Suomen suurin matkablogiyhteisö

Krokotiileja Goalla (kokeile vain äärimmäisessä tylsyydessä)

lauantai, tammikuu 31, 2015

Oli viimeinen päivä Goalla, ja illalla lähtisi lento kohti kotia.

Vaihtoehto numero yksi: jää hotellille nauttimaan vielä viimeisistä hetkistä ylitsepursuavan huomaavaista palvelua ja ihania maisemia, pulahda altaassa ja valmistaudu rauhassa lähtöön…

Goa Marriott resort

Goa Marriott Resort & Spa

Vaihtoehto numero kaksi: Krokotiilisafari” eli änge turistipaattiin sillit purkissa -meiningillä ajelemaan tuntitolkulla joenvartta edestakaisin nähdäksesi EHKÄ pienen vilauksen krokotiilista. Siis siinä tapauksessa, että satut olemaan onnekas ja krokotiilit ovat näyttäytymistuulella. Muussa tapauksessa tää on vain kallis venereissu joella.

Goa

Ai kummanko valitsin? No krokotiilit. Tietenkin.

Eri asia sitten valitsisinko uudestaan. Ihan jees ajanvietettä, mutta loppujen lopuksi melko tylsää. Mulle nyt kelpaa viihdykkeeksi ihan vain veneessä istuskelu ja ohi lipuvien maisemien (lue: metsän) katselu, mutta matkaseura taisi olla vähän toista mieltä. :D Tää koko homma nyt oli vähän tällainen viimeisten tuntien paniikkisuunnitelma, että ei nyt mitenkään harmita että mentiin mutta enpä lähtisi erityisesti kenellekään suosittelemaankaan.

Mistä siis on kyse? Kaksi jokea yhdistävässä Cumbarjuan kanaalissa Goalla asuu krokotiileja. Melko edulliseen hintaan pääset sitten crocodile tripille otuksia pällistelemään. Jos pääset – eivät nimittäin ole aivan helpoimpia eläimiä spotata metsän peittämältä joen penkereeltä. Me olimme Goalla Tjäreborgin kautta, varmaan hekin jotain tällaisia retkiä järjestävät. Halvemmalla pääsee kuitenkin yleensä järjestämällä itse omat retkensä. Kaikki taksikuskit tietävät minne ja milloin viedä sinut, jos haluat tällaiselle osallistua. Bongailu kestää pari tuntia, joista ehkä 5 minuutin ajan näimme krokotiilin. Muu aika menikin sitten oppaan höpinöitä kuunnellessa ja maisemia katsellessa.

Goa Goa Goa Goa Goa crocodile canal

Opas muistutti meitä noin viiden minuutin välein siitä, että aina krokotiileja ei yksinkertaisesti nähdä. Siinä kun oltiin sitten soudettu ja huovattua sitä samaa n. 15 kilometrin kanaalinpätkää joku kuitenkin vihdoin äkkäsi yhden yksilön köllöttelemässä pientareella. Hyvä etten ollut seuraavassa hetkessä krokotiilinruokana, sillä sekunnin sadasosassa kaikki rynnivät täysillä sille puolelle venettä, mistä krokon näki parhaiten ja tämä aiheutti veneen rajun kallistumisen. Nice. Just what I needed – krokotiilinruoaksi Goalla.
Goa krokotiili retki

Aloin oikeasti vähän epäillä, oliko krokotiili aito. Se ei liikkunut minnekään.

Goa crocodile trip

…kunnes se kääntyi. Ja aiheutti kohinan veneen matkustajissa. Tää oli retken kirkkaasti tapahtumarikkain hetki. Päätelkää siitä, kannattaako teidän osallistua tälle retkelle.

Goa crocodile

Mitä opimme tästä? Goalla lienee parempaakin tekemistä kuin mikään crocodile trip. Välttele. Mutta äärimmäisen tylsyyden iskiessä ihan ok vaihtoehto. Hauskinta tuolla taisi olla paluumatkalla oppaan vetämä bingo (kunnon eläkeläismeininki), jossa palkintona oli joku outo, jättiämäinen lasisetti. Hmm? Mitäpä sitä muuta antamaan turistibingossa palkinnoksi kuin lasia? Sitä sitten Suomeen roudailemaan vaan matkatavaroissa? Koska meidän seurueellehan se voitto tietenkin osui. ”Jee”.

Lahjoitettiin koko höskä meidän taksikuskille Deepakille. Deepak vaikutti iloiselta lahjasta, tosin itse epäilen ettei varmaan vain kehdannut kieltäytyä sen vastaanottamisesta.

Muut Goa-postaukset:
Ruoanlaittokurssi Siolimissa
Pääkaupunki Panjim ja Marriott-hotelli
Nähtävyyksiä Goalla

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Heidi lauantai, tammikuu 31, 2015 at 12:48

  Haha, voin niin kuvitella, kun kaikki odottaa innoissaan niitä krokotiileja eikä mitään näy. Ja sitten, knu yks bongataan niin kaikkin menee ihan villiksi :D Musta krokotiilit on aika ällöjä, mitä niitä eläintarhassa on nähnyt, niin en ehkä vaivautuisi. Mutta luin samalla muut kirjoitukset Goasta ja vaikuttaa mielenkiintoiselle kohteelle!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, tammikuu 31, 2015 at 13:45

   Joo, ankeamman tästä retkestä olis tehnyt enää se, että ei olisi nähty ainoatakaan. :D Goa oli kyllä ihan mielenkiintoinen. Ei miksikään suosikkikohteeksi kuitenkaan noussut itsellä, mutta ihanat 2 viikkoa meillä tuolla kuitenkin oli.

   Kiva että kommentoit! :)

 • Reply Veera Bianca sunnuntai, helmikuu 1, 2015 at 18:24

  Heh itekin oon eksynyt vastaavalle reissulle, en bongannut muuta kuin ruskeaa vettä :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 1, 2015 at 22:30

   Haha no ni, se reissuhan menit sit ihan nappiiin! :D Tiedetäänpähän ettei tarvii enää uudestaan mennä, jos Goalle joskus vielä palataan.

 • Reply Jenna / Journey Diary maanantai, helmikuu 2, 2015 at 17:10

  Noista turistiretkistä on kyllä niin vaikee etukäteen sanoo, et onko ihan vaan rahastusta vai sit oikeesti kunnon elämys ja hintansa väärti. Olis voinut tuoda vähän jännitystä tuohonkin retkeen kun jokainen olis mennyt omalla pienellä kanootilla tuolla :D Toi krokotiili kyllä näyttää ihan joltain vahapatsaalta, en olis edes ihmetellyt jos ei olisikaan ollut aito…

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, helmikuu 2, 2015 at 17:17

   Niin näytttää! Ja joo joskus voi olla jotai iha huippuja. Mut tää ei nyt iha lukeutunut niihin. :D

 • Reply Iida keskiviikko, heinäkuu 8, 2015 at 17:37

  Hei ja kiitos hienoista postauksista! :)
  Haluaisin kysyä sinulta mitä mieltä olet, uskaltaako päälle parikymppinen suomalaistyttö lähteä yksin Goalle (tai Intiaan ylipäätään) reissuun? Intia ja erityisesti Goa ovat kiehtoneet minua ja mietin juuri ostaako lennot ensi talveksi sinne, vai onko kulttuuri siellä sellaista ettei yksin kannata lähteä. Sinulla oli hyviä postauksia yksinreissaamisestakin :) Kiitoksia kovasti!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, heinäkuu 9, 2015 at 20:32

   Moi ja kiitos kommentista! Vähän viiveellä vastailen, sori. Hmmm… Goahan on aivan erilainen kuin muu Intia. Siellä on yleisesti ottaen vauraampaa ja turvallisempaa kuin muualla. Eli jos Intiassa jonnekin yksin lähtisin, se olisi Goa. Mutta oikeasti täytyy sanoa, etten ole varma, lähtisinkö yksin matkustamaan Intiaan ylipäätään. Niin kuin jossain postauksessa olen kirjoittanutkin, niin esim. Panjimin keskustassa kukaan ei kiinnittänyt minuun sen suurempaa huomiota. Sen sijaan Calanguten rannoilla, jossa oli paljon ei-goalaisia, oli ajoittain vähän ahdistavaa. Miehet olivat todella kiinnostuneita, kuvasivat ja lähentelivät, jotkut tarttuivat uidessa kiinni jne. Mä en ole mitenkään herkkä tollaiselle, mutta toi oli kyllä jotenkin erilaista mitä oon ikinä kokenut. Niin häpeilemätöntä.

   Mun rehellinen mielipide on se, että ensimmäiselle yksinmatkalle lähtisin mieluummin Aasiaan. Siellä mulla on ollut muutamaa aivan pientä poikkeusta lukuunottamatta aina todella turvallinen olo. Mutta tää riippuu tietysti myös siitä, millaisen matkan aikoo tehdä. Jos haluaa makoilla pari viikkoa uima-altaalla ja rannoilla ja pysyä yhdessä paikassa, kyllä Goallekin voi hyvin lähteä yksin. Mutta yksin en lähtisi kiertelemään Intiaa. Tämä voi toki johtua myös siitä, että Intia maana ei loppujen lopuksi sen kummemmin alkanut minua koskaan kiinnostaa. Enkä missään nimessä sanoisi, että kenenkään ei pitäisi lähteä yksin sinne, riippuu aivan ihmisestä! Mä lähtisin Intiaan mieluummin vaikka jonkun tyttökaverin kanssa.

   Onko sulla ollut jotain muita matkakohteita mielessä? :) Jos Goa on ollut sun pitkäaikainen haave, niin älä anna näiden mun puheiden estää sua lähtemästä. Mihin tahansa meetkin, siitä tulee sairaan mahtava kokemus :)

   • Reply Iida perjantai, heinäkuu 10, 2015 at 21:19

    Kiitoksia tosi paljon! Tästä oli kyllä hyötyä :) ehkä mä säästän Intian siis myöhempään ja lähden jonnekin muualle Aasiaan talvea pakoon :)

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, heinäkuu 11, 2015 at 08:45

     Kiva jos koit hyödylliseksi. :) Mutta kannattaa ihmeessä kysellä myös muilta mielipiteitä, jokuhan voi ajatella aivan erilailla tästäkin asiasta, ja varmaan ajatteleekin.

  Leave a Reply