Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kolme rentoa päivää Roomassa

sunnuntai, maaliskuu 15, 2015

Mun kolmas kerta Roomassa. Tästäkin huolimatta lentokoneen lähestyessä Roomaa ja turkoosina kimmeltävän Välimeren kurkkiessa ikkunasta, hypähtää sellainen pieni piru toiselle olkapäälle ja kuiskaa korvaan, että onko nyt kaikki varmasti suunniteltu niin, että ehdit kolmessä päivässä koluta Rooman kaikki nähtävyydet – tai edes ne 100 tärkeintä.

IMG_0373

Rooma on varmaan kaupunkikohteiden ykkönen siinä mielessä, että nähtävyyksiä riittäisi vaikka vuodeksi. Mutta tiesittekö, että Roomassa voi lomailla ihan rennostikin. Niinku oikeesti rennosti. Siis ilman, että tarvitsee hiki hatussa juosta nähtävyydeltä toiselle ja kantapäät rakkuloilla jonottaa museoihin ja kirkkoihin. Vaikka se pikku piru kuiskaileekin koko ajan korvaan, että niin kuuluisi tehdä. Vaikka se tuntuisikin vähän pyhäinhäväistykseltä käydä ikuisessa kaupungissa ilman, että näkee kaikkea sitä historiaa, mitä kaupungilla on tarjota. Mutta niin voi silti tehdä – suosittelen!

Roomassa voi nimittäin ihan vaan nauttia kaupungin ainutlaatuisesta tunnelmasta (minkä nyt kartta kädessä toisiinsa törmäileviltä turisteilta pystyy), kävellä suloisilla kaduilla ja silloin tällöin ihastella nähtävyyksiäkin, jos ne matkan varrelle sattuvat. Gelatoa, pizzaa ja pastaakaan ei saa unohtaa! Kuulemma italiaisissa ruoissa ei ole lainkaan kaloreita. Varma tieto.

Rooma Rooma

Päivä 1

Me otettiin Fiumicinon kentältä Rooman keskustaan Terravision-halpisbussi, joka maksoi 4 euroa per suunta. Taksi maksaa 50e ja junamatka 14e henkilöltä. Tää oli siis ehdottomasti halvin, joskaan ei luotettavin vaihtoehto. Menomatkalla bussi oli reilusti myöhässä, mutta oikeat ongelmat alkoivat vasta paluumatkalla. Vaikka paluulipun voi ostaa netistä, ei mobiilissa tai koneella oleva lippu kelpaa vaan se pitää erikseen tulostaa paperille. Okei, tulostetaan. Mutta hei, se ei riitäkään – tulostetut liput pitää puoli tuntia ennen bussin lähtöä käydä näyttämässä Terravisionin tiskillä, jotta saa muoviset boarging passit bussiin. Tässä vaiheessa oltiin jo et wtf… Toimittiin kuitenkin ohjeiden mukaan. Kunnes sitten bussin ovella huomattiin, että tulostettu lippu on hävinnyt. Ei päästy bussiin, vaikka meillä oli boarding passit ja sähköpostissa liput. Ei helv… Ei muuta kun tavaroita kaivamaan bussin uumenista ja äkkiä juna-asemalle ja junalla kohti lentokenttää. Rahaa meni lopulta saman verran kuin jos oltaisiin vain otettu taksi suoraan hotellilta kentälle, ja aikaa tuhraantui tuplasti enemmän. Oli aivan hemmetin ärsyttävää! Sovittiin siinä sitten, että jos jompikumpi löytää tuon kadonneen paperin taskustaan tai laukustaan, niin ei hiiskahdakaan siitä toiselle, ihan vaan ärsytyksen minimoinniksi. :D

Rooma

Rooma

Rooma

Hotelli oli iloinen yllätys! Tai no ei kai se mikään ylllätys ollut, että viiden tähden hotellissa oli viiden tähden puitteet. Palaan tähän omassa postauksessaan. :)

Grand Hotel Palace RomeKäytiin nopeasti hotellin läheisellä kujalla vetämässä matkan ensimmäiset pastat naamaan symppiksessä mummon ja papparaisen pyörittämässä paikassa. Sitten lähdettiin käppäilemään, tavoitteena suunnata Colosseumille. Olin päättänyt, että näkemättä Colosseumia lähtisimme Roomasta vain kuolleen ruumiini yli. Joku raja nyt sillä rentoudellakin!

Rooma Colosseum Rooma IMG_0408 Colosseum Rooma Colosseum Rooma Colosseum Rooma

Rooma

Colosseum nyt oli Colosseum. Onhan se upea. Harmiksemme missattiin päivän viimeinen opastettu kierros, joten jouduttiin pällistelemään paikkaa ihan kahdestaan omien tietojemme varassa. ”Katotaan sit illalla netistä miten tää asia meni…”

Colosseumilta kävely jatkui Circo Massimon kautta rantaan ja Vittorio Emanuelen muistomerkin ja Via del Corson kautta takaisin hotellille.

IMG_0439 Rooma

Pikku lepo hotellilla ja illalliselle – operaatio hyökkäys kinkkuluolaan onnistui, kun löydettiin ihana prosciutteria pienen kävelymatkan päästä hotellilta. Roomassa hyvän ravintolan löytäminen ei muuten ole mikään itsestäänselvyys, mutta tähänkin palannen myöhemmin. Illallisen jälkeen olimme ihan poikki, ja suuntasimmekin viinilasillisten kautta takaisin hotellille.

La Prosciutteria Rome

Päivä 2

Lähdimme aamupäivällä taas kävellen kaupungille. Päivän suunnitelmissa ei oikeastaan ollut kummempaa kuin illaksi etukäteen varattu food tour.

Espanjalaiset portaat olivat aivan kivenheiton päässä hotellilta, joten niiden kautta suuntasimme Piazza del Popololle ja siitä ostoksille Via del Corsolle. Ostin muuten tuolta piazzalta selfiekepin! :D Enpä olisi tätäkään päivää uskonut näkeväni. Roomassa, turistien luvatussa kaupungissa, sellainen oli kuitenkin kaikilla ja sitten mun päässä naksahti ja ostin sellaisen. Ja olihan se nyt hauska, vaikkakin tällainen suomalainen tuntee olonsa vähän noloksi sen kanssa heiluessa! Varmaan pakko tehdä joku koostepostaus kaikista selfiekeppiselfieistä joita matkan aikana otettiin. :D

Espanjalaiset portaat ei nyt ihan tällä kertaa vakuuttaneet. Mathiaksen ajatukset oli lähinnä ”Tässäkö tää nyt oli?” ja mun että ”Miten nää kahdella edellisellä kerralla näytti niin hienoilta?”.

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat

Vähän selfiekepin testausta Piazza del Popololla…

Piazza del Popolo Piazza del Popolo Muutamia kauppoja Via del Corsolla kierrettyämme suunta oli kohti Piazza Navonaa, yhtä Rooman kuuluisimmasta piazzoista. Tai oikeastaan suunta oli kohti piazzan lähellä sijaitsevaa pizzapaikkaa ja gelateriaa, mutta piazza sattui olemaan matkan varrella…

RoomaPiazza Navona Pizzaa RoomassaTämän kevyen ja terveellisin fitnesslounaan jälkeen vierimme kohti Vatikaania. Emme lähteneet jonottamaan museoihin, sillä mä olen ne jo kahdesti kiertänyt ja Mathiasta ei tainnut kauheasti kiinnostaa. Sitten suunta metrolle ja hetkeksi hotellille, josta lähdettiin kuuden aikaan Eating Italyn food tourille Trastevereen. Mathiaksen kanssa on siitä kiva matkustaa, että meillä on asioista aika samanlaiset ajatukset mm. ruoan suhteen. Molemmat tykätään hyvästä ruoasta ja ollaan valmiita maksamaan food toureista, käyttämään aikaa hyvien paikkojen etsimiseen tai jonottamaan hyvään ravintolaan pitkänkin aikaa, kuten kävi Roomassakin… Näistä ehdottomasti pitää kirjoittaa lisää! Eating Italyn food tour ylitti odotukset!

Rooma

Eating Italy food tour Eating Italy food tour

Päivä 3

Mitä tehdä sunnuntaina Roomassa? Monet kaupat ja ravintolat ovat kiinni. Voi siis nukkua pitkään hotellilla ja lähteä vähän myöhemmin liikkeelle… Me suunnattiin Trastevereen flea marketille eli Porta Portesen markkinoille ja sen jälkeen Circo Massimon lähelle Campagna Amica Marketille, jossa myytiin paikallistuottajien ruokatuotteita. Kirjoitan näistäkin vielä lisää. :)

Porta Portese flea market Campagna Amica Market Roma

Päivän lopuksi menimme Villa Borgheseen, jossa oli hyvä meininki päällä! Miten selkeä ero Suomeen, kun näki kaikki ne perheet viettmässä puistossa yhdessä aikaa hassutellen ja hullutellen keskenään, pyöräillen, kävellen ja rullaluistellen… Mä haluun Suomeenkin tällaista puistokulttuuria!

Mekin vuokrattiin segwayt ja huristeltiin niillä pitkin puistoa. Villa Borghese oli vain muutaman minuutin kävelymatkan päästä meidän hotellilta. Alkuillasta kävimme vielä hotellin spassa, ja sen jälkeen suunnattiin loman parhaalle illalliselle Le Mani in Pasta -ravintolaan Trastevereen. Stay tuned, tästäkin on pakko kirjoittaa!

Segway Villa Borghese

Se ei ollut rakkautta ensisilmäyksellä. Mutta kolmas kerta toden sanoo, ja vihdoin voin sanoa rakastuneeni Roomaan. Se ei vaatinut kuin kolme vierailua, nähtävyyksien hylkäämistä, ihanan kevätsään, paljon kinkkuja, juustoja ja jäätelöä. Ja aika monta lasia viiniä ja proseccoa. ;)

Miltä keväinen Rooma näyttää? Oletteko te nähtävyyksillä juoksijoita vai päämäärättömästi vaeltelijoita? Vai molempia sopivassa suhteessa?

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply marikaw sunnuntai, maaliskuu 15, 2015 at 17:46

  Keväinen Rooma näyttää ihanalta! Food tour kuulostaa mielenkiintoiselta, toivottavasti kirjoitat siitä lisää. Segway ajelu voisi olla hauskaa. :D Oon ite käynyt kerran Roomassa, odotukset oli ihan superkorkealla, mutta ne eivät ihan täyttyneet. Voi johtua siitä, että olimme reissussa heinäkuun lopuilla varmaan kaikista kuumimpaan ja pahimpaan aikaan. Ehkä vielä annan toisen mahdollisuuden jos sullakin meni kolme kertaa. :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, maaliskuu 15, 2015 at 17:51

   Mä just totesin Mathiakselle etten enää ikinä menis Roomaan kesällä.. Näin maaliskuussakin oli ihan tarpeeks turisteja. Kaikki hankaloituu sit kun kaupunki on ihan tupaten täynnä ja viel se tukahduttava ilma. :/ Mut segwaylla ajelu oli ihan parasta ja se food tour vasta olikin! Kirjoitan niistä kyllä ihan varmasti lähiaikoina.

   Suosittelen toisen mahdollisuuden antamista, tässä sen näkee että joihinkin paikkoihin sitä vaan syttyy hitaammin. :) Kiva että jätit kommenttia!

 • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, maaliskuu 15, 2015 at 18:07

  Upeita kuvia, ihana keväinen tunnelma välittyy noista! Oon halunnut käydä Roomassa ainoastaan ikuisuuden… :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, maaliskuu 15, 2015 at 18:12

   No sit oot jo ihan tarpeeks kauan odottanut, mee jo! ;) Just katoin et Lentodiileissä oli sinne joku tarjous… ;)

   • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, maaliskuu 15, 2015 at 20:17

    No way! Älä ny, vaarallisia tuollaset vinkit………

 • Reply Jenna sunnuntai, maaliskuu 15, 2015 at 18:30

  Näyttää niin ihanalta! En tajua, miten en ole koskaan käynyt Roomassa :D Onneksi asia korjaantuu kesällä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, maaliskuu 15, 2015 at 18:34

   Siellä ON ihanaa, kiva että pääset käymään! :) Mutta reissun onnistumiseksi etukäteinen suunnittelu mm. ruokapaikkojen osalta kannattaa, kirjoittelen tästä vielä myöhemmin.

 • Reply Virpi/ Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, maaliskuu 15, 2015 at 22:13

  Ihania kuvia keväisestä Roomasta! Ihan muistui vielä elävästi mieleen viime syksyinen visiitti kyseisessä kaupungissa ja sen lukuisten nähtävyyksien perässä juokseminen! :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, maaliskuu 15, 2015 at 22:18

   Siel vaan on niin paljon nähtävää et nähtävyyksien perässä juoksemista on vaikea välttää. :D Huh onneks mä vältyin siltä tällä kertaa, oli virkistävää viettää kaupunkilomaa (ja vieläpä Roomassa) näin.

 • Reply Vilkku torstai, tammikuu 18, 2018 at 14:17

  Oli ihanaa lukea tämä postaus, olemme suuntaamassa mieheni kanssa Roomaan huhtikuussa molemmat ihan ensimmäiatä kertaa. mie olen tästä haaveillut jo pitkään ja nyt sinne pääsen. ☺

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, tammikuu 22, 2018 at 14:00

   Kiitos kommentista! Ihanalta kuulostaa, kevät on varmasti parasta aikaa vierailla Roomassa, ja kyllähän se on paikka, joka jokaisen täytyy kokea. Hyvää matkaa!

  Leave a Reply