superhalvalla, mutta koska taksi ja Uber ovat tosi halpoja nekin, säästimme aikaa ja hyppäsimme tällä kertaa Uberiin.

Paikka oli aika vaikea löytää, kuten about jokainen paikka, jota olemme varta vasten Shanghaissa etsineet. Perille päästyämme kohtasimme kuitenkin niin omituista ja ystävällistä palvelua, että onneksi menimme.

Olimme tietenkin ainoat länkkärit koko raflassa, eikä aluksi kukaan puhunut meille englantia. Jostain takahuoneesta meille kuitenkin tulostettiin englanninkieliset menut, joista sitten vähän summamutikalla raksimme haluamiamme ruokia. Hot pot -ravintolassa ideana on siis keittää itse lihoja ja kasviksia erilaisissa liemissä. Pöydän keskellä oli syvennys, johon tuotiin kahta meidän valitsemaa kastiketta, ja siinä sitten paistoimme ruokamme. Toinen valitsemamme kastike oli varmaan tulisinta, jota olen ikinä syönyt.

Tiedättekö sen Madventuresin jakson, jossa Tunna syö jonkun maailman vahvimman chilin tai vastaavan, ja Tunnan suusta alkaa valua vettä, koska chili on niin tulinen? Siltä musta tuntui, kun pistin suuhuni mitään siinä tulilessa liemessä keitettyä. Onneksi toinen oli miedompaa.

thumb_IMG_8819_1024

Meille tuotiin myös jotain outoja kalapullia (”thanks for coming here”). Luulimme, että nekin kuuluisi heittää liemeen keitettäväksi. Ihmeteltiin sitten, miten ne ovat niin kumimaisia, siis kunnon kumipalloja joita hädin tuskin sai hampailla rikki… Lopulta paljastui, että ne oli jo keitetty keittiössä, ja ne olisi pitänyt syödä suoraan. Ihmekös, että olivat kumisia.

Tilasimme myös tuoreita nuudeleita, joita joku mies showmaisesti tuli heittelemään aina pöytäseurueen luo.. Meidän nuudeleita ei kuitenkaan pitkän odottelunkaan jälkeen alkanut kuulua. Kysyttyämme asiasta tuli ainoa vähän englantia osaava tarjoilija ilmoittamaan että ”noodle master sick and go home”, vaikka nähtiin kyllä tämä arvoisa noodle master edelleen keittiössä…

Syystä tai toisesta noodle master ei halunnut meille nuudeleita pyöritellä, joten muut työntekijät laittoivat sitten tämän ainoan englantia osaavan raukan pyörittelemään pitkää nuudelitaikinaa ilmassa meille. Pahoitteli kovin, että ensimmäinen kerta kyseessä eikä osaa kovin hyvin. Nuudelit osuivat hyvän kerran aina lattiaan asti, mutta tarjoilija vain totesi ”oh sorry” ja laittoi lattialla kierineet nuudelit meidän liemiin paistumaan. :D

Muuten päivä menikin Qipu Lu:n markkinoilla, joista kerron joskus toiste. Illalla käytiin street food tourilla ja syötiin mm. käärmettä, mutta sekin ansaitsee ihan oman postauksensa.

thumb_IMG_8828_1024

Tämä päivä vietettiin tutustumalla mun tulevaan yliopistoon ja käymällä valmiiksi katsomassa ne paikat, joissa mun pitää olla tiettynä päivänä rekisteröitymässä.

Yliopiston päärakennus oli massiivinen ilmestys.

IMG_8859 IMG_8861

Kampusalue näytti todella viihtyisältä pienine hedelmäkojuineen ja minimarketeineen, tennis- ja koriskenttineen. Leveitä katuja ja paljon puistomaisia alueita. Käytiin katselemassa ympärillemme ja tarkistamassa reitti mun asunnolle, jonne pääsen muuttamaan sunnuntaina. Haettiin myös Walmartista pyyhkeitä ja vähän muuta tarpeellista muuttoa varten. Olin todella vaikuttunut kampusalueesta, sillä eipä tule Otaniemen lisäksi mieleen yhtään vastaavaa Suomessa. Siellä oli jotenkin tunnelmallista, ja massiivinen päärakennus oli vain kirsikkana kakun päällä.

Fudan School of Law sijaitsee erillisellä kampuksella, joka sijaitsee metrolinjan 10 viimeisen pysäkin tuntumassa, 3,5 kilometrin päässä pääkampukselta. Siellä alkoi jo olla aika hiljaista, mutta metroparkkiin jätettyjen pyörien määrä kertoi, että kyllä tännekin muutama niistä Shanghain 24 miljoonasta ihmisestä riittää.

IMG_8889

Eikä law school builging varsinaisesti vaatimattomuutta kuvastanut sekään… Massiivinen rakennus, upeat puistolaueet lampineen ja jättimäinen kirjasto. Näky paikanpäällä oli mykistävä.

Koska lounaaksi oltiin tänään nautittu vain parin euron nuudelikeitto, lähdettiin illalla syömään vähän paremmin Lost Heaven -nimiseen ravintolaan. Sieltä käveltiin vielä Bundin kautta Hyatt-hotellin näköalabaariin drinksuille. Nyt maataan hostellilla ja tapellaan netin kanssa. Romanttista. ;)

Toivottavasti postauksen kuvat näkyvät teille iha normaalisti. Täällä hostellilla on tosiaan mielettömän huono nettiyhteys. Sen takia tekstikin voi olla vähän kankeaa – silloin kun netti toimii, on julkaistava se mikä on edes suunnilleen valmiina, vaikka oikolukua ei olisi ehtinyt suorittaa. Muuten julkaisu venyy taas määrittömättön ajan eteenpäin. Ja mä haluan, että pysytte suunnilleen ajantasalla kuulumisista täällä, eikä postaukset laahaa viikkoja perässä.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply aNNa keskiviikko, elokuu 26, 2015 at 12:26

  Haha, hauska ravintolakokemus! :D Onko Uber siellä laillista? Ja tosi mahtavan näköinen teidän law school building!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, elokuu 26, 2015 at 14:23

   Itse asiassa en tiedä onko sen laillisempaa kuin Suomessakaan, mutta ainakin se toimii hyvin ja autoja on missä tahansa saatavilla parin minuutin varoitusajalla. :) Ainoa ongelma tuli, kun Uber kerran vaati laittamaan myös määränpään… Kirjoita siinä sitten kiinaksi! :D Ja munkin mielestä toi oikis oli niin hieno, tai siis ihan överi :D

 • Reply jenniree torstai, elokuu 27, 2015 at 15:17

  Aikauhee ku mua naurattaa toi noodle master, piti tulla lukemaan juttu uudestaan ku oli niin hulvaton :D

  Jos siellä tulee vastaan sellainen taiwanilainen dumplingpaikka kuin Din Tai Fung ni käy kokeilemassa, on tosi hyvä (tai ainakin pitäisi olla) vaikka ketjuravintolasta onkin kyse. Kiinalaisista herkuista erityismainintana thousand-year egg, jos tulee jonkun ravintolan listalla vastaan niin maista – kananmuna saa siinä ihan uuden ulottuvuuden.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 27, 2015 at 18:15

   Haha, muakin naurattaa se noodle master… Ja sit kun vaikutti just siltä, että pakko laittaa edes joku pyörittelemään sitä nuudelitaikinaa kun kerrankin länsimaisia eksynyt sinne ravintolaan, niin sitten se yks raukka tarjoilija yritti siinä parhaansa ja nuudelit lenteli pitkin lattioita. Ja arvaa mitä, me oltiin just äsken Din Tai Fungissa! :D Oli kyllä tosi hyvää, pakko päästä uudelleenkin! Täällä tuntuu että monetkin hyvät paikat on jotain ketjua, toisin ku Suomessa, jossa ketjuravintolat on aina jotain tyyliin Rosso.

   • Reply jenniree perjantai, elokuu 28, 2015 at 01:50

    Hei tosi hyvä! Mä oon käyny Din Tai Fungissa Hong Kongissa (ehkä viidesti viikon loman aikana… se oli niin lähellä hotellia! Joka oli silloin nimeltään Jia, nykyisin J plus – suosittelen lämpimästi, jos joku hotelliarvostelua toivoen tähän googlen kautta päätyy ) ja se olikin näköjään saanut Michelin-tähden pari kuukautta vierailuideni jälkeen, nykyisin taso tosin laskenut Bib Gourmandiksi. Xiao long bao on ainoat sanat jotka osaan lausua kiinaksi.

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 30, 2015 at 14:32

     Oho! :) Täällä just nälkäisenä istuskelen ekaa iltaa yksin kampuksella, ja Din Tai Fung on kaukainen unelma vaan. :D

  Leave a Reply