Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koh Phangan on aliarvostettu saari

keskiviikko, helmikuu 4, 2015

Koh Phanganille (tai Koh Pha Nganille) Thaimaahan mennään reivaamaan full moon partyihin, sehän on selvä. Puskaradio täydenkuunjuhlista lähti vuosia sitten kiertämään, ja nykyään full moon partyt eivät todellakaan ole enää mitkään hippien viidakkobileet vaan valtavat rantareivit täynnä nuoria reppureissaajia lähinnä Euroopasta ja Australiasta. Olisin itsekin halunnut nuo kokea jos vain aikataulu olisi passannut, nyt saavuin saarelle juuri pari päivää bileiden jälkeen.

Haad Rinin rannalle eli Haad Rin Nokille pakkautuu parhaimmillaan (pahimmillaan?) jopa 30 000 ihmistä täydenkuun aikaan juhlimaan. Aikamoinen määrä, kun ranta ei mikään kilometrien mittainen ole. Ja on noita juhlia full moonin ulkopuolellakin; on half moonia ja quarter moonia, black moonia ja ties mitä whatever moonia, ja tietty kaiken maailman jungle partyja. Tosin luin juuri artikkelin, jonka mukaan Thaimaa olisi rajoittamassa näiden juhlien määrää Phanganilla niiden tuomien haittojen takia. En tiedä ajankohtaisesta tilanteesta.

Thaimaa Koh Phangan Haad Rin

Itse olin Phanganilla tosiaan full moonien jälkeen. En muista, oliko joku moon silloin meneillään, todennäköisesti. :D Mikä mut yllätti ihan kunnolla oli se, että Haad Rin full moonin ulkopuolella oli kuin aavekaupunki. Olin tuolla kolme yötä, joista viimeisen olin isossa hostellissa AIVAN YKSIN. Kelatkaa miten spookya, edes respatyyppi ei ollut paikalla! Siellä yöllä tuuli vihelsi nurkissa ja mä hiippailin pitkin hostellia peloissani. Aika klassinen kauhuelokuva-asetelma… Kadutkin oli päivisin täysin autioita.

En ollut kuullut saaresta kauheasti hyvää. Kukaan ei tuntunut tietävän saaresta oikein mitään (varsinkaan hyvää) full mooneja ja Haad Rinin rantaa lukuunottamatta. Useimmat tulevatkin full moon partyihin, ovat saarella 1-2 yötä ja lähtevät menemään. Koh Taolta pääsi saarelle veneellä myös niin, että vene toi sinut juhliin alkuillasta ja lähti aamuyöllä takaisin. Kätevää. Varmasti samoja reissuja tehdään myös Samuilta.

Mua harmittaa, etteivät ihmiset ole jaksaneet tutustua saareen enempää. Nimittäin koko saarihan on todella kiva paikka ja kokemuksiene perusteella täysin aliarvostettu. Täällä on muutakin kuin reivit! Esimerkiksi nyt tuo ranta, Haad Rin Nok. Olin odottanut roskan peittämää ja törkyistä rantaa ja ties mitä, mutta tuo ranta oli kaikkea muuta. Iso, puhdas, valkohiekkainen, kirkasvetinen. Ihmisiä ei nimeksikään, kuten kuvasta näkyy. Olin erittäin positiivisesti yllättynyt!

Koh Phangan Haad Rin

Itse Haad Rinin kaupunki sitten oli mitä oli; kauppa toisensa jälkeen myymässä full moon party -kamaa. Ymmärtäähän sen. Mutta ei noin niinku mikään sykähdyttävin kokemus. Ja en enää ikinä haluu nähdä yhtäkään full moon party thailand -toppia, kiitos. Näin niitä ihan riittävästi yhden elämän ajalle.

Jos Phanganille menee, kannattaakin ehdottomasti suunnata skootterin kanssa pois Haad Riniltä. Mä satuin törmäämään saarella lontoolaiseen Blerimiin, jonka kanssa oltiin samassa porukassa vietetty aikaa Koh Taolla vain muutama päivä aikaisemmin. Lähdettiin sitten Blerimin kanssa kiertämään saarta mopolla, ja löydettiinkin ihanan näköisiä paikkoja, jonne todellakin voisin lähteä uudestaan.

Koh Phangan

Koh Phangan Koh Phangan

Ei siis missään nimessä kannata jäädä vain Haad Rinille jumittamaan! Mun neuvo: juhli full moonit rauhassa (tai siis nimenomaan ei rauhassa vaan ihan täysillä tietenkin) Haad Rinilla, mutta älä hylkää Phangania sen jälkeen vaan ota mopo alle ja suuntaa pariksi päiväksi rauhoittumaan toiselle puolelle saarta. Tai kiertele edes yksi päivä. Matkan varrelta löytyy ihania rantoja ja pieniä kyliä, temppeleitä, vesiputouksiakin, tosin kuivalla kaudella aika säälittäviä sellaisia.

Koh Phangan

2 sekuntia tän kuvan ottamisen jälkeen norsu lähti juoksemaan täysiä mua kohti. Tein henkilökohtaisen satasen ennätyksen siinä vaiheessa kun juoksin skootterin selkään ja karjuin kuskille että DRIIIIVE!!!!

Sain myös vähän ”brunaa” saarella. Mut hei, tän päivän puna on huomisen bruna vai miten se meni…

Koh Phangan

Koh Phanganilta alkoikin sitten kamala 15 tunnin bussimatka kohtia Kuala Lumpuria. Oli muuten pieni stressin paikka, kun tuon yksin hostellissa vietetyn yön jälkeen odottelin minivania lautalle joskus kuudelta aamulla. Aika kuluu ja vania ei näy missään… Oon jo paniikissa et myöhästyn lautalta -> myöhästyn lennolta KL:sta jne. Pitäiskö kysyä respasta? Ai niin, ei siellä ollut ketään vielä aikaisin aamulla.

Lopulta van sitte kurvasi hostellille ja päästiin matkaan.

…kunnes se hyytyi ensimmäisessä isossa mäessä, joka tuli vastaan.

Nappiin meni taas. :D Ehdin sitten kuitenkin loppujen lopuksi lauttaan ja tuolle karseen pitkälle bussimatkalle (jossa vaihdoin bussia joku 5 kertaa, vähintään). Säästinhän onneksi varmaan 25 euroa kun en ottanut lentolippua. Talk about traveling on a shoestring budget…

Onko joku käynyt Koh Phanganilla? Pelkissä full moon partyissa vai muuallakin? :)

ps. Rantapallosta löytyy myös hyvä ja tiivis kohdeopas saaresta.

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Jenna / Journey Diary keskiviikko, helmikuu 4, 2015 at 19:08

  Olis kyllä aika creepya olla aivan yksin hostellissa.. Mulla alkais varmaan heti mielikuvitus laukkaamaan.. :D Mutta kivannäkönen paikka, kyllä tuonne vois lähtee ottamaan aurinkoa!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, helmikuu 4, 2015 at 21:03

   No arvaa alkoko mulla! En saanu koko yönbä nukuttua, se oli ihan kauheeta.. Olin viel sellasessa jättidormissa missä oli joku 30 sänkyä ja hostellissa pitkät käytävät ja isot kylppäritilat jne. Ja ei ristin sielua. :D Hitto mua pelotti!

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, helmikuu 4, 2015 at 20:53

  Oon käynyt Phanganilla joku 3-4 kertaa, yhden kerran osuin full mooneille. Enkä tykännyt. Liikaa porukkaa, liian kovalla musiikki, liikaa kaikkea. Joten voisin sanoa, että et missannut mitään. Ennemminkin näit saarta huomattavasti enemmän kuin moni muu! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, helmikuu 4, 2015 at 21:04

   No hyvä kuulla! :) Kyllä mä vielä joskus haluisin sinne bilettämäänkin, mutta oon kyl myös kuullut monilta et meininki on tavallaan jo mennyt aika överiksi.

 • Reply jerina keskiviikko, helmikuu 4, 2015 at 21:52

  Mä oon kans ollu Phanganilla, mutten partyissa, vaan toisella puolella Haad Tienissä. Siel oli kyllä hienoja paikkoja ja kivoja rantoja. Meno oli aika rauhallista ja siel oli yks vähän isompi joogakeskus.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, helmikuu 4, 2015 at 22:18

   Hyvä et löytyy ihmisiä jotka on käynyt Phanganilla muutakin kuin reivaamassa. :D Mun mielestä tää saari ansaitsisi enemmän kiinnostusta kuin mitä se on saanut! Ja rauhallista siel oli tosiaan, siis todella rauhallista. Omissa mielikuvissani olin kuvitellut, että toi koko saari ois kunnon biletysmesta. Onneks ei! :)

 • Reply Milli torstai, helmikuu 5, 2015 at 09:31

  oliko iltaisin kuitenkin rannalla porukkaa juhlimassa vai oliko yhtä autiota? itekin menossa nyt keväällä mut en full moon partyjen aikaan.

 • Reply timo torstai, huhtikuu 9, 2015 at 06:12

  Haad rin on Koh phanganin huonoin ranta.Lasinsiruja täynnä urpojen pilettäjien jäljiltä.Thongsala paras vaihtoehto.Mopo alle ja eri rantoja katteleen.Jokaiselle löytyy jotain.Esim.Haad yao on huippu rauhallinen ja bottle beach myös.Phangan voittaa lähisaaret 10-0.Full moonien aikaan paikka todella syvältä….

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, huhtikuu 9, 2015 at 08:34

   Kiitti kommentista! Mä kyllä tykkäsin Haad Rinista, ja ainakin kun itse olin tuolla niin oli todella puhdas, ei roskan roskaa näkynyt. Ja käytiin kyllä mopoilemassa ja upeita rantoja oli muuallakin! Jos uudestaan menisin tuonne saarelle niin varmasti muualle kuin Haad Rinille. :)

  Leave a Reply