Suomen suurin matkablogiyhteisö

Muutto Shanghaihin ensi kuussa!

perjantai, heinäkuu 10, 2015

Apua!

Tänään oli se päivä, jota mä oon koko kevään ajan kauhun- ja innostuksensekaisin tuntein odottanut. Tätä päivää varten oon täytellyt ison kasan papereita, lähetellyt kymmeniä sähköposteja ja soitellut puheluja Kiinaan (mikä oli melko kuumottavaa), hionut hakemuksia ja skannannut niitä tietokoneelle ja lähettänyt eteenpäin. Itku ja hammasten kiristys on ollut päivän motto monta kertaa, kun oon näiden asioiden kanssa rämpinyt. Välillä olin jo ihan varma, ettei tää koko päivä tuu ikinä eteen.

shanghai-china

Mutta tänään tullessani töistä kotiin, lattialla makasi ruskea kirjekuori ja siellä viisumia vaille viimeinen varmistus asialle: lähden opiskelemaan Shanghain erittäin hyvämaineiseen Fudanin yliopistoon syyslukukaudeksi, eli syyskuusta ainakin tammikuun loppuun asti. Muutto Kiinaan tapahtuu näin ollen jo ensi kuun puolenvälin tienoilla tai vähän sen jälkeen.

Siis voiko ihmistä enemmän jännittää?!

Aasiaahan mä olen muuten kiertänyt, mutta Kiinassa en ole käynyt koskaan. Mutta mitä enemmän olen lukenut ja kuullut Shanghaista, sitä ihastuneempi olen kaupunkiin. Kiinan kielen pienimuotoinen opiskelukin on parhaillaan käynnissä, jotta elämä maapallon toisella puolella olisi mahdollisimman hauskaa.

Jestas. Yksi maailman suurimmista kaupungeista 24 miljoonalla asukkaallaan. Ja kohta yhdellä lisää. Shanghai – uusi kotikaupunkini.

Mun täytyy heti ensi viikolla alkaa järjestää viisumi- ja lentoasioita kuntoon. Tässä välissä olisi kiva kuulla Shanghain kävijöiltä ihan mitä tahansa vinkkejä tuohon valtavaan kaupunkiin. Ja mites muut, osaisitteko kuvitella asuvanne Shanghaissa? :)

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Maarit Johanna perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 19:33

  Whaat!! Shanghai!?
  No MIELETÖNTÄ! Onnea ihan hurjasti tuollaiseen opinahjoon pääsystä! Tuolta varmaan melko jännittäviä ruokapostauksia tulossa. :D Myös vaihto-opiskelupostaukset kiinnostaa. Ei, en tiedä voisinko kuvitella asuvani tuolla. Liian iso kaupunki mulle. ^^

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 08:43

   Kiitos! :) toivottavasti ehtii tuolta sitten postaillakin normaaliin tahtiin. Ja kyllä muakin vähän pelottaa, että onko toi jo liian iso kaupunki.

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 20:03

  Upeaa, onnea kovasti täältäkin! :) Mä olen itse asiassa just viimeset tunnit katsellut oikotieltä myytäviä taloja maaseudulta, joten vastaus lienee selvä! ;) Käydä olis kyllä joskus tuolla kiva!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 08:44

   Haha, vastaus on selvä! :D Mä luulen et mullekin se 6kk on just hyvä aika, pitkä muttei kuitenkaan liian pitkä…

 • Reply Ninni perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 20:28

  Mahtavaa!!! :-) Aivan järjettömän huippua opiskelua ja tutustumista uuteen kaupunkiin ja kulttuuriin <3

 • Reply Katja perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 21:51

  Aivan mahtavaa! Innolla odotan postauksia vaihto-opiskelusta tuolla :)

  Itse koin muutaman päivän aikana, että Shanghai on aika länsimainen ja the bundilla kävellessä olisi voinut kuvitella olevansa vaikka Lontoossa jos ignoorasi ne miljoona kiinalaista vierellä :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 08:47

   Ihan kiva kuulla, helpottaa varmasti sopeutumistakin kaupungin länsimaisuus. :) Vaihto-opiskelupostauksia tulossa, toivottavasti tasaiseen tahtiin tuolta paikan päälläkin! :)

 • Reply Jenna perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 22:28

  Wauuuuuuuuu, Shanghai! Se on niiiin mahtava kaupunki. Sulle tulee niin hienoa siellä. Kiina on ihan paras!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 08:48

   Ihanaa kuulla tällaisia kommentteja! :) Mulla on pieni jännitys päällä, kun en ole siellä ennen käynyt.

 • Reply säppä perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 22:28

  Vau, aikamoinen uutinen! Ja noin pian lähtö. :) Tsemppiä kaikkeen uuteen!

 • Reply Aino perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 22:30

  Wow! Onnea tosi paljon. Itsekin haaveilen joskus ulkomaille muutosta, joten jään innolla seurailemaan blogiasi :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 08:49

   Kiitos. Joo, tässä tulee varmasti vielä kaikenlaista odottamatonta eteen. Mäkään en ole lapsuuden jälkeen vielä päässyt asumaan missään ulkomailla, nyt tulee koettua sitten sekin. :)

 • Reply matu perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 22:37

  WOOOW. Kuulostaa niin upealta, paljon onnea! Odotan jo nyt innolla sieltä tulevia postauksia : D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 08:50

   Jee! Kunhan nyt saisi vielä lennot ja viisumit ja loput asiat järjestettyä ja saisi itsensä sinne Kiinaan… Sitten täytyy laittaa blogi laulamaan. :)

 • Reply sankki lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 08:39

  Eihän tuossa ole mitään erikoista. Suomalaisia on Shanghaissa ainakin tuhat. Sekin vielä, että reissuheila jos on mielessä kuten useimmilla suomalaisnaisilla on, niin Shanghai ei kiinalaisineen ole niin paras paikka sellaisen etsimiseen.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 08:53

   Haha, no reissuheila ei ole mielessä kun sellainen löytyy täältä kotoa enkö kyseistä yksilöä ajatellut heivata. :) Ja hei, pieni juttu maailmalle mutta suuri juttu yhdelle suomalaiselle opiskelijatytölle!

   • Reply Nimetön lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 20:11

    Vuosi sitten kiinasta 4 vuoden komennukselta palanneena.. Aivan upeaan/kauheaan ja erityisesti erilaiseen/silmiä avaavaan paikkaan olet menossa. Shanghai ja läheinen Suzhou (kiinan venetsia) on täynnä tekemistä ja näkemistä ja erityisesti kiinalaisia. Suomalaisia shanghaissa oli n vuosi sitten n400. Heillä on siellä suomi-iltojakin. Itse tosin olin sillä asenteella, että suomalaisia näkee suomessakin. :) lähtisin heti uudestaan! Pidä mieli avoimena ja odota vastoinkäymisiä mitä suomessa ei tulisi mieleenkään. Hyvin se menee. Kiinassa mikään ei ole mahdotonta!

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 20:44

     Moi ja kiitos kommentista! :) Voin kuvitella, että Shanghai on nimenomaan ristiriitaisia tunteita herättävä paikka. Suomi-illoistakin olen kuullut, ja tarkoitus on sellaisiin osallistuakin. Hyvää verkostoitumista, mua ei harmita nähdä suomalaisia ulkomailla, kunhan pysytään kohtuudessa. ;) Mutta kiva kuulla että lähtisit uudestaankin, neljän vuoden aikana varmasti ehdit aika hyvälle perustalla mielipiteesi muodostaa. Onko jotain, mistä erityisesti et kaupungissa pitänyt? Saasteet nyt lienevöt itsestäänselvä vastaus, mutta muuten?

 • Reply bohochictravels lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 11:40

  Mie oon käynyt Shanghaissa vaan parin päivän pyrähdyksellä, mut kaupungista jäi silti tosi hyvä fiilis. Paaljon länsimaalaisempi ja modernimpi kuin Peking. Vaikka Kiina elääkin vähän toisella aikakaudella, muistan kun radiosta soitettiin jatkuvalla syötöllä Bäkkäreiden ysärihittejä, hah. Jään odottelemaan Shanghai postauksia:)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 12:04

   Kiva kuulla!! :) Mä luulen (ja toivon) että toi kaupunki on sekoitus just sellasta supermodernia ja sitten sitä perinteistä kiinalaista kulttuuria.

 • Reply Tiia/reisereise lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 16:16

  Vau, upeeta, onneksi olkoon!! Ja miten kiva on lukea postauksia aiheeseen liittyen. :)

 • Reply Arja / Haavematkoja lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 23:21

  Mahtavaa, onneksi olkoon! Jään mielenkiinnolla seuraamaan, millaista elämä Shanghaissa on :)

 • Reply jerina sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 08:16

  Vau!!! Onneks olkoon! Onpa mahtava juttu! Varmasti jännittää, kun lähtökin on jo noin pian. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 11:15

   Joo, tän kaiken varmistuminen meni aika viime tippaan. Nyt pitäis pikaisesti saada kaikki vikat jutut hoidettua täällä Suomessa.

 • Reply Annika | Travelloverblogi sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 09:50

  Kuulostaa hienolta mahdollisuudelta monella tavalla! Ihanaa! Tuttuni asui siellä vuosia. Oikeastaan ainoa ikävä asia, mistä muistan puhuneen, olivat ilmansaasteet. Ne taitavat olla älyttömät nimeomaan Shanghaissa. Muu meneekin vain siihen Kiinassa kaikki on mahdollista -osastoon. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 11:20

   Joo, saasteista oon kuullut paljon. Kai se on heti ensimmäiseksi hankittava hengityssuojain ja ilmanpuhdistin omaan huoneeseen… Ei sitä voi täällä Suomessa oikein edes tajuta.

   • Reply Jannika lauantai, elokuu 8, 2015 at 00:06

    Harvat kiinalaiset käyttää Shanghaissa hengityssuojaimia, ainakaan julkisesti. Tosin sitten jos niitä näkee niin aikuisilla ihmisillä on niissä jotain kissan kuvia tms. mikä on hieman huvittavaa, tulet kyllä huomaamaan! :D ja kyllä Pekingissä taitaa olla pahemmat saasteet, SH:ssa on niitä hyviä päiviäkin kun ei huomaa edes saastepilviä! :) Kannattaa ladata sellainen appsi puhelimeen mikä kertoo päivittäisen saastetilanteen.

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, elokuu 13, 2015 at 13:31

     Joo mulla onkin se app. Mutta hyvä että saasteet eivät todennäköisesti sitten olekaan niin kaameat kuin mitä olen kuvitellut. Oon lukenut, että Kiinassa on kaikilla aikuisillakin ties mitä kissajuttuja ja kaikkea ”lapsellista”. Aika hauskaa. Kiva että kommentoit! :)

 • Reply Mimmu sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 19:36

  Saaste kuulema todella paha tuolla, poikkiksen veli sanoi että ei kovin pitkälle välillä näe. Hän on avovaimonsa kanssa muuttamassa syksyllä muutamaksi vuodeksi Shanghaihin. En ole itse innostunut Kiinasta, mutta tarkoitus itsekin tehdä Shanghain visiitti nyt tuon myötä.

  Onnea sinulle! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, heinäkuu 12, 2015 at 21:14

   Kiitos. Kuka tietää, vaikka vierailun myötä innostuisit Kiinasta. :) Mutta saasteet on tosiaan iso miinus, ei sitä voi täältä Suomesta edes tajuta miten paha se tilanne siellä on. Onneksi on sitten parempiakin päiviä, jolloin ilmanlaatu on ainakin vähän parempi. Kiitos kommentista ja hyvää tulevaa matkaa Shanghaihin! :)

 • Reply ulla50 maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 09:40

  Iiik, aivan upeeta! Tosi pian sun seikkailu jo alkaa, jännittävää! Kauheesti tsemppiä ja innolla alan seurailla sun matkaa.

  Huomasin, että sulla oli tuolla alempana yksin reissaavalle oma postaus ja yhtäkkiä kolahti, että hitsi sehän koskee myös mua ens syksynä! Jes, pitääpä mennä tsekkaamaan muistilista =) Kiitos!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, heinäkuu 13, 2015 at 12:10

   Joo kuule ei ne sunkaat suunnitelmat hullummat olleet ;) kiva kun on uusia juttuja, mitä odottaa! :)

  Leave a Reply