Suomen suurin matkablogiyhteisö

Paris is always a good idea… And so is Tallinn.

lauantai, huhtikuu 18, 2015

Täällä sitä taas ollaan reissupöhinöissään niin ettei meinata housuissaan pysyä.

Ensi viikonloppuna lähdetään äidin kanssa Tallinnaan, ja oon varmaan aiemmin maininnutkin, että oon kyllä extra innoissani! Oon nykyään innostunut Tallinnasta astetta enemmän kuin ennen, kaupungilla on oikeesti paljon annettavaa jos vaan unohtaa ne ankeat päiväristeilyt ja malttaa jäädä yöksi. Ja siinäkin tapauksessa kannattaa laajentaa reviiriään vähän Viru-keskuksen ja vanhan kaupungin ulkopuolelle.

Me koitetaan keksiä jotain vähän erilaista nähtävää kuin yleensä, syödään hyvin ja hemmotellaan itseämme hyvässä hotellissa. :) Ruokapaikkoja pitäisi varmaan alkaa miettimään, tähän mennessä mielessä on pyörineet ainakin Cru, Noa, Kohvik Sesoon, Kolm Sibulat… Tietääkö kukaan mitään hyviä kakkukahviloita Tallinnassa? Meidän pitäisi juoda mun kandinpalautusjuhlimiskakkukahvit jossain!

Tallinnan vanha kaupunki

Toukokuun puolivälin jälkeen lähden sitten Pariisiin samalla tyttöporukalla, jonka kanssa oltiin Berliinissäkin sykyllä. Pariisissa odottelee siellä opiskeleva ystävä ja Berliinin vaihtari lennähtää sinne Saksasta ja minä täältä Suomesta. Get together tiedossa! Viimeisistä Pariisin visiiteistä on jo aikaa. Äidin kanssa oltiin siellä ensimmäistä kertaa varmaan lähemmäs kymmenisen vuotta sitten, ja sen jälkeen olen käynyt siellä kerran, kun tehtiin pienimuotoista Ranska-Espanja -kierrosta ystävän kanssa.

Pienellä budjetilla mennään, ja toiveissa onkin majoittautua joko vaihtokaverin luokse tai sitten johonkin edulliseen Airbnb-kämppään tai hostelliin. Lennot kallistuivat kahdessa päivässä jo muutaman kymmenen euroa, aluksi hinta oli 170 tienoilla mutta itse jouduin sitten Finnairin liput poistamaan 190 eurolla kun en halunnut jäädä vielä suurempaa nousua odottelemaan… Eihän tuo 20 euroa nyt sinänsä suuri summa ole, mutta ois sillä jo sumpit lentokentältä ostanu!

Tein myös pientä hintavertailua noiden lentojen kanssa. Yleensä suosin halvatlennot.fi -sivustoa, koska oon todennut sen helppokäyttöiseksi ja edullisimpia hintoja tarjoavaksi. Tälläkin kertaa sieltä löytyi halvimmat hinnat, tosin samat hinnat löytyivät muutamalta muultakin sivustolta. Erojakin löytyi, mm. Ebookersin kautta varaamalla lennot olisivat olleet lähes 20 euroa kalliimmat.

Koska  10 vuoden takaiset kuvat Pariisin keväästä ovat jossain (meidän huushollin suosituin säilytyspaikka ihan mille tahansa hukassa olevalle), niin tässä nyt kuva Suomen kesästä ja Lonnasta! Ihan vaan siksi, että mä rakastan Lonnaa ja halusin fiilistellä, tulispa jo kesä ja lonnailut! Tästä ollaan jo monen kaverin kanssa kevään aikana puhuttu. Kesäkuun alussa pääsee onneksi jo vähän virittäytymään tunnelmaan ja kuulemaan Lonnan uutuuksista Visit Helsinki Loves Bloggers -tapahtumassa. Jee! Muita tulossa?

Lonna Helsinki

Nyt alko juttu luisua pahemman kerran sivuraiteille. Joka tapauksessa ihanaa nähdä keväinen Pariisi ja ihana nähdä taas Tallinna, oli se sitten keväinen tai ei! <3

Hyvää viikonloppua kaikille, muistakaahan mennä huomenna äänestämään. Jos taivaalta sataa pieniä ukkoja (ja vaikkei sataiskaan) niin Helsingissä Uber tarjoaa ilmaiset kyydit äänetyspaikalle ja takaisin, käyttäkää hyväksenne. Uber on muutenki mitä mahtavin palvelu, vaikka sen eilen kirosinkin alimpaan maanrakoon, koska yhtään autoa ei pilkun aikaan riittänyt viemään mua Tavastialta kotiin. Näköjään muutkin on huomanneet, miksi kannattaa ottaa Uber eikä tavallista taksia.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply lena lauantai, huhtikuu 18, 2015 at 15:23

  Mä olen hurahtanut Tallinnaan. Kävin siellä ensi kertaa pari vuotta sitten ja sen jälkeen oon ollut ihan ihastunut. Mua aina peloteltiin kännisillä suomituristeilla (ok, ekana vuonna olin itse sellainen ja toisella kerralla oltiin kulttuurilomalla Matteon kanssa) ja tuli huomattua että Tallinna on niiiiin paljon muutakin. Matteon italialainen ystävä asuu Tallinnassa ja hänellä on paikallinen tyttöystävä joten todella paljon uutta tietoa saimme heidän kauttaan, ravintolavinkkejä ja muita. Harmi yhtään kakkupaikkaa ei tullut testattua!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, huhtikuu 18, 2015 at 16:44

   Paikalliset ystävät on parhaita! :) Mäki oon saanu siellä asuvilta hyviä vinkkejä… Jotenkin tuli jo sellainen Tallinna-uupumus jossain vaiheessa kun kävi vaan vetämässä niitä nopeita skumppavarastontäydennysreissuja päiväseltään. Ne on niin puuduttavia. Mut nykyään oon taas ihan Tallinna-fani! :)

   Haha, ehkä itsekin on joskus tullut vahingossa sujahdettua tuohon kännisten suomituristien kategoriaan… :D

 • Reply sonkkuu sunnuntai, huhtikuu 26, 2015 at 15:39

  Missä ravintolassa kävit Tallinnassa? Ite kävin talvella just tuolla Kolm Sibulatissa, ihan älyttömän kiva ja rento paikka, ja tietty ruoka oli hyvää ja hyvän hintasta! :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, huhtikuu 26, 2015 at 19:03

   No hitsi me ei päädytty sinne tällä kertaa! Siis uskomatonta mutta meillä oli nii paljon kaikkea tekemistä että meinas tulla kahdessa päivässä kiire! :D Käytiin tällä kertaa siis testaamassa Kohvik Sesoon, Resto Leib ja Aed, ja Must Puudel. Ja Kohvik Moon! Pitää pian kirjoitella kaikista :)

  Leave a Reply