Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helsingin ravintolat: The Cock Kasarmitorilla oli pieni pettymys

maanantai, maaliskuu 16, 2015

EDIT: TOINEN VIERAILU THE COCKISSA VAKUUTTI MEIDÄT, LUE POSTAUS TÄÄLTÄ

On aina kiva kun omalla lähiseudulle tupsahtelee uusia ravintoloita. Tänne Ullanlinnaan ja lähiympäristöön on niitä tullut lähiaikoina kuin sieniä sateella. Viimeisimpänä ollaan saatu Eiraan oma Sandro, Alfons pizza Viiskulman tuntumaan, meksikolainen Lucha Loco Korkeavuorenkadulle ja nyt Royal Ravintoloiden ja Richard McCormikin yhteistyön tuloksena syntyneenä uutuutena The Cock Kasarmitorin kulmalle entisen Kellarikrouvin tiloihin.

The Cock meinasi jo vakuuttaa meidät ja olin ihan varma että tästä tulee meidän uusi kantis… Mut sitten ei kuitenkaan. Ja nää mun kuvat nyt ei kyllä vakuuta ketään, iiiisot pahoittelut suttuisista  ja vähäisistä kännykkäkuvista, oikein hävettää! Kamera ei ollut mukana, raflassa oli hämärä valaistus jne. ja lopputulos on pari ankeaa kuvaa.

The Cock Helsinki

Piristimme maanantai-iltaa suuntaamalla The Cockiin. Päivän koulutyöt ja treenit oli jo tehty, ja olikin kiva tehdä jotain erikoista ihan vain maanantain kunniaksi. Paikka oli täynnä ja mm. Jyrki Sukula näkyi olevan syömässä. Meille sanottiin aluksi, että pöytää joutuisi odottamaan puolisen tuntia. Otettiin drinksut (10e, arvokkaita mutta hyviä) ja viiden minuutin päästä meille tultiinkin jo ilmoittamaan, että pöytä on valmiina.

Lista oli mukavan suppea ja hinnat suhteellisen edullisia. Tai siltä ainakin vaikutti. Tilaukseen lähti broccoli tempuraa (7e), cock wingseja (12e) ja 1/2 rotisserie grilled chicken (18e). Tarjoilija sanoi, että noin kolme annosta kannattaisi ottaa – ymmärsimme, että kolme kannattaisi siis ottaa jaettavaksi ja se olikin tarkoituksemme.

The Cock Helsinki

Broccoli tempura, majoneesia ja limea. Hyvää. Mitä muuta se vois olla. Se mikä oli kurjaa, oli se että luulimme syövämme yhtä annosta kahdella lautasella. Kunnes sitten laskun saadessamme huomasimme, että meille oli molemmille tuotu omat tempura-annoksemme. Toisin sanoen erittäin pienet sellaiset. Maksaisitko sinä kolmesta friteeratusta parsakaalinnupusta 7 euroa? Mä en.

The Cock Helsinki

Kana, kokonainen kana. Havahduimme saaneemme kokonaisen kanan vasta siinä vaiheessa, kun puolet siitä oli jo syöty. Miksi meille oli tuotu kokonainen kana, kun menussa oli tarjolla puolikas kana ja sellaisen olimme myös kuvitelleet tilaavamme. Miten kukaan kuvitteli, että tempuran ja wingsien lisäksi jaksaisimme syödä vielä KOKONAISEN kanan?!

Kana itsessään ei ollut mitään ihmeellistä, Mathiaksen (meidän ruokagurun) mukaan jopa vähän kuivaa. Pieni liraus kastiketta kanan alla ei riittänyt antamaan makua. Perunat lisäkkeenä olivat ihan jees. Salaatti (jota oli tosi vähän) oli kyllä kastikkeineen erityisen hyvää. Koko kana kustansi 25 euroa, mikä vähän kirpaisi mieltä kun tiedän, että Mathias olis kuudella eurolla ostanut S-Marketista saman setin ja valmistanut sen todennäköisesti paremmin.

Tilaamistamme ruoista ainoa, jota menisin (ja varmaan menenkin) syömään uudestaan, oli cock wingsit. Cock wingsit oli nimittäin ihan sairaan hyviä! Ja näitä saatiin yks annos (jossa tais olla 6 siipeä) kuten oltiin tilattukin. Sanoinko jo et nää oli älyttömän hyviä? Hinta-laatusuhde oli todella kohdallaan.

Paikka itsessään oli kiva, rento fiilis näkyi niin sisustuksessa kuin henkilökunnan käytöksessäkin. Juuri sopivan kortteliravintolamainen. Wingsit olivat huikeita. Joidenkin tarjoilijoiden kohdalla oli pientä sähläystä, mutta se on ihan anteeksiannettavaa.

Odotukset olivat tietenkin melko korkealla Sandro-kokemusten takia. Harmittamaan jäi kuivakan kanan lisäksi erityisesti sekoilu tilausten kanssa; ruokaa tuotiin tuplasatsit siihen verrattuna, mitä olimme kuvitelleet tilaavamme, ja 7 euroa pienestä tempura-annoksesta sai hinnatkin vaikuttamaan sittenkin melko korkeilta. Oliko tämä sitten meidän vai tarjoilijoiden vika vai yhteinen väärinkäsitys, en tiedä. Jäi kuitenkin kaivelemaan ja jätti vähän pahan maun suuhun tästä paikasta. Ehkä me oikeasti vain odotimme liikaa. Suosittelen jokaista kuitenkin käymään täällä ja päättämään itse. Monien pasta-annokset ainakin näyttivät todella herkullisilta!

Jos mä palaan The Cockiin, pidättäydyn wingseissä ja juomapuolessa ja varmistan, että ollaan tarjoilijan kanssa yhteisymmärryksessä siitä, mitä ollaan tilattu ja kuinka paljon.

Niin ja saahan ravintolasta aamupalaakin. Sitä täytyy päästä joku kevätaamu testaamaan.

Instagram

Bloglovin’

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Jenna / Journey Diary tiistai, maaliskuu 17, 2015 at 09:05

  Kyllä muakin ottais päähän maksaa muutamasta parskaalin palasesta 7e, huh.. Ja luulisi että 10 eurolla saisi edes vähän isommat drinksut, vai näyttääkö nuo vaan kuvassa niin kämäsiltä? :D Toki Helsingin tasokkaissa ravintoloissa hinnat on mitä on..
  Näitä ravintolajuttuja on kiva lukea! (: Saa hyviä vinkkejä, kun aina joutuu paikan päällä etsimään potentiaalista ruokapaikkaa koirien ja kissojen kans..

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, maaliskuu 17, 2015 at 15:41

   Kiva kuulla, et useampikin on näistä tykännyt! Vaikka tällä kertaa kuvat oli mitä oli :D Drinkit oli pienet mutta toisaalta harvinaisen hyvät, että niihin uhrattu 10 euroa ei kirpaissut ihan kauheasti! :)

 • Reply Mari torstai, maaliskuu 19, 2015 at 13:17

  Kiva kuulla kokemuksestasi uudessa paikassa, pari kommentia vain tuli mieleen juttusi luettua; paikka oli varmaan maanantaina täynnä Sukulaa myöden, koska hänen vaimon kirjajulkkarit olivat silloin :D. Ja vielä faktaa sen verran, että McCormick ei omista sen verran Sandroa kuin Cockiakaan. Voi olla pienillä prosenteilla mukana, jos aikamoiset verovelkansa sen vielä salllivat. Cockin omistaa 98% Royal Ravintolat.

 • Reply Tigertins maanantai, maaliskuu 23, 2015 at 10:04

  Pakko kommentoida samanlaisista kokemuksista! Olimme perjantaina ko. paikassa ja palvelu ei todellakaan vakuuttanut. Olimme varanneet pöydän ja kaiken järjen mukaan meidän olisi pitänyt päätyä alakertaan, mutta meille tarjottiin kahden hengen pöytää yläkerrasta. Pöytä oli käytännössä kiinni naapuripöydässä – ymmärrän, että tila on haluttu hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti, mutta menee vähän turhan intiimiksi istua 2 sentin päässä tuntemattomasta vieruskaverista. Odotimme menuja noin 10-15 minuuttia, hieman epäselväksi jäi, miksi niitä ei annettu samalla kun meidän ohjattiin istumaan. Saimme väärät juomat, tämä ei olisi niin iso miinus, ellei seuralaiseni olisi kysellyt tarkemmin juomista ennen tilausta. Käytännössä tästä jäi sellainen fiilis, ettei tarjoilija edes kuunnellut tilausta, vaikka selitti juomien eroista. Ruoka oli aivan ok, mutta ei ehkä pääosassa ko. ravintolassa. Tai sellainen olo ainakin itselleni tuli.

  Laskua odotimme 20 minuuttia, pyynnön vastaanottaneen tarjoilijan käydessä muutaman kerran kyselemässä että onko meillä kaikki hyvin. Lopulta tarjoilija muisti meidän tilanneen laskun ja toi väärän sellaisen. Kaiken kaikkiaan kyse oli kiireisestä perjantai-illasta ja ymmärrän, että osa tarjoilijoista saattaa olla kokemattomampia. Pienen sekoilun voisikin antaa olla, mutta kun henkilökuntaa näyttää riittävän, voisivat he mahdollisesti yrittää hoitaa asian loppuun asti (nyt jokainen asia jäi puolitiehen ja pöydässämme kävi noin neljä eri henkilöä). Sen sijaan tarjoilijoita pyörii eksyneen näköisenä ja tämä jos mikä alkaa ärsyttää ainakin siinä vaiheessa, kun odotat liian kauan menua/juomia/ruokaa/laskua.

  Ensi kerralla taidan itsekin keskittyä vain drinkkeihin!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 23, 2015 at 10:30

   Kiva että jätit kommenttia! Harmi kuulla, että teilläkään homma ei mennyt ihan nappiin. Toisaalta ymmärtää, että tällainen voi olla uuden paikan alkukankeutta, toisaalta esim. noi teille sattuneet jutut on vähän sellaisia, että meneekö ne sittenkään pelkän alkukankeuden piikkiin… Tollaiset pikkujutut jää oikeasti harmittamaan! Varsinkin kun ravintolalla ois potentiaalia vaikka mihin, ja paikkanahan se on tosi kiva ja tunnelmakin hyvä. Cock wingseistä puhumattakaan, nam. Mä aion kyllä antaa paikalle toisen mahdollisuuden, sillä mä oikeasti haluan uskoa siihen että meidän viimekertainen oli vain huonoa tuuria, ja sekoilu tilauksien kanssakin meni ehkä jossain määrin omaan piikkiin. The Cockissa on tunnelmaa, ja mä haluun oikeesti tykätä siitä paikasta. Toivottavasti seuraava kerta menee paremmin, pitää tulla tänne sit raportoimaan. :)

   • Reply The Cock maanantai, maaliskuu 23, 2015 at 11:21

    Moikka,

    Ikävä kuulla, ettei ensivisiittinne The Cockiin ollut niin onnistunut.

    Uusi ravintola, uusi konsepti & paljon uutta oppimishaluista ja innokasta henkilökuntaa tarkoittaa, että vastaan tulee monia uusia asioita päivittäin. Edelleenkin opimme joka päivä ja tarpeen mukaan teemme myös muutoksia toimintaamme.

    Kiitos siis kovasti käynnistänne sekä kommenteistanne, toivottavasti ensi kerralla ylitämme odotuksenne!

    Terveisin, Ville Relander & Richard McCormick & The Cockin jengi

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, maaliskuu 23, 2015 at 14:05

     Me ainakin vielä palataan The Cockiin. Wingsit ja drinkit ja paikan tunnelma vakuuttivat ja paikka on ehdottomasti uuden käynnin arvoinen. Kiva, että ootte kiinnostuneita asiakkaiden mielipiteistä.

 • Reply Selma perjantai, huhtikuu 24, 2015 at 23:15

  Kävin tänään The Cockissa lounaalla. Söin buffetissa, salaatit oli ok, mutta kananrinta oli sitkeää kuin kengänpohja, oli niin vaikea leikata että piti jättää loput lautaselle. Pahin kaikesta oli kun yksi asiakas tuli sisään koiransa kanssa :O Ja vielä kun haki oman ruokansa, otti koiran syliin ihan ruokien päälle :O :O Ja tarjoilijat eivät sanoneet mitään, niin epähygieenistä!!!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, huhtikuu 25, 2015 at 16:08

   Oho, kurja kuulla ettei ollut onnistunut kokemus :( Mä oon koiraihminen henkeen ja vereen mutta en kyllä oikein tykkää koirista ravintoloissa, varsinkaan ihmisten sylissä…

 • Reply nanni tiistai, kesäkuu 16, 2015 at 08:22

  Käytiin syömässä The Cockissa omissa polttareissani. Alkuruoat unohdettiin tuoda kokonaan, muutenkin oli pientä kaaosta havaittavissa. Ruoka sinänsä oli ihan ok, suolaa ei oltu säästelty. Alakerta on TODELLA pimeä ja suhteellisen ahdas. En tämän kokemuksen perusteella menisi uudestaan.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 16, 2015 at 10:05

   Kiva kuulla kokemuksia! Kävittekö nyt ihan lähiaikoina? Outoa, jälkimmäisen (todella onnistuneen) käyntini perusteella luulin, että alkukankeudet olisivat olleet jo takana… Erityisen harmi, että noin käy vieläpä omissa polttareissa! :( Mä oon molemmilla kerroilla syönyt vain siinä yläkerrassa, joka on ainakin ollut valaistukseltaan juuri hyvä.

   Kiva että jätit kommenttia ja hyvää hääpäivää, ellei se ole jo ohi! :) Siinä tapauksessa hyvää ensimmäistä kesää rouvana. :)

 • Reply Anonyymi tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 06:11

  Thank you!

 • Reply Anonyymi tiistai, heinäkuu 21, 2015 at 06:41

  Thank you!

 • Reply Antti perjantai, tammikuu 8, 2016 at 00:28

  Kävin viime syksyllä. Tarjoilija vaikutti vähän ylimieliseltä, koska kysenäläisti ruokavalintamme yhteensopivuutta. Lisäksi tilatiin drinkit ruokailun alussa ja meille sanottiin, että drinkit haetaan baaritiskiltä. Tarjoilla ei halunnut tuoda drinkkejä meille, mutta ruokailun lopussa toinen tajoilija toi ne.

  Se oli vähän outo kokemus…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, tammikuu 8, 2016 at 10:20

   Toivottavasti kuitenkin tilasitte haluamanne ruoat? Olivatko ruoat hyviä? Itselle jäi toiselle vierailulla ravintolasta paljon parempi kokemus, samoin sen jälkeen tehdyllä kolmannella vierailulla.

  Leave a Reply