Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blogihaaste: Matka maailman ympäri – minne lähtisin ja minne en?

tiistai, elokuu 11, 2015

Sain Muru Mou -blogia kirjoittavalta Terhiltä blogihaasteen: mitkä viisi kohdetta olisivat unelmieni maailmanympärysmatkan pysähdyspaikkoja. Maailmanympärysmatka on varmasti monen reissuhenkisen haaveena, ja niin minunkin. Toisaalta olen kyllä pidemmillä reissuilla usein ajatellut, että ehkä useiden kuukausien tai vuoden putkeen matkailu ei olisi minua varten. Kuukausi-pari on juuri sopiva aika, jonka jälkeen voi palata kotiin ja alkaa suunitella uusia reissuja. Tuntuu, että paikasta toiseen ravaamalla ei ehtisi saada kuin pintaraapaisun sieltä sun täältä.

Mutta mistäs minä tiedän mikä elämänsä uudelleen löytynyt ikuinen reissuriitta minustakin kuoriutuisi, jos varaisin matkan vaikkapa vuodeksi. Kasvattaisin rastat, alkaisin pukeutua hampusta tehtyihin vaatteisiin, vaihtaisin toimistohameeni hippihousuihin ja jättäisin maallisen omaisuuden taakseni, reissaisin ympäriinsä vain riippumatto rinkassa, tähdet oppaanani… Okei, menikö stereotyyppiseksi?

Jos lähtisin maailmanympärysmatkalla, tässä olisivat pysäkkini:

1. Istanbul

8082264367_965b658517_o

Jo hintsun verran lähempänä Aasiaa, tai oikeastaan puoliksi siellä. Niin paljon olen kuullut kaupungista hehkutusta, että maailmanympärysmatkani alkaisi ehdottomasti täältä. Sopivan kaukana, mutta samalla lähellä – hyvä ponnahduslauta loppumatkalle. Söisin döner kebabia, joisin omenateetä ja tuhlaisin kaikki rahani bazaareihin. Oon niin huono tinkimään ettette uskokaan. Olen kuullut Kiinaa varten paljon vinkkejä tinkimisen suhteen, muun muassa sen, ettei kiinalaisille tule tinkiessä missään nimessä hymyillä. Uskottavuus menee.

Mutta miten ihmeessä mä voisin olla hymyilemättä, kun jo pelkkä surkuhupaisa ajatus omista ”tinkimistaidoista” alkaa naurattaa. (Kuva: Flickr Creative Commons)

2. Etelä-Afrikka

5034851131_cb30ea1a12_o

Viinitiloja, upeaa luontoa ja safareita… Tarvitseeko sanoa muuta? Sieluni silmin näen itseni sippailemassa paikallista valkkaria safaritelttani terassilla, norsujen tallustellessa horisontissa. Tai vaihtoehtoisesti juoksemassa virtahepoja karkuun ja väistelemässä puukoniskuja Johannesburgissa. Jää herran haltuun. (kuva: Renate Dodell/Flickr Creative Commons)

3. Filippiinit

18691521372_4b523bff28_k

Filippiinit kiinnostaa todella paljon, ja se olisikin maailmanympärysmatkan Aasian etappi. Tosin kuulemani mukaan ruoka on koko maassa aika surkeaa, ja mitään kovin ihmeellisiä makuelämyksiä on turha odottaa. No, voisi tehdä ihan hyvää. :) Shanghaista ei muuten olisi enää mikään ihan älytön matka Filippiineille… Erityisesti Bohol ja Palawan kiinnostavat! (kuva: Jeffrey Ploquinto/Flickr Creative Commons)

4. Machu Picchu, Peru

20117782208_7729f547b8_k

Yksi suurimmista unelmistani olisi päästä Peruun näkemään taianomainen Machu Picchu omin silmin. Tähän mennessä Etelä-Amerikan kokemukset rajoittuvat Helsingissä kolmen sepän patsaalla soittaviin ”intiaaneihin”.

5. USA

18030096780_94bdc46dfe_k

Matka huipentuisi Yhdysvaltoihin, joka on monella tapaa vastakohta näille aiemmille kohteille. USA:ssa kohdevaihtoehtoja olisi useita; mennäkö ihanaan New Yorkiin, ajaako Route 66 päästä päähän vai tutustuako Teksasin osavaltioon. Ehkä kunnon road trip kruunais tän matkan.

Minne sitten en lähtisi?

Oikeastaan lista niistä paikoista, joihin en maailmanympärimatkalla lähtisi, on kovin lyhyt. Lähes olematon. Mutta jättäisin kyllä väliin kaikki kylmät kohteet, äärimmäisenä esimerkkinä vaikkapa Grönlanti. Vaikka kesällä sielläkin asteet taitavat nousta lähes kymmeneen asteeseen (eli meillä Suomessa on nykyään samanlaiset kesät kuin Grönlannissa), niin ei se kyllä riitä.

Mutta siinäpä se listaus epäkiinnostavista paikoista sitten olikin – ei siis ainakaan pitäisi tulla vaihtoehdoista pulaa, kun joskus maailmanympärimatkaa ehkä pääsee suunnittelemaan.

 

Tässä oli mun vastaus haasteeseen unelmien maailmanympärysmatkasta. Osuiko yhtään yksiin teidän muiden suunnitelmien, tai siis unelmien, kanssa?

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sane torstai, elokuu 13, 2015 at 13:46

  Hellurei! Autot-elokuvan katsoneena ei voi muuta valita ku Route66 :D Ihana lista. Oisi niin ihanaa päästä maailmanympäri matkalle. tai edes matkalle….. :D

 • Reply Senni torstai, elokuu 13, 2015 at 17:33

  Oi vitsi miten kiva postausidea! Saanko napata haasteen ja kirjoitella omakohtaiset pysähdyspaikat blogiini? Voin toki mainita blogisi postauksessani! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, elokuu 14, 2015 at 11:59

   Totta kai! :) Käyn sitten kurkkimassa sun listaa, tuu vaikka tänne muistuttelemaan kun oot saanut kasaan. :)

  Leave a Reply