Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuosi 2014 – missä tuli tallattua ja mitä jäi mieleen

lauantai, joulukuu 27, 2014

Ajattelin raapaista kokoon pienen summauksen tänä vuonna tehdyistä matkoista, missä pääsi käymän ja mitä paikoista erityisesti jäi mieleen. Kun kerran muutkin niin miksen minäkin!

Matkustelun puolesta olen vuoteen melko tyytyväinen. Ottaen huomioon elämäni opiskelijabudjetin rajoissa pääsin oikeastaan tosi hyvin reissailemaan pitkin vuotta: kaksi kaukomatkaa, pari Euroopan reissua ja tietenkin tuttu ja turvallinen Tallinna.
Nämä tietenkin tarkoittivat sitten armotonta pennin venyttämistä kotona… Oon melko huono etukäteen säästämään reissuun silleen pikkuhiljaa. Yleensä laitan ison könttäsumman reissutilille, kun jostain olen rahaa saanut. Sen turvin sitten lähden reissuun (jossa tietenkin elän kuin kuningas), ja todellinen sniiduilu ja puuron syönti alkaakin aina matkan jälkeen. Sen lisäksi, että  reissu on syönyt kaikki säästetyt rahat (ja yleensä myös ne ei reissuun tarkoitetut säästöt), on reissuaika tietenkin aina pois opiskelujen ohessa tehtävistä työvuoroista. Kummasti se elämä hankaloituu, kun normaalin 600 euron sijasta palkkaa tuleekin 250 euroa (jos sitäkään) ja sillä pitäis sit pärjäillä koko kuukausi. Ei paljon muistot Aasian auringosta lämmitä enää siinä vaiheessa, kun Cittarin pastaosastolla vertailet makaronipussien hintoja… ;)

Joulukuu 2013-Tammikuu 2014: Goa

Goa Panjim

Olimme uuden vuoden yli Goalla poikaystävän perheen kanssa. Majoitus oli Goan pääkaupungissa Panjimissa ihanassa Marriottissa, jota voi suositella varauksetta jokaiselle. Goasta jäi vähän ristiriitaiset ajatukset; etelässä oli ihania, rauhallisia rantoja ja rentoa meininkiä, pohjoisessa superturistisoitunutta ja vähän ahdistavaa. Venäläisiä oli joka puolella, myös Etelä-Goalla. Kaikkia venäläisiä yleistämättä eivät varsinaisesti kuulu suosikkikansakuntaani matkailumielessä.

En usko, että tulen Goalle lähitulevaisuudessa palaamaan. Meillä oli ihana loma, mutta.. No, halua palata sinne uudestaan ei syntynyt. Goa-postaukset löytyvät täältä. Ps. Kyllä, vatsatauti iski, mutta mitä olis Intian loma ilman vanhan liiton vatsapöpöä?

Maaliskuu 2014: Bangkok & Pattaya

IMG_4332 Sirocco Sky Bar Bangkok

Kaveri vaihdossa ulkomailla = aina yhtä hyvä syy varata liput maailman toiselle puolelle keskellä kiireisintä opiskeluputkea. Bangkok on raskas kaupunki, eikä mikään turistin paratiisi muutamaa päivää pidemmäksi ajaksi. Nyt reilun viikon aikana opin kuitenkin tykkäämään kaupungista, kun sai heittää aivot narikkaan ja vain seurata ystävääni paikasta toiseen. Enää en välttele Bangkokiin menemistä, jos reissu sinne sattuu syystä tai toisesta tulemaan eteen. Nähtävyyksistä jäi mieleen parhaiten aivan upea Sirocco Sky Bar. Bangkok-kokemuksia täällä.

Koh Larn island near Pattaya

Surullisen kuuluisalle Pattayalle päädyimme puolivahingossa, kuten täältä voi lukea. Odotukset oli lähinnä rottia ja huoria, ja todellisuus oli lähinnä rottia ja huoria. Uudestaan en ole menossa, mutta tulipahan nähtyä. :D Heitettiin myös päiväreissu läheiselle Koh Larnin saarelle, joka myös oli aikamoinen pettymys. Siellä sitä loikoiltiin ”paratiisissa” ku sillit purkissa kylki kyljessä venäläislaumojen kanssa. Parasta koko paikassa oli sieltä poisvievä lautta. Haha. Ei se mitään, aurinkoa saatiin ja turredrinksut maistui kuten kuvasta näkyy.

Kesäkuu 2014: Tallinna

David Guettan mahtava keikka laululavalla. Ankein hostelli ikinä ja sää oli se perinteinen Suomen juhannuksen sää eli hyvä ettei räntää satanut niskaan, mutta hauska reissu kuitenkin. Testasimme ravintola F-Hoonen Kalamajan Telliskivessä, ja kokemus oli erittäin positiivinen – tänne kannattaa suunnata edullisen ja herkullisen ruoan perässä, vaikka paikka ei ihan Tallinnan keskustassa olekaan.

Elokuu 2014: Barcelona

Barcelona

Pitkä viikonloppu Barcelonassa poikaystävän synttäreiden kunniaksi. Samaan aikaan Graciassa juhlittiin fiesta de la Graciaa, ja iltaisin karnevaalitunnelma täytti kadut. Ihan mahtava tunnelma. :) Halpaa Cavaa tuli kumottua aika monta lasillista, mutta onneks Barcelonassa ei tule darraa! ;) Mikä siinä muuten onkin, että ulkomailla ainakin mulle krapula iskee erittäin paljon harvemmin kuin Suomessa? Vespan vuokraus oli siisti tapa nähdä kaupunkia, siitä ja muusta tarinaa täällä.

Lokakuu 2014: Berliini

Berlin street art

Aivan törkeen ylivertainen bilekaupunki ja kaikin puolin makee paikka! Entinen Berliini-hössötyksen halveksija muuttui samantien Berliini-faniksi. Voisin hyvin kuvitella asuvani Berliinissä. Siis joka kerta, kun ajattelen tätä reissua, syke nousee ja hymy alkaa väreillä huulilla. Sanat ei riitä! Berliini-kokemukset pääset lukemaan täältä. East side rocks!

Joulukuu 2014: Tallinna

Ympyrä sulkeutuu ja Meri kulkeutuu takaisin Tallinnaan. Onhan nyt kaksi Tallinnan reissua vuodessa ehdoton minimi! Nyt kyseessä joululahjaksi saatu sukumatka Kalev Spahan kahdeksi päiväksi. Katsotaan, mitä uutta Tallinna tälle reissulle tarjoaa.

Siinäpä summaus vuodesta 2014. Ensi vuoden suunnitelmat ansaitsevat ihan oman postauksensa. Tulipa hyvä mieli muistella noita kaikkia reissuja, niin erilaisia mutta niin onnistuneita jokainen. Harmi, että normaali elämä rajoittaa tätä matkustelua, hyvin tähän olisi vielä useamman reissun saanut mahdutettua jos velvollisuudet (ja budjetti) ei sitois Suomeen. ;)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maarit Johanna lauantai, joulukuu 27, 2014 at 10:25

  Huippuja reissuja! Kaikki on käynyt Tallinnassa koosteista päätellen ja minä en vieläkään. Pakkoko sinne on sitte ens vuonna.. Tai mitäpä sitä lupauksia tekemään. :p
  Olen ihan samanlainen reissukuluttaja! Verkkopankissa on reissusäästö-niminen tili ja aina kun ylimääräistä niin sinne suoraan. Tosin se raha sitten kummittelee siellä siihen asti että uudet matkat on sillä rahalla varattu :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, joulukuu 29, 2014 at 15:21

   Hei sun todellakin on pakko mennä Tallinnaan! :D Mutta tee reissu kesällä, talvisin siel on aika harmaata… Just suunnittelin, et seuraavan kerran ku kesäaikaan tuonne menee niin täytyy ottaa pyörä alle ja lähteä tutkailemaan vähän kaukaisempiakin seutuja. Ihan hyvää viikonloppuvaihtelua aina sillon ku rahat/aikataulu ei veny pidemmälle.

   Ja hyvä etten oo ainoa näissä reissukuluttamistottumuksessa! :D

   ps. Just luin pari päivää sitten sun kirjoituksia, tykkäsin kovasti.

  Leave a Reply