Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helsingin ravintolat: vietnamilainen Lie Mi

sunnuntai, helmikuu 8, 2015

Moikka ja hyvää sunnuntai-iltaa kaikille, toivottavasti ootte vähän freesimpänä ku mä täällä sohvan pohjalla. Eilen juhlittiin mun 25-vuotissynttäreitä vähän etukäteen ja olo on sen mukainen. Kauppaan pääseminen oli jo saavutus. Iso sellainen. Yritin raahata kaikki pullokassit kerralla mukanani, ja arvatkaapa vaan oliko paperipussien pohja kastunut ja leviskö pullot ensin kadulle ja sitten vielä kaupan lattialle ennen pulloautomaatille pääsyä. Niin perus.

Sitten asiaan:

Käytiin viime perjantai-illan iloksi vetämässä vähän vietnamilaista napaan Helsingin Hämeentiellä, Kutosen yhteydessä sijaitsevassa melko uudessa Lie Missä. Kokemus oli niin hyvä, että halusin tulla siitä tänne blogiinkin kertomaan, vaikka kuvat ovatkin nyt vähän sekundalaatua. Pahoittelut siitä – tänne mentiin aika ex tempore, eikä kameraa tietenkään ollut mukana ja ravintolan hämärä valaistus ei ollut kovin armollinen iPhonen kameralle.

Lie Mi

Paikkana Lie Mi oli mukava. Tosi pieni ja yksinkertaisesti/halvalla sisustettu, joten mikään fiini paikka tää ei ole, mutta ei ole tarkoituskaan. Kyllä täällä tuli tunnelmansa puolesta ihan aidot Ho Chi Minhin kuppilat mieleen. Ainakin vähän. Sen verran, mitä nyt kylmän ja loskaisen Helsingin hipsterkeskittymässä Kalliossa ylipäänsä voi Vietnam mieleen tulla.

Lie Mi

Menu löytyy pöydästä, siihen voi ruksia tilauksensa ja sitten kiikuttaa lappusen henkilökunnalle pienelle luukulle sisäänkäynnin vieressä.

Me otettiin alkupalaksi fresh summer rollsit. Tuttua kamaa Vietnamin reissulta. Tosin nyt hintaa oli aika paljon enemmän. :) 7,5 euroa kahdesta (vaikkakin isosta) kääryleestä raputäytteellä oli ehkä hiukan liikaa. Lisäksi omaan makuuni ovat enemmän sellaiset pienet kääryleet. Mutta ihan jees nämäkin olivat vaikka ulkonäkö ei ehkä mikään houkuttelevin ollutkaan…

Lie Mi

Lie Mi

vrt. summer rolls Phu Quocin Mango Baylla…

Phu Quoc Mango BaySe minkä summer rollsit ulkonäössä hävisivät, pho-keitto kaikessa herkullisuudessaan korvasi. Siis aivan uskomattoman hyvää.

Lie Mi

Otin tulisen pho-keiton pork bellyllä. Saatavana oli myös miedommin maustettua versiota ja bellyn tilalle olisi voinut valita esimerkiksi tofua tai kanaa. Possu oli kuitenkin nappivalinta ja tulisuuskin oli kohdillaan, sopivasti sai välillä henkeään haukkoa keittoa syödessä.

Lie Mi

Vaikka ravintola oli perjantai-iltana ääriään myöten täynnä, ruoat tulivat nopeasti ja palvelu oli kaikin puolin ystävällistä. Ravintola on siis todella pieni ja viikonloppuiltaisin voineekin joutua odottamaan hetken paikan saamista. Mutta se on sen arvoista!

Lie Mi Annokset olivat isoja, enkä jaksanut syödä keittoani loppuun. Niin hyvää, että on pakko päästä tänne lähiaikoina uudestaan. Ensi kerralla jätän kyllä kesäkääryleet välistä ja säästän tilaa pääruoalle. Seuralaisen nuudeliannos oli kuulemma myös juuri sitä mitä piti.

Lie Mi on mukana Syö Helsinki! -kampanjassa, joten pho-keitto maksoi 10 euroa, muut listan ruoat olivat normaalihintaisia eli n. 15 euron paikkeilla. Toisaalta vähän korkea hinta etnisessä ravintolassa, mutta selvästi laadukkaat raaka-aineet ja ruoan autenttisuus huomioiden hinnan maksaa ihan mielellään. Summer rollsien hinnassa tosin saattoi olla pari euroa ilmaa.

Mutta kaikessa lyhykäisyydessään: suosittelen!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply mollymay sunnuntai, helmikuu 8, 2015 at 21:42

  En olekaan vielä tainnut maistaa vietnamilaista ruokaa. Tänne voisi siis kesällä suunnata. (Kesällä siksi, että tulen asumaan melkein koko kesän Helsingissä.)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 8, 2015 at 21:56

   No sitten meet ehdottomasti tuonne! Vietnamilaisia ravintoloita ei ylipäänsä Helsingissä montaa ole. Mutta nyt on yks enemmän ja hyvä sellainen! :)

 • Reply Jenni / Globe Called Home tiistai, helmikuu 10, 2015 at 13:51

  Kiitti vinkistä! Tämä on ihan siskon kodin lähellä, joten ehkäpä tänne eksyy kun seuraavan kerran käy Helsingissä. ;)

 • Leave a Reply