Suomen suurin matkablogiyhteisö

Brunssilla Tukholmassa – PARAS BRUNSSI IKINÄ

tiistai, maaliskuu 10, 2015

Tukholma brunssi

CAPSLOCK JA TUHAT HUUTOMERKKIÄ!!!!

Niin hyvä oli American Table Brasserie & Barin brunssi Tukholmassa. Tulen suosittelemaan tätä kyllä jokaiselle brunssinälkäiselle Tukholman matkaajalle. Ja oikeestaan ihan kaikille muillekin. Niillekin jotka ei edes Tukholmaan ole menossa. Koska ihan vaan tän brunssin takia voisin mennä sinne uudestaan, tää oli parasta just nyt ja parasta pitkään aikaan!

Mä  en ole vielä löytänyt täydellistä brunssia Helsingissä. Täydellinen brunssi olisi seuraavanlainen: laadukasta ruokaa hyvistä raaka-aineista, mutta ei liian hienostelevaa. Mieluummin vähemmän ja parempaa kuin paljon ja mättöä. Sopivan rauhallinen ja rento tunnelma mutta ei kuitenkaan mikään palvelutalon sunnuntaiaamiainen. Hinta ja miljöö kohdillaan. Ei kuulosta mahdottomilta vaatimuksilta, eihän? Mutta Tukholmaan asti täytyi tulla, jotta mä oikeasti pääsin unelmieni brunssille. :)

Clarion Hotel Sign Tukholma

Sain hyviä brunssisuosituksia Veera Biancalta tämän Tukholma-postauksen kommenteissa, mutta parin mutkan kautta päädyimme brunssille sitten tänne keskustan Clarion-hotelliin. Kannattaa tsekata kuitenkin nuo suositukset, jos miettii minne itse menisi brunssille Tukholmassa.

American Table Brasserie & Bar on siis ravintola Clarion Hotel Signissa, joka sijaitsee Tukholman rautatieaseman lähistöllä ja puolimatkassa Hotel Microlle, jossa me yövyttiin (juttua luvassa myöhemmin!). Pöytävaraus brunssille on ehdoton ja nytkin oli ihan täyttä. Mä olin varannut pöydän jo pari viikkoa aikaisemmin.

Tukholma brunssi

Tukholma brunssi

Tukholma brunssi

Brunssilla oli tajuttoman hyvää ruokaa. Tuoretta, kekseliästä ja kauniisti aseteltua. Alkupalapöydästä löytyi paljon tuoretta kalaa, salaatteja ja erilaisia vihannesruokia. Erityisesti jäi mieleen täydellisyyden rajoja hipova caesar-kastike. Miksi, oi miksi mä rakastan kaikkea epäterveellistä. Ostetaan yks itsekuri, oisko jollain ylimääräisenä?

Lämpimien ruokien pöydästä löytyi erikoisuuksina mm. minihampurilaisa, pulled porkia ja egg benedicteja. Näiden lisäksi kokki valmisti avokeittiössä munakokkelia, papuja ja muuta normaalia aamupalasettiä. Erityismaininnan pääruoista saa TAI-VAAL-LI-NEN pork belly… Aaahh… Jep, tässä kohtaa voi lukea uudestaan edellisen kappaleen kaksi viimeistä lausetta.

Tukholma brunssi

Tukholma brunssi

Tukholma brunssi

Kaikille oli valmiiksi kaadettu lasillinen God Morgon -appelsiinimehua, minkä lisäksi juomia olisi saanut tilata vielä erikseen listalta, nämä olisivat olleet maksullisia. Brunssin hintaan kuului vettä ja todella hyvää omenamehua sekä smoothieita, jotka eivät kuitenkaan ihan päässeet meidän suosikeiksi vähän oudolla makumaailmallaan. Tuuli väitti että tuossa tummemmassa marjasmoothiessa oli kanelia, mun mielestä se maistui kyllä ihan kirsikalle…?

Tukholma brunssi

Tukholma brunssi

Jälkkäripöytä oli vastustamaton. Löytyi mm. suklaamoussea, muffinsseja, lettuja, omenapaistosta (tää oli parasta ikinä!), karkkia, keksejä, hedelmäsalaattia, key lime pieta, juustokakkua, juustoja… You name it.

Tukholma brunssi

Tukholma brunssi

Tukholma brunssi

Tukholma brunssi

Tukholma brunssi

Tukholma brunssiTukholma brunssi

Omaperäisestä mutta silti hillityn tyylikkäästä ja järkevästä sisustuksesta myös plussaa American Tablelle. Vaikka paikka oli ääriään myöten täynnä, ei silti tullut sillit purkissa -fiilistä vaan hyvin mahtui syömään ja nauttimaan. Ruokia täydennettiin koko ajan ja jotenkin vain oli tosi hyvä fiilis – just sellainen, jota oon etsinytkin. Itse en esimerkiksi välitä Kiilan brunssista Helsingissä, koska siellä käydessäni on paikassa vallinnut sellainen maailmanlopun tunnelma ihmisten säntäillessä ympäriinsä kuin päättömät kanat. Ahdistaa tollasessa rauhattomuudessa syödä yhtään mitään, ja muutenkin muistelen Kiilan olleen meluisa ja rauhaton. Täällä ei tuollaista fiilistä päässyt syntymään.

Tukholma brunssiTukholma brunssiTukholma brunssi

Mulla ei ole tästä brunssista mitään muuta huonoa sanottavaa kuin se, että hinta oli aika suolainen – n. 35 euroa. Mutta mikäpä nyt Tukholmassa halpaa olisikaan… Ja me ainakin pysyttiin kaiken tuon ruoan jälkeen kylläisinä iltaan saakka.

 Hymy huulillamme ja + 3kg vyötäröllämme lähdimme jatkamaan Tukholman reissua shoppailujen pariin. Tänne on päästävä vielä takaisin! :)

Miltä brunssi näyttää teidän mielestänne? Onko Tukholman muut brunssipaikat tuttuja? 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Miila tiistai, maaliskuu 10, 2015 at 19:52

    Oi, jes!! Kiitos tästä vinkistä:) Mä oon yrittänyt ettiä meidän aikaisemmille Tukholman matkoille brunssipaikkaa mutta en oo löytänyt/jaksat tarpeeksi etsiä. Mutta tässä nyt on! Syksyllä kun seuraavan kerran oon suunta kohti Tukholmaa pitää pitää tää paikka mielessä! :P

  • Reply Sandra tiistai, maaliskuu 10, 2015 at 21:09

    Uuulalaaa, söin jo silmilläni tuon + 3 kg!

  • Leave a Reply