Suomen suurin matkablogiyhteisö

Flippin’ Burgers – Tukholman kehuttu hampurilaisravintola

tiistai, maaliskuu 3, 2015

Flippin’ Burgers on paljon kehuttu hampurilaisravintola Tukholmassa. Koska Mathiaskin oli päässyt sen jo viime viikolla testaamaan ja vakuutti paikan olevan käymisen arvoinen, päätimme mekin siskoni kanssa ottaa sen lounaspaikaksemme hetiin Tukholmaan saavuttuamme. Paikka sattuikin sijaitsemaan vain 400 metrin päässä meidän hotellista, joten vietiin laukut hotellille ja hipsittiin samantien hampparin kuvat silmissämme Flippin’ Burgersia kohti.

Flippin' BurgersTripAdvisorin ja Mathiaksen kertoman perusteella osasin aavistaa, että joutuisimme ehkä jonottamaan pöytää jonkin aikaa. Ja oikeassa olin – lauantaina klo 14 aikaan raflan ovella olevan kyltin mukaan jonotusaika olisi n. tunnin. Asiasta kysyttäessä jonotuslistaa pitävä nainen kuitenkin kertoi, että kaksi henkilöä mahtuisi kyllä syömään noin puolen tunnin sisään. Tilattiin ginger beerit ja jäätiin pienen baarin puolelle odottamaan pöytää, jonka saimmekin sitten loppujen lopuksi suunnilleen vartissa.

Flippin' Burgers

Pöytään päästessämme meillä oli jo kamala nälkä ja menu näytti erittäin houkuttelevalta. Liian houkuttelevalta… Tää on sama juttu kun jos meet nälkäisenä kauppaan. Virhe numero yksi: tilattiin burgerit ”duppelina” eli kahdella pihvillä. Hei, ainahan Mäcissäkin syödään tuplajuustot ilman mitään ongelmia? Virhe numero kaksi: kyllähän me nyt noi pirtelöt otetaan jälkkäriks kun täällä kerran ollaan…

Flippin' Burgers Menu

Tykkäsin ravintolan sisustuksesta loosseineen ja liitutauluineen.

Flippin' Burgers
Flippin' Burgers

Ja ne hampurilaiset… Olihan ne nyt herranen aika hyviä. En varmaan koskaan oo syönyt niin mehukasta hampurilaispihviä. Mutta tuplana? IHAN LIIKAA. Liikaa lihaa. En todellakaan jaksanut syödä sitä toista pihviä. Ei ollut nimittäin mitään mäkkärin kengänpohjia nämä. Nälkäisenä sitä kuvittelee vähän liikoja itsestään. Ja vähänkö meitä hävetti, kun meidän vieressä istuneet raavaat miehet tilasivat meidän jälkeen omat hampurilaisensa… yhdellä pihvillä.

Flippin' Burgers

Hampurilainen kuuluu syödä oikeaopppisesti käsin, mikä sekin oli oma haasteensa noiden megapihvien kanssa. Ei treffiruokaa! :D Ehdottomasti kuitenkin tosi hyvä burgeri, joskin itse tykkään vähän enemmän sellaisista, joissa on kaikkea extrahömppää mukana, kaikkia outoja lisukkeita siis. Tässä versiossa oli vain nuo pihvit ja vähän salaattia ja tomaattia kastikkeen lisäksi. Alkuperäistä meininkiä ilman krumeluureja. :)

Flippin' Burgers Flippin' Burgers

Ja ne pirtelöt…

Flippin' Burgers Flippin' Burgers Flippin' Burgers

Milkshaket valmistetaan Ben&Jerry’s -jätskeistä. Tuuli otti suklaanmakuisen ja mä strawberry cheese cake. Siis luoja että oli hyvää. Mutta oli niillä kokoakin – me naurettiin, kun sanoin jonkun valittaneen netissä näiden pienestä koosta. Siis nehän oli jättimäiset ja muutenkin tosi tuhtia tavaraa. Tais jäädä molemmilla puolet juomatta. Ei vaan enää pystytty dubbelhamppareiden ja ranskisten ja ginger beerien jälkeen ihan kaikkeen.

Kannattaa siis käydä täällä, jos tulee hampparihimo Stokiksessa! Mutta tilaa hampurilainen enkelinä ja milkshake vasta sen jälkeen, kun olet varma että pystyt siihen…

Paikka sijaitsee osoitteessa Observatoriegatan 8, helpon 20 minuutin kävelymatkan päässä Tukholman rautatieasemalta.

PS. Kyllä, vedettiin tässä (vähintään) koko päivän kalorit kerralla mutta nälkäkin pysyi poissa aina yöhön asti. :D

Lisää Tukholmasta:
Paras brunssi ikinä Tukholmassa
C2C Sweden - Luke Bryan! <3

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Anne | Metallia Matkassa tiistai, maaliskuu 3, 2015 at 21:35

  Nälkä tuli. Ei hitto noita pirtelöitä! Tää menee kyllä ehdottomasti kokeiluun seuraavalle Tukholman matkalle!

 • Reply Lotta Watia | Unagidon keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 12:43

  Aaa, Ben&Jerry’s-jätskiin tehty pirtelö! Näyttää ja kuulostaa niiiin hyvältä! Mulle riittäis toi pelkkä pirtelö. :-D

 • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 19:22

  Voi ei, oli virhe lukasta tää postaus nälkäsenä….Toi menee kyllä testiin sitten kun joskus saan aikaiseksi rantautua Tukholmaan! Viime kerrasta on ihan liian pitkä aika, taisin olla 12v….

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 19:25

   Oho no nyt äkkii Tukholmaan! Ja burgereille! Voin kertoa et ei tuu olee nälkä noiden jälkeen :D

 • Reply Tiia/reisereise keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 23:29

  Oi näköjään siellä on myös kasvispurilainen. :) Tuo pirtelö näyttää kyllä niin hyvältä, että tulee varmaan mun uniin.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, maaliskuu 4, 2015 at 23:32

   Joo oli kasvisvaihtoehtokin, jotenkin voisin kuvitella että sekin ois hyvää. :) Ja toi milkshake oikeesti oli ihan sanoinkuvailemattoman hyvää.

 • Reply Tulppaani perjantai, maaliskuu 6, 2015 at 23:34

  Kiva sisustus paikassa, kunnon ’Merican meininki. Itsekin tuolla käyneenä voin sanoa että samoilla fiiliksillä sinun kanssa :)

 • Leave a Reply