Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pattaya ja Koh Larn – Miten ja miksi päädyin sinne, ja miksi en koskaan aio palata

sunnuntai, lokakuu 26, 2014

Pattaya. Pahamaineinen Pattaya.

Mulla on jo vuosikaudet, aina siitä asti kun ennen täysi-ikäisyyttä olen reissaamisesta innostunut, ollut suuria epäluuloja Thaimaan Pattayaa kohtaan. Sen perusteella mitä olen siitä kuullut ja lukenut, en vain ole voinut käsittää, miksi kukaan ikinä haluaisi Suomesta lähteä nimenomaan Pattayalle. Niinpä Pattaya on ollut yksi niistä paikoista, joista olen vannonut, että sinne en jalallani astu. Mutta sinne sitten kuitenkin neljännellä Aasian reissullani päädyin.

Miksi mä sitten menin sinne?

Olin siis reilun viikon käynnillä Bangkokissa, ja aloimme kaverin kanssa siellä miettiä, että mihin pääsisimme yöksi tai kahdeksi nopeasti ja edullisesti. Halusimme noinkin lyhyellä reissulla päästä jonnekin meren äärelle, pois valtavan Bangkokin melusta ja pölystä.

Mielikuvissamme näimme valkoisia, koskemattomia hiekkarantoja ja tuulessa huojuvia palmuja, ja itsemme tietysti siemailemassa drinkkejä rantatuoleissa iho kullanvärisestä rusketuksesta hehkuen. Noh… Mielikuvat ei sitten aivan toteutuneet.

Kaikki vaihtoehdot käytiin läpi. Suurin osa kaatui siihen, että meidän pieni ”get away” tulisi olemaan niin lyhyt, että 4-5 tunnin bussimatka (ja siihen päälle vielä joku lauttamatka) olisi yksinkertaisesti ollut liian pitkä, koska aikaa kohteeseen olisi sitten jäänyt niin vähän.

Budjetti ei sallinut lentolippujen ostoa. Hua Hiniä mietimme, mutta siellä kaverini oli jo käynyt, emmekä halunneet mennä jo tuttuun paikkaan. Etenkin kun Hua Hin ei ollut hänen mielestään mitenkään erikoinen.

Mietimme päämme puhki, ja lopulta Pattaya vaikutti ainoalta ajallisesti järkevältä vaihtoehdolta. Pari tuntia bussilla ja oltaisiin perillä. Eihän se niin paha voisi olla, eihän? Kerranhan sekin pitäisi kokea, viikonloppu Pattayalla? Jos ei muuta, niin olisi ainakin jotain kiikkustuolissa muisteltavaa? Näin me vakuuttelimme itseämme, ja lopulta olimme aivopesseet itsemme siihen tilaan, että ajattelimme Pattayan olevan jo itse asiassa aika hyvä idea. Netistä löysimme myös tietoa Pattayan edustalla olevista saarista, ja päätimmekin tehdä päiväretken jollekin niistä.

Valitettavasti mulla ei oo juurikaan kuvia tuolta Pattayalta. Oli varmaan joku Pattis-masennus päällä eikä oikein jaksanu kuvailla, eikä ollut mitään kivaa kuvattavaa. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi tietysti ollut kivempi kirjoittaa paikasta kuvien kanssa.

Lähdettiin siis iltapäiväbussilla Bangkokista kohti Pattayaa. Matkan piti kestää noin pari tuntia, mutta matka-aika venyi reippaasti ja olimme vasta illansuussa perillä. Jo Bangkokin kaupunkialueelta pääseminen moottoritielle kesti lähemmäs tunnin. Kaupunki on yksinkertaisesti niin valtava.

Pattayan bussiterminaalista tingittiin songthaew eli katettu lava-auto heittämään meidät majapaikkaan. Oltiin valittu Hotels.comista halvin hotelli Pattayalla. Hälytyskellot ei jostain syystä olleet kummallakaan soineet tässä vaiheessa… :D

Paikka oli netissä näyttänyt ihan OK:lta. Ollaan molemmat kokeneita hostelliyöpyjiä, mutta en oikein tiedä, miksi emme harkinneet hostellia tälle matkalle. Olisi nimittäin kannattanut. Majapaikkamme, Pattaya Holiday Lodge, oli nimittäin yksi hirveimmistä luukuista, missä olen ikinä yöpynyt. Melko kaukana kaikesta, TODELLA epäystävällinen aussiomistaja (ei mm. neuvonut meille mistä bussi takaisin Bangkokiin lähtee, koska ”niitä lähtee monista paikoista ja hän ei ole mikään tietotoimisto”), halvaantunut pahalle haiseva koira raahaamassa takajalkojaan aulatilassa ja pelottelemassa asiakkaita, kamala haju koko hotellissa, lakanat tahraiset ja kylpyhuone jotain erittäin kuvottavaa.

Kirjoitin tästä hotellista muuten TripAdvisoriin arvostelun, ja eiköhän omistaja ollut siellä haukkumassa minua vastauksessaan. Mutta niin näköjään haukkui kaikkia muitakin, jotka uskalsivat hotellia arvostella… Ja sattumoisin hotellin tiedoissa oli monia viiden tähden arvosteluja kirjoitettuna täydellisellä englannilla eri käyttäjiltä, joiden historiassa näkyi vain yksi arvostelu. Ei tarvii hirveesti aivoja käyttää laskeakseen yhteen yks plus yks.

Sitten itse Pattayasta. Paikka oli paljon isompi kuin mitä olin kuvitellut, ihan kunnon kaupunki. Meidän hotellilta oli n. 15 minuutin kävely rantaan. Mitä lähemmäs rantaa menee, sitä turistimmaksi paikka tietysti muuttuu. Ja täällä siis todella on paljon turisteja. Ei tosin varmaan tullut kenellekään yllätyksenä.

Krääsäkojujen, halpisvaatteiden myyjien, hotellien, baarien ja ravintoloiden määrä täällä oli jotain uskomatonta. Niitä on silmänkantamattomiin, putiikki toisen jälkeen, katu kadun perään. Ja venäläisiä, niitä täältä löytyy. Eivät varsinaisesti kuulu lempikansakuntaani mitä matkusteluun tulee. Ja täällä heitä oli tuhansittain ja tuhansittain. Huh. Mutta ravintoloiden ja kauppojen suhteen siis riittää valinnanvaraa. Beach Roadilla (eli rantaa pitkin kulkeva katu) oli miellyttävimmän näköiset ravintolat, joissa itse ei kuitenkaan käyty tällä kertaa syömässä.

Pattaya walking street onkin sitten varmaan tunnetuin juttu Pattijoella. Se on siis kävelykatu, joka alkaa Beach Roadin eteläpäädystä ja päättyy Bali Hai Pierille. Jos tätä paikkaa pitäis kuvailla, niin helvetin esikartano vois olla aika lähellä totuutta.

IMG_4138

Paikka on siis ns. red light destrict. Mainostalojen valot aiheuttavat migreenin, ja jos päätä ei vielä niiden loisteesta ala jomottaa niin viimeistään eri baareista täysillä soiva toisiinsa sekoittuva musiikki hoitanee homman.

Walking streetillä on iltaisin paha tungos, ja laukusta kannattaa pitää kiinni. Huorat ja stripparit houkuttelevat asiakkaita ravintoloihin sisälle. On ravintoloita, rättikauppoja, pubeja, clubeja, miehiä ja naisia ja jotain siltä väliltä, ping pong showta, sisäänheittäjiä, livemusiikkia. Venäläisiä joka puolella. Kiinalaiset ottamassa kuvia shemaleista. Pöydillä tanssivia naisia.

Melu ja ihmispaljous tuntuu ahdistavalta, ja kun lopulta on kävellyt kadun päähän, huokaisee helpotuksesta. Mutta kyllähän paikka kieltämättä oli melkoinen kokemus. Kyllä mekin parit rommikolat kumottiin kurkusta alas jossain shemale-baarissa, ja ihan hauskaa oli! Yökerhoon asti ei Pattayalla kuitenkaan päädytty ja ihan hyvä varmaan niin.

Aamulla suunnattiin Koh Larnin saarelle, jonne pääsi lautalla Bali Hain satamasta. Käveltiin walking streetin läpi, ja se oli aika surullinen näky aamuauringon paisteessa. Kaikki paikat tietysti suljettuna, muutama kuppila ja 7-eleven auki. Eilisen törkyjä siivottiin pois tulevan illan alta.

Halusimme lähteä saarelle, koska Pattayan keskustan ranta Pattaya beach näytti tältä:

IMG_4181

Houkutteleeko?

Minimaalinen rantakaistale kadun ja meren välissä tungettu ääriään myöten täyteen rantatuoleja ja -varjoja. Rottia juoksentelemassa rantatuolien väleissä. Ei paljon houkuttanut siis tänne jäädä rantapäivää viettämään.

Jomthien beach muutaman kilometrin päässä on kuulemma parempi ranta, mikä ei sinänsä ole kovin vaikea titteli täytettäväksi kun tähän Pattaya beachiin vertaa. Emme siis lähteneet Jomthienille, vaan todettuamme tämän rannan huonoksi tai oikeastaan täysin poissuljetuksi vaihtoehdoksi päätimme lähteä tutustumaan Koh Larniin.

Koh Larn valittiin saarikohteeksi ihan mututuntumalla. Netistä paikasta ei löytynyt paljonkaan tietoa. Kuvittelimme kuitenkin, että paikka olisi ihana, rauhallinen pieni idylli, pakopaikka ällöttävältä Pattayalta.

No, väärässä olimme. Taas. Lauttamatka kesti ehkä puolisen tuntia ja maksoi muistaakseni jotain 7 euron kieppeillä. Koko lautta oli aivan täynnä venäläisiä, joilla ei tietenkään ollut mitään käytöstapoja kanssamatkustajia kohtaan. Koh Larnin saari on varmasti joskus ollut ihastuttava paikka, mutta ei ole kyllä enää. Ainakin ranta, johon lautta matkustajat jätti, oli samaa tasoa yllä näkyvän Pattayan rannan kanssa. Aurinkotuoleja heti vesirajasta alkaen aivan kiinni toisissaan.Laskuveden aikaan rantaviivaa toki paljastui enemmän. Rantaa ei oikeastaan edes näkynyt kaikkien varjojen alta, ja se mitä näkyi, ei erityisesti vakuuttanut. Muutama keskinkertainen ravintola, ja paljon venäläisiä. Ei voi suositella.

Ehkä, jos olisi ollut mahdollisuus lähteä kiertämään saarta mopolla, olisimme voineet löytää parempia paikkoja. Saari on todella pieni, mutta hyvin mäkinen. Kuitenkin sen verran iso, että jalkaisin ei voi lähteä liikkeelle. Pattaya-fiilikselle alistuneena tyydyimme kohtaloomme ja jäimme venäläisten sekaan auringonottopuuhiin. Aluksi olimme suunnitelleet jopa yöpyvämme saarella, mutta tuosta suunnitelmasta onneksi luovuimme. Saarelta löytyy muutamia majoitusvaihtoehtoja, kaikki melko kalliita kylläkin.

Nopeasti päivä kuitenkin kului drinkkejä nautiskellen ja kirjaa lukien.

IMG_4163

IMG_4176

IMG_4168

IMG_4171

Meiltä jäi varmasti paljon Pattayaa näkemättä. Jossain määrin voin ymmärtää, miksi joku voi tuolla viihtyäkin. Ainakin menoa ja tekemistä ja ihmisvilinää riittää, jos niitä kaipaa. Sen sijaan mitään autenttista tai rentouttavaa tunnelmaa tuolta ei kannata etsiä.

Paljon on puhuttu ja kirjoitettu prostituutiosta ja näkyvästä lapsiprostituutiosta erityisesti Pattayalla. Huoria tuolla toki näkyi monessa paikassa (erit. tietenkin walking streetillä). Erittäin paljon näkyy pariskuntia, joissa on keski-ikäinen länkkärimies ja nuori thaimaalainen nainen. Sen sijaan emme todistaneet yhtäkään tapausta, joissa olisimme nähneet miehen tekemisssä selvästi alaikäisen thaitytön kanssa. Tästä olin melko yllättynyt, sillä muiden reissaajien ja lukemani perusteella olin sellaistakin odottanut näkeväni. Meidän silmiin ei tällaista kuitenkaan osunut, ja muutenkin Pattaya oli jossain määrin jopa rauhallisempi paikka kuin olin kuvitellut, kaikesta yllä kuvatusta kaaoksestakin huolimatta.

Olen iloinen, että tuli täälläkin käytyä. Tietää ainakin mistä puhuu, kun Pattayaa kehottaa välttämään. En astuisi paikkaan enää koskaan jalallanikaan, ja kehotan kaikkia muita tekemään saman. Kaikin puolin paikasta jäi jotenkin ällöttävä maku suuhun. Niin ihmisistä kuin ympäristöstäkin.

Täällä on liikaa venäläisiä, liikaa huoria, liikaa kräääsä, liikaa aurinkotuoleja, liikaa kaikkea! Vuosikymmeniä kestänyt turismi ja seksiturismi on jättänyt jälkensä, ja paikka on yksinkertaisesti hirveä.

Tee itsellesi palvelus, äläkä koskaan mene Pattayalle.

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply miraorvokki torstai, helmikuu 12, 2015 at 10:30

  Mulla tuli niiiiin sama reaktio Pattayasta! :D En koskaan oo ymmärtäny miksi ihmiset käy siellä, ja nyt paikan nähtyä en ymmärrä vieläkään. Uskaltauduttiin mereenkin uimaan, vaikka setä pelotteli ja selitti putkista, jotka dumppaavat kaiken lian mereen. Saatiin sitten tuliaikseksi illan kestänyt allerginen punoitusreaktio jaloissa.

  Ei tarvii mennä uudelleen :D

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, helmikuu 12, 2015 at 18:56

   Joo ei tarvii tosiaan suunnata lähellekään Pattayaa ENÄÄ IKINÄ! :D Mutta tiedetäänpähän ainakin nyt mistä puhutaan, ja voidaan hyvällä omalla tunnolla haukkua paikkaa kun ollaan sen omin nahoin koettu. :D

   • Reply Kimmo maanantai, tammikuu 22, 2018 at 12:50

    Ei tosiaan kannata mennä minnekkään muuallekkaan ja vielä kirjoitella äärimmäisen lyhyestä ja rajoittuneesta kokemuksesta naurettavan kielteisesti.
    Jos halusitte pois bangkokin melusta ja pölystä niin en paljon typerämpää paikkaa keksi kuin valitsemanne pattaya beach road ja walking street esimerkkikokemuksena pattayasta.
    Pahin turistirysä jossa ylihinnoiteltu bisse,bileet,katuhuorat ja perusturistit palloilevat.
    Nakluasta ja jomtieniltä löydät täysin erilaisen pattayan ja bahtbussilla olisit nähnyt sen 20 bahtilla.
    Esimerkkinä Jomtien night marketissa lapsiperheet ja muutkin syövät edullisia merenantimia täysin vastakkaisessa atmosfäärissä kuin täyteen pakattu pattaya beach.
    Läheltä sukhumvit roadia löytyy Thai ruokapaikkoja joissa perinteinen bambumattollaruokailu on tasokasta .halpaa ja erittäin hyvää.
    Olisitte menneet cha amiin .
    Vähän hua hinistä bangkokiin.
    Tunnelma sama kuin pattayan rauhallisemissa osissa ja viikonloppuisin paljon paikallisia lyhytlomalla bangkokista.
    Turha kirjoitella blogeja ja purkaa pettymystään täällä jos ei paikoista löydä muuta kuin amatöörien perusturistirysät.

  • Reply gytty perjantai, elokuu 11, 2017 at 04:15

   Joo ne dumppaa ne paskat ihan siitä uimarannan reunalta sinne. Tuli todistettua.

   Tuosta että länkkärit on aina alaikästen kanssa siellä niin se illuusio johtuu siitä kokoerosta.

 • Reply lena lauantai, huhtikuu 18, 2015 at 15:25

  Haa, tää oli hyvä! Mä oon just kirjoittamassa Pattayasta blogiin, oltiin siellä kaksi yötä matkalla Koh Changilta Bangkokiin. Ainoa hyvä asia oli meidän Hard Rock hotelli…. näin kärjistettynä. :D Teen huomenna tuon HRC hotellijutun ja ensi viikolla yritän saada ulos Pattayasta juttua. Hyvä että löysin tän sun jutun, sain inspiraatiota. ;)

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, huhtikuu 18, 2015 at 16:45

   Cool, täytyy käydä sit heti lukemassa! Pattaya oli nii… jotain.. En ees osaa kuvailla sitä.

 • Reply S.h lauantai, helmikuu 27, 2016 at 19:17

  Täälä pattiksella juuri ekaa kertaa 3 pvä menossa ja pois pitäs lähteä ja äkkiä ikinä en tänne enään palaa

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, helmikuu 28, 2016 at 21:16

   Joo, ei mullekaan tosiaan jäänyt yhtään fiilistä palata sinne… Toivottavasti löysitte jonkun mukavamman paikan minne jatkaa! :)

 • Reply Nimetön sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 13:58

  Tolla asenteel ku lähtee jo johonki uutee mestaa pariks päiväksi nii huh huh tosin kuka pitää mistäkin ..ja se lauttamaksu on noin yhden euron verran :))

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, elokuu 21, 2016 at 17:32

   Jos olisit blogia lukenut yhtä postausta enempää, niin kenties huomaisit, etten lähde ”tolla asenteella” yhtään mihinkään. Pattayasta olin paljon pahaa kuullut ja valitettavasti kaikki se osui oikeaan.

 • Reply Niklas Saari perjantai, syyskuu 9, 2016 at 18:26

  Pullukka blondi menee ilman rahaa Pattayalle järkyttävällä ennakkoasenteella, ja kauhistuu kun huomaa miten hoikkia tyttöjä siellä on. Törkeää huoritella tuntemattomia muutes.
  Pattayan halvin hotelli ei ole mikään Hilton. Mitähän tyttörukka mahtoi odottaa?
  Tuolla asenteella ei kannata mennä mihinkään. Järkyttävää tekopyhäilyä ja kaksinaismoralismia.

 • Reply Mieite lauantai, syyskuu 10, 2016 at 11:42

  Huvittava kirjoitus. Itse olen käynyt Pattayalla seitsemän kertaa ja ensi talvena lähden taas. Maailman paras ja rentouttavin lomakohde.

  Kirjoittaja oli oikeassa siinä että muutama vuosi sitten siellä oli aivan liikaa venäläisiä, onneksi Venäjän lama ja talouspakotteet ovat purreet ja nykyään Pattayalla on taas hyvin vähän venäläisiä.

  • Reply daigo kubu lauantai, tammikuu 19, 2019 at 21:52

   juuri näin..

 • Reply Thaimaan ystävä lauantai, syyskuu 10, 2016 at 12:37

  Otsikko on ”Syö-Matkusta-Rakasta”. Kirjoitelmasta päätellen sen kuitenkin pitäisi olla ”Halveksi-Vihaa-Tuomitse.” Syömisen on toki tuo pikkutyttö sentään muistanut ihan kiitettävästi. Tyttönen ajattelee olevansa suurikin maailmanmatkaaja ja Aasian- tuntija. Että oikein Shanghaissakin.. Minä olin 4 vuotta töissä Shanghaissa ja voin kertoa että siellä on 5 x enemmän maksullisia naisia ja 100 x enemmän pedofiilejä kuin Pattayalla. Shanghaita johtaa mafiosot. Mutta kun tuolla pyöreäposkisella maailmanmatkaajalla ei ollut samanlaista ennakkoasennetta Shanghaita kohtaan sinne mennessään niin se näytti ihanalta.
  Shanghaissa on myös isommat ruuhkat ja isommat rotat. Mutta eihän niitä näe kun vilttihattu päässä kulkee ruusunpunaiset lasit päässä. Että vituttaa tuollaiset naiivit pikku bimbot ja niiden ”matkailutarinat”…

 • Reply Pattayalla5vuotta lauantai, syyskuu 10, 2016 at 12:41

  ”kaupungin parhaan ravintolan metsästäjä” on kertomansa mukaan ja painelee Pattayalla Holiday Lodgeen majoittumaan. Epäilen vahvasti että tuolla budjetilla ei kaupungin parhaita ravintoloita metsästellä.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, syyskuu 11, 2016 at 15:05

   Tervepä terve, miksi kirjoitat neljä kommenttia eri nimimerkeillä, kun nään ip-osoitteestasi, että yksi ja sama henkilö siellä kirjoittelee? Ja jatkossa kannattaa keksiä vähän parempia argumentteja, kun kirjoittajan ulkonäköön puuttuminen.

 • Reply Lettileena sunnuntai, syyskuu 11, 2016 at 16:01

  Ihan sika hyvä blogi ja kaikki nämä jutut. Odotan innolla uusia matkajuttujasi! Ihmetyttää tuon yhden kommentoijan kommentit tuossa edellä – taitaa olla vain kade, kun osaat niin kivasti kirjoitella kokemuksistasi.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta maanantai, syyskuu 12, 2016 at 09:43

   :)

   • Reply Rakasta, älä hurskastele tiistai, syyskuu 13, 2016 at 20:07

    Vastasit sitten itsellesi. Voisit opetella objektiivista lähestymistapaa asioihin. Kirjoituksesi kertoo enemmän kirjoittajasta kuin Pattayasta.
    Tiedän Pattayan epäkohdat ja olen asunutkin siellä. Mielestäni Pattayan suurin ongelma on, että se ei ole dreamcity kaikille onneaan etsiville. Seksituristeja on kuitenkin kävijämäärään nähden vähän ja suomalaismiehet sekä muuut skandinaavit ovat kilttiä poikaa Pattayalla.
    Menepäs vaikka Ibizalle katsomaan kun huumepäissään hilluvat nuoret paneskelevat baarin pöydillä ja rannoilla. Sellaista saastaa et näe koskaan Pattayalla.
    Minä en koskaan tuomitse ennakkoasenteen perusteella ihmisiä enkä paikkoja ja annan kaikkien kukkien kukkia.
    Viikon päästä lähden matkaan ja haen vuokra-autolla entisen baaritytön landelta messiin ja menemme bilettämään hänen baarityttökavereidensa kanssa Pattayalle aluksi. Sieltä matka jatkuu luonnonpuistoihin yms. Sitten tyttökaverini tulee Suomeen lomalle pariksi kuukaudeksi. Mukavaa vaihtelua hänelle farmin pyörittämisestä.
    Pattaya on loistava tukikohta ja välietappi kaikin puolin sijaintiaan myöten.
    Huorittelun ja Pattayan parjaamisen tuollaisella kokemuksella jättäisin väliin.
    Koitahan tyttönen kasvaa aikuiseksi. Blogin kirjoittajaa sinusta ei tule, ellet kehity.
    Hyviä lomia kuitenkin sinulle! :)

    • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, syyskuu 13, 2016 at 21:39

     Voi trolliseni, blogin kirjoittaja minusta on tullut ja blogilla menee erittäin hyvin. Hyviä Pattayan lomia sinulle!

 • Reply Huhhuh keskiviikko, syyskuu 14, 2016 at 08:10

  Eihän tuollaista lapsekasta soopaa pysty lukemaan kukaan täysipäinen.

 • Reply Heidi tiistai, marraskuu 8, 2016 at 12:17

  Viides kerta Pattayalla häämöttää. Rakastan paikkaa, hyviä hotelleja, ruokaa, ihmisiä, hierontaa, kuppiloita, rosoisuutta, Kohta Larnia, fiilistä kuin saapuisin kotiin. Matkaan mieheni kanssa ja me nautitaan paikasta 100%.

 • Reply Valinnat maanantai, joulukuu 19, 2016 at 20:02

  Ei kannata varata hotellia kuin vasta paikan päällä, koska silloin näkee minkälainen se on, ja hinnastakin voi tinkiä hotellin tiskillä. Kävin kerran Pattksella, matkasin Bangkokista sinne paikallisbussilla. Vähän jalkaisin kierreltyäni astuin siistiin puutarhamaiseen hotelliin ja sain tingittyä siistin huoneen erinomaisilla palveluilla edulliseen hintaan. Puutarhassa oli uima-allas ja aterioitakin sai tilattua huoneeseen ympäri vuorokauden. Eikä niissä shemale-kapakoissakaan ole pakko notkua, onhan siellä muutakin tekemistä ja harrastamista. Venäläisiä ei vielä merkittävästi näkynyt.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, joulukuu 22, 2016 at 22:23

   Pattaya oli kyllä täynnä venäläisiä. Missään, missään en ole nähnyt niin paljon. No Goalla oli aika hyvin myös. Meillä oli niin lyhyt reissu kyseessä, ettei ollut valitettavasti aikaa alkaa etsiskelemään hotelleja paikan päältä. Niin varmasti olisi hyvä toimia!

 • Reply Minne nenä näyttää maanantai, joulukuu 26, 2016 at 21:58

  Jopa oli lapsellinen ja asenteellinen bloggaus. Valtavalla ennakkoasenteella ja väärin odotuksin matkaan, kaupungin jokseenkin surkeimpaan läävään yöksi ja parin korttelin kierros ei juuri kaupungista kerro mitään, pikemminkin bloggaajasta itsestään. Käväiseppä yöaikaan vaikkapa Xianan roadilla (ja muutenkin vähän sivummalla Pudongin alueella) siellä ”ihanassa” Shanghaissa ja tuomitse sitten koko kaupunki sen mukaan.

  Vai että oli turistokohteessa turisteja, jopa venäläisiä. Voi kamaluus sentään. Et sentään oppaidensa lippujen perässä laumana vaeltaville kiinalaisille naureskellut. Sillähän tuo kolkka Thaimaata elää, että ryssät kylvää rahojaan ja kiinalaiset vaeltavat sopulilaumoina. Kiinalaisille ne rantatuolit ja muovituoleja täyteen ahdetut kuppilat ovat. He kun eivät juuri mitään halua maksaa, niin volyymillä pitää tehdä kate.

  Pattaya beach ei tosiaan ole mikään erityinen auringonpalvojan ykköskohde- Se toinen ranta, Jomthien beach, noin parin kilometrin päässä olisi ollut tosiaankin vain vähän parempi. Eikä Pattaya muutenkaan mikään varsinainen rantalomakohde ole. Pikemminkin niin, että rantaakin on, jos välttämäti haluaa. Enemmän siellä keskitytään ruokaan, juomaan, hemmotteluun. ihmisvilinään, shoppailuun ja ihan vaan olemiseen.

  On se vaan kumma, että ystäviäni on tälläkin hetkellä perheineen Pattayalla viettämässä jouluaan, kun se kerran tuollainen kamaluuksien pesä on, että pitää vielä postauksen lopuksi oikeen erikseen paikan kamaluudesta muistuttaa. Itsekin olen lähdössä alkuvuodesta noin kuukaudeksi reissuun kaakkois-aasiaan ja siitä varmaankin viikko-pari kuluu Pattayalla. Walking street ei tosin ohjelmaani kuulu, kuin ehkä aamulenkillä tai kauttakulkuna satamaan. Asenne ratkaisee elämässä yllättävän paljon, kuin myös matkailussa. :)

 • Reply Jorma Kamila tiistai, tammikuu 17, 2017 at 12:50

  Yleensä jätän vastaamatta puutteellisiin kommentteihin ,mutta nyt pitänee vähän korjata nuoren naiskansalaisen kokemattomuutta, koska olen täällä Pattayalla ,Jomtien Hills alueella hyvätasoisessa norjalaisomistajien hotellissa.
  Tulin joulun jälkeen ,kotiudumme helmikuun alussa.Kahden (vajaan) päivän oleskelun jälkeen olin kanssasi samaa mieltä ,mutta aika kultaa muistot.Pattaya Peach lienee kuin kirjoitit ,se ei ole minuakaan varten.Riittää kun on kävellyt sen edestakaisin pariin kertaan .Päiväsaikaan.Illalla juttu voi olla paljon pahempi
  Mutta kirjoituksestasi en tunne Ko Lan ia. Kävelimme rannan edestakaisin etsien ruokapaikkaa ,aamupäivä kun oli.
  Turhaan.Surkeita ,epäsiistejä kojuja ,joissa tarjolla pääasiassa merenantimia.Lisäksi kolme isoa hallia täynnä pikkupöytiä valkoisine tuoleineen .Kiinalaisten miehittämiä .Kurkistin sisään jossa jo haju oli kaamea,metelistä puhumattakaan.Jatkoimme matkaa beachin päähän ja käännyimme takaisin.Rannalla olikin vain kiinalaisia ja intialaisia ja taso sen mukainen. Likaista,roskia,haisevia jätekasoja .Kuvottavaa.
  Laivalaiturilla kyselimme venäläisiltä kanssamatkustajilta ennen lähtöä , minne ko.saarella olisi parasta mennä.
  Vastaus oli ”apinarannalle”.Siellä on puhdasta eikä mölyäviä kiinalaisia
  Meiltäkin jäi epäselväksi Ko Lanin taso kokonaisuutena ,mutta emme aio sinne palata asiaa selvittämään.
  Innostuimme vaimoni kanssa paikasta Pattaya , koska lokakuulla olimme Miami Beachilla ja tässä oli tilaisuus lentää laadukkaasti Finnairilla ja asua hyvin ja etuisasti
  Aikaa jäljellä pari viikkoa .Jomtien Beach ei kiinnosta kun veden puhtauslienee kyseenalainen,mutta hotellissamme on neljä allasta.Käytämme niitä.
  Reagoin juttusi halventaviin arvosteluihin venäläisistä turisteista.Sanoit niitä olevan liikaa.
  Jos esim.täällä tai meidän Lapissa heitä ei enää kävisi ,saisivat laittaa hotellinsa kiinni.
  Täälläkin on lähes joka korttelissa vuokrattavia tai myytäviä tiloja.
  Venäläiset ystäväni ovat täälläkin kuin kalat vedessä.Omatoimisia ja hillittyjä käytökseltään.Ottavat asioista selvää
  ja kertovat muillekin tietonsa.Heidän ravintolansa ovat puhtaat ja siistit.Ruoka maittavaa.Palvelu normaalia.
  Matkustan täällä vaimoni kanssa ja mukana liikemiesystävä joka on viettänyt täällä 30 talvea.
  Juttelemme kanssaan iltaisin tästä Pattayasta ,joka 30 vuotta sitten oli vain läiskä kartalla ,Nyt täällä asuu neljännesmiljoona ihmistä,mutta se on toinen juttu.
  Saatamme tulla joskus Thaimaahan,tuskin kuitenkaan tänne,ennenkuin ovat siivonneet kunnolla.

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, tammikuu 17, 2017 at 20:51

   Näin ne mielipiteet eroaa toisistaan. Hyvää loppulomaa teille!

   • Reply Jorma Kamila torstai, tammikuu 19, 2017 at 04:00

    Kiitos,yritetään kestää .Venäläiset lähes häipyivät kun heidän vuodenvaihteenlomansa loppuivat. Nyt tulee joka ilta kiinalaisia useita bussikuormia ja osa jatkaa varhaisenaamun tunteina eteenpäin mölyten käytävissä .Kestetään tämäkin positiivisella naamalla .

 • Reply Maisteri sunnuntai, huhtikuu 23, 2017 at 11:34

  ”Pattaya oli kyllä täynnä venäläisiä. Missään, missään en ole nähnyt niin paljon.”

  Hassu ajatus, koska lukija ei tiedä mikä sinun ”missään” on? Pietarissa olen nähnyt myös aika paljon venäläisiä. Thaimaassa on varsin salliva ladyboy kulttuuri, shemale on kokonaan toinen juttu…
  Kokemuksen myötä sitä oppii. Naapurissani asuu mies, joka on matkustanut kaikki maailman itsenäiset valtiot, minulta puuttuu vielä muutamia. Kovin kriittistä suhtautumísta minulta ei enää löydy kovinkaan moneen maailmankolkkaan tai kulttuuriin…ja sama tapahtuu muillekin kun jaksaa käydä kurkistamassa vähän massojen kurkistusten ulkopuolelle.

  Blogissa mainitut Pattaya ja Goa ovat olleet aika erilaisia vielä aika lähihistoriassa.

  Hyviä reissuja yhtä kaikki, kaikille!

 • Reply Marko Lähteenmäki sunnuntai, elokuu 18, 2019 at 20:09

  Pattayalla käynyt kohta 30 vuoden ajan about 20 reissua. Toki siinä sivussa on lähes koko Thaimaa kierretty ja nähnyt niitä rauhallisia paikkoja ja unelma beachejä. Mutta aina on kiva tulla Pattayalle, se on kuin toinen koti. Pattayalla on helppo ja halpaa kulkea songtaoilla (baht bus). 10 bahtilla pääsee Jompparille asti. Pattayalla on kaikkea mitä tarvii ja kesällä 2019 kun kierrettiin perheen kanssa Bangkok – Krabi (Ao Nang)- Khao Lak, Khao Sok ja Koh Lanta jonka jälkeen Bangkokin kautta Pattayalle, sanoivat lapset että mennään seuraavan kerran vain Pattayalle siellä on kivempaa. Se kertoo jo jotain.

 • Leave a Reply