Suomen suurin matkablogiyhteisö

SUP, suofutis ja retki Porkkalanniemeen

maanantai, elokuu 17, 2015

Perjantaina olin elämäni ensimmäistä kertaa SUPailemassa, ja oli kyllä hauskaa! Alussa meinasin menettää hermoni, kun joku lähes taifuunin voimalla puhaltava tuuli päätti puhaltaa Hietsussa juuri, kun olin lähdössä SUP-laudan kanssa vesille. Olin ehkä kuunnellut ohjaajan neuvoja vähän huolimattomasti, koska hei, mitä vaikeaa suppailussa muka voi olla?

Muutama ärräpää siinä lenteli, kun yritin saada yhteistyötäni laudan kanssa pelaamaan. Ärsytyskerrointa ei helpottanut se, että Mathias meloi jo kymmenien metrien päässä täydellä vauhdilla eteenpäin, samalla huutaen mulle että miks sä sinne kivikoille meet, varo se lauta menee siellä rikki. Joo-o, aivan tarkoituksellahan mä sinne ajauduin…

suppailu

Lopulta sain kuitenkin tekniikan kuntoon ja kovasta tuulesta saatiin vain vähän sopivaa lisävastusta, kun suppailtiin lähiympäristössä. Hyvää treeniä ja tosi hauskaa!

Lauantaina olikin luvassa ihan jotain muuta: vanha säbäkaveri pyysi mukaan suofutisjoukkueeseen, ja minähän lähdin. Kerran olen tainnut futistreeneissä olla, mutta eipä tuo nyt ihan hirveästi futista edes muistuttanut. Upposin välillä melkein vyötäröä myöten suohon, josta yritin käsillä sitten kammeta itseni ylös. Ihan vain upotakseni taas seuraavalla askeleella uudestaan.

suofutis

Sunnuntaina lähdettiin Porkkalanniemeen paistattelemaan päivää. Tässä on kyllä ulkoilukohde, jota voi suositella! :) Paikalle on helppo päästä: tieltä 51 eli Helsingistä Hankoon menevältä tieltä käännytään Porkkalanniemen viitan osoittamaan suuntaan ja tie ajetaan loppuun asti, kunnes yleinen tie päättyy. Sitten vain seuraa Porkkalanniemen virkistysalue -kylttejä.

Reitti rantaa kohti lähtee heti parkkipaikalta. Pitkä ei tämä patikkamatka ole, ja perille päästyä maisemat on upeat. Laakeita kallioita ja sinistä merta.

thumb_image1_1024 2

Porkkalanniemi

Porkkalanniemi
Porkkalanniemi

Porkkalanniemi

Porkkalanniemi

Porkkalanniemi

Porkkalanniemi

Porkkalanniemi

Porkkalanniemestä löytyy grillikatos ja muutama pöytä. Meillä ei ollut grillattavaa mukana, mutta lounasleipä oli ihana nauttia raikkaassa merituulessa. Oon käynyt täällä aiemminkin, Kirkkonummelta kun olen kotoisin. En kuitenkaan muistanut miten hieno paikka onkaan kyseessä. Päätin, että seuraavan kerran kun ulkomaisia vieraita pitää viedä jonnekin, vien heidät tänne.

Porkkalanniemi

Porkkalanniemi

Porkkalanniemi

Paluumatkalla poikkesimme vielä aivan lähistöllä olevaan venesatamaan. Satamassa on pieni kahvila ja viihtyisän näköinen ravintolakin. Meinasin ryhtyä lintubongariksi, sillä meressä uiskenteli ties mitä siipiveikkoa ja näytti hienolta, kun eräskin iso lintu sukelteli mereen kalojen perässä nousten muutaman minuutin päästä pinnalle jossain aivan muualla. Jätin kuitenkin liittymättä Bongariliittoon, sillä en halua olla samassa veneessä niiden kanssa, jotka puolustavat niitä kauppatorilla ihmisiä riivaavia pikku demoneita, joita myös lokeiksi kutsutaan.

Porkkalanniemi

Kotiin palattiin vasta seitsemän aikaan, ja sitten väsyttikin niin paljon että nukahdin saman tien heräten seuraavan kerran aamulla toiseksi viimeiseen työpäivääni kesätöissä. Lähtö lähenee! Pitääkin tästä lähteä leipomispuuhiin, että saa työporukalle huomiseksi läksiäiskakkua. Koska tää on jo mun kolmas kesä samassa kesäduunissa, on mulla ollut jo parit läksiäiset siellä. Molemmilla kerroilla oon tehnyt aivan sairaan hyvää porkkanakakkua, ja yleisön pyynnöstä teen sitä nytkin. Sen resepti löytyy täältä: eittämättä maailman paras porkkanakakku.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply