Suomen suurin matkablogiyhteisö

Instagram Travel Thursday: kotimaanmatkailua Evolla

torstai, elokuu 13, 2015

Kuten olen täällä blogin puolellakin monasti korvat luimussa tunnustanut, en ole mikään kotimaanmatkailija. Suomessa matkailumielessä kiinnostaa vain Lappi ja saaristo, joissa kummassakaan ei oikein ole ollut mahdollisuuksia päästä kovin usein käymään. Sellaisia kotimaankohteita, joihin sitten tiettyjen ”velvoitteiden” johdosta tulee (onneksi) matkustettua, on oma mökki Evolla Kanta-Hämeessä ja Kainuu sukuloinnin merkeissä vähän pohjoisemmassa. Oma mökki on aina oma mökki ja Kainuusta löytyy kyllä ihanaa rauhaa ja kauniita maisemia!

Tässä Instagram Travel Thursday -postauksessa esittelen pari Instagramiin lataamaani kuvaa meidän Evon mökiltä ja sen lähiympäristöstä. Ensimmäisessä kuvassa meidän mökkisauna; vanha kanala, joka on aikoinaan muutettu saunaksi. Vesi kannetaan järvestä, katto on vähän vinksallaan ja muutama sinnikäs rikkakasvikin kurkkii jo betonilattiaan haljenneista raoista.

Ei tämä ulkomuodollaan tai ominaisuuksillaan prameile, mutta älyttömän hyvät löylyt siellä saa!

Mökkisauna

Evo on siis alue Kanta-Hämeessä, noin puolen tunnin matkan päässä Hämeenlinnasta. Alueella on hienot retkeilymahdollisuudet, joita itsellä on hävettävän vähän tullut hyödynnettyä. Yleensä mökillä tulee pysyttyä omassa pihapiirissä ja tehtyä iltalenkkiä viereisen järven ympäri. Tuo järvenympäryslenkkikin tosin kulkee puolet matkaa metsässä, ihan merkittyä luontopolkua pitkin.

Minä ja äiti pelätään aina karhuja (karhu oli muuten juuri raadellut hevosia Lammilla, aivan lähistöllä) ja rallatellaankin kaiken maailman lauluja matkalla pitääksemme karhut loitolla. Voin kuvitella, että joku mättäillä kykkinyt marjastaja on varmaan katsonut että mitä helvetin kylähulluja tuolla menee. Luin muuten netistä yhdestä tutkimuksesta. Sen mukaan karhu on todella usein aivan ihmisen lähistöllä metsässä, mutta ihmiset eivät huomaa karhua. Jos ihmiset tietäisivät kuinka lähellä karhuja on, ei suurin osa enää uskaltaisi lähteä metsään. Good to know. Varsinkin, kun luin tuon lauantaina juuri ennen metsälenkille lähtöä.

Wilderness

Meidän vakkarilenkkiä pidempiinkin patikointeihin olisi lähistöllä mahdollisuus: Evolla on yhteensä noin 70 kilometriä merkittyjä reittejä ja luontopolkuja. Tarkemmin Evon luontoretkeilymahdollisuuksiin voi tutustua täällä.

Meillä on isovanhempien aikoinaan ostama mökki tuolla. Siellä on nyt ollut aikamoista remppaa menossa, ja mökkielämä on ollut varsinaista työleiriä välillä.  Mökin kammarissa nukkuu kuitenkin aina älyttömän hyvin, ja aamulla onkin ihana herätä levänneenä, ottaa vähän aamupalaa ja alkaa nauttia tulevasta päivästä.

thumb_IMG_8612_1024

thumb_IMG_8606_1024

Mökillä on iso piha, jonka läpi virtaa pieni joki. Kyllä tää vaan on tärkeä paikka, vaikkei siellä enää kovin usein ehdi vieraillakaan.

Kaikki mun loputkin Instagram-kuvat löytyvät täältä.

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply