Suomen suurin matkablogiyhteisö

Välillä kannattaa eksyä – Savellon appelsiinipuisto Roomassa

torstai, huhtikuu 16, 2015

No nyt kävi se klassinen juttu, että eksyttiin ja löydettiin aivan ihana paikka, jonne ei muuten oltaisi ikinä päädytty. Nyt voi vissiin sitten hyvällä omallatunnolla itsekin jankata sitä about jokaisessa (myös allekirjoittaneen) matkablogissa toisteltua mantraa siitä, kuinka matkoilla ”parasta on vain ympäriinsä vaeltelu ilman päämäärää ja toinen toistaan ihanampiin paikkoihin eksyminen” ;) Mutta juuri niin tässä kävi! Siis ainakin melkein.

Parco Savello Rome

IMG_0627

Totta puhuakseni alunperin tarkoituksena ei nimittäin ollut vaellella päämäärättömästi vaan suunnata Trasteveren flea marketille. Mutta sitten mun ehdotuksesta päätettiin ottaa oikoreitti. No kyllähän te arvaatte miten näiden ”oikoreittien” kanssa  yleensä käy… Tuli monta kilometriä ylimääräistä kiertoa ja eksyttiin lopussa sen verran, että oltiin jo kartan ulkopuolella. Heh. Mutta eipä juuri haitannut, koska matkan varrelta (kun vielä kuvittelin olevani sillä tiellä, jota kartalla seurasin) löytyi yksi melkoinen helmi: muurien ympäröimä Parco Savellon appelsiinitarha.

Parco Savello Rome

Parco Savello Rome
Parco Savello Rome

Parco Savello Rome

Ihana pieni puisto Aventinon kukkulalla, täynnä appelsiinipuita. Puisto on ikään kuin Circo Massimon ja Testaccion välissä.

Sen lisäksi, että paikka on itsessään niin symppis, avautuu sieltä upeat näkymät Rooman yli. Eikä turistejakaan ihan hirveästi, ainakaan noin maaliskuisena sunnuntaina, ollut. Pieni salapaikka turistien kansoittamassa kaupungissa. Vaikka tuo ylempi kuva nyt sattuu tietenkin näyttämään juuri siltä, että siellä olis ollut enemmänkin porukkaa.

Parco Savello Rome

Parco Savello Rome

Parco Savello Rome

Parco Savello Rome

Parco Savello Rome

Parco Savello Rome

Appeelsiinitarhan läheltä löytyy muutakin nähtävää. Viehättävien talojen lisäksi puiston vieressä on Maltan ritarien aukio (Piazza dei Cavalieri di Malta), jonka portista voi kurkata salaiseen avaimenreikään. Käykää kurkkimassa niin tiedätte mitä sieltä näkyy! Mehän itse tosin oltiin niin juntteja, että ihmeteltiin vaan että mikäs jono tuossa on eikä sit jääty siihen sen kummemmin asiaan tutustumaan. En tiedä mikä jäätyminen tuon asian kanssa meillä oikein tapahtui.

Muut Rooma-postaukset Rooma-tagin alla!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply