Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hernesaarenrannan brunssi

keskiviikko, heinäkuu 22, 2015

Mä oon löytänyt uuden vakkariterassin: Hernesaarenranta. Vasta tänä kesänä avattu kesäkeidas on saavuttanut suuren suosion, ja hyvästä syystä. Vaikka paikka onkin ”sedula”, niin älkää hyvät ihmiset nyt ajatelko mitään Onnelan ulkoilmaversiota. Ei, ei, ei. Tunnelma on ihanan keskieurooppalainen palmuineen (kyllä), aurinkotuoleineen, ruokakojuineen ja veneineen. Täältä saa ruokaa Hanko Sushista, Chalupasta, Street Gastrosta ja jostain älyttömän herkullisen näköisiä pizzojan leipovasta pizzapaikasta, joka pienen googlettelun avulla paljastui Piece’n’Love Pizzaksi. Robert’s Coffee ja Ben&Jerry’s löytyy myös.

Hernesaarenranta brunssi

Hernesaarenranta brunssi

Kun olin muutamaan otteeseen Hernesaarenrannassa käynyt nauttimassa lasillisen skumppaa odotuksiin nähden kohtuulliseen 6,50 euron hintaan, oli jo aikakin päästä brunssille. Odotukset tosin eivät olleet kovin korkealla, koska ei oikein edes ollut tietoa, kuka brunssiruoat valmistaa. Sedu itse? Haha. Se oliskin näky.

Yritin googlailla ennen brunssille menoa jotain kokemuksia paikasta, mutta en löytänyt oikeastaan mitään, saati sitten tietoa siitä, kenen kätösistä ruoka on peräisin. Onneksi Sedua ei kuitenkaan näkynyt, vaan Street Gastron paidat päällä hyörivät henkilöt näyttivät brunssipöydästä huolehtivan. En huomannut paikan päällä asiasta kuitenkaan kysyä sen tarkemmin.

Brunssi Hernesaarenrannassa oli positiivinen yllätys ja enemmänkin. Paikka itsessään on jo ihanan rento ja merihenkinen, ja brunssia olikin ihana nauttia auringonpaisteessa ja raikkaassa merituulessa. Jotenkin Hernesaarenrannasta tulee mieleen Etelä-Ranskan kaupungit. Tuuli tosin taitaa siellä päin olla lämpimämpi, hyvä etteivät Hernesaaren palmut lähteneet omille teilleen pikku puhurin puhaltaessa sopivasti.

Hernesaarenranta brunssi

Hernesaarenranta brunssi

Hernesaarenranta brunssi

Ruokavalikoima oli suppeahko, mutta riittävä. Ruokiin oli selvästi panostettu ja ne maistuivat tuoreilta ja laadukkailta. Tarjolla oli mm. kukkakaalia ja kvinoaa, tomaatti-mozzarellasalaattia, punajuuri-vuohenjuustopaistosta, salamia, perunasalaattia, graavilohta ja toast skagenia. Lämpimänä ruokana tarjoiltiin pulled porkia ja seitania vegeille. Suolaisten ruokien osalta Hernesaaren brunssi oli oikeastaan juuri sellainen, mitä olen tässäkin blogissa peräänkuuluttanut. Ei mättömeininkiä, vaan vähemmän mutta laadukkaampaa. TYKKÄSIN!

Hernesaarenranta brunssi

Hernesaarenranta brunssi

Hernesaarenranta brunssi

Juomaksi löytyi itse valmistettua jääteetä, sitruunalla maustettua jäävettä ja ihan perushyvää appelsiinimehua. Teetäkin taisi olla. Kahvia en juo itse, mutta sitä ei ainakaan pöydässä näkynyt. Päättelin, että se tulee ostaa erikseen, kuten myös skumppa jos kuplivaa (tai tasottavia) janoaa. Jälkkäriosaston pari juustoa ja aika tylsä mustikkapiirakka kaipailivat kyllä jotain vähän särmikkäämpää kaverikseen. Se olikin sitten ainoa miinus koko brunssissa, ja aika pieni miinus sekin.

Hernesaarenranta brunssi

Hernesaarenranta brunssi

Kaiken kaikkiaan tykkäsin Hernesaaren brunssista todella paljon. Mättöbrunssia jättimäisine ruokalaareineen ja juomahanoineen kaipaaville tämä ei ole oikea paikka, mutta laatuun satsaavaan nautiskeluun oikein sopiva. Iso plussa siitä, että ruokaa ja juomaa täydennettiin alusta alkaen koko ajan, astiat eivät päässeet tyhjiksi ja pöydät pidettiin siistinä. Tämä kun ei ole itsestäänselvyys joka paikassa, terveisin mm. Kiilassa ja Korjaamolla brunsseillut. Ja Hernesaarenranta paikkana on itsessään niin ihana, että sen tunnelma on jo puoli ruokaa. Tänne tulen varmasti uudestaan.

Nyt on muuten hyvä hetki käydä testaamassa, tuleeko tästä ehkä sinunkin suosikkikesäbrunssisi. Mitä kavereiden kanssani olen puhunut, niin kovin moni ei edes tiedä, että täältä saa brunssia. Eli vielä toistaiseksi brunssinsa saa nauttia ihanassa rauhassa, eikä ihmisiä ole ryysikseksi asti.

Highly recommended! :)

Hernesaaren brunssi sunnuntaisin klo 12-16. Hinta 24,90€.

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Palmuaseman Sanna keskiviikko, heinäkuu 22, 2015 at 22:41

  Tänne on kyllä ehdottomasti päästävä seuraavana aurinkopäivänä ja tuo brunssi houkuttelee kovasti!

 • Reply Jenna torstai, heinäkuu 23, 2015 at 10:33

  Enpäs tiennytkään, että tuolla on brunssikin. Hernesaarenranta on kyllä kesän suosikkipaikka! Siellä kelpaa mutustella brunssia ja nauttia auringosta :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, heinäkuu 23, 2015 at 13:15

   Joo siis aivan ihana paikka! Yllättävän moni ei oo tiennyt tosta brunssista. Ei sitä oo varmaan muualla ku Facebookissa mainostettu.

 • Reply Terhi / Muru Mou perjantai, heinäkuu 24, 2015 at 09:48

  Näyttää hyvältä, ja mäkin tykkään että on ennemmin vähemmän valikoimaa, mutta se mitä on, on laadukasta. Mua jäi ihmetyttämään tuo hinta: onko Helsingissä ihan normaalia, että brunssit on 25 euron luokkaa? En ole koskaan Suomessa käynyt brunssilla, mutta Köpiksessä luksusbrunssina itseään mainostava maksaa 13 €, mikään juotava ei kylläkään sisälly hintaan. Mutta 25 € on mielestäni aika suolainen hinta, verrattuna näihin hintoihin täällä…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, heinäkuu 24, 2015 at 12:30

   13 euroa?! Mähän kävisin joka viikonloppu brunssilla jos se olis noin halpaa! Tolla hinnalla ei saa varmaan yhtäkään brunssia Helsingissä. :( Ehkä arkiaamuna aamupalan jossain. Täällä on onnekas jos sattuu löytämään jonkun alle 20 euron paikan. Siksi tuo hintakaan ei hötkäytä, vaikka pitäisi. On vaan niin tottunut siihen rahastukseen. Siis oikeasti, kaikki brunssit viimeisten vuosien ajalta on maksaneet 18-35euroa. :(

   • Reply Terhi / Muru Mou perjantai, heinäkuu 24, 2015 at 15:42

    No onpas sitten hintaeroa näitten kaupunkien välillä! Täällä kun voi saada ihan keskustassakin hyvän brunssibuffan jopa 79 kruunulla, eli n. 10 eurolla! Mutta siltikin käydään todella harvoin.. Ollaan tässä pari kuukautta suunniteltu käyvämme joku sunnuntai lähes kodin viereisessä italialaisessa ravintolassa kympin brunssilla, mutta toistaiseksi on aina kotiaamiainen mennyt edelle :D

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, heinäkuu 24, 2015 at 17:10

     No nyt teidän täytyy ottaa asiallenne mennä testaamaan se! :) Mä olisin kuvitellut että siellä Tanskassa nimeomaan olisi kalliimmat brunssit. Outoa. Yksi syy lisää lähteä Tanskaan! :)

 • Reply Ikilomalla lauantai, heinäkuu 25, 2015 at 13:41

  Ihanan herkulliselta näyttää! En ole täällä ikinä käynyt, täytyypä lähteä testaamaan!

  Haastamme sinut mukaan kertomaan 11 mielenkiintoista matkatarinaa:
  http://ikilomalla.fi/11-minitarinaa-maailmalta/

  Mukavaa kesää!

  t. Ikilomailijat Titta & Thomas
  http://www.ikilomalla.fi

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, heinäkuu 25, 2015 at 14:00

   Moi, ja kiitos haasteesta. Täytyy tutustua siihen ja teidän blogiin huomenna paremmalla ajalla! :)

  Leave a Reply