Suomen suurin matkablogiyhteisö

Täsmävinkki Roomaan: Taivaallista pizzaa ja jäätelöä Navonalla

sunnuntai, maaliskuu 29, 2015

Piazza Navona

Ootko aina halunnut syödä hyvää pizzaa Roomassa? Onko päiväreittisi Roomassa suunniteltu niin, että päädyt lounaan aikoihin Piazza Navonalle? Onko pizza sun mielestä hyvää lounasruokaa? Kelpaisiko aito italialainen gelato jälkiruoaksi?

Jos vastasit kysymyksiin kyllä, jatka lukemista.

Jos vastasit ei… Tää postaus ei oo sua varten ja voit hyvillä mielin siirtyä muihin Rooma-aiheisiin postauksiin täältä. Mut harkitse nyt vielä kerran. Kuka nyt ei pizzasta tykkäis?

Piazza Navona itsessäänhän on oikein tunnelmallinen paikka. Ne hinnat piazzaa ympäröivissä ravintoloissa ja kahviloissa eivät sitten ole ihan niinkään tunnelmallisia. Esimerkiksi pieni olut olisi maksanut eräässä kahvilassa 9 euroa. Aikamoista – äkkiä pois! Navonan läheltä löytyy kuitenkin mitä parhain lounaspaikka…

Kun suuntaat piazzan pohjoispäähän ja kävelet ensimmäiselle vastaantulevalle kadulle, oikealla puolellasi on Via dei Coronari – sitä muutama sata metriä eteenpäin niin saat hyvää ja kohtuuhintaista pizzaa ja gelatoa, ja niin lähellä Piazza Navonaa!

VIa dei Coronari

Pizza del Teatro on piilossa pienessä nurkkauksessa kadun varrella, tuolla portaiden oikealla puolella. Kuvan nainen varmaan muuten kiittää mua tän julkaisemisesta…

Pizza del Teatro

Ja pizza oli… Taivaallista. Rooman parasta. Okei, vertailukohtia ei ole paljon tai siis ollenkaan, sillä tämä taisikin olla ainoa pizza, jota Roomassa söimme. Mutta jotain uskoisin pizzasta tietäväni vuosien empiiristen kokeiden perusteella ja tää oli oikeasti herkullista. Oon muuten syönyt myös todella huonoa pizzaa – kuvitelkaa että mä, the biggest pizza lover of all time, olen jättänyt pizzan joskus kokonaan syömättä. Ja kyllä, se tapahtui juurikin Roomassa.

Pientä researchia tässä suorittaessani selvisi se, että tää Pizza del Teatro onkin jonkun tunnetun italialaisen pizzagurun uusin paikka ja paikassa on panostettu vähän tavallista enemmän raaka-aineisiin. Se sitten näkyy hinnassa, mutta ei täällä nyt mitään ökykallista silti ollut. Me taidettiin maksaa juomista ja kuudesta pizzapalasta 12 euroa. Että jos nyt lounaaseen meni 6 euroa per naama niin ei sitä minusta kovin kalliina voi pitää näin suomalaisen näkökulmasta (vaikka ne ehkä himpun verran kalliita italialaisella mittapuulla olivatkin). Kattokaa nyt noita pizzoja!

IMG_6858

Pizza del Teatro Pizza del Teatro

Pohja oli varmaan parasta pizzapohjaa, jota olen ikinä maistanut, ja täytteet herkkulisia. Paikka oli pieni ja lounasaikaan täynnä italialaisia – hyvä merkki. Me taidettiin olla ainoat englantia sönköttävät tyypit tuolla, mutta eipä siinä nyt kovin kummoista kielitaitoa tarvittu kun osoiteltiin että minkä kokoiset palat halutaan mitäkin pizzaa. TripAdvisorissa paikalla näkyy olevan vain 50 reviewta (suurin osa italiaksi) – siis onko tuo edes mahdollista Roomassa, jossa jokaisella ravintolalla on tyyliin 1500 arvostelua?!

Ja kun pizzat on syöty, voi kätevästi siirtyä Pizza del Teatron nurkalla sijaitsevaan gelateriaan, jonka nimi on… Yllätys yllätys… Gelateria del Teatro!

Gelateria del Teatro

Tätä paikkaa oli kehuttu jossain suomalaisessa blogissakin. Ei ton gelaton kanssa nyt ihan kauheasti voi mennä pieleen, kunhan välttelee niitä ihan ilmiselvimpiä ankeustapauksia. Itse en kyllä osaisi noita jätskipaikkoja mihinkään järjestykseen laitella, jos gelato on hyvin tehty niin aina se maistuu yhtä hyvältä väitän mä! Ja niin se oli täälläkin. Herkullista.

Gelateria del Teatro

Gelateria del Teatro

Gelateria del Teatro

Gelateria del Teatro

Maitosuklaata ja vadelma-rosmariinia.

Kun vatsa on täynnä pizzasta ja jäätelöstä, tästä pystyy näppärästi jatkamaan kävellen esimerkiksi Vatikaaniin tai Castel Sant’Angelolle, jotka ovat ihan muutaman minuutin kävelymatkan päässä. Ja Vatikaanista sitten tietenkin pickpocket expressillä kotiin…

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Ninni sunnuntai, maaliskuu 29, 2015 at 20:29

  Ja mä onneton täällä luuttuan kuolalammikkoa :-D

 • Reply Susanna sunnuntai, maaliskuu 29, 2015 at 21:36

  Italialaiset jäätelöt on ihan parhaita, niihin ei vaan kyllästy :) hyvät kuvat!

 • Reply Susanna sunnuntai, maaliskuu 29, 2015 at 21:38

  Löytyikö suosikkimaku?
  mä tykkään etenkin pistaasijäätelöstä, tiramisujäätelöstä, melonijäätelöstä, keksijäätelöstä ja vihreästä omenajäätelöstä

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, maaliskuu 29, 2015 at 21:57

   Mä tykkään ihan kaikista! :D Mut mitä nyt tällä reissulla syötiin niin just toi vadelma-rosmariini (oho, oon näköjää kirjottanut postaukseen et basilika mut rosmariini se kyl oli, pitääki korjata) oli tosi hyvää ja sit kans passionhedelmä… Mut mä tykkään kyl iha mistä vaan jos siinä on passionhedelmää. :-)

  Leave a Reply