Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaikki tiet vievät Roomaan ja ahkera etsintä vie luksushotelliin

keskiviikko, tammikuu 21, 2015

Rooma. Ikuinen kaupunki.

Rooma

Lähes vuosikymmen on kulunut viimeisestä matkastani Roomaan. Kauheeta, että oon nykyään jo sen ikäinen, että voin ylipäänsä puhua jostain vuosikymmen sitten tapahtuneesta tähän tapaan. No, viime aikoina on alkanu tuntua siltä, että aika on (yli)kypsä uudelle Rooman visiitille. Kun Mathias tarjoutui ostamaan lentolipun mulle synttärilahjaksi, päätös reissusta oli sinetöity.

Lennot saimme edullisesti norjalaiselta, ja hyvän hotellidiilinkin nappasimme. Oikeastaan erittäin hyvän. Roomassa hotellien hinnat ovat todella korkeita, mutta hotellien laatu ei useinkaan vastaa tähtiluokitusta saati sitten hintatasoa. Tämä siis oma tuntumani asiaan. 100 euroa tai reilusti ylikin on normaali hinta keskitasoisesta hotellista, joka ei sijaitse niillä aivan ankeimmilla nurkilla. Katselin aluksi pieniä, noin kymmenen huoneen hotelleja hyvillä sijainneilla. Löysinkin muutaman todella hyvän oloisen ja edullisen pikkupaikan, mutta ne olivat kaikki tässä vaiheessa jo varattuja. Tietenkin. En ole ainoa, joka haluaa keväistä Roomaa ihailemaan.

Rooma

Selailin ja selailin hotelleja ilta toisensa jälkeen kuin pakkomielteinen. Mistään ei tipahtanut edes alekoodia sähköpostiin. Miten niitä aina silloin tulee ärsytykseen asti, kun ei ole lähdössä minnekään? Tuntuu, että kolusin aivan kaikki Rooman hotellit läpi (noin kahteenkymmeneen kertaan), ja ne kaikki olivat joko täynnä tai sitten hinta-laatu ei osunnut nappiin tai edes lähelle. 

Vihdoin sain ebookers.comilta mailiin alennuskoodin. Huom! Ei ebookers.fi:ltä vaan nimenomaan brittiversiolta – näköjään mulle tulee molemmat ja hyvä niin. Menin jälleen kerran selailemaan, ja kun näin Grand Hotel Palacen, tiesin haluavani sinne. Viiden tähden luksushotelli Rooman kuuluisalla Via Venetolla. Täydellistä!

Grand Hotel Palace

Mä olen yleensä yksinkertaisen, kodikkaan ja edullisen majoituksen ystävä silloin, kun puhutaan opiskelijabudjetilla reissaamisesta. Mutta nyt mulla alkoi tehdä kauheasti mieli keväistä irtiottoa meille ihan kunnon puitteissa. Ja kun sen ajatuksen sain päähäni, en saanut sitä enää poiskaan.

Grand Hotel Palace on tyyliltään kaikkea muuta kuin italiainen perushotelli, mutta omaa silmääni hotellin moderni tyyli miellytti. Lisäksi mm. espanjalaiset portaat ja Villa Borghese ovat vain pienen kävelymatkan päässä. Mä olen käynyt Roomassa kahdesti ja nähnyt kaikki must see paikat, mutta varmasti tulemme niitä tälläkin kertaa koluamaan, joten keskeinen sijainti on plussaa.

Grand Hotel Palace Rome

Ainoa mikä ei sitten ollutkaan niinkään täydellistä, oli hotellin hinta.  Halvimillaankin 200 euroa yöltä… Jep jep, ei ihan meikäläisen budjetille. Sitten aloin tutkailemaan tarkemmin, ja mitä huomasinkaan – juuri tästä hotellista saisi tammikuussa varattaessa 40% alennusta! Ja arvatkaa mitä. Ebookers.comin alekoodilla sain tuosta jo alennetusta hinnasta vielä 20% lisäalennusta! Ebookers.fi olis tarjonnut alennusta vain 15%. Okei, minimaalisen pieni ero, mutta kotiin päin se on pienikin summa! (Tosin luettuani Tarinoita Maailmalta -blogin aivan mahtavan artikkelin hotellien varaamisesta alkoi epäilyttää, että mihin rotanloukkuun sitä näillä alennushinnoilla tullaan joutumaan :D ).

Voinen kuitenkin sanoa olevani aika innoissani! Jotain tällaista meitä Roomassa odottaa:

Grand Hotel Palace Rome hotla4Ebookers.comin kampanjan ja sieltä saadun lisäalennuksen jälkeen huoneella oli hintaa noin satanen yöltä. Ei edes paha. Olimme varauspäivänä olleet vieläpä juuri kirppiksellä myymässä vanhaa roinaa pois, ja ansaitut eurot (vähän kuin ”ylimääräistä” rahaa, eikö?) päätettiin käyttää hotellimaksuun. Okei, tuo potti vähän pienentyi koska unohdettiin kääntää parkkikiekkoa kirpparin parkkiksella ja saatiin parkkisakot, joiden kuittaamiseen meni noin puolet kirppistuloista… :D Jäljelle jääneen kirppispotin jälkeen huoneen hinnaksi Grand Hotel Palacessa jäi jotain alle 90 euroa / yö. Eli alle 45 euroa / henkilö. Omasta mielestäni kohtuu hyvä löytö! ;)

Periaatteessa hotellin span ei ilmeisesti (ainakaan ebookersin mukaan) pitänyt kuulua huoneemme hintaan, mutta laitoin hotelliin sähköpostia ja meille luvattiin myös spa-osasto lisämaksutta käyttöön. Plussaa!

hotla3

Tässä nyt sitten intoillaan ja odotellaan maaliskuuta saapuvaksi. Ja toivotaan, että hotelli vastaa odotuksia. Grand Hotel Palace… Can’t wait to meet you!

Sitä ennen on tosin vielä minireissu Stokikseen kantrifestareille… Kyllä, luit oikein.

Mitäs sanotte? Lähtisittekö itse tähän hotelliin, tai oletteko peräti käyneet siellä? Kaikenlaisia Rooma-vinkkejäkin saa laittaa jo nyt tulemaan, vaikka niitä kyselen varmasti vielä myöhemmin lisää.

ps. Blogi löytyy nyt myös ParisRio.comin alta – kannattaa lentoja etsiessä huomioida tämä uusi hakusivusto! Blogit-kohdassa voi kartan perusteella hakea eri matkabloggaajien tietystä paikasta kirjoittamia postauksia.

(Kuvat: trivago.fi, aurinkomatkat.fi, grandhotelpalacerome.com)

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta keskiviikko, tammikuu 21, 2015 at 19:12

  Ei yhtään hassumman näköinen hotelli ;). Ja hitto mikä hinta :O! Järkyttävän halpaa siihen nähden, mitä sillä saa. Kyllä teidän kelpaa :).

 • Reply Susanna89 keskiviikko, tammikuu 21, 2015 at 22:28

  Hienolta näyttää.
  Blogistani löytyy Rooman opas kurkkaa jos kiinnostaa

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 22, 2015 at 08:32

   Moi, kiitti kommentista! :) Kurkkasinkin sinne ja jätin kommenttiakin, että pitäisi tutustua tuohon createtripsiin paremmin :)

 • Reply Arja / Haavematkoja keskiviikko, tammikuu 21, 2015 at 23:34

  Mukavalta näyttää hotelli! Toivottavasti se vastaa odotuksianne. Rooma on maaliskuulle varmasti muutenkin hyvä valinta, saatte äkkilähdön kevääseen :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 22, 2015 at 08:33

   No niinpä, parhaimmillaan siellä pitäis olla maaliskuun alussa 15 astetta lämmintä! Mul on sormet ristissä tän puolesta.

 • Reply Sandra torstai, tammikuu 22, 2015 at 06:36

  Älyttömän hyvä tarjous! Oon ihan puulla päähän lyöty! :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 22, 2015 at 08:34

   Joo, välillä näköjään onnistaa. :) Olin jo aikamoisen turhautumisen partaalla ku tuntu et mitään ei löydä tai sit tosiaan kaikki hyvät jo varattu. Loppu hyvin kaikki hyvin!

 • Reply Maarit Johanna torstai, tammikuu 22, 2015 at 08:08

  Olispa Suomessakin noin hyviä tarjouksia luksushotelleista! Toivottavasti saamme sitten hotelliarvostelun tästä paikasta jälkikäteen, olen niiden ehdoton fani :) Ja tosiaan, olen myös ärsyyntynyt miksei niitä tarjouksia voi tulla sähköpostiin koskaan oikeaan aikaan :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 22, 2015 at 08:35

   Haha no varmasti saatte! Joo siis oikeesti monesti tuntuu et poistan maileista joku 10 tarjousviestiä peräkkäin… Sit ku kerranki oikeesti tarviis niin päivätolkulla saa odottaa että sellanen tulee :D

 • Reply Journey Diary / Jenna torstai, tammikuu 22, 2015 at 08:16

  Mahtava hotellilöytö! Harmittaa kun en Italian reissulla nähnyt ollenkaan Roomaa, pakko palata joku päivä takasin Italiaan tutkimaan sitä (:

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, tammikuu 22, 2015 at 08:38

   Mullakin on niin pitkä aika viime Rooman käynnistä, ja muutenkin olin sen verran nuori silloin, et luulen et tää on vähän sama ku menisin sinne ekaa kertaa. :D Ja sunki täytyy kyl mennä, Rooma on vaa yks niistä paikoista mitkä on nähtävä ainaki kerran elämässään. :)

 • Reply ottoizakaya torstai, tammikuu 22, 2015 at 16:58

  Siis toi pool on kipee! haluun. Ah ja nam. :-) Kiva uus ulkoasu!

 • Reply Tulppaani lauantai, tammikuu 24, 2015 at 20:19

  Tuleehan kantrifestareistakin postaus tänne? Olis mukavaa nähdä millanen meininki siellä on. :)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 25, 2015 at 01:19

   Joo, varmasti tulee! ;) Pitäis jo alkaa vähän suunnittelemaan reissua ja miettimään esim. jotain hyvää brunssipaikkaa sunnuntaiaamulle!

  Leave a Reply