Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helsingin ravintolat: Alfons Pizza – Helsingin parhaat pizzat?

sunnuntai, tammikuu 18, 2015

Mun pizzansyönti on vähentynyt tosi paljon viime aikoina. Nykyään pizza ei enää oikein maistu, ja viimeisillä kerroilla suurin osa pizzasta onkin jäänyt syömättä. Ei vaan maistu millekään. Onko vika mussa vai pizzoissa? Syytän pizzoja.

Viimeisimmän oikeasti hyvän pizzan taisin saada Berliinissä.

Pari päivää sitten kävimme lounaalla testaamassa uutta Alfons Pizzaa tässä Ullanlinnassa; tämä on Punavuoren Ravintola Torin omistajien uusi paikka. Huhujen mukaan Alfons Pizzasta pitäisi nyt saada sitä Helsingin parasta pizzaa, ja sitä tuntuivat jotkut asiakkaatkin kyselevän, että tämäkö nyt on sitten sitä.

Alfons Pizza Menu

Alfonsissa pizzoja on listalla vain 7 kappaletta, mutta silti valinnanvaikeus meinaa iskeä, koska kaikki kuulostaa niin herkulliselta. Hinnat toki ovat perus turkkilaispizzeriaa korkeammat – lounaalla kaikki pizzat irtoavat kuitenkin 11 euron hintaan. Kyllä mä voin aina sen verran hyvästä pizzasta maksaa.

Alfons Pizza Helsinki

Alfons pizza Helsinki

Söin Alichinon, ja on kuin onkin todettava, että Alfon’sin pizzat ovat kyllä tiukasti kilpailemassa Helsingin parhaiden pizzojen tittelistä Skifferin ja Putte’sin pizzojen kanssa!

Pizzapohja leivotaan ravintolan omaan taikinajuureen, jossa on puolet spelttiä ja puolet luomuvehnäjauhoja. Tämän pitäisi olla ruoansuolatusystävällisempää vatsalle (ainakin se on hyvä mainoskikka). Muutenkin luomutuotteita yritetään suosia, mikä on tietenkin kiva, vaikka itse vähän skeptinen kaiken luomuhöpöhöpön suhteen olenkin.

Ravintolan pelkistetty ilme on aika jees, ja palvelu kaikin puolin ystävällistä. Monta kertaa käytiin kysymässä, että onhan meillä kaikki hyvin. Pizzoja odotellessa sai pienen alkusalaatin pöytään.

Omaa mieltäni tietenkin lämmittää erityisesti se, että asumme ihan parin sadan metrin päässä Alfonsista. Pizzahimon saa siis tulevaisuudessakin tyydytettyä, sittenkin. Nyt on ihan kotikulmilla paikka, jonne oikeasti kannattaa mennä hyvän pizzan perässä. Jos nyt ei kirkkaasti paras niin vähintään yksi parhaista Helsingissä.

Alfons Pizzan Facebook-sivut täällä
Nyt-liitteen juttu pizzeriasta täällä

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply lena sunnuntai, tammikuu 18, 2015 at 11:43

  Mulla on aina hyvän pizzan etsintä käynnissä, joten Helsingin reissuilla ptää ehdottomasti laittaa tuo korvan taa. Kotipizzan pizzat ovat Italiassa vietetyn ajan jälkeen menettäneet hohtonsa ja mieli tekee mahdollisimman ”aitoa” :) Hintakin tuntuisi olevan ok, ja toisaalta mitä vähemmän valinnanvaraa, sitä parempia ne pizzat usein ovat!

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 18, 2015 at 11:56

   Samaa mieltä! Helsingissä ei oikeasti ihan liikaa mitään hyviä pizzapaikkkoja ole… Mutta nyt on ainakin yksi enemmän. :)

   Mutta kunnon italialaista pizzaa ei kyllä voita mikään.

 • Reply Jenni / Globe Called Home tiistai, tammikuu 20, 2015 at 01:33

  Ja just kun mietin, mitä hyviä ravintoloita Helsingissä on nykyään, missä ensi viikonloppuna viitsisi käydä, niin täältä tulee vastausta blogimaailmasta kuin tarjottimella. ;) Kiitos vinkistä!

 • Reply linus lauantai, joulukuu 24, 2016 at 21:45

  juntti.

 • Leave a Reply