Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan paras ravintola Noa – voi että mikä paikka!

sunnuntai, kesäkuu 28, 2015

Ravintola Noa on vuonna 2014 saanut aikamoisen tittelin: se on valittu koko Viron parhaaksi ravintolaksi. No, tiedätte meidät – pakkohan sitä oli päästä testaamaan. Lopputulos: uusi lempiravintola Tallinnassa on löytynyt! Surkuhupaisaa on mielestäni se, että ruoka Viron parhaassa ravintolassa on lähes samanhintaista kuin Tallinnan Viru-keskuksen Amarillossa. (Anteeksi kaikki Amarillo-fanit hienoinen dissaukseni, mutta…)

Ravintola Noa Tallinna

Noa restoran sijaitsee Tallinnan ja Viimsin rajalla, 10 kilometriä Tallinnan keskustasta osoitteessa Ranna tee 3. Ravintola on aivan meren rannalla, ja jo merenrantaa seuraileva taksimatka sinne on oikeastaan tunnelmankohottaja. 10 kilometriä taittuu nopeasti, mutta Noasta näät jo Tallinnan vanhan kaupungin siluetin pienen lahden toisella puolella. Siinä vaiheessa tajuaa, että onhan matka aika pitkä.  Taksimatka halvalla taksilla (aloitusmaksu 2 euroa ja taksa 40 snt/km) maksoi kuitenkin vain noin 6 euroa. Lisää taksilla matkustamisesta Tallinnassa tässä postauksessa.

Ravintola Noa Tallinna

Noa tupsahtaa tien poskessa vastaan aivan yllättäen, vähän keskellä ei mitään. Jo pelkkä ravintolan miljöö on hengästyttävän upea: jättimäisillä lasi-ikkunoilla vuorattua vaaleaa rakennusta ympäröivät meren kuohut vain muutamien metrien päässä ikkunasta. Jos olette onnekkaita, kuten me, niin saatte ikkunapöydän. Noa on kuitenkin suunniteltu siten, että pöytiä on kolmessa eri tasossa, joten näköalasta riittää kyllä muillekin kuin niille hannuhanhille, jotka ikkunapaikan nappaavat.

Ravintola Noa Tallinna

Ravintola Noa Tallinna

Ravintola Noa Tallinna

Ravintola Noa Tallinna

Täällä meni nappiin oikeastaan ihan kaikki. Paikka itsessään, ruoka, palvelu. Tarjoilijat ovat nuoria ja läsnäolevia, minunkin parjaamalleni huonolle virolaiselle asiakaspalvelulle ei täällä tarvinnut uhrata ajatustakaan.

Ruoka oli taidolla tehtyä, näyttävää ja kekseliästä. Ei liian hienostelevaa mutta kuitenkin ripauksella fine diningia. Kahden hengen kolmen ruokalajin illallinen ruokajuomineen maksoi tasan 100 euroa. Kaikki annokset ovat hinnaltaan 6-24 euroa. Kohtuullinen hinta ravintolan tasoon nähden. Ruoat on jaettu listalla kasvis-, liha- ja kalaruokiin, ja menulla aina kunkin kategorian kaksi ensimmäistä annosta ovat alkuruokia, kaksi viimeistä pääruokia ja kaksi keskimmäistä jotain siltä väliltä. Tämä siis selvennykseksi, koska me oltiin alussa vähän hämmentyneitä, että miten homma toimii.

thumb_IMG_1432_1024

Ravintola Noa Tallinna

Ravintola Noa Tallinna

Ravintola Noa Tallinna

Ravintola Noa Tallinna

Noa vaikutti paikalta, jonne Tallinnan rikkaat ja kuuluisat kokoontuvat illallistamaan. Toisaalta ravintolassa oli todella rento tunnelma, ja  parastahan on se, että tänne voi tulla yhtä lailla pikkutakissa tai pikkumustassa kuin t-paidassa ja farkuissakin.

En voi muuta kuin lämpimästi suositella paikkaa jokaiselle. Noa oli ehdottomasti yksi kivoimmista ravintolakokemuksista lähiaikoina. Onko joku muu käynyt täällä, mitäs piditte?

Instagram

Bloglovin’

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Jenna maanantai, kesäkuu 29, 2015 at 09:50

  Onpas kivan näköinen paikka ja herkullisen näköistä ruokaa. En tiennytkään, että tuon ravintolan hintataso on noin kohtuullinen :)

 • Reply Teppo/Tämä matka maanantai, kesäkuu 29, 2015 at 12:48

  Tämä postaus osui sopivasti. Viikon päästä Tallinnaan ja Noa otetaan kyllä agendalle :-) Olisko sulla yhtä hyvää vinkkiä Riikan ravintoloista?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 29, 2015 at 13:34

   Mä en oo ikinä käynyt Riikassa, että siltä suunnalta ei oo kyllä mitään. Mutta Noa oli ihana, uskon ettette pety jos sinne suuntaatte. :)

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, kesäkuu 29, 2015 at 14:48

  Mun pitäis kyllä päästä Tallinnaan ihan ajan kanssa, siellähän on vaikka mitä tekemistä ja nähtävää – sekä upeita ruokapaikkoja! Tämä on todella viihtyisän näköinen paikka ja annokset näyttää herkullisilta :P

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 29, 2015 at 16:46

   Ja niin ne olikin! Hyvästä syystä Tallinnan ykköseksi valittu. Tanskasta ei taida ihan niin helpolla päästä Viroon kuin Suomesta? :D

 • Reply Mikko Nurminen maanantai, kesäkuu 29, 2015 at 21:15

  Herkullisen näköisiä annoksia! Ehkä kesällä visiitti Tallinnaan, joten pitääpä käydä testaamassa! :)

 • Reply Sanna/ Tuntematon turisti maanantai, kesäkuu 29, 2015 at 21:45

  No nyt tuli nälkä! :) Ihanan näköinen paikka ja miljöö! Täytyy laittaa paikka muistiin!

 • Reply Ansku BCN tiistai, kesäkuu 30, 2015 at 10:32

  No jopa on edullista ja muutenkin kuulostaa kivalta paikalta! Tallinnaan ei taida lähiaikoina olla käyntiä, mutta täytyy pitää tämä mielessä tulevia vuosia varten :)

 • Reply Kohteena maailma tiistai, kesäkuu 30, 2015 at 13:22

  Tonnehan pitäisi sitten seuraavaksi mennä illalliselle, kun Tallinnaan suuntaa! Näyttää kuvissa todella herkulliselta – nam.

  P.S. Blogin kehitysvinkkinä olisi se, että keskitettyä tekstiä on aika hankala lukea ainakin näin vanhoilla silmillä. Eli itse tasaisin tekstin vasemmalla luettavuuden parantamiseksi, vaikka ymmärrän kyllä keskityksen ulkonäön kannalta.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 30, 2015 at 16:33

   Okei, kiitos vinkistä! Mä oon itse asiasa pohtinut asiaa jonkin verran ja toistaiseksi päätynyt keskitettyyn. Mutta täytyykin harkita asiaa, en ole vähään aikaan sillä taas päätäni vaivannut :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, kesäkuu 30, 2015 at 19:20

  Melkein näyttää siltä, että pitäisi laittaa nimi muistiin :-) Tosin nyttemmin ei ole juuri Tallinna innostanut, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka kieltäisivät alkoholin tuonnin, niin ehkä sitten!

 • Reply lena keskiviikko, heinäkuu 1, 2015 at 13:24

  Tallinnalla on niiiin paljon tarjottavaa mitä ravintoloihin tulee, ettei tosikaan. Ja ihan oikeasti siellä on hyviä ravintoloita, Amarillon vastapainoksi :) Me ei tajuttu tämän paikan olemassaoloa kun siellä piipahdettiin, harmi vaan! Ehkä ens kerralla, toivottavasti sellainen tulee pian!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, heinäkuu 1, 2015 at 20:25

   Toivottavasti! :) Mä en tiedä miten mäkin jotenkin vasta nyt tänne päädyin, kai aiemmin kuvittelin tän olevan tosi kallis tai jotain.

 • Reply Annika | Travelloverblogi keskiviikko, heinäkuu 1, 2015 at 19:53

  Harvoin käyn Tallinnassa, mutta keväällä olin paikallisen kanssa juurikin Noassa. Tykkäsin ja kirjoitin siitä blogissakin. Joskus olisi kiva mennä niin, että terassi olisi avoinna (ja siinä tarkenisi syödä). Olen kuullut Noan olevan upeimmillaan silloin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, heinäkuu 1, 2015 at 20:26

   Luinkin sun postauksen silloin ja innostuin paikasta vielä enemmän. Ja kyllä, mäkin haluan tonne vielä terassikeleillä. Nyt ei tästä muka-kesästä huolimatta sellainen oikein ollut.

 • Reply Heidi lauantai, heinäkuu 4, 2015 at 13:11

  Voi vitsi miten kivan näköinen paikka! Ehtisköhän loppukesästä Tallinnaan. Pitää vinkata paikasta mun anopille, joka ramppaa siellä yhtenään ?. Kiitos hyvästä vinkistä.

 • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, heinäkuu 5, 2015 at 12:11

  Pitääpä laittaa tämä korvan taakse! :)

 • Reply Pirita Spa -hotellissa, Piritan rannoilla ja Noa-ravintolassa Tallinnan matkalla sunnuntai, elokuu 27, 2017 at 17:47

  […] Kolmen päivän Tallinnan reissustamme vietimme vajaan vuorokauden Piritan suunnalla. Piritan satama kiinnosti meitä purjehdusreissumuistojen takia ja lisäksi olimme lukeneet Syö Matkusta Rakasta -blogin jutun ravintola Noasta Suomenlahden rannalla. […]

 • Leave a Reply