Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kiinalaisia lentokoneessa ja kurkkuviipaleita illalliseksi

sunnuntai, toukokuu 24, 2015

Sain Reisereise -blogista kivan small things make big memories -haasteen kertoa kaksi mieleenjäänyttä tapahtumaa matkoilta. Jotain sellaisia pieniä, joista ei muuten tulisi kirjoitettua blogiin.

1.  Tää sattui nyt viimeisimmällä lentomatkalla CDG-HEL, ja menee lähemmäs kategoriaa hauskat/ärsyttävät/mikäkiinalaisiavaivaa kuin ikimuistoiset matkan kruunanneet tapahtumat, mutta menköön! Mä nimittäin sain yksinäiseen lentomatkaan piristystä, kun kiinalaiset aiheuttivat vähän hämminkiä. En enää yhtään ihmettele niitä uutisia, että kiinalaiset ovat yrittäneet avata lentokoneen ovia lennon aikana ja ties mitä muuta.

Finnair plane wing

Meillä oli ollut ihan jäätävää turbulenssia koko loppulennon ajan. En oo ikinä, tai ainakaan vuosikausiin, ollut niin paljon heittelehtivässä ja tärisevässä koneessa. Lentoemännät ja stuertit joutuivat kesken käytävän istumaan tyhjille paikoille ja kiinnittämään turvavyöt, jotteivat olisi kaatuneet siinä rytäkässä. Itse puristin rystyset valkoisena käsinojia ja rukoilin, että lento olisi jo ohi.

No, onneksi kiinalaiset eivät turbulenssia pelkää! Turvavyövalo oli jo hyvän aikaa palanut, ja kapteeni ja lentoemännät kuuluttaneet useita kertoja, että laskeutuminen aloitetaan ja turbulenssin takia jokaisen on pidettävä loppulento vyöt kiinni. Laskeutuminen aloitettiin ja rytäkkä jatkui. No, edessäni istui kiinalaisseurue, joista yksi sitten avasi vyöt ja lähti vaeltamaan vessaan. Lentoemot huusi melko äkäisen kuuloisena, että heti takaisin istumaan ja vyö kiinni. Tämä kuului varmaan koko koneeseen. Mies lähti myrtsinä takaisin paikoilleen. Saman tien kun tyyppi istuutui, lähti toinen kiinalainen kohti vessaa, hyvä että pysyi lattiassa kiinni kun kone pomppi niin paljon. Siinä kiinalaiset sitten vuoron perään nousivat ja olivat menossa kuka minnekin, ja lentoemot raivosivat pää punaisina että nyt jumankekka takaisin paikoillenne… Ei paljon kiinalaisia kiinnostanut… :D

Ja samalla sekunnilla kun lentokoneen pyörät osuivat maahan, aukesivat kiinalaisten turvavyöt ja kuhina ja hyörinä alkoi ja taas ja lapset pitkin penkkejä ja käytäviä vaikka kone ei ole ehtinyt vielä edes jarruttaa. En vaan kestä, nauratti niin paljon. Finnairin lentoemot olivat ymmärrettävästi ihan hermoromahduksen partaalla.

2. Toinen jotenkin niin selkeästi mun mieleen painunut hetki tästä lähiajoilta oli maaliskuiselta Rooman matkalta. Oltiin juuri syöty matkan paras illallinen Le Mani i Pastassa. Lähdettiin ravintolasta puolen yön aikaan kävelemään pitkin Trasteveren ihania katuja kotiin ja oltiin vaan jotenkin niin onnellisia Roomasta, ruoasta, toisistamme, ihan kaikesta. Vieläkin ihan liikutun, kun mietin tuota hetkeä.

Rome park

3. Yhden kokonaisen postauksen saisi varmaan siitä, mitä ollaan tilattu ravintoloissa kun ei ole ollut englanninkielistä menua, mm. äitini tilasi kerran Montenegrossa joskus vuonna -97 illalliseksi lautasellisen kurkkuviipaleita, koska ei ymmärtänyt paikallista kieltä. Se on syöpynyt ikuisesti mieleeni vaikka pieni silloin olinkin… Naurattaa vieläkin.

Onhan tässä kaikkea muutakin tapahtunut mistä en täällä blogissa ole kirjoitellut, mutta muistellaan niitä tässä matkan varrella. :)

Koska mä oon viime aikoina ehtinyt varsin huonosti seurailemaan muita matkablogeja eikä oo hajuakaan siitä, kenet kaikki tähän on jo haastettu, niin en pistä haastetta kenellekään yksittäiselle henkilölle eteenpäin, mutta tarttukaa ihmeessä tähän kaikki te, jotka ette ole vielä tätä tehneet.

Hyvää sunnuntaita kaikille!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Tiia/reisereise sunnuntai, toukokuu 24, 2015 at 13:00

  Voi juma noita kiinalaisia. :D On muuten myös vähän hassu juttu, miten ravintolassa voi edes tilata lautasellisen kurkkuviipaleita. Tai ehkä se on montenegrolainen salaatti.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, toukokuu 24, 2015 at 23:42

   Haha no se oli varmaan just se! :D Ja meille lapsille onnistuttiin vieläpä tilaamaan jotain suht normaalia, nii ei tajoilijakaa viittiny sit mitenkää siinä viestittää et hei, oot muuten itse tilaamassa lautasellisen kurkkua…? :D

 • Reply Pirkko / Meriharakka maanantai, toukokuu 25, 2015 at 10:59

  Kivoja sattumuksia. Noista kiinalaisista olen jo onnistunut lukemaan niin monta juttua niin monesta lähteestä, että etenkin ajatus kotimaan lennosta Kiinassa on jo alkanut hirvittää!
  Minullakin on tämä haaste työjonossa, täytyisi vaan ehtiä keskittymään tällaisten sattumisten ajattelemista, niitä kyllä varmasti löytyisi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, toukokuu 25, 2015 at 15:06

   No mua myös hirvittää! Mulla on toivottavasti tulossa syksyllä vähän pidempi reissu Kiinaan (siitä lisää kun se varmistuu), ja jo nyt kauhulla ajattelen siellä siirtymisiä paikasta toiseen. Varsinkin näin jonkin asteisesta lentopelosta kärsivänä!

  Leave a Reply