Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miksi lähteä Jenkkeihin kun voi mennä Tukholmaan

tiistai, helmikuu 24, 2015

Kukapa nyt Jenkkeihin haluais, jos on mahdollista päästä länsinaapuriin viikonlopuksi?

Jenkeissä ei pääse ihailemaan kuninkaanlinnaa tai upeaa Tukholman vanhaa kaupunkia, tai sopottamaan koulussa opitulla moomin svenskallaan bussikuskille että tur och retur biljett till stan. Ei näy muita suomalaisia, eikä voi tuntea sitä kansallista alemmuudentunnetta rakkaita (vihattuja) länsinaapureitamme, aina niin tyylikkäitä ruotsalaisia kohtaan.

Amerikan lippu

Kuva www.emeraldtaverngames.com/

No joo. Kyllä minäkin mieluummmin Amerikkaan suuntaisin kuin tuohon tunnin lentomatkan päähän tuttuun ja turvalliseen Stokikseen. Mutta koska elämässä on tehtävä kompromisseja, USA saa odottaa ja lähdemme ensi viikonloppuna lievittämään pikkusiskon USA-ikävää Tukholmaan.

Näin se käy:

1. Lentoliput norjalaisella HEL-ARN 100e per nuppi. Aika perus hinta, varsinkin kun kyseessä viikonloppulennot. Joskus oon tosin saanut 70 eurolla menopaluun. Tähän muuten mainittava, että jos et ole alle 25-vuotias tai opiskelija, niin Tukholman kentältä on järkyttävän kallista päästä pois. No bussimatka nyt on vielä ihan ok 10e/45 min eli 20 euora menopaluu, mutta puolet nopeampi junamatka maksaakin jo lähes 30 euroa suunta! Jos ostaa meno-paluun, saa lipun ”edulliseen” 50 euron hintaan. Siis 50 euroa henkilöltä pelkästä junamatkasta keskustaan ja takaisin! Vrt. Helsinki, jossa kentälle pääsee halvimmillaan 5 eurolla, jos kulkee julkisilla.

Onneksi oon vielä viimeistä vuotta nuorisoalennuksen parissa, joten junamatkan saa puoleen hintaan. Siltikin se tuntuu kalliilta.

Arlanda Express

2. Lounasta Tukholman parhaassa burgeripaikassa. Flippin’ Burgersia on kehuttu joka paikassa. Ravintolaan saattaa tosin usein olla yli tunninkin mittainen jono, mutta toivon, että lauantaina vielä lounasaikaan pääsisi jonottamatta sisään. Kuulemma hampurilaisten ohella Flippin’ Burgersin milkshaket ovat taivaallisia – aion todellakin testata! (Ellei suunnitelmat kuse ja päädytään Sergels torgin Burger Kingiin. Toivottavasti ei. :D Mistä vetoa että on suomalaisten suosituin ”ravintola” Tukholmassa?)

Flippin' Burgers

3. Country 2 Country Sweden – kaksipäiväinen country”festari” Tukholman Ericsson Globella. Meillä on liput vain lauantaille, koska sillon esiintyy mm. Luke Bryan, siskoni suurin suosikki, joka oli mulle tuntematon vielä pari kuukautta taaksepäin. Oon yrittänyt aivopestä itseäni muistamaan Luken biisejä luukuttamalla mm. yksin toimistolla ollessani jotain rutiinihommaa tehdessäni Luke Bryan playlisteja YouTubesta. Toimii, orastava fani sisälläni nostaa jo päätään.

Luke Bryan

4. Sunnuntaiaamuna brunssi kehuja saaneessa Clarion Hotel Signissa American Table Brasserie & Barissa. Toivon mukaan on hyvä, enpä ole ennen Tukholmassa brunssilla ollutkaan.

american_table(4)

Mitäs luulette, saako näillä vähän jenkki-ikävää lievennettyä? Ainakin hetkeksi? :D

Itse odotan tulevaa viikonloppua innolla. Aikataulu tulee olemaan suht tiukka varsinkin lauantaina, mutta Tukholman vinkkejä otetaan silti mielellään vastaan! Onko jollain tietoa kivasta drinkkipaikasta jossain keskustan tuntumassa?

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply mollymay tiistai, helmikuu 24, 2015 at 22:08

  Vinkkejä ei ole antaa, sillä olin viimeksi Ruotsissa ehkäpä 15 vuotta sitten. Siksikään en tiennyt, että lentoasemalta maksaa noin paljon keskustaan, tosin oon aina mennyt laivalla. Täytyykin käydä Ruotsissa vielä, kun olen opiskelija. :D
  Olisi muuten kiva lukea noista country-festareista lisää, tykkään nimittäin jonkin verran country-musiikista. (John Denverin Take me home, country roads on ainakin ihana kappale.) :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, helmikuu 24, 2015 at 22:32

   Hei ei voi olla suomalaista, joka on käyny 15 vuotta sitten Ruotsissa. Nyt äkkiä sinne! :D

   Ja countryjutuista tulee varmasti juttua, itse en (vielä) mikään countryfani ole mutta ehkä tän viikonlopun jälkeen..? :D Kyllä toi Luke Bryan ainakin alkaa jo uppoamaan ihan hyvin!

   • Reply mollymay torstai, helmikuu 26, 2015 at 19:51

    Joo kyllä tässä varmaan joskus. :D
    Luin muita kommetteja, ehkä Ruotsi on vähän liian lähellä, kun kuitenkin sinne maksaa sen n. 100€ lentäen ja laivahinnoista en ole ihan varma, mutta on siinäkin oma ruljanssinsa. Niin, koska tuolla rahalla ei kauemmas pääse, niin ehkä osaa ajatella Ruotsia ”ulkomaina”. Mutta mieluusti menisin Ruotsiin kuitenkin, koska en ole käynyt siellä niin pitkään aikaan, mutta muut maat menee kyllä ensin edelle. :D

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 26, 2015 at 22:36

     No vähän sama vika täällä…

     • Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 26, 2015 at 22:37

      Sitä paitsi siellä on nii hitsin kallista kaikki, majoituksesta alkaen! Se minkä säästät halvoissa lennoissa (vrt. lennot muualle Eurooppaan) otat kyllä varmasti takkiin asumisen ja syömisen ja liikkumisen kustannuksissa. :D

 • Reply ulla50 tiistai, helmikuu 24, 2015 at 23:20

  Hihii ihana postaus! Aina kun joku muukin tuntee tuskallista Jenkki-ikävää, meikäläinen tuntee sielunsiskoutta =) Ja toinen juttu mitä tästä postauksesta tuli mieleen on se, että minähän en tunne Tukholmaa yhtään, siis yhtään. Luultavasti olen kerran lapsena siellä käynyt, mutta ei ole mitään muistikuvia. Joten nyt kun sinne meette niin voitte fiilistellä että ootte niin eksoottisessa paikassa, jossa kaikki ei oo tosiaan edes käyny! Mulle tuli tästä kirjoituksesta hirveä hinku päästä kokemaan Tuhkolma, joten hyvää työtä tän postauksen kans! =)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, helmikuu 25, 2015 at 08:33

   Tukholma taitaa olla liian lähellä. :D Kerran ihmettelin yhdelle malesialaiselle kaverille että MITEN IHMEESSÄ se ei oo käynyt ikinä Thaimaassa, siis sehän on ihan siinä Malesian vieressä! Ja tyyppi vastas et hei, vähän tylsää, ihan vieressä ja periaatteessa ihan samanlainen maa kuin Malesiakin. Sitten tajusin, että ehkä monilla suomalaisilla on vähän sama juttu Ruotsin kanssa? Liian lähellä, että jaksaisi tarpeeksi kiinnostaa. Itsellä vähän sama vika…

   Mut lähde ihmeessä pian Tukholmaan, onhan se nyt lähes kansallisvelvollisuus! ;) Mä oon tosi innoissani meidän viikonlopusta, etenkin kun luvassa on ihan suunniteltua ohjelmaa eikä vaan epämääräistä vaeltelua kaupungilla.

 • Reply Miila keskiviikko, helmikuu 25, 2015 at 14:59

  Ihanaa Tukholman matkaa :)

  Me ollaan nyt monena vuotena peräkkäin käyty Tukholmassa, ja aina jaksan hämmästellä tota junan hintaa, eikä se bussikaan mikään tosi halpa oo. Vinkki vitonen vielä niille jotka ei oo opiskelijoita tai alle 25-vuotiaita niin kannataa ennen matkaa kattoo netistä ton junayhtiön nettisivuilta tarjouksia. Viimeks nyt joulun jälkeen kun mentiin junalla lentokentälle niin oli kaksi yhden hinnalla tarjous :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, helmikuu 25, 2015 at 16:43

   Kiitos!:) Ja hyvä vinkki. Onneks oon viel pari vuotta opiskelija vaikka nuorisoalennus loppuukin. :D

 • Reply Arja / Haavematkoja keskiviikko, helmikuu 25, 2015 at 23:54

  Hyviltä kuulostaa suunnitelmanne! Itsekin oon miettinyt, että olisi kiva käydä Tukholmassa pitkästä aikaa yö tai muutama sen ainaisen neljän tunnin sijaan. Olisi minullakin pari tiettyä brunssia testattavana :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 26, 2015 at 09:13

   Joo, luulenpa että kaupungista saa tällä lailla ihan eri tavalla irti! :) Ja tunnin lento on niin näppärä… Mua ei kyllä enää laivalla Tukholmaan saa. :D

 • Reply Sofia / Liikkeellä torstai, helmikuu 26, 2015 at 18:43

  Itsekin aina salaa selailen Oulu-Tukholma lentoja, josko joskus nappaisi extempore tarjoukset, pitäisi tutustua vähän tarkemmin tuohon kaupunkiin :) Hauskaa reissua teille, kerrassaan mukavasti tehtyjä suunnitelmia :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 26, 2015 at 22:35

   Siis vaikka tuntuu että kaikki on käyneet Tukholmassa, niin silti tuntuu et kaikki on käyny (luonnollisesti) just sen neljä tuntia risteilyltä kiertelemässä. Ja eihän siinä nyt ehdi mitään! Ja jotenkin siinä on eri fiilis mennä lentäen sinne. Ite en ainakaan välitä laivamatkoista kauheesti. :)

   Kiva että eksyit taas blogiin! =)

  Leave a Reply