Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pinto B’staurant – Pakko olla Helsingin paras thairavintola!

maanantai, toukokuu 25, 2015

En mikään ihan ahkerin thairuokailija ole, mutta useampia thairavintoloita on tullut Helsingissä kierrettyä. Tähän asti listan kärkipäässä on ollut Kallion Lemon Grass, mutta se on nyt kohdannut voittajansa.

Saanen esitellä teille Helsingin parhaan thairavintolan, Pinto B’staurantin. Tosin en ole varma, haluanko tätä ravintolaa teille paljastaa. Mitä kauemmin se pysyy pienen piirin salaisuutena, sen parempi tietenkin mulle. Sana on kyllä lähtenyt jo kiirimään muutakin kautta, ja paikka vaikuttaa kerta kerralta suositummalta. Mä oon nyt käynyt siellä kolme kertaa syömässä, ja joka kerta oon vain vakuuttuneempi siitä, että tän on oltava paras thaimaalainen ravintola näillä nurkilla. Siis tässä kaupungissa, ja todennäköisesti koko maassa. Kohta tänne on varmaan jo tehtävä pöytävaraus, että mahtuu syömään!

Pinto B’staurant sijaitsee Helsingin Sörnäisissä aivan metroaseman liepeillä. Muistelen, että samassa liiketilassa toimi aiemmin joku muu thairavintola.Ravintolassa on tällä hetkellä vain yksi kokki. Mua säälittää, kun mietin miten pitkää päivää ja viikkoa kokki tekee, mutta samalla pelkään, että Pintoon palkataan lisävoimia ja ruoan taso ei pysy samana. Toivottavasti pysyy, mikäli lisää kokkeja tulee. Kokki on thaimaalainen ja tarjoilija (se yksi, kenet olen toistaiseksi nähnyt eli ilmeisesti ainoa laatuaan hänkin) suomalainen. Olen kuullut huhua, että kokki olisi ollut joskus Gaijinissa töissä, mutta en tiedä, pitääkö se paikkansa. Ruokien perusteella sen voi helposti uskoa. Niin tuoretta ja taidolla valmistettua.

Pinto B'staurant Helsinki

Ravintola on todella pieni, ja pöytiä on vain muutama. Varaudu siis jakamaan pöytäsi ventovieraiden kanssa, siitähän me suomalaiset tykätään. ;) Taustalla soi thaimusiikki ja menu löytyy seinälle kirjoitettuna. A-oikeuksia ei ole, tarjolla on Laitilan limuja ja muita erikoisempia virvoitusjuomia. Mutta vaikka kaljahammasta kolottaisi, kannattaa suosiolla tarttua vesilasiin ja tulla tänne ruokailemaan. Näissä ruoissa on jotain erikoista, eivät taatusti ole sitä samaa keskinkertaista thaimättöä, mitä monesta muusta paikasta saa.

Pinto B'staurant Helsinki

Pinto B'staurant Helsinki

Ja ne ruoat… Jos me asuttaisiin yhtään lähempänä, hakisin täältä varmaan joka päivä illallista. Curryt ovat olleet hyviä, erityisesti tarjoilijan suosittelema penang curry lohella oli todella hyvää. Mä en ikinä ollut syönyt lohta curryn kanssa, mutta oli hyvä combo. Mathias oli älyttömän tyytyväinen kun lohi oli kypsyysasteeltaan juuri sopiva eikä piirunkaan vertaa ylikypsä (Mathiaksen mielestä lohen tilaaminen on tämän takia ravintolassa usein liian suuri riski otettavaksi :D). Mun suosikkeja tähän mennessä on ollut joku lasinuudeliannos (laita maustetelineestä löytyvää talon omaa chilikastiketta päälle niin paranee vaan) ja meidän molempien makunystyröiden ylivoimainen voittaja oli viime kerralla syöty som tam -papaijasalaatti katkarapujen ja kookosriisin kanssa. Jestas miten hyvää! Meillä on ollut suuria vaikeuksia tilata Pintossa vain kahta ruoka-annosta, koska haluttaisiin maistaa koko lista läpi. Viimeksikin tilattiin kolmea eri ruokaa (papaijasalaatti, nuudeleita, curry) ja eihän me todellakaan jaksettu niitä kaikkia syödä. Onneksi jämät sai doggy bagiin mukaan ja mä sain niistä vielä illallista seuraavana päivänä.

Lisäplussaa Pinto B’staurantille inhimillisestä hinnoittelusta.

Pinto B'staurant Helsinki

Tälläkin hetkellä himoitsen Pinto B’staurantin ruokia niin, että järki meinaa lähteä. Pitää varmaan alkaa harkita muuttoa Sörnäisiin… Käykää testaamassa, tykkäättekö yhtä paljon kuin mä.

Lisää ravintolakokemuksia täällä.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply jerina maanantai, toukokuu 25, 2015 at 23:21

  Voi vitsi, kun näyttää m,uuten hyvältä! Oon kans kuullut hyvää tosta paikasta ja pitää mennä kyllä kokeileen, kun asutaankin ihan kulmilla! Mä annoin sulle muuten Liebster Awardin, jos et oo vielä semmosta saanut… :) https://www.rantapallo.fi/jerina/2015/05/25/liebster-awards/

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, toukokuu 26, 2015 at 11:55

   Kiitti! Oonkin saanu sen jo kahdelta mutta en oo vielä ehtiny vastata siihen, tentit kuumottelee niskaan… Menkää ihmeessä kokeilemaan! Ehkä tästä tulee teidänkin vakkari :)

 • Reply Jerry / Pako Arjesta tiistai, toukokuu 26, 2015 at 07:51

  Kiitos taas hyvästä ravintolavinkistä :)! Näyttää ja kuulostaa hyvältä!

 • Leave a Reply