Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hotelliarvostelu: Grand Hotel Palace Roomassa

keskiviikko, maaliskuu 18, 2015

Joskus hotellien kanssa käy tuuri, kuten mulla kävi kun etsin meille majoitusta Roomaan. Millennium Hotels -kejtuun kuuluvassa Grand Hotel Palacessa sai yöpymisestä ketjun omassa kampanjassa 40% alennusta, minkä lisäksi ebookers.comilta sai vielä 20% alennuksen tuosta hinnasta. Huoneen hinnaksi jäikin n. 100 euroa yöltä – varsin kohtuullista 5 tähden hotellilta Roomassa.

Olin etukäteen vähän huolissani, joudummeko johonkin aivan surkeaan huoneeseen, kun olin ebookersin kautta nämä varannut ja vielä tuollaisilla alennusprosenteilla. Tästä Tarinoita Maailmalla -blogin jo aikaisemminkin linkkaamastani Kaikki mitä sinun tulisi tietää hotellin varaamisesta -postauksesta kannattaa napata vinkit hotellin varaamiseen. Kannattaa esimerkiksi soittaa hotelliin ja kysyä netissä näkemäänsä tarjoushintaa suoraan heiltä – usein sen myöntäminen tulee hotellille edullisemmaksi, kun sen ei tarvitse maksaa välikäsille mitään. Mutta joo, tuskin (toivottavasti) viiden tähden hotellissa ihan hirveän montaa rotanloukkua olisi ollutkaan, mutta onhan se hyvä aina varalta stressata kaikesta etukäteen! :D

Grand Hotel Palace Rome

Aloitetaan sijainnista: mahtava! Via Veneto on rauhallinen, leveä katu, jolla sijaitsee monia luksusputiikkeja, hotelleja ja mm. Rooman Hard Rock Cafe oli hotellimme vieressä. :D Piazza Barberinille, jossa oli myös lähin metropysäkki, oli 2 minuutin kävelymatka. Kun jatkoi tietä toiseen suuntaan, oli kahdessa minuutissa Villa Borghesella. Kivenheiton päässä olivat myös mm. espanjalaiset portaat sekä Via del Corso -ostoskatu. Terminin rautatieasema oli kahden metropysäkin päässä. Sijainnille siis multa täysi 10! Jotkut kritisoi, ettei Via Venetolta muka löytyisi sellaista aitoa roomalaista tunnelmaa mutta meikä viittaa kyllä kintaalla tällaisille höpöpuheille.

Grand Hotel Palace Rome

Meidän huone sijaitsi heti ensimmäisessä kerroksessa ja oli JÄTTIMÄINEN! Varmaan kolme kertaa isompi kuin mun entinen yksiö Hakaniemessä. En oo ikinä ollut näin isossa hotellihuoneessa. Luksusta! Myös sänky oli ihan valtava ja mua nauratti kun katsoin Mathiasta, joka oli nukahtanut peittojen alle. Sen pää näytti pieneltä herneeltä ison sängyn keskellä. Kuvamateriaaliakin löytyy mutta parisuhteen jatkamisen varmistamiseksi taidan jättää julkaisematta. :D

Grand Hotel Palace Rome

Grand Hotel Palace Rome

Grand Hotel Palace Rome

Grand Hotel Palace Rome

Grand Hotel Palace Rome

Kysymys kuuluukin: tarvitseeko sitä loppujen lopuksi näin isoa hotellihuonetta? Onhan se tietty kiva, mutta totuuden nimissä ei meilläkään tullut noilla oudoilla penkeillä istuskeltua kertaakaan.

Sängyn viereisestä isosta ikkunasta oli näkymät Via Venetolle ja USA:n suurlähetystölle. ”Oleskelutilan” ikkunasta ja kylppärin ikkunasta näkyikin sitten suoraan vastapäisen talon seinään ja ihmisten asuntoihin, sinne päin kannatti siis pitää verhot kiinni.

Grand Hotel Palace Rome

Grand Hotel Palace Rome

Myös kylpyhuone oli valtava, vaikka se ei kuvista taidakaan nyt käydä kovin hyvin ilmi. Valkoinen marmori toi ylellisyyden tuntua ja sadevesisuihku on parhautta. :)

Grand Hotel Palace RomeGrand Hotel Palace RomeGrand Hotel Palace RomeGrand Hotel Palace RomeGrand Hotel Palace RomeHuoneesta ei ole kyllä paljon pahaa sanottavaa. Sänky oli supermukava, ja sisustus harmaine seinineen oli omaa silmääni miellyttävä. Kylpyhuone kiilsi puhtauttaan ja oli täydellinen lasiseinäisen suihkutilansa ja sadevesisuihkunsa kanssa. Shampoita ja voiteita oli ihan riittävästi, tosin olin odottanut saavamme vähän isomman kokoelman niitä kuten olin TripAdvisorin kuvissa nähnyt. No, onneksi tämä ei ollut mikään suuremman luokan pettymys vaan pystyin jatkamaan lomaa hyvillä mielin vaikka muutaman purnukan vähemmän saimmekin. ;) Ehkä ne isot kokoelmat kuuluu ylemmän tason huoneisiin?

Ja tuosta huoneen koosta – vaikka tuollaista todella isoa huonetta nyt ei varsinaisesti tarvitsisikaan… Niin onhan se nyt jösses sentään ihana?!

Huonoina puolina voisi mainita todella kylmät lattiat (tohvelit pelasti) ja erittäin äänekkään ilmastoinnin. Ilmastoinnista olivat monet valittaneet TripAdvisorissa, ja kuvittelin että nirppanokkaturistit on taas vauhdissa… Kunnes laitoin ilmastoinnin päälle ja ärsyttävä vikinä täytti huoneen. Osui pilkka omaan nilkkaan niin sanotusti.  Maaliskuinen sää oli kuitenkin sen verran viileä, ettei ilmastoinnille viilennyksen puolesta ollut tarvetta, joten ongelma oli helposti ratkaistavissa sammuttamalla koko ilmastointilaite, emme jaksaneet asiasta sen suurempaa numeroa tehdä. Wifi ei toiminut mulla mobiilissa jostain syystä ollenkaan, läppärillä toimi ihan ok mutta ois voinut nopeampikin olla.

Grand Hotel Palace Rome Hinnat hotellissa olivat tietenkin päätä huimaavia. Oli helppo pitää näppinsä erossa kuvassa näkyvistä houkuttelevan näköisistä snackboxeista, kun jo pelkkä cokis olisi maksanut 9 euroa. Huonepalvelun hinnat olivat jotain aivan järkyttävää, naurettiin kippurassa kun luettiin menua! Hotellin yhteydessä olevasta spasta taas olisi saanut hoitoja vaatimattomaan 300 euron hintaan. Kohtuullista, eikö? Kerranhan sitä vaan lomalla ollaan!

Hotellin yleiset tilat olivavat varsin miellyttävät, mutta noi oudot putkilotuolit vaani kyllä joka nurkalla. Niillä ei ollut edes mukava istua!Grand Hotel Palace Rome Grand Hotel Palace Rome

Grand Hotel Palace Rome

Hotellin aula oli pieni ja ehkä vähän vaatimaton muuhun hotelliin verrattuna.

Grand Hotel Palace Rome

Grand Hotel Palace Rome

Grand Hotel Palace Rome

Grand Hotel Palace Rome

Hotellin ulkopuolella Via Venetolla oli kiva pikku terassi, jossa vähän lämpimämmällä säällä olisi varmasti voinut vaikkapa aamiaisensa nauttia.

Grand Hotel Palace Rome
Grand Hotel Palace Rome Niin, aamiainen. Yksi hotellivierailujen kohokohdista, vai mitä? Meidän diilissä aamiainen ei kuulunut hintaan. Netissä aamiaisen hinnaksi oli ilmotettu 28 euroa, mutta saapuessamme hotelliin meille sanottiin, että aamianen maksaisi 20 euroa per henkilö. Heti lauantaiaamuna suuntasimmekin siis hotellin ravintolaan herkkuaamiainen mielessämme…

Mitä siitä nyt voisi sanoa. En haluaisi ihan hirveästi kehua, toisaalta en aivan lytätäkään. Tuohon hintaan sitä kuitenkin odottaa saavansa aika hyvän aamupalan. Ja kyllä se hyvä olikin! Ainakin ihan hyvä. Mutta ois se voinut olla parempikin – jotain jäi uupumaan. Tai ehkä se vaan oli liian italiainen.

Grand Hotel Palace Rome

Grand Hotel Palace Rome

Tarjonta oli aika pitkälti makeaan painottuvaa, mutta italialaisethan tykkäävät syödä makeaa aamuisin.

Vaaleaa leipää löytyi ja muutamia leikkeleitä. Sitten oli nää perussetit: makkaraa, pekonia ja munakokkelia, joka tosin pääsi loppumaan ja erään brittituristin marmatuksesta päätellen oli loppunut edellisenäkin aamuna. Ja kuten kuvista näkee, niin ei se täydennys muidenkaan ruokien kohdalla ihan moitteettomasti pelannut, vaikka ihmisiä ei edes ollut kovin paljon. Harmi. Sitä olisi toivonut täydellisen aamiaisen kruunaavan lähes täydellisen hotellikokemuksen, mutta kun ei niin ei.

Näiden lisäksi oli hedelmiä, muroja, juustoja, lohtakin. Ja sitten taas vähän lisää kakkuja ja muffinseja. Yyh.

Grand Hotel Palace Rome Grand Hotel Palace RomeSuomalaisiin hotelliaamiaisiin (ja suomalaisiin aamiaisiin ylipäänsä) tottuneena oli aamupala liian makeapainotteinen ja muutenkin… No, en tiedä mikä siinä tökki mutta päätimme, että seuraavina aamuina söisimme jossain muualla.

Grand Hotel Palace Rome

Palvelu oli erinomaista kuten tämän tason hotellissa kuuluukin. Mieleen jäi yksityiskohtana mm. se, kuinka aina illallisella ollessamme verhot oli käyty huoneessa vetämässä kiinni yötä varten ja aamutohvelit aseteltu valmiiksi sängyn viereen aamua odottamaan. Respassa saimme kohteliasta ja ystävällistä palvelua, ja ovimies hoiti hommansa asiaankuuluvasti. Se nyt on tietenkin vähimmäisvaatimus, mutta yllättävän hyvälle mielelle sitä tuli, kun joku oli aina avaamassa ovea ja toivottamassa hyvää päivää tai tervetuloa takaisin.

Yksi ihana ele hotellilta oli myös sunnuntai-iltana huoneeseemme naistenpäivän kunniaksi ilmestyneet kukat. Näitä keltaisia kukkia kuulemma yleensä Italiassa annetaan naisille juuri naistenpäivänä, mekin olimme nähneet kaupungilla monia miehiä näitä kukkia mukanaan.

Grand Hotel Palace Rome

Hotellissa on myös pieni spa, jossa mekin kävimme hetken sunnuntai-iltana lillumassa. Hoitoihin emme tällä kertaa menneet (oli sille 300 eurolle vähän parempaakin käyttöä reissussa…) mutta tarkoitus oli päästä saunaan ja altaalle. No, sauna oli rikki ja juuri tuona päivänä pois käytöstä. Altaalle sentään pääsimme. Se oli pieni, osaksi poreallas ja osaksi tavallinen. Lämpimässä vedessä ja poreissa oli ihana rentouttaa lihaksia kolmen päivän kävelyn jälkeen.

Kaiken kaikkiaan todella hyvä hotelli loistosijainnilla. Tätä kannattaa harkita Roomassa majoitusvaihtoehdoksi etenkin, jos sattuu jonkun hyvän kampanjadiilin löytämään.

Plussat:

+ Erinomainen palvelu

+ Iso ihana huone, rauhalliset värit

+ Ylellinen kylppäri

+ Todella hyvä sijainti, lähellä kaikkea mutta silti rauhallisessa paikassa

+ Spa

Miinukset:

– Kylmät lattiat

– Äänekäs ilmastointi

– Odotukset alittanut aamupala

– Ajoittain huonosti toimiva netti

Miltä näyttää? Kelpaisiko täällä lepuutta Rooman väsyttämiä jalkoja? 

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, maaliskuu 18, 2015 at 19:54

  Tiedän tuon tunteen kun aamupala on periaatteessa hyvä, mutta jotain puuttuu ettei ihan pääse sellaseen vau-fiilikseen :D Kivalta hotellilta näyttää, ah luksusta :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, maaliskuu 18, 2015 at 20:03

   Me voidaan vaan alkaa miettiä, että onko meistä tullut liian vaativia näiden hotelliaamiaisten suhteen? Onko rima noussut liian korkealle? :D

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, maaliskuu 18, 2015 at 22:14

  Ihan kivan oloinen hotelli ja hyvä arvostelu. Kiitos!

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, maaliskuu 19, 2015 at 08:44

  Mielenkiintoinen arvostelu :). Olenkin joskus katsellut Rooman hotelleita ja hinnat ovat olleet aika korkeita :P. Tämän saitte kyllä upeaan hintaan!

  Hotelli vaikuttaa kivalta päällisinpuolin, mutta jotenkin siitä jäi silti sellainen mielikuva, että ylsikö se ihan viiden tähden tasolle. En siis missään nimessä vähättele hotellia, mutta jostain kumman syystä jäi tuo fiilis. Ehkä aamiaisen puutteet aiheuttivat sen, koska itselleni aamiainen on todella tärkeä osa hotellia.

  Mutta varmasti oli hienot puitteet, sitä en epäile lainkaan :)!

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 19, 2015 at 10:05

   Täällä kirjoittelen mobiilista kirjautumatta….

   Mutta oot ihan oikeassa siinä, että munkin mielestä on kiikun kaakun siinä, oliko tää nyt sen viiden tähden arvoinen. Mitään superluksustahan tää nyt ei missään tapauksessa ollut. Ja toki ero oli monessakin asiassa huomattava esim. Goan Marriottiin, joka on vielä hyvässä muistissa ja joka kyllä ihan oikeasti ansaitsi ne tähtensä. Ehkä 4+ tähteä vois olla todellinen luokitus :) Mutta kuten todettu niin hinta-laatusuhde kohtasi tällä kertaa erinomaisesti. Vaikka aamupala olikin pettymys. :D

 • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, maaliskuu 19, 2015 at 08:45

  Ps. Tuli vielä mieleen, että tuo verhojen sulkeminen yms. on turndown service, joka on yleensä tarjolla ainakin paremmissa hotelleissa :). Koimme saman Kämpissä viime viikonloppuna ja onhan se kiva pikkulisä ;).

  • Reply Meri torstai, maaliskuu 19, 2015 at 10:08

   Itsellä kun yöpymiset yleensä ollut vähän budjettiystävällisemmissä paikoissa niin ei oo tällaisesta palvelusta nauttimaan aiemmin. Nää on just sellasia pieniä asioita, mitkä jää kuitenkin hyvin mieleen. Ainakin jos ei oo moiseen tottunut. :D

   • Reply Jerry / Pako Arjesta torstai, maaliskuu 19, 2015 at 15:19

    En ole itsekään kertaakaan saanut kokea tuota turndown servicea aiemmin, joten kyllä se pienikin juttu tuntuu todella mukavalta :). Se on sitä luksusta ;). Toivon, että itselläni nuo jäävät aina mieleen, vaikka kuinka paljon yöpyisi huippuhotelleissa :).

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 19, 2015 at 15:31

     Heh, niinpä. Siinä vaiheessa voi vähän nipistää itsensä taas maan pinnalle kun noi jutut alkaa tuntua liian tavalliselta.

 • Reply Arja / Haavematkoja torstai, maaliskuu 19, 2015 at 15:57

  On siinä cokiksella hintaa! Ja huoneella kokoa myös. Itsekin oon joskus majaillut nykyistäkin asuntoamme isommassa huoneistossa, ja en tiedä tarvitseeko sellaista matkalla tosiaan, mutta eipä sitä pahakseenkaan osaa laittaa :) Aamiainen on mulle ehkä tärkein osa hotelliyöpymistä, en oikein osaa olla nurisematta jos odotukset ei siltä osin täyty joten ymmärrän pettymyksen tosi hyvin. Kuulostaa kyllä muuten aivan ihanalta hotelliyöpymiseltä!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 19, 2015 at 16:13

   Joo ja jos kokis makso ton verran nii mieti mitä kaikki muut makso… Joo, toi aamiainen oli kyllä pettymys. Vaikka hotellista todella tykkäsinkin niin kyllä kunnon ihana aamiainen ois kruunannu kokemuksen.

 • Reply Maarit Johanna torstai, maaliskuu 19, 2015 at 17:55

  No ny on öky! Tuo sänky on kyllä aika mieletön sänkysohvakombo ja muutkin sisustukselliset elementit aika hymyilyttäviä :D
  Muistan itse Italian reissulta kun hotellin hintaan sisältyi ”aamiainen”. Se oli cappucino, mehu, iso palanen hedelmäkakkua ja puolikas patonki. Tuntui kyllä siinä vaiheessa myös että jotain jäi tosiaankin uupumaan :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, maaliskuu 19, 2015 at 20:24

   Haha, joo, varmaan toi italialaisella mittapuulla olikin runsas ja mahtava aamianen… Mut sit kun on Suomessa etenkin tottunut kunnon mega-aamiaisiin leipineen, leikkeleineen, puuroineen, ja kaikkineen niin vähän pliisu tunnelma jäi tuolla. Ja se, että kaikki oli koko ajan (vähintään) puoliksi tyhjillään ei nyt varsinaisesti nostanut pisteitä. :D

  Leave a Reply