Käytiin eilen testaamassa melko uutta tulokasta tuossa Korkeavuorenkadulla, nimittäin meksikolaista Lucha Locoa. Helsingin ravintolatarjontaan on viime vuosina ilmestynyt muutamia meksikolaisia ravintoloita kuten Pueblo ja Patrona, mutta niissä vieraileminen on mun osalta jäänyt melko vähäiseksi. Nyt oli kuitenkin hyvä syy mennä rankan viikon päätteeksi (olihan tässä jo 3 arkipäivää ennen perjantaita) juomaan vähän sangriaa ja polttamaan kitalakea hyvällä meksikolaisruoalla. Lucha Locossa palvelu hoituu englanniksi.
Oltiin paikalla perjantai-iltana joskus kahdeksan jälkeen ja paikka oli arvatenkin täynnä ku Turusen pyssy. Onko teillä varausta? Ei oo varausta… Okei, sitten ainoa vaihtoehto on sitten jäädä baaritiskille syömään. Okei, no me jäädään siihen sitten. Okay and tonight you have to be patient, we are very very busy.
Jäätiin siis baaritiskin kulmalle, jossa oli hyvin tilaa kahdelle. Tilattiin sangriat, Mathiakselle punaisena ja mulle valkoisena, ja NAM! Oli hyvää. Mathias erehtyi kysymään tarjoilijalta, että onhan sangria alusta asti itse tehtyä eikä mitään tetrakamaa. Tarjoilija taisi ottaa pienenä loukkauksena, of course we make it here with fresh fruits and all, mutta sehän on vain hyvä merkki se! Sangria maksoi 8 euroa, ja sangriaraatimme arvioi hinta-laatusuhteen olevan oikein kohdillaan näin niinkun Helsingin mittapuulla. Mansikkamargaritoja täältä on kenenkään turha toivoa saavansa, ne on kuulemma liian texmex. Muutenkin puhelias tarjoilijatar kertoi meille heidän nimenomaan välttelevän kaikkea texmex-meininkiä ja pysyttelevän tiukasti aidon ja alkuperäisen meksikolaisen ruoan ja juoman parissa.
Lucha Locon menu oli juuri sopivan suppea. Alku-, pää- ja jälkiruokia taisi olla kutakin neljää eri vaihtoehtoa. Hintataso oli ehkä hiukan korkeahko; pienet alkuruoat 7-8e/kpl, pääruoat vähän yli 20 euroa jokainen. Mutta sitähän se täällä Suomessa on. Juttelimme aika paljon tarjoilijan kanssa, ja hän sanoikin että he ymmärtävät hintojensa olevan korkeammat kuin monissa muissa meksikolaispaikoissa – hänen mukaansa se kuitenkin johtuu ensiluokkaisista raaka-aineista, joita he käyttävät. Olisiko hinnoissa myös vähän Ullanlinna-lisää?
Maksoi mitä maksoi, oli ruoka silti todella herkullista. Alkupalaksi otettiin guacamolea ja maissilastuja ja kaksi pientä suupalan kokoista tacoa. Varsinkin quacamole oli täydellistä.
Pääruoaksi enchiladoja ja lisää tacoja lammastäytteellä. Oli niin hyvää. Erityismaininnan ansaitsee tacojen kanssa tullut kastike, ”lamb stew”, joka oli ihan omaa luokkaansa. Nälkähän tässä tulee kun näitä muistelee. Jälkkäriä ei syöty joten siitä en osaa sanoa mitään.
Palvelu oli kautta linjain hyvää, ystävällistä ja huomioivaa. Oli kiva, että heti aluksi varoitettiin siitä, että ruokien kanssa saa odottaa, niin meidänkään ei sitten turhaan tarvinnut huokailla ruokien perään. Eikä me nyt loppujen lopuksi edes mitenkään hirveän kauan odotettu. Paikassa on kiva diner-tunnelma ja kaiken kaikkiaan jäi tosi hyvä fiilis, tätä voi puhtaalla omallatunnolla suositella muillekin. Ainoa pienen pieni miinus tuosta hinnasta, muutama euro pääruokien hinnoista pois niin paikka olisi jo lähellä täydellisyyttä. Hinta onkin varmaan ainoa tekijä, joka estää mua alkamasta käymästä täällä viikoittain. :)
Täällä on myös aina tiistaista perjantaihin lounaalla tacobuffet. Pakko päästä testaamaan!
Pysy ajantasalla uusista reissuvinkeistä ja ravintolasuosituksista seuraamalla blogia Facebookissa!
—
12 Comments
Oi nam, kiitos mättövinkistä!
Ollos hyvä, tää todellakin kannataa käydä kokeilemassa!:)
Slurps, näyttää nii-in hyvältä! Pitää varmaan käydä testaamassa seuraavan kerran kun olen Helsingissä!!
Käy ihmeessä! :) Mutta muista varata pöytä, jos viikonloppuiltana tuonne suuntaat. Niin ei tartte baaritiskin kulmalla istua. :D
Hieno vinkki! Kiitos tästä :). Lisää hyviä ravintoloita TO EAT -listalle :P.
Heh, kyllä. Teillä on paljon testattavaa kunhan tänne suunnille pääsette! :)
Heiheihei, siis tällainen ravintola Helsingissä? Pitää kyllä ehdottomasti ensi kerralla mennä tuonne, eikä ainaisiin vapiaanoihin tai memphiksiin! Kiitos vinkistä! :) Ja kiva, että ovat olleet rehellisiä tuon ajan kanssa. On ärsyttävää, että aina sanotaan että vielä menee viisi minuuttia ja lopulta onkin ootellut ruokaa ylimääräiset puoli tuntia :D
Niinpä, odottelu ei haittaa siinä vaiheessa jos siihen on valmistautunut. :) Suosittelen testaamaan Lucha Locon!
Noniin näyttääpä hyvältä, kunnon meksikolaista Helsinki onkin tarvinnut kauan, pitääpä kokeilla! Kiitos vinkistä :)
Uskon, ettet tule pettymään. :)
Oijoi, kuulostaa niin hyvältä! Oon pari kertaa käynyt ilmeisesti samojen omistajien Cholossa, jonka burritot on myös maan mainioita. Harmi että Lucha Locon hinnat on noin tyyriitä, mutta toki ymmärrän että laadusta saa maksaa, etenkin Helsingissä. Ja heti tokassa kuvassa pisti silmään että sieltä saa Mezcalia! Ehdottomasti pitää käydä tuolla kun oon seuraavan kerran Helsingissä, maksoi mitä maksoi :)
Joo Cholo taitaa tosiaan olla samojen tyyppien omistuksessa. Hinta oli kyllä ainoa vähän huono puoli täällä! Muuten tästä olis varmasti tullut mun jokaviikkoinen ruokapaikka kun se on niin houkuttelevan lähellä kotia. :D