Suomen suurin matkablogiyhteisö

Visit Helsinki loves bloggers: Lonna ja Suomenlinna – mitä uutta?

tiistai, kesäkuu 2, 2015

Saatiin bloggaajaporukalla kutsu osallistua VisitHelsinki loves bloggers -tapahtumaan kuulemaan Lonnan ja Suomenlinnan uusimpia kuulumisia näin kesän kynnyksellä. Oli onnistunut ilta, ja oli kiva verestellä viininhuuruisia muistoja viime kesältä Lonnalta. Olin Lonnan Poiju-klubilla vain kerran kesän aikana, mutta hitsi että oli hyvä ilta, ihan mahtava paikka. Siitä asti ollut suunnilleen jokaisen kaverin kanssa puhetta, että Lonnalle on pakko palata ensi kesänä. Eli tänä kesänä!

Starttasimme puoli viiden aikaan Helsingin Halkolaiturista ja hyppäsimme m/Aux Ingeborgin monenlaista nähneiden purjeiden kuljettettavaksi. Tyyrpuurit ja paarpuurit unohtuivat nopeasti, kun saimme alkudrinksut eteemme ja muodollisuuksien jälkeen siirryimme laivan alakertaan syömään ihan mukiinmenevää, merihenkistä ruokaa. Pientä huojuntaa oli havaittavissa (tämä ei uskoakseni johtunut alkujuomasta), mutta matka Lonnan saarelle on todella lyhyt ja pian pääsimmekin jo hyppäämään tukevasti maankamaralle.

Fregatti Oy

Fregatti Oy

Lonnalla saimme taas juomaa käsiimme ja samalla lyhyen ja ytimekkään esittelykierroksen saaren mielenkiintoisesta historiasta ja siitä, mitä Lonnasta nyt toivotaan kaikille kaupunkilaisille (maalaisille myös!) tulevan. Lonnasta halutaan luoda yksi ”kaupunginosa” lisää; paikka, johon ihmiset ikään katsomatta voivat tulla ihan vain viettämään aikaa merellisessä ympäristössä. Lonnalla onkin pieneen kokoonsa nähden paljon annettavaa. Tällä hetkellä Lonnalla on ravintola ja kahvila, minkä lisäksi monitoimirakennuksessa järjestetään kaikenlaista toimintaa, mm. joogaa sunnuntaisin! Oli myös hauska kuulla, että tiloja vuokrataan ilmaiseksi henkilöille, jotka ovat valmiita kehittelemään sinne jotain ohjelmaa Lonnan vetonaulaksi.

Lonna Helsinki

Lonna Helsinki

Lonna Helsinki

Lonnalle on tulossa tulevaisuudessa myös yleinen sauna. Sinne aion itse aivan varmasti mennä saunomaan. Lisäksi ravintola ja kahvila ovat edelleen paikoillaan. Saaren kallioiseen päätyyn suunnitellaan terassia, jonka rakentaminen olisi jo aloitettu, elleivät pesivät linnut olisi lykänneet tätä projektia. Ja kyllä, kyseessä on juuri se ihana kalliopaikka, josta näkyy täydellinen aurigonlasku ja jossa on tähän mennessä voinut nauttia omia juomia piknikhengessä ennen siirtymistä kalliille anniskelualueelle.

Lonna Helsinki
Lonna Helsinki

Saatoin asettaa itseni joidenkin bloggaajakollegoiden silmissä kyseenalaiseen valoon, mutta tällaisena nuorena pussikaljoittelijana oli aivan pakko kysyä, että kuinka omien juomien nauttimisen sitten käy, jos terassi rakennetaan. Tämähän on saaren paras pussikaljapaikka!

Vähän kierrellen sain vastaukseksi, että omien juomien juomista ei sinänsä haluta kieltää, mutta terassilla sitä ei luonnollisesti saa tehdä. Kuulemma saarelta löytyy muita pieniä kalliopaikkoja, jossa omien eväiden nauttiminen on mahdollista jatkossakin. Hmm. Saa nähdä, miten tämä vaikuttaa.

Kysyin myös, onko yön lauttaruuhkiin tulossa parannusta. Edelleen lautta kulkee non stop, mutta tosiaan se yksi ja sama 200 hengen lautta kuin viime kesänäkin. Erona tosin tähän kesään on se, että matkalla ei enää kierretä Suomenlinnan kautta, joten Lonnalta pääsee maihin aavistuksen nopeammin.

Lonnalla oli kyllä viime kesänä, sen kerran kun siellä olin, aivan uskomaton tunnelma. Jopa sen kaamean pitkän laivajonon arvoinen. Illan pimetessä värikkäät lamput valaisivat juhlijoita siellä meren ympäröimänä… Tuli etäisesti (tai kaipauksenomaisesti) mieleen biletykset Aasian pimenevässä yössä. Suosittelen kokeilemaan edes kerran kesän aikana! Toivotaan, että hyviä piknikpaikkoja säilyy jatkossakin kaikkien iloksi, ja muistetaan jokainen myös korjata omat roskamme ja etenkin ne pullot sieltä mukaamme.

Lonna Helsinki

Lonna Helsinki

Lonnalta otimme JT-Linesin laivan Suomenlinnaan. Suomenlinnassa kierros alkoi tutustumalla tykkisluuppiin. Ai mikäkö on Suomenlinnan tykkisluuppi? Suomenlinnan telakalla perinteisin menetelmin rakennettu, kuuluisan ruotsalaisen kenraalin ja laivanrakentajan Fredrik af Chapmanin (s. 9.9.1721) suunnitteleman tykkilaivan kopio. Laivan purjehduskausi alkaa tässä kuussa ja jatkuu aina syyskuulle asti. Jos laivan vuokraa itselleen, matkaa hauskuuttaa 1700-luvun miehistö. Jos miehistö on puoliksikaan yhtä luonteva ja viihdyttävä kuin meidän kohdalle sattunut herra, on luvassa varmasti hauska matka.

thumb_IMG_1297_1024

thumb_IMG_1311_1024

Tykkisluupin jälkeen pääsimme ensimmäisten joukossa katsomaan Suomenlinnan toista uutta nähtävyyttä, pumppuhuonetta sekä sen jälkeen vielä valtavaa telakka-allasta. Saimme kattavan selityksen pumppuhuoneen tarkoituksesta ja toiminnasta. Suosittelen mahdollisuuksien mukaan tutustumaan myös näihin paikkoihin, jos sellainen tilaisuus aukeaa. Suomenlinnassa tykkisluuppi oli kuitenkin tällä kertaa oma suosikkini.

Vaikka ihan kaikkein isoin suosikkini onkin piknikillat  lämpimissä kesäilloissa Suomenlinnan nurmikentillä rakkaiden ihmisten seurasta nauttien.

Oli kivaa tavata taas uusia matkabloggaajakollegoja, kiitos kaikille! Jos tää reissu kiinnostaa enemmän, instagramista  löytyy kuvia hashtagilla #vhlb. Ai mikä? No Visit Helsinki loves bloggers. :)

*Reissu Lonnalle ja Suomenlinnaan yhteistyössä Visit Helsingin kanssa*

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Miila keskiviikko, kesäkuu 3, 2015 at 10:19

  Sä olit nopea tän postauksen kanssa! Oli kiva nähdä :) Ja Lonnaan on ehdottomasti päästävä kesällä uudelleen :P

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 3, 2015 at 11:15

   Oli tosi kiva nähdä!! :) joo mä sain inspiksen ja raapasin postauksen jossain vartissa kasaan. :D

 • Reply ulla50 keskiviikko, kesäkuu 3, 2015 at 10:55

  Hienoja kuvia ja hieno ilta =)

 • Reply Ida - idaloveslife keskiviikko, kesäkuu 3, 2015 at 15:26

  Huh miten siistejä kuvia! Täällä taas Suomi-ikävät nousee uusille leveleille kun näitä katsoo :) Mun piti viime kesänä myös ehtiä tuonne Lonnaan mutta haaveiksi jäi… Ehkä tänä kesänä?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, kesäkuu 3, 2015 at 18:15

   Todellakin tänä kesänä, on sen verran tunnelmallinen paikka. :) Ihan parasta Helsinkiä… Kesäisin tuppaa vaan viikonloput tulla niin nopeesti täyteen kaikkea, että ei mullakaan kovin monta niistä tuu vietettyä Helsingissä. Haluisin Lonnalle joka perjantai :D

 • Reply Ninni keskiviikko, kesäkuu 3, 2015 at 21:54

  Tämä on se kesä, kun tuonne menen vaikka uimalla :-D

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, kesäkuu 4, 2015 at 09:59

  Kiva ja kattava postaus mukavasta päivästä :)! Tuo tykkisluupin mies oli aivan mahtava :D.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, kesäkuu 4, 2015 at 11:25

   Oli todella, eläytyi rooliinsa ihan täysillä. :) Sellasta on aina kiva katsoa. Toivottavasti tulee pian lisää tällaisia päiviä! :)

 • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 19:48

  Kiva postaus antoisasta päivästä! Me ollaan menossa syömään Lonnaan 16.6. Toivotaan, että säät sallivat. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, kesäkuu 7, 2015 at 22:19

   Oi, toivotaan! :) Mielenkiintoista nähdä, minkälaista ruoka on siellä. Viime vuodelta kuulin vähän ristiriitaisia arvioita.

  Leave a Reply