Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan ravintolat: Ravintola Ribe – täydet pisteet!

tiistai, joulukuu 30, 2014

Kalev Span ravintolakokemukset karmivat vielä selkäpiissä, joten lienee hyvä aika kirjoittaa aivan päinvastaista Tallinnasta. Ei pidä antaa yhden mätäpaiseen pilata koko kaupunkia! (Mutta jos en äkkiä kirjoita jostain muusta, en saa tota kyseistä mätäpaisetta pois kummitelemasta mun mielestä)

Kun haluat Tallinnassa superhyvää ruokaa, olet valmis maksamaan siitä ehkä himpun verran enemmän kuin Tallinnassa yleensä etkä jaksa lähteä etsimään hipsterien salaisia helmiä jostain vanhan kaupungin ulkopuolisilta trendikkäiltä teollisuusalueilta, suuntaa Ribeen! Ribe oli mielestäni sellainen semi fine dining paikka; tasokasta ruokaa ja muutenkin aavistuksen siistimpi paikka, mutta ei missään nimessä mikään superpönötysmesta. Sopii yhtä hyvin perhedinnerille kuin romanttiselle illallisellekin.

Eipä ole paikka suotta saavuttanut yhdeksättä sijaa Viron parhaiden ravintoloiden listauksessa. Täydet kymmenen pistettä itseltäni. Tunnelma, ruoka, ravintola itsessään. Sijainti aivan raatihuoneen torin lähettyvillä Vene-kadulla (ja kyllä, juuri ennen Tallinnaan lähtöä totesin toisessa postauksessa, että parhaat ravintolat eivät löydy Raatihuoneen torin ympäriltä… You got me.). Meillä oli illan aikana kaksi eri tarjoilijaa, joista miestarjoilija hoiti homman kyllä täysillä kotiin, naispuolinen kollegansa sen sijaan edusti enemmissä määrin sitä kuuluisaa virolaista palvelukulttuuria… Yleisesti ottaen palvelu oli kuitenkin ammattitaitoista ja miellyttävää.

Ravintola Ribe Tallinna

Menu oli sopivan suppea, vältyimme liialta valinnanvaikeudelta mutta kaikille löytyi kuitenkin omaan makuun sopivaa syötävää.

Ravintola Ribe Menu

Ja ruoka… Se oli äärettömän hyvää. Ainoastaan alkupalaksi ottamani pumpkin salad oli hiukan tylsä, mutta kaikki muu oli erittäin maukasta, niin omat kuin muiden lautasilta maistelemani annokset.

Heti alkuun keittiön tervehdys…

Ravintola Ribe Tallinna

…jonka jälkeen hienon näköisen mutta hienoisen pettymyksen tuottaneen pumpkin saladin pariin.

Ravintola Ribe Tallinna

Pääruoaksi söin vasikkaa ja palsternakkaa. Nam, en sano muuta. Myös muiden ankka- ja kalaruoat saivat vuolaita kehuja, ja kastikkeet nuoltiin lautasilta viimeistä tippaa myöten.

Ravintola Ribe Tallinna

Jälkiruoaksi söin itse ”Cranberryn”, eli karpaloita, valkosuklaamoussea ja pähkinäkakkua. Hyvää oli, mutta voiton jälkiruoissa vei selvästi ”Frangipane cake”.

Tallinna ravintola Ribe

Tallinna Ribe

Se Ribestä. Suosittelen varauksetta jokaiselle.

Ja tän herkuttelun jälkeen kannattaa lähteä vähintään yhtä tasokkaille drinkeille Tallinnan yöhön… Ai minne? Selviää seuraavasta postauksesta.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maria keskiviikko, joulukuu 31, 2014 at 09:25

    Kiva ettei kaikki kokemukset menneet kuin Kalev Spa:n tapauksessa. Oon katellu sitä hotellia vähän varauksella kun ohi oon kävelly, mutta enää ei tee mieli edes testata kokeilumielessä… Mutta tämä Riben menu vaikuttaa mielenkiintoiselta! Täytyy ottaa kokeiltavien listalle Tallinnassa :)

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, joulukuu 31, 2014 at 15:10

      Joo, suosittelen. :) Ehkä mielenkiintoisin ruokalaji oli jälkkäreistä löytynyt tummasta leivästä tehty jäätelö. Kulostaa aika oudolta, ja mun makeahammasta kolotti sen verran etten voinut riskeerata jälkiruokaa valitsemalla jotain noinkin oudon kuuloista. Oli kuulemma kuitenkin ihan hyvää!

    Leave a Reply