Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan ravintolat: F-Hoone Kalamajassa

perjantai, tammikuu 2, 2015

Ehdin jo aiemmassa Tallinna-postauksessa kehua Kalamajan kaupunginosassa sijaitsevaa ravintola F-Hoonetta, jonka suosio tuntuu kasvaneen suomalaistenkin keskuudessa kovaa vauhtia. Uusimmalla reissulla alkuperäinen suunnitelmamme ei ollut mennä tähän ravintolaan vaan testata vain uusia paikkoja, mutta sinnepä sitten kuitenkin loppujen lopuksi päädyimme syömään lounaan toisena matkapäivänämme.

Käväisimme aamulla ensin Jaama turgilla eli venäläisellä torilla, joka oli ehkä hienoinen pettymys. En oikein tiedä mitä olin odottanut, mutta ainakin joulukuisena päivänä venäläinen tori oli vaisu ja hiljainen, muutamia mummoja myymässä valkosipuleita ja säilykkeitä ja kaikkea sekalaista roinaa. Kyllähän tori tietyllä tavalla henki neuvostotunnelmaa, mutta uskon paikan heräävän turistin näkökulmasta henkiin vasta kesällä. :) Erotuimme muutenkin ihan tarpeeksi joukosta, joten en viitsinyt alkaa kuvailla ihmisiä torilla. Jokin torin tunnelmassa sai mut pitämään kameran laukussa.

Tallinna Kalamaja

Venäläinen tori on aivan juna-aseman vieressä. Venäläiseltä torilta Kalamajaan päästäkseen on käveltävä junaradan viertä muutamien satojen metrien matka, joka vie suoraan Telliskivi-tielle aivan sen korttelin äärelle, jossa F-Hoonekin sijaitsee. F-Hoone ja paikan muut ravintolat on muuten hieman piilotettu melko ankealta näyttävien rakennusten sisäpihalle, joten paikan löytäminen ensimmäistä kertaa voi olla vähän vaikeaa.

Tallinna Kalamaja

Tallinna Kalamaja F-Hoone

F-Hoone sijaitsee siis Telliskiven Loomelinnak-nimisessä vanhassa teollisuuskorttelissa, jossa on myös muita ravintoloita ja muutamia pieniä design-tyylisiä putiikkeja. Perille pääsee vanhasta kaupungista kävellen (juna-aseman kautta meni ehkä n. 20 minuuttia), tai taksilla muutamalla eurolla. Kannattaa muuten ladata Taxify-sovellus puhelimeen. Taxifylla on kätevä tilata taksi ilman soittamista ja se on hyödyllinen varsinkin Tallinnassa, jossa taksien hinnat vaihtelevat paljonkin. Taxifylla voit vertailla lähistöllä olevien taksien hintoja ja etäisyyttä itseesi, ja valita parhaiten sopivan vaihtoehdon noutamaan sinut. Toimii!

Tallinna F-Foone

Päivä oli ankean harmaa, ja olikin kiva astua F-Hoonen tunnelmalliseen ravintolaan. Vaikka F-Hoone onkin yksi parhaista ravintoloista, joissa olen Tallinnassa vieraillut, en silti halua kehua sitä estottomasti. Tunnetta on vaikea selittää, mutta jotain sieltä kuitenkin puuttuu. Jotain mitä? En tiiä! Just sitä jotain mitä ei voi selittää! Ruoat on tähän mennessä olleet todella hyviä, mutta eivät nyt sentään mitään maata järisyttäviä.

Vaikka lounaalla oltiinkin (ja oltiin just pari tuntia sitten vedetty napaamme Kalev Span buffa-aamiainen), otettiin alkupaloiksi juustolautanen kolmelle hengelle. Kevyttä ja terveellistä…

Tallinna F-Hoone

Kolmea eri juustoa, leipää, oliiveja, hummusta ja jotain valkoista settiä ja hilloa. Hummukselle ja juustoille plussaa! Valkoinen mysteerisetti sen sijaan… Ei jatkoon!

Ja jos on samanlainen hätähousu kuin minä eikä ajattele aina ihan loppuun asti, kannattaa juustoähkyjen jälkeen tilata vielä pääruoaksi vuohenjuustosalaatti. (huom. söin myös illalla siellä Kavel Span ravintolassa mozzarella-tomaattisalaatin – kevyet juustoöverit? Miks juusto on niin hyvää?)

Tallinna F-Hoone

Tallinna F-Hoone

Salaatin saa F-Hoonessa melko edullisesti – salaattipohja kastikkeineen tais olla 2 euroa, ja sitten valinnaiset täytteet 1,80 euroa kipale. Salaatti oli hyvää. Jotain extraa siinä olisi kuitenkin voinut olla. Tällaisen salaatin ois helposti voinut pyöräyttää kotonakin. Oonkohan mä nyt vaan liian vaativa? Kyllä mä tällaisen salaatin voisin uudestaankin lounaaksi syödä!

Tallinna F-Hoone

Tallinna F-Hoone

Tallinna F-Hoone

Lopputulos on se, että jälleen kerran saimme hyvää ruokaa F-Hoonessa. Toisaalta edelleenkin jokin tässä paikassa vaivaa mua… En osaa oikein selittää, mikä se on. Sitten taas toisaalta edulliset hinnat vetävät kokemuksen selvästi plussan puolelle. Plussaa myös kiva sijainti keskustan ulkopuolella mutta kuitenkin sopivan lähellä. Kyllä minä F-Hoonetta suosittelisin (ja olen suositellutkin) kenelle tahansa Tallinnaan matkustavalla ystävälleni. Kesäisin paikka myös herää aivan eri lailla eloon terassin myötä.

Mitä kokemuksia teillä on F-Hoonesta? Onko joku käynyt Loomelinnaken muissa ravintoloissa, esim. Foody Allenissa? Toi nimi naurattaa mua joka kerta.

Tallinnan paras drinkkipaikka täällä
Tallinnan ravintola Ribestä postaus täällä
Kalev Spasta postaus täällä

Instagram

Bloglovin’You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply