Suomen suurin matkablogiyhteisö

Date night: kiipeilemässä ja kädet täristen ihanassa italialaisessa

lauantai, elokuu 1, 2015

Perjantaina oli meidän date night pitkästä aikaa. Kesäviikonloput on olleet niin täynnä tekemistä ja viikolla on ollut niin pitkiä työpäiviä, että kahdenkeskinen laatuaika on jäänyt aika minimiin. Kahdenkeskinen laatuaika on kyllä vähän jotenkin ällöttävä sanapari, onko teistä? No, sellaista me kuitenkin halusimme kaikessa ällöttävyydessään viettää, kun siihen ei tosiaan ole aikoihin ollut mahdollisuutta. Ellei sitten rättiväsyneenä sohvannurkassa vierekkäin dataamista lasketa sellaiseksi?

Kun me tavattiin yli kolme vuotta sitten, piti meidän mennä heti ensimmäisellä viikolla kiipeilemään. Olin niin innoissani. Sitten jotain tuli ja kiipeily siirtyi vähän eteenpäin – nimittäin tänne kolmen ja puolen vuoden päähän. No, parempi myöhään ja niin edelleen… Mietittiin torstaina mennäänkö leffaan vai kiipeilemään, ja kiipeily vei voiton. Meillä on muutenkin aika erilainen leffamaku. Mathias haluaa aina katsoa jotain testosteronia tihkuvia actionpätkiä, kun mä taas tykkään sellasista naisten lällyleffoista. Ja Magic Mikesta, heh. Kerran mentiin muuten leffaan (arvatenkin jonkun mitä mennään katsomaan -riidan päätteeksi), ja valkattiin aivan sattumanvaraisesti joku elokuva ilman mitään tietoa, mikä kyseinen leffa on. No istuttiin sitten pari tuntia katsomassa jotain hirveää kauhuleffaa, jossa veri ryöppysi ja moottorisahat lenteli ja zombit nousi haudoista… Ei ihan mun juttu.

Salmisaaren liikuntakeskuksessa sijaitsevaan KiipeilyAreenaan oli helppo löytää, ja sieltä sai helpot ja napakat ohjeet itsevarmistavien köysien käyttöön kiipeilyssä. Voin kertoa että mua pelotti aivan sairaasti alussa, en tiedä edes miksi. Parin kiipeilyn ja alas pudottautumisen jälkeen kipusin rinteitä kuitenkin kuin Veikka Gustafsson konsanaan. No ehkä se oli pientä liioittelua. Ennemmin taisin näyttää hätääntyneeltä oravalta, joka yrittää epätoivoisesti haroa seuraavaa käden- ja jalansijaa seinämästä. Kiipeily oli oikeastaan yllättävän haastavaa ja todella raskasta. Mutta mitä enemmän sitä teki, sitä taitavammaksi tuli ja sitä hauskempaa homma oli.

KiipeilyAreena
Kädet rasituksesta täristen ja hikinorot otsalla vielä valuen raahauduimme hotellille. Yhteistyön kautta minulla oli mahdollisuus yöpyä veloituksetta Scandic Park Helsinki -hotellissa Töölössä, ja mikäs sen parempi tapa viettää treffi-iltaa kuin yöpyä vastikään uudistetussa hotellissa lähes Helsingin keskustassa. Ei päässeet kotona odottavat pyykki- ja tiskikukkulat (tai siis ketä yritän huijata: vuoret) latistamaan tunnelmaa, kun sai painaa päänsä hotellin puhtaisiin lakanoihin. Kritiikkiäkin on hotellille muutamasta asiasta totuuden nimissä annettava, mutta taidan kirjoittaa hotellista ihan oman postauksensa.

Hotellilla uituamme ja saunottuamme ja Honey Boo Boo childin ja tämän äidin kaksoisolennot nähtyämme suuntasimme vanhoille kotikulmillemme syömään. Ravintola Villetta sijaitsee Töölössä Ruusulankadulla. Asuimme aivan Villettaa vastapäätä ennen muuttoamme muualle, ja ravintolassa tuli käytyä aika usein. Vasta sisään päästyämme tajusin, miten ikävä tuota pikku paikkaa on ollutkaan. Minimaalinen panostus sisustukseen, muovikannuissa tarjoiltu vesi, joskus vähän töykeä mutta yleensä ihana italialinen henkilökunta ja herkulliset ruoat saivat olon kotoisaksi. Tuli oikeastaan mieleen, kuin olisi taas ollut keväisessä Roomassa illallistamassa. Tällä kertaa mentiin antipastilla ja kahdella eri pastalla. Ja lasillisella proseccoa, tietenkin. Täällä kannattaa oikeasti käydä hyvän italialaisen ruoan perässä! Hinnatkin on melko huokeat, ja aina on päivän pizza ja pasta tarjouksessa noin kympillä. Tällä kertaa se oli pasta normaa, joka vei kielen mennessään. Kädet vähän sheikkasivat vielä kiipeilyn rasittamina, mutta ruoka saatiin sentään osumaan suuhun ja aavistelimmekin, että käsien kanssa pahin on edessä vasta seuraavana päivänä.

Ravintola Villetta

Ravintola Villetta

 Illallisen jälkeen painuttiin suoraan hotellille, nukuttiin pitkät yöunet ja marssittiin aamupalan kautta Hietsuun katsomaan beachfutisturnausta kavereiden kanssa. Tänään on vielä kahden ystävän syntymäpäivät, joita olisi tarkoitus lähteä ihan pikapuoliin juhlistamaan… Jälleen kerran aika onnistunut kesäviikonloppu! :)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sarrrri lauantai, elokuu 1, 2015 at 19:55

    Ihana Salmisaari! Mä hurahdin kiipeilyyn joskus puolitoista vuotta sitten ihan täysillä, tosin nyt kun en ole kesällä kiipeillyt ollenkaan ja kokeilin, niin tuntui kuin kaikki vaivalla hankitut voimat ja taidot olisivat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Parin kuukauden tauko ja takaisin hätääntyneen oravan kiipeilyssä… Kamalaa. :D

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 2, 2015 at 11:11

      Haha. :D Siis kyllä mä tiesin et se tulee olemaan rankkaa mut silti mä yllätyin siitä kuinka voimia vaativaa se sitten olikaan… Hyvää treeniä! :)

    Leave a Reply