Suomen suurin matkablogiyhteisö

Blogini suosituimmat postaukset

torstai, kesäkuu 18, 2015

Vähän reilu puoli vuotta on kulunut siitä, kun siirsin blogini tänne Rantapalloon. Tai on siitä kai jo vähän enemmänkin. Sitä ennenhän olin kirjoittanut vain muutaman hassun postauksen, ja blogi oli jäänyt lähes vuodeksi unholaan. Olen niin iloinen, että oon nyt mukana Rantapallolla, sillä hyvien yhteistyömahdollisuuksien lisäksi ihana bloggaajayhteisö tekee tästä pienestä harrastuksesta niin mieluisaa! :) Lukijamäärät ovat kasvaneet paljon, ja lukijoita on tällä hetkellä yli kymmenkertainen määrä ensimmäisiin Rantapallo-kuukausiin verrattuna. Siistiä!

Mutta nyt, lähes sadan kirjoitetun postauksen jälkeen, voisi olla ihan hyvä aika katsoa, että mitkä aiheet ovat lukijoita tänne blogiin vetäneet. Google Analyticsin tilastoja tulkitessa on kuitenkin huomioitava monta asiaa. Yksi merkittävä seikka on se, että mikäli joku tulee blogiini esim. Googlen kautta postaukseen X, tilastoidaan tuo postaus luetuksi. Jos henkilö jatkaa lukemista selailemalla blogiani hiirellä alaspäin, eivät muut yksittäiset postaukset enää tilastoidu. Postauksia saisi paremmin tilastoitua, jos jokainen postaus olisi ”lue lisää” -painikkeen alla, jolloin lukija joutuisi klikkaamaan itsensä sisään jokaiselle postaukselle erikseen. Lukijaystävällisyyden takia luovuin kuitenkin tuosta, joten GA ei välttämättä kerro aivan koko totuutta suosituimmista postauksista. Mutta kyllä siitä jotain osviittaa varmasti saa. Jos jollakin on parempaa tietoa tästä Analytics-asiasta, kertokaa.

Mutta tässä tulee siis Syö Matkusta Rakasta -blogin tähän mennessä luetuimmat postaukset, linkit löytyy otsikoista.

1. The Cock -ravintolan pettymysarvostelu

Kasarmitorin uusi The Cock on selvästi kiinnostanut ihmisiä, sillä siitä kertova juttu on ollut tämän blogin selvästi suosituin postaus. Ehkä otsikon maininta ”…oli pieni pettymys” on myös herättänyt googlettajien mielenkiinnon. Ja Googlehan toimii niin, että kun joku sivu saa paljon klikkauksia, nousee se samalla hakutuloksissa ylöspäin. Tällä hetkellä postaukseni on esim. hakusanalla ”the cock ravintola” haettaessa heti ensimmäisellä sivulla Googlen hakutuloksissa. (hävettää muuten ihan sairaasti mun surkeat kännykuvat tossa postauksessa, haha)

The Cock Helsinki

Myöhemmin kävimme uudestaan The Cockin kutsumana syömässä tuolla uudestaan, sen postauksen voi lukea täältä (tätä kirjoittaessa muuten huomasin, että postauksesta puuttui maininnat yhteistyöstä. Tämä on nyt korjattu.) Alkukankeudet tuntuivat selätetyiltä, homma pelasi mainiosti ja ruokakin maistui. Mutta en tiedä kuvittelenko, vai ovatko hinnat lähteneet paikassa jo nyt hienoiseen nousuun?

2. Alfons Pizza – Helsingin parhaat pizzat?

Satuin käymään Alfonsissa lounaalla melko pian paikan avattua. Sana uudesta pizzapaikasta lähti kiirimään ja ihmiset alkoivat googlettelemaan – ja siellä oli mun postaus odottelemassa.

3. Oikikseen hakeminen – valmennuskurssit ja pääsykoekirjat

Voitte kuvitella, että oikispostaukset kävivät kuumana kevään aikana, kun jengi pänttäsi pääsykokeisiin. Tämä postaus nousi selkeästi suosituimmaksi, mutta muutkin oikispostaukset ovat olleet todella luettuja.

Muutama tuttu ja tuntematon on tullut sanomaan, kuinka ovat sattumalta törmänneet mun blogiin netissä jotain oikisjuttuja etsiessään. Hauskaa! Tämäkin postaus tulee heti etusivulle googlatessa esim. ”oikis valmennuskurssit”, mikä selittää suosiota. Pääsykoe on nyt ohi ja postauksien suosio hiipunut, mutta eiköhän ne taas ensi keväänä löydä yleisönsä.

Hienoa muuten, että tän matkablogin kolme suosituinta postausta eivät ole millään lailla yhteydessä matkailuun. Hah hah.

4. 3 maailman tympeintä asiakaspalvelukansakuntaa

Tämä kommenttiboksissakin keskustelua herättänyt postaus on tämä blogin neljänneksi suosituin. Tein postauksen varmaan kymmenessä minuutissa hetken päähänpistosta, mutta jotenkin pidän siitä itse. Rantapallo jakoi tämän Facebook-sivuillaan (käykää tykkäämässä!), mikä toi postaukselle useita satoja kävijöitä enemmän kuin normaalisti.

5. Berliinin klubit ja yöelämä

Berliini – tuo biletyksen ja klubien mekka, joka suomalaisiakin kovasti näemmä kiinnostaa.

Berlin street art walking tourEn voi itseäni yhden lyhyen vierailun perusteella Berliinin klubiskenen asiantuntijaksi kutsua, mutta täältä löytyy vähän vinkkiä siihen, mitä ainakaan EI kannata tehdä, jos haluaa päästä Berliinissä klubille sisään. Ei nimittäin ole mikään helpoin juttu. Eikö kuulostakin suomalaisittain todella oudolta, että pokeilla on täysi mielivalta naamakertoimen perusteella päättää, kenet he päästävät tuntien jonotuksen jälkeen sisään klubille.

6. Oikikseen hakeminen – Pääsykoekevät

Oikispostaukset jyrää matkapostaukset isoilla kävijämäärillään…

7. Lucha Loco

…ja ravintolapostaukset turvallisesti täältä Helsingin kamaralta ovat aina vaan suosittuja.

Lucha Loco Helsinki

8. Tallinna

Ei ole yllättävää, että Tallinna-aiheiset postaukset ovat luetuimpien joukossa, kun miettii sitä volyymia, jolla suomalaiset Tallinnaan matkustavat. Minäkin ensi viikolla!

Iltalehti julkaisi matkailusivuillaan bloggaajien vinkkejä Tallinnaan, ja mä olin yksi vinkkien antajista. Ja kävijävyöryhän siitä tuli kaikille Tallinna-tagilla varustetuille postauksille.

Sen lisäksi että Tallinna aiheena kiinnostaa yleisesti, on yksittäisinä postauksina suosituimpien joukkoon nousseet hotelliarvostelu Tallinnan Kalev Spasta ja juttu ravintola F-Hoonesta, jota tuossa Iltalehden jutussakin suosittelin.

9. Oikiksessa opiskelun ABC

Haha, ehkä näiden postausten suosio tasoittuu hiljalleen, kun blogiin tulee enemmän ja enemmän matkajuttua ja lukijoita. Näitä oikisjuttuja vaan googlataan niin pirusti, että nää postaukset saavat ihan älyttömästi klikkauksia. Tämä kuva toissavuoden vuosijuhlilta.

FInlandia-talo

10. Ei hyvä vaan täydellinen brunssi Tukholmassa

Silloin kun suomalaiset eivät ole Tallinnassa viinaostoksilla, ne lähtee Tukholmaan brunssille. Mutta sitä ennen ne googlaa, että mikä on Tukholman paras brunssi. No se saattaa hyvinkin olla tämä!

Tukholma brunssi

Tältä näyttää mun tänhetkinen suosituimpien postausten lista. Miten muilla? Onko listalla yllättäjiä, vai jyrääkö esimerkiksi Tallinna teilläkin?

You Might Also Like

34 Comments

 • Reply Marimente perjantai, kesäkuu 19, 2015 at 01:37

  Hieno postausidea, ja tämän myötä innostuin itekin tarkastelemaan blogini ”kaikkien aikojen” luetuimpia postauksia! Lentomatkailupostaukset oli kärjessä kuin myös Istanbul. Sinänsä ihan oletettavaa, koska oon kirjoittanut noista paljon, vaikka blogin pääasialliset teemat onkin tätä nykyä Italia ja hyvin paljon myös lattarimaat.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, kesäkuu 19, 2015 at 08:22

   Okei, mielenkiintoista :) no Istanbul ainakin on koko ajan suositumpi ja suostitumpi, että ihan ymmärrettävää. Tuntuu että viel pari vuotta sitten kukaan ei matkustanut sinne…

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, kesäkuu 19, 2015 at 19:40

  Olen tehnyt näitä muutamana vuotena tyyliin vuoden suosituimmat, mutta nyt aloin tekemään niitä myös tyyliin kuukauden suosituimmat ja olen saanut niihin myös sellaisia kommentteja, että kiva, että tämäkin juttu tuli nostettua esiin, kun oli aikaisemmin mennyt huomaamatta ohi.
  Viimeisin tässä sarjassa blogissamme on touko-kesäkuun suosituimmat (teen nämä 15-15 aikavälillä, kun kuun vaihteessa on aina enemmän kiireitä).

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, kesäkuu 20, 2015 at 02:30

   Okei, no sulla on niin vilkas julkaisutahti että on varmasti mielenkiintoista ja hyödyllistäkin seurata näitä tiiviimmin.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, kesäkuu 21, 2015 at 19:57

  Mielenkiintoista! Tulen varmasti myös itse jossain vaiheessa tekemään tämäntyylistä kartoitusta. Luen myös yleensä aina kun vaan silmiin osuu muiden tekemät vastaavanlaiset tilastot. :)

 • Reply Venla sunnuntai, kesäkuu 21, 2015 at 21:49

  Hassua huomata, miten suosituimmissa on niin keskenään erilaisia juttuja, tosin varmaan juuri Googlen takia. Pitääkin heti lukea toi postaus tympeästä asiakaspalvelusta, näin tympeän asiakaspalvelun maasta, Bulgariasta palanneena. :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 21, 2015 at 23:37

   Haha, mä en oo koskaan ollut Bulgariassa joten se ei nyt valitettavasti päässyt listalle… Mutta voin vain kuvitella. :D

 • Reply Hanna / Ranskatar reissaa maanantai, kesäkuu 22, 2015 at 10:34

  Musta on hauskaa, että kaikilta oikiksessa/ lääkiksessä opiskelevilta bloggaajilta kysellään usein hirveästi juuri heidän opiskelustaan, kun taas itseltä ei ole kertaakaan kysytty ranskan kielen opinnoistani, jos vaihtoa koskevia kysymyksiä ei lasketa :D Humanistinen ala ei selkeästi ole sellainen, joka kiinnostaisi suuria massoja samalla tavoin kuin nuo suositummat alat, joista varmasti varsinkin näin keväisin etsitään paljonkin tietoa. Täydellinen brunssi Tukholmassa täytyy muuten ehdottomasti pistää muistiin, kuulostaa mahtavalta! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 22, 2015 at 12:11

   Se oli mahtava <3 Niin, ranskaa opiskellaan varmasti pienemmällä volyymilla, ja ehkäpä ne jotka sitä haluavat opiskella ovat sitten jossain määrin jo varhaisessa vaiheessa varmoja päätöksestään, jolloin samanlaista tarvetta googlailulle ei tule…? Ja liittyyhän oikiksen ja lääkiksen pääsykokeiden ympärille (turhaa) mystiikkaakin, mikä ihmisiä kiinnostaa.

 • Reply Heidi maanantai, kesäkuu 22, 2015 at 14:08

  Minulla ei ole tuota Analyticsiä, mutta vaikuttaisi, että yksi suosituimmista jutuista minullakin on ravintolapostaus. Hauskaa, että matkablogin suosituin juttu on jotain ihan muuta kuin matkustamista, mutta en ihmettele yhtään, etä oikkiksen pääsykokeet kiinnostaa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 22, 2015 at 15:12

   Niinpä. Luulen, että kun blogi saa vähän ikää ja lisää reissujuttuja, niin nekin tulevat keräämään lisää lukijoita ja esim. puolen vuoden päästä lista voikin näyttää jo ihan erilaiselta.

 • Reply Lotta Watia | Unagidon maanantai, kesäkuu 22, 2015 at 19:06

  Hyvä kataus suosituimpiin postauksiin! Sitä helposti aina itse kuvittelee, että joku tietty postaus on varmaan suosittu, mutta niin vaan on, että ihan joku toinen nousee sitten suosituksi. Vaikea näitä ennustaa. Mut sen oon kans huomannut, et Suomikohteet (esim. noi ravintola-arvostelut) + Tallinna ja Tukholma jyrää. :-)

 • Reply Anna Koskela maanantai, kesäkuu 22, 2015 at 21:18

  Olen aika laiska tutkimaan tilastoja, mutta tein 10 suosituinta postausta listan pari viikkoa sitten, kun mies käski : ) Hauska yhteensattuma!

  Minulla suosituimpia ovat lentoluokkia koskevat postaukset ja matkojen kustannuksia käsittelevät kirjoitukset.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 22, 2015 at 23:13

   Onkohan se nyt menny mulla ihan ohi? Yleensä luen kaikki sun postaukset mutta nyt lyö tyhjää. Täytyy mennä tutkimaan.

   • Reply Anna Koskela keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 10:10

    Ei ,kun se on siis pysyvä listaus blogin tiedoissa :)

 • Reply Annika | Travelloverblogi tiistai, kesäkuu 23, 2015 at 06:13

  Minä niin toivoisin, että tyypit lukisivat blogistani kaikista oudoista kohteista, joissa harva on käynyt, mutta jos kirjoitan Tallinaasta, sataa klikkauksia. Omaa elämääni en juuri avaa. Henkilökohtaisuudet tuntuvat kiinnostavan. Siihen kategoriaan laittaisin nuo opiskelujututkin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 23, 2015 at 11:59

   Oikeassa olet. Mua ei haittaa raottaa vähän henkilökohtaisiakin asioita. Ja mäkin toivoisin klikkauksia mun mielestä parhailla postauksille… Ja siellä ne keikkuu listan häntäpäässä. :D

   • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 23:02

    Tästä tulikin mieleen idea, että pitäisiköhän tehdä ”bloggaajan suosikit” listaus, sais ehkä enemmän nostoa omasta mielestä parhaille teksteille… Hmm… ;D

 • Reply Sanna I Siveltimellä tiistai, kesäkuu 23, 2015 at 23:06

  Kiva postausidea! Ja hassua tosiaan, että ei sitä itsellä hirveästi ole valtaa mitkä postaukset nousevat lukijoiden silmissä luetuimmaksi ;)

 • Reply Kohteena maailma keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 21:33

  Itsellä on oikeastaan vähän sama tilanne kuin sinulla, joskin ei ole vielä aktiivista puolta vuottakaan kasassa. Mielenkiintoista on seurata noita kävijämääriä ja katsoa, lähtevätkö ne nousuun. Ja jos ei lähde, niin sitten täytyy alkaa postaamaan pelkästään kotimaasta ja Tallinnasta :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 24, 2015 at 23:39

   Haha, no onneksi oon ylihuomenna lähdössä Tallinnaan niin saan tilastoihin taas vipinää! :D

 • Reply lena / london and beyond torstai, kesäkuu 25, 2015 at 13:13

  Näitä juttuja on tosi kiva lukea, statistiikka on mielenkiintoista. :) Mulla nousee Tallinna yhdeksi suurimmista successeista blogissa googlen takia, ja ajattelin tänä kesänä vielä palata aiheeseen. Siitä kun etsitään niin paljon tietoa, niin kirjoitettavaakin löytyy kun katsoo millä hakusanoilla ihmiset blogiin tulevat. :) Kiva muuten, että pääsitte tuohon The Cock ravintolaan uudestaan, noin mun mielestä pitäisi asia korjata!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, kesäkuu 25, 2015 at 16:53

   Joo, se oli todella kiva ele ravintoloitsijalta. Munkin mielestä nää on aina tosi mielenkiintoisia, kiva lukea muidenkin listoja! :)

 • Reply Markus | Metallia Matkassa torstai, kesäkuu 25, 2015 at 20:39

  Eipä yllättänyt tuo lista:) Nettikansaa tuntuu kovasti kiinnostavan nuo Helsingin ravintolat, sekä Tukholman ja Tallinnan vinkit. Ja mikäs siinä! Mielenkiintoista että nuo oikikseen liittyvät jutut ovat myös listoilla korkealla. Omassa Hamppariblogissani on myös hyvin selkeitä piikkejä jonkun tahon jaettua kirjoitukseni. Se onkin yllättävää paljonko klikkejä saattaa tulla vaikkapa juuri facebook-seinälle noston takia!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, kesäkuu 26, 2015 at 14:42

   Joo, aina ite selaan vaan Facebookin nopeasti läpi mitään linkkejä avaamatta, mutta kai niitäkin joku sitten aukoo! :D

 • Reply Maarit Johanna torstai, kesäkuu 25, 2015 at 22:12

  Joskus se vain on niin, että saattaa kirjoittaa postausta tunteja, eikä se saa paljon yhtään kävijöitä. Olen itsekin kirjoittanut suosituimman postaukseni vartissa, se nostettiin Rantapallon facebookiin ja sai muutamassa päivässä pari tuhatta lukijaa. :D Joskus niin päin! Mutta kyllä yleensä tykkään panostaa sekä teksteihin ja kuviin.
  Mut kyllä ravintolapostaukset varmasti kiinnostaa. Blogeista on tulossa uusi tripadvisor :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, kesäkuu 26, 2015 at 14:43

   Hyvin sanottu. :) Joo, sitä oikein myhäilee mielessään miten hyvän postauksen on tehnyt… Ja sitten ketään muuta ei kiinnosta :D

 • Reply Marimenten 10 suosituinta postausta kautta aikojen - Marimente torstai, kesäkuu 25, 2015 at 23:47

  […] sain idean tähän postaukseen Syö Matkusta Rakasta -blogin Merin vastaavasta artikkelista ja koska aihe tuntui kiinnostavalta, päätin itsekin tutkia tarkemmin blogini tilastoja ja […]

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net perjantai, kesäkuu 26, 2015 at 04:47

  Meillä taitavat budjettipostaukset olla luetuimpia, ja kärkisijoilla keikkuu myös postaus, jossa etsimme kissoille uutta kotia reissumme ajaksi. Sekä kovat että pehmeät arvot siis selkeästi puhuttelevat!

  Mutta kiitoksia Tukholman brunssivinkistä, laitetaan listalle! :)

  – Miika

 • Leave a Reply