Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rooma, Villa Borghese: Segway-rallia ja jättisitruunoita

torstai, huhtikuu 9, 2015

Jos Rooman sykkivä yöelämä ja limaiset gigolot eivät oo vieneet mennessään lauantaina, niin sunnuntaina kannattaa markkinakierroksen jälkeen suunnata roomalaisten kanssa Villa Borghesen puistoon. Ja vaikka yöelämä olisikin vienyt mennessään – ei muuta ku Villa Borgheseen darrapiknikille. Ja jos joku gigolo roikkuu vielä siinä vaiheessa lahkeessa niin mukaan vaan!

Villa Borghese Rooma

Villa Borghese Rooma

Villa Borghese Rooma
Villa Borghese Rooma

Villa Borghese Rooma

Vitsi että mä tykkäsin tästä puistosta. Täällä oli leikkiviä lapsia, puluja syöttäviä papparaisia, perheitä ja pariskuntia, nuoria ja vanhoja. Maaliskuussakin oli jo aika vihreää ja vehreää.

Villa Borghese

Tuolla näytti olevan todella suosittua vuokrata kahden tai neljän ajettavia pyöriä, joilla ihmiset sitten polkivat menemään pitkin puiston leveitä katuja.

Villa Borghese Rooma

Oltiin jo vuokraamassa tuollaista pyörää itsekin, kun nähtiin jengiä huristelemassa Segwaylla. Mäki haluun! Pyörävuokraamosta neuvottiin mistä Segwayt löytyisivät, niiden vuokrauspaikka oli vähän syrjempänä puistossa ainakin Via Veneton sisääntuloon nähden.

Ja voi hitto se Segwaylla ajaminen oli hauskaa! Aluksi tuntui aika epävarmalta ja yksi melko nolo kaatuminen oli lähellä (nimimerkillä nolojen tilanteiden kuningatar, kuka oikeesti kaatuu Segwaylla?), mutta muutaman minuutin harjoittelun jälkeen uskalsin alkaa hurjastelemaan ja sitten mentiin ainakin 5 kilometrin tuntivauhtia. Living on the edge. ;) Ohjaaminen oli helppoa väentungoksessakin. Ajeltiin tunnin verran rallia puistoa ihaillen. Hinta oli muuten moneen muuhun paikkaan nähden edullinen: 15 euroa tunnilta. Muistan nähneeni Tallinnassa Segwayn 8 euroa/10 minuuttia… Siinä on jo melkonen syyhkyhinta!

Mä aloin jo haaveilemaan mun ja Segwayn yhteisestä tulevaisuudesta. Segwaylla töihin… Segwaylla luennolle… Segwaylla Alepaan…

Villa Borghese SegwayVilla Borghese Segway

Villa Borghese Segway
Villa Borghese RoomaPuistossa riittää nähtävää. Segwayt on oikeasti hyvä valinta loman viimeiselle päivälle kipeiden jalkojen säästämiseksi, Villa Borghesekaan ei nyt varsinaisesti mikään ihan pienin puisto ole.

Nähtiin jättimäisimpiä sitruunoita mitä oon koskaan nähnyt! Hyvä etteivät olleet mun pään kokoisia. Ja mul on sentään aika iso pää. Valitettavasti kalterit erottivat meidät toisistamme, eikä päästy tekemään lähempää tuttavuutta.
Villa Borghese Rooma
Villa Borghese Rooma
Villa Borghese Rooma
Villa Borghese Rooma
Yritettiin myös yhdistelmää ensikertalaiset Segwaylla + kuvia selfiestickin avulla + tee se salassa suojellaksesi itseäsi täydelliseltä itsesi nolaamiselta. Ei ollu kovin helppoa. :D Lopputulos… Kamera täynnä tärähtäneitä kuvia meidän puolikkaista päistä tai vartaloista.

IMG_6946
IMG_6949

IMG_6948

Villa Borghese Rooma

Villa Borghese oli mitä mukavinta tekemistä sunnuntai-illalle Roomassa. Nautittiin vielä lasilliset puiston kahvilassa ja lähdettiin sitten rentoutumaan hotellimme spahan. Koska lomailu on välillä aika rankkaa puuhaa. :)

Katsokaahan muut Rooma-postaukset Rooma-tagin alta!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Veera Bianca torstai, huhtikuu 9, 2015 at 23:51

  Heh tuollaisella olisi hauska joskus kokeilla kuljeskelua :D

 • Reply Marimente torstai, huhtikuu 9, 2015 at 23:53

  Näppärän oloisia nuo segwayt, muistan nähneeni niitä ensimmäisellä Rooman reissullani mutta luulin että ne on joku hyvin erikoinen ja poikkeuksellinen kulkuväline eikä tullut mieleenkään, että niitä voisi jopa vuokrata yleisestä. Ja segway-selfie, heh! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, huhtikuu 10, 2015 at 01:01

   Joo tuolla onnistuu vuokraaminen! Innostuin jopa niin paljon, etten enää tulevaisuudessa sulje pois jotain segway-kaupunkikierroksia kaupunkilomilla… Vaikka aika hölmöltä ajatukselta tuntuu et vetelis tuolla pitkin maita ja mantuja tollasen kanssa. Tuolla puistossa sentään tunsi itsensä tuonkin härvelin kanssa vielä suht normaaliksi kun siellä oli vaikka minkänäköistä kulkijaa muutenkin. :D

 • Reply Arja / Haavematkoja keskiviikko, huhtikuu 15, 2015 at 17:29

  Hauskalta näyttää! Ja hei, Segweylla kaatuminen ei olis noloa. Tiesitkö, että kyseisen firman toimitusjohtaja ajoi itsensä karmeasti Segwaylla rotkoon?

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, huhtikuu 15, 2015 at 19:24

   Mitä, en todellakaan tiennyt! No sithän se ei oliskaan ollut niin noloa. Vaikka kyllä se varmaan aika koomiselta näytti kun mä useamman sekunnin huojuin sen laitteen kanssa valmiina tekemään naamajarrutuksen hetkenä minä hyvänsä…

 • Reply Anonyymi tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 06:08

  Thank you!

 • Reply Margit maanantai, tammikuu 16, 2017 at 10:33

  Heräsi näinkin myöhään kysymys – missä päin puistoa se fillarivuokraamo on?? Äitini veisin sinne kurvailemaan, enkä nyt ihan Segillä ;)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 17, 2017 at 20:48

   Moi! Pahoittelut, että vähän kesti vastata. Segwayvuokraamo oli ainakin vähän siellä puiston ”takaosassa”. Sinne kyllä löytää ihmisvirran mukana. Mutta nyt on kyllä jo sen verran matkasta aikaa, etten valitettavasti osaa sitä paikallistaa. Sori! Muistaakseni kuitenkin aika keskellä puistoa ja helppo löytää. Toivon, että löytyy, vaikkei mun neuvoista nyt kauheatsi apua tainnut ollakaan.

  Leave a Reply