Suomen suurin matkablogiyhteisö

Selfieitä ympäri maailmaa – mitä järkeä?

torstai, kesäkuu 11, 2015

Selfiet. Eli suomalaisittain meitsiet. Mummoni varmasti kääntyisivät haudassaan, jos tietäisivät tästä aivan järjettömyyksiin kasvaneesta selfiebuumista. Rauha heidän sielulleen ja sille, ettei heidän koskaan tarvinnut selfieiden päälle ymmärtää. Siis kuvitelkaa, että jengiä on kuollut selfieiden takia! Vakava asia mutta naurattaa, että porukkaa on oikeasti tippunut jostain vuoren rinteeltä, kun on yritetty saada sitä täydellistä selfietä joka sais kaverit peukuttamaan.

No mitäpä tässä hurskastelen, otan minäkin niitä. Tietty. Ängen tänne blogiinkin. Jopa niin paljon, että aloin hifistelemään ja nostin omakuvani uudelle tasolle ostamalla selfiestickin Roomassa. Kaikessa noloudessaankin se on hauska kapistus. Viimeksi repeiltiin Pariisissa kavereiden kanssa ihan täysillä meidän epäonnistuneille selfiestick-kuville. Naurettiin hulluna kun häpeillen sohittiin selfietikun kanssa Notre Damella, ja myöhemmin kuvia selaillessa sitä vasta naurettiinkin.

Selfie Paris Notre Dame

Selfieiden lisäksi on tietty belfietä ja welfieitä. Welfie? No workout selfie tietenkin. Siis se, kun otetaan kuva salilla tai lenkillä ihan vaan näyttääkseen kaikille, kuinka kurinalaista ja terveellistä elämää sitä elämää. Surullisenkuuluisan belfien kaikki varmaan tietääkin.

Mun saliselfiet, siis anteeksi welfiet, olisi varmaan aika ankeita. Mulla on yleensä päällä joku poikaystävän vanha, maalitahrainen jättikoon t-paita ja hikinorot valuu naamalla kyllä siihen malliin, ettei siinä paljon selfieitä kuvailla. Varsinainen salikissa…

Mutta koska tää on matkablogi niin seuraavaksi aion laittaa pari selfietä maailmalta kehiin! Aloitetaan Pariisista.

Eikö näistä Pariisin selfieistä välitykin jotenkin hyvä fiilis?

thumb_IMG_7886_1024

thumb_IMG_7880_1024

thumb_IMG_7788_1024

Mulle ainakin tulee hyvä mieli noita katsellessa.

Mutta on niitä epäonnistuneempiakin selfieitä tullut otettua. Esimerkiksi nämä kaksi, toinen Roomasta ja toinen taas Pariisista. Ei ihan tuo rajaus onnistunut toivotulla tavalla.

IMG_6945

thumb_f587937f54fc7d83dd026505d4e31ecf_1024

Bangkok oli selkeästi selfiedein kulta-aikaa elämässäni. Täytyihän sitä hehkuttaa, kun keskellä talvea sai vähän brunaa naamaan. Ja iPhonen etukameran laatu pääsi taas oikein oikeuksiinsa…

IMG_4326_1024

IMG_4442_1024

IMG_4336_1024

Sitten oli yksi toinenkin selfie, jonka pääasiallisena tarkoituksena lienee ollut meidän Phu Quocilta Vietnamista hankitun rusketuksen esittely. Olkaa onnellisia, etten julkaise mun tiedostoista löytyvää belfietä, jossa on ikuistettuna ennen tätä rusketusta tapahtunut pieni äksidentti mun ja suhteellisen voimakkaana paistaneen auringon välillä… Tähän tapahtumaan liittyy kirkkaanpunainen väri ja mun helposti palava iho. Ei siitä sen enempää.

vietnam

Intiassa tuli napsittua sitten sekä niitä onnistuneita että vähemmän onnistuneita otoksia. Tässä yksi, joka sijoittuu varmaan johonkin siihen välimaastoon.

IMG_3758_1024

Pussailla voi ainakin myös Ruotsin Västeråsissa ja Roomassa Piazza Navonalla – cheesy, eh?

IMG_1722_1024

IMG_6850_1024

Ei bileitä ilman selfietä…

IMG_5574_1024

Eikä perhekään reissun päällä niiltä voi välttyä.

Viime talvena siskon kanssa Luke Bryanin konsertissa Tukholmassa selfieitä kuvailemassa.

IMG_0328_1024

Ja Tallinnassa pääsin opettamaan äidille selfietikun saloja.

Olisko tässä postauksessa tarpeeksi mun pärstää yhdelle kerralle. Mikä näille selfieille on yhteistä? Se, että yhdessäkään ei näy mitään järkevää taustalla. Bangkokissa, Pariisissa tai Västeråsissa otetut kuvat voisivat ihan hyvin olla kaikki samasta paikasta. Mitä ideaa niitä on edes ottaa?

Selfieissä ei kai olekaan mitään järkeä – muuta kuin se, että jotenkin ne on vaan niin pirun hauskoja. Niitä on hauska ottaa ja hauska katsoa. Vai onko? Onko teidän mielestä selfiet jees vai ihan todella ärsyttäviä? Mä liputan selfieiden puolesta!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Katja torstai, kesäkuu 11, 2015 at 21:58

  Hahha ihan paras postaus! Ja nimenomaan sellanen hyvän mielenpostaus! Musta selfiet jossain määrin on oikein kivoja, kun välittyy se fiilis, taustalla yrittää olla jotakin tai se kuva kertoo mitä tapahtuu (juhliin lähdössä, juhlissa, lomalla, salilla, treeneissä, bussissa, kaupassa…)
  Sitte taas oon lopettanut joidenkin seuraamisen instassa ihan sen takia kun joka päivä lyödään sen saman peilin ääressä otettu kuva jossa huulet on samalla tavalla vähän raollaan ja sellanen pieni sievä hymy, toisin sanoen sillä kuvalla ei ole yhtään mitään merkitystä enää.

  Joten sanoisinko että tykkään selfieistä, mutta järkevällä kohtuudella! :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, kesäkuu 11, 2015 at 22:23

   Kiitti! :) Hyvin sanottu, oon nimittäin ihan samaa mieltä. Ja varsinkin instassa on ihan liikaa niitä tyyppejä, jotka laittaa pelkkiä selfieitä päivästä toiseen, ja vielä aina samalla ilmeellä ja samassa asennossa. :D Ei jaksa sellaista!

 • Reply Tiia/reisereise torstai, kesäkuu 11, 2015 at 22:19

  Voi apua, taidan tosiaan olla jo aika vanha, koska oon luullut, että selfie on kuva, jossa ollaan yksin, mutta näköjään se voi olla myös ryhmäkuva. :D
  Mä komppaan Katjaa mielipiteessäni, kun kuvalla on joku merkitys niin niitä on kiva katsoa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, kesäkuu 11, 2015 at 22:25

   Tai sit mun selfie-termit on vaan väärin. Kyllähän tollasille kaveriselfieillekin on nimittäin joku oma nimensä? Mun kielenkäytössä selfie on kuitenkin sellanen yleissana mikä sopii näihin kaikkiin :D

   • Reply Tiia/reisereise lauantai, kesäkuu 13, 2015 at 22:36

    Ei se oo väärin, koska tarkistin asian ennen kuin kommentoin. :)

 • Reply sarrrri perjantai, kesäkuu 12, 2015 at 20:49

  Onneks mä näytän aina tyhmältä selfieissä, niin ei tule liikaa niitä julkaistua :D Ihan hauskoja, jos niissä on joku muukin idea kuin pelkkä naama.

 • Reply Maarit Johanna lauantai, kesäkuu 13, 2015 at 09:56

  Reissuselfiet on ihan pakollisia ja parhautta! :D Mun omissa vaan on pakko aina näkyä tukka ja maisema, muilla ei ole niin väliksi :p

 • Leave a Reply