Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kakkukahvit Tallinnassa: Kohvik Komeet

lauantai, toukokuu 2, 2015

Meiltä Suomessa puuttuu sellainen kakkukulttuuri. Kun menet johonkin kahvilaan, ei kakkuja yleensä ihan hirveästi ole tarjolla. Ennemmin vitriinistä löytyy pullaa ja muita leivoksia. Jos hyvä tuuri käy, niin jotain pakasteesta sulatettua kakkua saattaa olla tarjolla, edulliseen 6 euron hintaan per viipale, tietenkin! Parin päivän ruoat saat kotiin samalla hinnalla kuin käyt nauttimassa (pakaste)kakkukahvit Helsingin keskustassa.

Virolaiset sen sijaan rakastavat kakkuja, ja niitä onkin tarjolla kahviloissa pitkin Tallinnaa. Itseltäni Tallinnan kahvilat ovat jääneet aiemmin vähän pimentoon, mutta nyt olimme äidin kanssa oikein etukäteen päättäneet etsiä käsiimme jonkun kohvikin, jossa voisimme notaarityöni palauttamisen kunniaksi nauttia sumpit ja kakkuviipaleet. Netistä löytyi ihan hyvin tietoa kaupungin kahvilatarjonnasta, esim. täältä voi lukea Hesarin listaamat Tallinnan parhaat kahvilat kaupunginosittain.

Me päätimme tiukan iltapäiväaikataulun takia jäädä keskustaan ja mennä Solaris-kauppakeskuksessa sijaitsevaan Kohvik Komeetiin. Itseäni aluksi epäilytti tuo Komeetin sijainti kauppakeskuksessa, koska tarkoitus oli kuitenkin nauttia ihanasta tallinnalaisesta kahvilatunnelmasta, ei mistään Itiksen ravintolamaailma -tyyppisestä ”tunnelmasta”. Mutta Kohvik Komeet ei kyllä kärsinyt yhtään sijainnistaan. Kahvila on Solariksen neljännessä kerroksessa, jossa ei ole enää muita kauppoja. Kauppakeskuksen hälinä oli siis muisto vain, kun astuimme kahvilaan sisään ja näimme heti ensimmäiseksi houkuttelevan kakkuvitriinin.

Kohvik Komeet Tallinna

Kohvik Komeet on virolaisen julkkiskokin Anni Arron perustama putiikki ja kesäisin kahvila pitää auki myös kattoterassia, jonka haluan ehdottomasti testata vielä joskus. Kakkujen lisäksi täältä saa myös ruokaa. Komeet on ilmeisen suosittu, mutta väenpaljoudesta huolimatta paikkana viihtyisä. Saimme ikkunapöydän, kun lupasimme poistua ennen pöytävarauksen tehneiden henkilöiden saapumista. Ja mitkä näkymät ikkunasta avautuivatkaan! (Ihan kun niitä näkymiä ei olisi tarpeeksi samalla reissulla jo ollut, kurkkaa Swissôtelin arvostelu täältä) Siinä oli kiva lipitellä teetä ja nauttia kakkua, samalla tiiraillen kaupungin vilinää ikkunasta.

Kohvik Komeet Tallinna

Kohvik Komeet Tallinna

Kohvik Komeet Tallinna

Ja ne kakut… Älyttömän hyviä! Otimme palan Napoleon-kakkua ja jotain suklaakakkua. Napoleon oli äidin suosikki ja suklaakakku minun, joten kakkujen puolittamissuunnitelmat hylättiin ja molemmat saivat annoskateuden vaivaamatta nautiskella omista kakkupaloistaan. Ja hei, mikä parasta: kakkupala maksoi 3,80 euroa. Eikä muuten olleet mitään pakastekakkuja.

Kohvik Komeet Tallinna

thumb_IMG_0991_1024

Kohvik Komeet Tallinna

Vaikka Kohvik Komeet onkin ensimmäinen kunnon kahvila, jossa olen Tallinnassa vieraillut, nosti se riman aika korkealle tulevia kahvilakäyntejä ajatellen.

Tuliko kakkuhimo? Löytyykö teiltä omaa suosikkikahvilaa Tallinnassa, joka haastaisi Komeetin ja jota ehdottomasti pitäisi testata?

Muut Tallinna-postaukset löytyvät täältä. :)

Instagram

Bloglovin’

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Tiia/reisereise lauantai, toukokuu 2, 2015 at 21:22

  Juu tuli kakkuhimo ja -kateus. NAM!
  (ehkäpä menen Tallinnassa kesällä käymään, kun kerta Helsingissä asun kesän).

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, toukokuu 2, 2015 at 21:25

   No EHDOTTOMASTI menet! Ja menet sitten tuon kattoterassin testaamaan ja raportoit blogiin! :D

 • Reply Sandra sunnuntai, toukokuu 3, 2015 at 02:39

  RAAAAKASTAN Viron (ja muiden Baltian maiden) kakkukulttuuria! Halpoja ja hyviä löytyy joka paikasta. Vähitellen alkaa tuntumaan, että asuisin mieluummin Virossa kuin Suomessa (Suomen palkkatasolla toki), kun ulkona syöminen ja kahvittelu on Suomessa niin toisella tasolla hinta-laatusuhteeltaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, toukokuu 3, 2015 at 02:48

   Juuri näin! Ajatus tosiaan houkuttaa. Jos se spekuloitu merenalainen tunneli Helsingin ja Tallinnan välille joskus tulevaisuudessa valmistuu, niin muutan Tallinnaan syömään kakkuja ja suhaan sitten tunnelin kauta aina päivisin töihin Helsinkiin. :D

 • Reply Liisa sunnuntai, toukokuu 3, 2015 at 04:22

  Virossa osataan kylla tehda herkullisia kakkuja ja leivoiksia, ja muitakin makeita juttuja (ootko koittanut kohukesia? Ihan parasta herkkua) joten en ihmettele etta niin moni suuntaa Tallinnaan isojen kassien kanssa. Ihmettelen tosin sita, etta paluumatkalla naista kasseista loytyy use in leipomotuotteiden sijasta pulloja, hahah…

  Mun oma suosikkikahvila Tallinnassa on Maiasmokk, kaupungin ja koko maan vanhin ja aivan supersuloinen kohvik. Sijaitsee kulman takana raatihuoneelta, eli helppo tsekata ihan paivaretkellakin. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, toukokuu 3, 2015 at 11:07

   Oonkin kuullu Maiasmokista muiltakin, pitänee ensi kerralla suunnata sinne. :) Ja en oo tainnu kohukesia maistaa mutta mulla on mielikuva et se on jotain rahkajuttua…?

 • Reply Tarja sunnuntai, toukokuu 3, 2015 at 11:45

  Samoin mun suosikki on tuo Maiasmokk, se miljöö on niin ihana, ja muutenkin hyvä kahvila

 • Reply Pirjo torstai, toukokuu 18, 2017 at 23:45

  Kochi Aidad kahvila, Narva kohvik sekä Maiasmokk ovat kaikki hyviä kahvipaikkoja.

 • Leave a Reply