Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintolavinkkejä Tallinnaan: Leib Resto & Aed ja Must Puudel

keskiviikko, toukokuu 13, 2015

Tallinnan ravintolavinkit ovat aina haluttua kamaa. Tässä tulisi oikein kaksin kappalein kaikille Tallinnaan suuntaville herkkusuille, joita kiinnostaa laajentaa Tallinnan ravintolakokemuksia Viru-keskuksen Amarilloa pidemmälle. Ja nyt ei edes tarvitse kovin pitkälle asti elinpiiriään laajentaa (paitsi henkisesti), sillä molemmat näistä ravintoloista sijaitsevat vanhassa kauoungissa.

Leib Resto ja Aed (Uus street 31)

Ihana ravintola Tallinnan vanhassa kaupungissa! Aivan varmasti parhaimmillaan kesällä, mutta eipä huhtikuisessa tunnelmassakaan valittamista ollut. Ravintola on sopivasti syrjässä aivan vanhan kaupungin keskustasta, eikä sinne kyllä vahingossa eksy…

Leib Resto & Aed Tallinn

Leib Resto & Aed Tallinn

Leib Resto & Aed Tallinn

Miettikääpä miten hieno tää paikka olis kesällä? Heitän veikkauksen, että Tallinna paras kesäterassi löytyy juurikin tältä sisäpihalta! Itse testasin jo pienenä varaslähtönä kesään paikan aperol spritzin – ei tuottanut pettymystä. ;)

Ruokakin oli erinomaista, ja onhan Leib Resto & Aed ollut hyvillä sijoituksilla (muistaakseni kymmenentenä) Viron ravintoloiden top50-listalla.

Leib Resto & Aed Tallinn aperol spritz

Leib Resto & Aed Tallinn

Leib Resto & Aed Tallinn

thumb_IMG_0899_1024

Leib Resto & Aed Tallinn

Alkuruokakirous kuitenkin ilmeisesti seuraa mua Tallinnassa. Kuten ihanassa Ribessäkin, niin myös Leib Resto & Aedissa alkuruoka (ainakin omani) oli aterian huonoin osuus. Ei se nyt huono ollut, mutta aika mauton verrattuna todella hyvään pääruokaan ja kaiken kruunanneeseen, täydelliseen crème brûléehen. Valitsen muuten aina ravintolassa jälkkäriksi tuon saman. I’m obsessed. Pitäis varmaan harkita jotain vieroitusta että pääsisi joskus jotain muutakin maistelemaan?

”Hello, my name is Meri and I am a crèmebrûléeholic.” ”Hello Meri”.

Kohvik Must Puudel (Müürivahe 20)

Käytiin äidin kanssa Must Puudelissa vain nopealla lounaalla, mutta tämä kahvila-ravintola ansaitsee pienen kehaisun täällä blogissa. Tänne ei kannata suunnata hienolle illalliselle vaan rennolle lounaalle tai kahville ja kakulle, jos ei Kohvik Komeetin kakkutarjonta kiinnosta.Tässä hipsteriviboja väreilevässä paikassa ei nimittäin olla turhantärkeitä, sisustus on osin uutta ja osin vanhaa ja kaikki muutenkin vähän sekaisin.

Jostain syystä sisään astuessa en kuitenkaan ollut lainkaan vakuuttunut, että saisimme Must Puudelista hyvää ruokaa. Syötyämme pastamme tiesin vaistoni olleen niiiiiin väärässä. Suosittelen!

Must Puudel Tallinn pasta

Siinäpä tämän Tallinna reissun vikat ravintolavinkit, toivottavasti joku lähtee näitä testaamaan.

Lukekaahan loputkin vinkit Tallinnaan täältä. Ja seurailkaa myös Instagramissa! Linkki löytyy blogin sivupalkista. :)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, toukokuu 14, 2015 at 08:12

  Meinasin lähteä käymään Tallinnassa ensimmäistä kertaa näin aikuisiällä, joten voi hyvinkin olla, että ainakin tuo ensimmäinen suosituksesi menee harkintalistalle ;). Kiitos vinkeistä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, toukokuu 14, 2015 at 10:38

   Oi, no nythän teillä on helppo lähteäkin Tallinnaan. Ribe oli toinen hyvä mitä oon Tallinnassa testannut, ja löytyyhän noita. Kun kaivaa sen top50-listan esiin niin ei voi hirveästi mennä mönkään. :)

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, toukokuu 14, 2015 at 14:28

    Todella helppoa :P. Uskon, että sieltä löytyy kasoittain hyviä ravintoloita :).

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, toukokuu 14, 2015 at 14:32

     Näin on! Sitä paljon puhuttua Tallinna-Helsinki -metrolinjaa odotellessa, sitten voi käydä ihan vaan illallisella ja tulla kotiin nukkumaan. ;)

 • Reply Anne | Metallia Matkassa torstai, toukokuu 14, 2015 at 08:27

  Yksi kaveri aina liputtaa tuon Leibin puolesta. Monesti pitänyt käydä!

  Must Puudelissa käytiin viime syksynä. Kiva paikka, aika paljon hipstereitä. Oltiin lauantaina ilta-aikaan, että ei ihmekään. Joku keikka siellä oli alkamassa :) On myös lemmikkiystävällinen paikka. Naapurisohvan koiralle tarjoiltiin vettä. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, toukokuu 14, 2015 at 10:40

   Okei en tiennytkään et karvaiset kaverit on myös tervetulleita. :) Leibia moni mullekin kehui… Ja hyvä oli!

 • Reply Ida - idaloveslife torstai, toukokuu 14, 2015 at 13:00

  Hello Meri! My name is Ida and I’m also crèmebrûléeholic!

 • Leave a Reply