Suomen suurin matkablogiyhteisö

Illalla Tallinnaan ja aamulla takaisin – mitä ehtii 18 tunnissa?

sunnuntai, kesäkuu 14, 2015

Meidän Tallinnaan lähtemiselle on monta syytä. Ensinnäkin meidän täytyy tehdä pieni virvokkeenhakureissu kaikkia tulevia kesäjuhlia varten. Kun katson ulos niin eipä paljon kesältä näytä, mutta juhlia on taas tiedossa vähän joka viikonlopulle, joten toivottavasti säät paranee. Ja jos ei, niin ainakin juomapuoli on kunnossa, kun lastataan meidän pikku Polo täyteen skumppaa Tallinnan puolella.

Toisekseen me ei ehditä koko kesän aikana minnekään ulkomaille yhdessä Mathiaksen kanssa, joten olkoon tämä sitten se kesän ulkomaanmatka (Tähänkö on tultu? Eikö ne ruuhkavuodet pitänyt alkaa vasta sitten kun on talo ja lapsia ja ikääkin vähän enemmän?). Olipa muuten huonosti ajateltu lause, onhan Tallinnakin ulkomailla! Tässä sen näkee miten kotoisaksi sen kohteen kanssa on jo tullut.

Kolmanneksi, blogiyhteistyön takia mulla oli käyttämättömiä laivalippuja Eckerölle sekä mahdollisuus majoittua ilmaiseksi viime vuonna avatussa Sokos Hotel Estoriassa. Aika monta hyvää syytä lähteä Tallinnaan.

Tallinna näkymä

Meillä oli vain yksi ongelma: aika. Lähes jokainen kesäviikonloppu on pakattu täyteen ohjelmaa loppukesälle. Tämä juhannuksen jälkeinen viikonloppu oli ainoa, jolloin mitään ei ollut, tai siis näin oli aluksi. Sitten päätimme pitää jo pieneksi perinteeksi muodostuneet kesäpippalot kotonamme kaikille kavereille juuri tuona lauantaina. Mutta hätä keinot keksii – lähdemme siis Tallinnaan töiden jälkeen perjantaina kello 15 lähtevällä Eckerö Linen paatilla, joka on 18 aikaan Tallinnassa. Takaisin tulemme jo seuraavana päivänä klo 12 lähtevällä laivalla. Nopealla laskutoimituksella meillä on siis Tallinnassa aikaa 18 tuntia. Ja ohjelmassa on tasan neljä asiaa.

1. Hotelliyöpyminen Estoriassa. Mä en ole tainnut ikinä elämässäni yöpyä Sokos-hotellissa, en ainakaan muista. Outoa? Ehkä vähän. Mutta hotelliin on aina yhtä kiva mennä yöksi tällaisilla pikkureissuilla. Kiva päästä tutustumaan paremmin tähän Viru-hotellin yhteyteen avattuun, Virun astetta tyylikkäämpään pikkusiskoon. Itse Viru-hotellia voin nimittäin kertoa vältelleeni kuin ruttoa. Myönnän, ennakkoluuloisesti vain ja ainoastaan sen aiheuttamien mielikuvien takia. Mutta Estoriassa yöpymistä odotan kovasti, viime vuonna avatussa paikassa luulisi olevan vielä vähän uutuudenhohtoakin jäljellä. Rantapallon blogeista ainakin Passionate Traveller on vieraillut hotellissa muutamaankin otteeseen. Käykäähän lukemassa täältä, mikäli Estoria kiinnostaa. Mun kokemuksia tulossa sitten myöhemmin.

2. Illallinen Noassa. Tästä olenkin sitten tosi innoissani! Noa on vähän kauempana keskustasta aivan rannalla sijaitseva ravintola, joka oli vuonna 2014 tämän listauksen mukaan Tallinnan ja koko Viron paras ravintola.  Se näyttää kuvissa ihanalta, eikä ruokalistan hinnatkaan aiheuta sydämentykytyksiä. Paikka näyttää niin ihanalta kesäravintolalta, että nyt pidän vaan sormet ristissä, että saataisiin hyvä sää tuolle illalle. Kuva lainattu ravintolan sivuilta.

Tallinna Noa -ravintola

3. Aamiainen hotellilla. Hyvä hotskuaamiainen kruunaa (mini)loman! Olen kuullut kehuja Estorian aamiaisesta. Saas nähdä.

4. Superalko. Tallinan ristiretken alkuperäinen tarkoitus ja viimeinen määränpää on mikäpä muukaan kuin SuperAlko skumppahyllyineen. Aikataulu tekee vähän tiukkaa, kun Superalko aukeaa vasta kymmeneltä ja auton kanssa pitää ehtiä laivaan jo hyvissä ajoin. Pikainen kierros täällä, ostokset Poloon ja äkkiä terminaaliin.

Ja Suomeen saapumisen jälkeen onkin enää pari tuntia, ennen kuin vieraita alkaa hipsiä meille päin. Aika kiireinen viikonloppu tulossa. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö näin nopealla aikataululla kunnolla rentoutumaan ja tekemään pienen paoon arjesta Tallinnan puolella, vai meneekö aikataulu liian hätäiseksi juoksemiseksi paikasta toiseen. Toisaalta meidän matkaohjelma tällä alle vuorokauden reissulla sisältää vain syömistä ja nukkumista, että eipä tässä nyt ihan hirveästi tarvitse stressata kuitenkaan. :D

Onko joku muu tehnyt tällaista minipyrähdystä Tallinnaan, mitkä fiilikset jäi?

Kaikki loput Tallinna-postaukset täällä. Tagin alta löytyy kokemuksia mm. ravintola Ribestä ja Tallinnan Swissôtelista.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Reason for a Season sunnuntai, kesäkuu 14, 2015 at 12:56

  On tullut tehtyä minireissuja Tallinnaan. Toimii ihan hyvin :). Ihanan näköinen tuo ravintola. Tuntematon minulle, täytyykin tutustua (=. Ja täytyy kyllä saada tuollainen minireissu itsekin aikaiseksi pian. Tallinna on kyllä varsin kiva kaupunki. Haaveilen myös siitä, että pääsisin reissaamaan Virossa enemmänkin, kun ei ole tullut koskaan käytyä Tallinnan ulkopuolella.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 14, 2015 at 13:18

   Mäkään en ole käynyt missään muualla kuin Tallinnassa, mutta se on ehdottomasti suunitelmissa! :) Ja mulla on suuret odotukset ton Noan suhteen…

 • Reply miraorvokki sunnuntai, kesäkuu 14, 2015 at 15:39

  Mä just postasin omaan blogiini meidän extempore-reissusta, näemmä jollain muullakin ollut samankaltaista minilomaa! :) En oo koskaan ollut aikaisemmin Tallinnassa, Pärnussa vain. Seuraavalla kerralla meen varmasti pidemmäksi aikaa. Tallinna oli kyllä upea.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 14, 2015 at 18:00

   Hei pitääkin käydä tänään lukaisemassa, on menny kyllä ihan ohi? Tallinna kyllä munkin silmissä kohottaa pisteitä joka kerta, kun siellä käy. :)

  Leave a Reply