Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ihan kirppisrottana Pariisissa: Le Marché aux Puces de Saint-Ouen

lauantai, kesäkuu 6, 2015

Mathias kuvaili mua kerran kaverilleen puhelimessa kirpparirotaksi. Vai oliko se kirpparihirmu? Vetäisin pienen herneen nenääni. Kirpparit on tosi jees. Mutta KUKA haluaa tulla kutsutuksi kirpparirotaksi?

Kirpparirotasta tulee mieleen lähinnä tämä:

crazy lady

Että kiitos vaan rakas avomieheni. Purin hammasta ja ajattelin:

Men are animals

Etsinkö vielä lisää tyhmiä kuvia Googlesta, vai mennäänkö asiaan?

Isolla kirkolla ”kirpparit” ovat vähän eri käsite kuin täällä meidän Suomessa, jossa useimmilla kirppareilla näkyy vain littaan astuttuja Uggeja ja koinsyömiä pari vuosikymmentä sitten kuuminta hottia olleita vaatteita, jotka mummot ovat nyt dollarinkuvat silmissään raahanneet kirppispöydille pölyttymään.

Pariisissa on useita flea marketeja, mutta kaupungin pohjoisosassa sijaitseva Le Marché aux Puces de Saint-Ouen on niistä tunnetuin. Se on yksi maailman isoimmista kirpputoreista ja sen sanotaan olevan myös maailman ensimmäinen kirpputori. Kirpputori muodostuu 15 eri markkina-alueesta ja niitä ympäröivistä kaduista. Jokaisella osiolla on oma luonteensa. Toisissa myydään antiikkia, toisissa vintagevaatteita tai vanhoja kirjoja. Tai shampanjapulloavaimenperiä tai vanhoja valokuvia. Myös feikkitavaran ystäville löytyy omat vaatekojunsa, eikä white trash -tyylisiä halpisriepuja etsivänkään tarvitse tyhjin käsin jäädä. Vanhoja Charlie Hebdo -lehtiä oli hauska selailla mun ruosteisella ranskankielen taidolla.

thumb_IMG_7681_1024

thumb_IMG_1062_1024

thumb_IMG_1055_1024

thumb_IMG_1056_1024

thumb_IMG_1047_1024

thumb_IMG_7698_1024

Vaikka et mitään ostaisikaan, täällä voi hyvin viettää monta tuntia. En mäkään ostanut mitään. Varsinkin antiikkimarkkinoilla tunnelma oli ihanan pariisilainen ja pelkkä ilmapiiri sai viihtymään. Ihailimme vanhoja huonekaluja, postikortteja ja tauluja, ja pienessä kahvilassa ranskalainen nainen lauloi kovaa ja korkealta sellaisella Edith Piaf -äänellä. Piti oikein nipistää itseäni, että onko tää edes totta. Myös kaikkea outoa tuli vastaan…

Miten olisi esimerkiksi tää seepra sun olkkariin?

thumb_IMG_7686_1024

Saint Ouenin kirpputori on auki lauantaista maanantaihin aamusta aina kello kuuteen asti. Lähin metropysäkki on Porte de Clignancourt. Kaikenlaista jengiä on liikkeellä ja paremmin tietävät kertoivat, että kyseinen seutu on sitä vähän rähjäisempää Pariisia. Kaikenlaista hepatiittiheikkiä tulee kyllä vastaan lyhyellä matkalla metrolta kirpputorin alueelle, mutta laukku vain kainaloon ettei lompsa lähde paremmille teille. :)

Kirppisrotta kiittää ja kuittaa.

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Miila sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 08:25

  Haha, mahtava nimitys toi kirppisrotta! Mäkin taidan olla sellanen :D

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 14:03

  Tykkään käydä kirppareilla hypistelemässä, mutta harvoin ostan mitään kotiin asti, mulla kun on tämmöinen vinksahdus designiin ja klassikoihin. Mutta olenpa löytänyt juuri Ranskan kirppiksiltä mm. Sarpanevaa ja Alessia ja aikoinaan lapsille paljon leluja, eli jotain sentään :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 15:01

   Okei! Mä ostan kirppiksiltä yleensä vaatteita, jos sattuu jotain helmiä löytymään. :)

 • Reply sarrrri sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 14:22

  Siis toi vanha karttajuliste tuolla yhdessä kuvassa… Oh my god. <3 Mä tykkäsiin kyllä käydä kirppiksillä, mutta en kuitenkaan koskaan käy. Ehkä ihan hyvä, koska muuten täyttäisin meidän kodin kaikella ihanalla vanhalla tavaralla :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 15:02

   Tuolla oli niin paljon kaikkia vanhoja karttoja ja kirjeitä ja julisteita… Ne oli niin ihania!

 • Reply Reason for a Season sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 15:32

  Minä olen niin kirppisrotta,haha. Olen tainnut aina olla. En malta odottaa kaikkia kesäkirppareita Helsingissä :P. Hauskaa kuulla, että meitä on monta =D.

 • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 17:22

  Mun pitäis skarpata kirppisten kiertelyn suhteen :D Aina joku tuttu kehuu löytäneensä jotain siistiä hullun halvalla ja aina ajattelen, että miksen mä ikinä hae etsimääni ensin kirppareilta.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 19:44

   Haha.. Mäkin oon kieltämättät tehny aika paljon löytöjä! Mut se vaatii aikaa, nimittäin yleensä saa rämpiä aikamoisen sontamäärän läpi ennen kuin jotain hyvää löytyy :D

 • Reply Heidi sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 17:37

  Jos sieltä löytyy designea ja klassikoita, niin kuin Ansku totesi, minäkin haluan sinne hypistelemään! :)

 • Reply Lotta Watia | Unagidon sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 18:03

  Mä tykkään kierrellä kirppareilla, vaikka sieltä ei mitään mukaan lähtisikään. Joskus tekee mahtavia löytöjä, joskus taas saa vain naureskella, mitä kaikkea jengi viitsii myyntipöydille raahata.

  Japanissa on ihana käydä kirppareilla, kun siellä ei tosiaankaan mitään huonokuntoista ole myynnissä. Hinnat ovat myös kohdillaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 19:47

   Täällä oli aikamoista vaihtelua hinnoissa, esim. jotkut ”vintageksi” mainostetut vaatteet (samanalaisia riepuja saa eurolla Suomen miltä tahansa kirppikseltä…) maksoivat useita kymppejä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 18:06

  Joo, haluan tuon seepran! Oikeasti olen kirpputoreilta viimeksi ostanut kait parin pieniä hamstereita, siis patsaita. Jotain sellaista, mitä ei hakemalla tulisi millään vastaan. Sopivat hamsteriharrastajalle (tosin ei minulla niitä enää ole, mutta monta on ollut). Pariisin kirppareilta on myös huono kokemus siitä, että joku oli onnistunut jo avaamaan kerran laukkuni, mutta ei sitten ollut ollut riittävän taitava kuitenkaan varastaakseen mitään. Mutta muistutti taas siitä, että pitää olla tarkkana!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 19:48

   Oho! Tuolla tosiaan oli kyllä kaikennäkäistä porukkaa. Tai no itse myyntialueet olivat rauhallisia, mutta ympäristössä pörräsi sen näköistä kulkijaa että laukuista oli kyllä hyvä pitää vähän tiukemmin kiinni.

 • Reply Kohteena maailma sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 19:09

  Itseä ei oikeastaan nappaa kirpparit yhtään, enkä niissä kyllä ulkomaillakaan käy. Luxemburg oli pääsiäisenä mukava poikkeus, koska siellä oli kirpputori levittäytynyt keskustan kaduille ja parille aukiolle. Näin ollen etsiessä mukavaa lounaspaikkaa tuli ihmeteltyä muutamia pöytiä ihmisvilinässä, joka oli juuri sopivan hienostunutta myytävien tavaroiden kanssa. Mitään rihkamaa ei ollut kaupan, vaan hyvinkin arvokkaita esineitä. Toisaalta jos alueella on useampi satavuotinen historia, niin kyllä siinä oli monenlaista kippoa ja esinettä tarjolla – mikäli olisi ollut käteistä useampi satanen matkassa :-)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 19:49

   Joo, tästäkin paikasta kirpputori on ehkä vähän harhaanjohtava nimitys. Myytävänä on kaikkea vanhaa mutta suurimmaksi osaksi kaikkea arvokasta ja paljon juurikin antiikkia.

 • Reply Terhi / Muru Mou sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 19:49

  Hehe, tuolla varmasti kirppisrotta viihtyy :D Sulla on aivan mahtava tyyli kirjoittaa, tykkään paljon! :)

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 21:13

  Meinasin kommentoida etten oo varmaan koskaaan käyny tuollaisilla kirppareilla, mutta oonhan! Ja vielä Pariisissa :D Montmartrella oli mielenkiintoisia mestoja joissa tutkittiin tavaraa myös monta tuntia mitään ostamatta. Reissusta on vaan niin kauan, etten heti muistanut. Ja Akureyrissa asuessa metsästettiin yks päivä antiikkiliikettä vanhasta kaupungista. Joo, en siis mene vielä vannomaan, etten pidä kirppareista :D

 • Reply Laura / Tuntemattomaan ja takaisin maanantai, kesäkuu 8, 2015 at 22:34

  Parasta ikinä on just se, kun löytää uuden, tunnelmallisen kirpparin, jossa voi vaan haahuilla ilman kelloon vilkuilua ja vaikka poistuakin tyhjin käsin ihan hyvillä mielin. Pietarissa tykkään tosi paljon Udelnayan viikonloppuisin pidettävästä ulkoilmakirpparista, siellä on kans niin outoa neukkukamaa tarjolla, et niitä jää vaan katsomaan suu auki. Ihaninta on vieläpä, jos tavaroiden myyjä on paikalla ja osaa kertoa tarinoita esineiden takaa – plus silloin voi hinnastakin luultavasti tinkiä. Hepatiittiheikki-termille jään kyllä hihittelemään mielessäni varmaan loppuillaksi :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, kesäkuu 8, 2015 at 22:57

   Haha :D Mun piti tänä keväänä mennä Pietariin mut raha- ja aikataulujuttuje takia en sit päässytkään. :( Pitää laittaa toi kirppis korvan taakse!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net tiistai, kesäkuu 9, 2015 at 17:15

  Kirppisluuhaaja ilmottautuu täällä! \o/

  Samaan syssyyn vintage, retron ja antiikin rakastaja. :) Nuo paikat ovat vaan niin ihania tunnelmiltaan, että pyrin aina pääsemään jos kohteessa sellainen on. Pariisissa käydessä en tosin uskaltatutunut menemään (ja näemmä hyvä niin!), sillä tuolloin juuri oli hakosessa iso, vanha peili, ja epäilin että täydellinen olisi sieltä löytynyt ja jäänyt harmittamaan.

  Pitää ehkä yhdistää Pariisi ja kirpparit siihen että joskus ehkä ajaa autolla viinitiloja fiilistelemään Ranskan suunnalle. Seepra jäänee silti ostamatta. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 9, 2015 at 17:33

   Seepra saattaisi olla vähän vaikea kuljettaa. ;) Ja luulenpa että oisit hyvinkin saattanut löytää etsimäsi tuolta Pariisista… Ens kerralla sitten!

 • Reply Anna Koskela tiistai, kesäkuu 9, 2015 at 20:46

  Mä tykkään käydä kirppareilla ja markkinoilla. Monestihan markkinoiden yhteydessä myydään myös kaikenlaista sekalaista vanhaa tavaraa. Muutaman kerran olen ollut joku järkyttävän iso sisustusjuttu kädessä, ja miettinyt miten sen saisi Suomeen. On sitten jäänyt ostamatta.

  Viimeisin hankita Pariisin kirpparilta oli ihana suurennuslasi. Kaunis kuin mikä, ja toimiva. Ranskan maaseudun kirppareilta on tullut ostettu mm. laseja, tinaa ja ihana vanha pöytäliina.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 9, 2015 at 23:11

   Harmi, ettei isompia tavaroita tosiaan oikein mitenkään järkevästi saa tuotua Suomeen. Mukava niitä silti on ihailla. :) Hyviä löytöjä sä oot silti tehnyt.

  Leave a Reply