Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kävelykierros Pariisissa: Eiffeliltä Louvrelle

maanantai, kesäkuu 1, 2015

Teimme mielestäni kivan kävelykierroksen Pariisissa, joten ajattelin jakaa reitin kanssanne täällä blogissa. Tarkoituksena oli nähdä muutama tunnettu nähtävyys ja muuten vain fiilistellä Pariisin keskustan tunnelmaa. Reitti alkaa Eiffel-tornilta ja päätyy Le Marais’n kaupunginosan kautta lopulta Louvrelle.

thumb_IMG_1211_1024

Me otettiin opiskelija-asuntolalta suora metrolinja Eiffel-tornille. Monet pariisilaiset vihaavat Eiffeliä, mutta turistillehan se on tietenkin ihan must see. Ja onhan se Pariisin symboli. Mitä kauempana tornista oot, sitä hienompia kuvista tulee. Tutustu siis Eiffeliin, napsi kuvia läheisestä puistosta ja jatka sitten matkaasi kohti Palais de Chaillotia. Palais de Chaillotista löytyy muutama museo, mutta me tyydyimme vain ihailemaan Eiffeliä vielä uudestaan paikan terassilta. Terassilta saa myös kivoja kuvia tornista vähän eri vinkkelistä.

thumb_IMG_7827_1024

imageedit_3_9588158965

Palais de Chaillotin jälkeen matka jatkui kohti Riemukaarta, joka onkin vain 10 minuutin kävelymatkan päässä. Voit kävellä esimerkiksi Avenue Kléber -katua, jonka varrella on hyvännäköisiä (hintavia) ruokapaikkoja. Kadulla on myös upea The Peninsula -hotelli, jonka aulasta me bongasimme upean morsiusparin. Morsian oli varmaan yksi kauneimmista naisista, joita olen ikinä nähnyt. Huoh, päästäpä itse juhlimaan naimisiinmenoa The Peninsulan kaltaisessa paikassa. (Ylläolevassa kartassa näkyy vain Kléberin alkupätkä, mutta Riemukaari löytyy aivan tien päästä.)

Riemukaarelta avautuu upeat näkymät pitkin Pariisia. Pakollinen nähtävyys tämäkin. Muistakaa näyttää henkkareita jos 25 vuoden rajapyykki ei ole vielä ylitetty, sillä alle 26-vuotias EU-kansalainen pääsee Riemukaarelle ilmaiseksi. Sama juttu monissa muissa Pariisin nähtävyyksissä, joten mikäli ei ole asiasta varma niin kannattaa henkkareita aina varmuuden vuoksi lipunmyyjille tuputtaa.

thumb_IMG_1214_1024

thumb_IMG_1215_1024

thumb_IMG_1218_1024

Riemukaarelta voi sopivasti jatkaa matkaa maailmankuulua Champs Elysées -katua alaspäin. Vaikkakaan kadulla ei kyllä mielestäni ihan kauheasti annettavaa ole. Pähkäilimme, että Champs Elysées on varmasti ollut aikoinaan ihana, tunnelmallinen ja suuren maailman tunnelmaa huokunut bulevardi. Nykyään… No, överihintaisia ravintoloita, luksusputiikkeja, turisteja. Tunnelma on kyllä tiessään, jos multa kysytään.

thumb_IMG_7877_1024

Metrot kulkevat Champs Elyséeta pitkin, eli hyppää sopivassa kohdassa hyppää metroon ja ota suunnaksi St. Paulin metroasema Le Marais’ssa. (Tai halutessasi voit skipata Le Marais’n ja Rue de Rivolin, tästä voi nimittäin jatkaa kävelyä suoraan Louvrelle.) Vaeltele Le Marais’n ihanilla kaduilla, shoppaile muotia ja second handia myyvissä putiikeissa ja nauti crepet La Droguerie du Marais’ssa Rue des Rosiersin päässä.

Paris Le Marais map

thumb_IMG_7817_1024

Täältä pääseekin sitten helposti Rue de Rivolille, josta löytyy kaikki ketjuliikkeet, mm. oma lemppari Forever21, jossa on aina pakko käydä. Piti vähän taas hillitä itseänsä tuolla jottei menis ihan överiksi, lopulta mukaan lähti maltillisesti vain täydellisesti istuva bleiseri ja keväthousut.

Kun Rue de Rivolia jatkaa eteenpäin, niin ohittaa myös Hotel de Villen eli Pariisin kaupungintalon. Ja lopulta päätyy Louvrelle, jonne me lopetimme tämän kävelykierroksen ja lähdimme metrolla kotia kohti.

Tää oli tosi passeli rundi Pariisissa, eli jos joku miettii päivän reittiä niin tässä yksi noin puolen päivän pituinen ehdotus, jonka varrella näkee aika hyvän liudan nähtävyyksiäkin. Tosin ei kannata olettaa, että päivän päätteeksi jaksaisi lähteä enää Louvrea kiertelemään. :)

Muut Pariisi-postaukset täällä.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply lena / london and beyond maanantai, kesäkuu 1, 2015 at 21:02

    Huippuja nää sun Pariisi-jutut! Ollaan täällä just ja saattaa olla että tämän tyylinen kierros tehdään joku päivä. :) Drinksut Peninsulassa on jo to do-listalla kunhan Matteon työrupeama päättyy, oon fiilistellyt hotellia jo melkein kuukauden :D

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 2, 2015 at 08:12

      Eih mäkin haluun Peninsulaan! :) Ihanaa… Ota paljon kuvia sieltä. Sinne kun viel joskus pääsis yöpymään.

    Leave a Reply