Suomen suurin matkablogiyhteisö

Illallinen Vanajanlinnassa

keskiviikko, helmikuu 18, 2015

Olimme viime viikonloppuna Hämeenlinnassa melko surullisissa merkeissä, mutta päivän piristeeksi päädyimme yllätysillalliselle Vanajanlinnaan.

Tilan historia ulottuu aina keskiajalle asti, mutta varsinaisen linnan on rakennuttanut tohtori Wilhelm Rosenlew. Rakentaminen aloitettiin vuonna 1919. Nykyisin Vanajanlinna on Hämeenlinnan kaupungin omistuksessa ja se on suosittu juhla- ja kokouspaikka. Käytyäni siellä illallisella en yhtään ihmettele, miksi näin on.

Pitkä metsää halkova linnalle vievä tie pitää jännityksessä, ja kun paikalle saapuu, linna todella on melko vaikuttava. Kuvia ulkopuolelta ei valitettavasti ole, koska saapuessamme paikalle oli jo pilkkopimeää. Tuli paloi lyhdyissä ohjasi meidät massiivisesta ovesta sisään. Vaikuttavat olivat sisätilatkin heti eteisaulasta lähtien.

Vanajanlinna

Samettiverhoja ja vanhoja huonekaluja, punaista ja kultaa, kristallikruunuja. Joimme lasin kuplivaa aulassa, kunnes meidät ohjattiin pöytäämme. Se puoli salia, jossa istuimme, oli täysin tyhjä muista asiakkaista. Toisella puolella näkyi jonkun verran ihmisiä. Perjantai-ilta, hmm? Ehkä Hämeenlinnassa ei yksinkertaisesti riitä asiakkaita tän tapaiselle paikalle, ja tuskinpa turistikausikaan on kuumimmillaan. Meitä ei pitkän päivän jälkeen haitannut istua omassa rauhassamme.

Vanajanlinna

Ruokasali oli aika mahtipontinen ilmestys ja haltioituneena istuimmekin pöytään.

Vanajanlinna

Vanajanlinna

Ruokaa tilatessa taianomainen fiilis karisi vähän, sillä tarjoilijalla ei ollut homma hanskassa ihan siihen malliin, mitä tällaisessa paikassa odottaisi. Ruokalista oli suppea (mikä itsessään on vain hyvä asia!), mutta silloin myös luulisi, että raaka-aineet ovat tuoreita tai että henkilökunta ainakin tietäisi, ovatko ne. Yksi meistä halusi tilata alkupalaksi turskaa, mikäli se olisi tuoretta. Tarjoilijan kakistelun ja kiertelyn ja kaartelun jälkeen selvisi, ettei hän tiedä miten asia on. Lupasi selvittää keittiöstä – paljastui, että 16,50 euron arvoinen alkupala ”turskanselkää confit” valmistetaan pakasteturskasta. Jäi tilaamatta.

Omat ruokani – peuratartar alkuun ja ”Sienimetsä” eli valikoima sieniä, kauden vihanneksia ja parmesanrisottoa – olivat hyviä ja kauniita annoksia, tosin risotto olisi kaivannut aavistuksen suolaa. Paahdettu poronvasanpaisti sai noottia sitkeydestä, mutta muutoin kaikki olivat erittäin tyytyväisiä ruokiinsa.

Vanajanlinna

Vanajanlinna

Vanajanlinna

Vanajanlinna

VanajanlinnaJälkiruokaa ei kenenkään vatsaan enää mahtunut, mutta ennen kotimatkalle suuntaamista oli vielä hetki aikaa pyöriä linnan uumenissa. Oli kyllä upea paikka – kyllä mä täällä voisin bileet järjestää! Kesällä paikka varmasti pääsee vielä enemmän oikeuksiinsa kun ulkotilatkin ovat käytössä.

Vanajanlinna

Pitkien käytävien varrella oli erilaisia juhlasaleja ja kirjastohuoneita, ja rappuset ylös tai alas veivät aina jonnekin uuteen pieneen huoneeseen.

VanajanlinnaVanajanlinna Vanajanlinna Vanajanlinna

Tänne olisi kiva palata vielä joskus kesällä tutustumaan paikkaan lisää. Sisko myös vannoi, että hänen häänsä pidetään täällä sitten aikanaan. :D Sitä odotellessa siis…

Pähkinänkuoressa:

Pitäisikö tän tason paikassa tarjoilla pakastekalaa? Ei.

Vakuuttiko tarjoilu ja ruoka muuten? Aika pitkälti kyllä.

Menisinkö uudestaan: Menisin.

Onko tää parasta mitä Hämeenlinnalla on tarjota? Luultavasti.

Onko joku teistä päässyt juhlimaan jotain Vanajanlinnassa?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply mollymay keskiviikko, helmikuu 18, 2015 at 22:42

  Voi vitsi, oon halunnut pitkään jo käydä tuolla. En vaan ole tiennyt, että sinne voi ihan vain mennä myös syömään. Kiva tietää siis. :)
  Hämeenlinnassa on myös aika kiva luonnonsuojelualue nimeltään Aulanko. Siellä jossain keskellä on myös kiva näkötorni kivoilla maisemilla. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, helmikuu 18, 2015 at 22:50

   Sinne vaan sitten. :) Aika arvokastahan se toki on, mutta puitteet on upeat! Meillä on mökki Hämeenlinnan lähettyvillä, mutta tuolla kaupungissa ei ole juuri lainkaan tullut pyörittyä. Kiitti vinkistä!:)

 • Reply Lotta Watia | Unagidon torstai, helmikuu 19, 2015 at 12:29

  Upeen näköinen paikka! Mutta että pakastekalaa? Aika suuri moka tän tasoisessa paikassa ja tuohon hintaan.

  Nykyään myös huomaa monissa paikoissa selkeästi, että on siirrytty niin tehokkaasti vuokratyövoimaan, että tarjoilijat saattavat heittää ihan vain pari keikkaa ravintoloissa, jolloin eivät tiedä listasta ja raaka-aineista oikein mitään. Sääli.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 19, 2015 at 12:47

   Niinpä, miksi edes pitää jotain hiton turskaa listalla, jos se ei voi olla tuoretta? Ja joo, toi vuokratyövoimajuttu on varmasti ihan totta. Ja sinänsä ihan ymmärrettävää, eikä se siinä vaiheessa tarjoilijan vika periaatteessa ole… Mutta jotenkin sitä aina odottaa täyden kympin palvelua näissä vähän hinnakkaammissa paikoissa.

 • Reply Mimmu torstai, helmikuu 19, 2015 at 13:18

  ammattitaitoinen tarjoilija, vuokra tai ei selvittää kyllä listan varsinkin jos on todella hiljaista aika helposti ( itse tehnyt extra hommia vuosia) , mutta ei ensimmäinen eikä viimeinen paikka kun tämä on arkipäivää ja ikävä kyllä suurinta osaa asiakkaista ei edes kiinnosta se onko tuore vai ei…tosin hyvin harvalla sitä on tuoreena..paikka on tosi kaunis nimenomaan kesällä, siellä käynyt kerran juhlissa.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 19, 2015 at 13:32

   No joo, totta! Ite en oo pizzeriaa enemmän ravintolassa ikinä työskennellyt, niin vaikea miettiä asiaa siltä kannalta. Mutta nyt kun sanoit niin oot varmasti ihan oikeassa, ja tuolla tosiaan lista oli melko suppea.

   Mä todella haluaisin päästä tuonne vielä joskus kesällä! Kiva et jätit kommenttia! :)

 • Reply Maarit Johanna torstai, helmikuu 19, 2015 at 14:12

  Mielenkiintoinen kokemus ja kauniit puitteet! Tuolla olisi hienoa käydä vaikka vain kävelemässä ja tutkimassa sisätiloja ja saleja.
  Annokset on tosi kauniita, mutta tarjoilijan osaamattomuus tuollaisessa paikassa kyllä hämmästyttää.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 19, 2015 at 15:56

   Joo, mä mietin ihan samaa että jollain kesän tulevista mökkireissuista voisin ihan hyvin piipahtaa täällä ihan vain tutkiskelemassa ilman sen kummempia ruokailuja tai mitään. Tosin en tiedä miten se käytännössä on mahdollista, kun kesällä varsinkin tilat on varmaan melko pitkälle varattu jne.

  Leave a Reply