Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bangkok osa 2 – Shoppailua ja syömistä

lauantai, syyskuu 20, 2014

Bangkok on kulinaristin paratiisi. Ruokaa löytyy jokaiseen makuun aina street foodista fine diningiin. Hinnat on halpoja ja laatu hyvää. Netistä voi tietysti katsoa vinkkejä siitä minne voisi suunnata, mutta välillä on hyvä vain kierrellä ja katsella ja mennä juuri siihen paikkaan, joka sattuu matkan varrella näyttämään hyvältä.

thumb_IMG_2158_1024

Kuten jo edellisessä postauksessa kerroin, kaverini asuinpaikan lähikadulla oli muutamia taivaallisia ruokapaikkoja, joissa lähes joka päivä söimme alle euron maksavia yksinkertaisia, mutta niin äärettömän herkullisia riisi- ja nuudeliruokia. Sitten oli ne Khao Sanin spring rollsit, joita en voi edes ajatella ilman että nousee vesi kielelle.

Syötiin tietysti vaikka missä tuon viikon aikana, mutta kirjoitan nyt muutamasta erikoismaininnan ansaitsevasta paikasta, jos joku miettii minne tuolla valtavassa kaupungissa kannattaa suunnatta illalliselle. Fiinimmät paikat jäivät tällä kerralla väliin, mutta jos vielä joskus päädyn Bangkokiin, niin aion suunnata johonkin tuon kaupungin lukuisista valkoisten pöytäliinojen fine dining paikoista, hinnat kun ovat sen verran houkuttelevat.

Thip Samai

Pad thai -nuudelihässäkkäähän myydään ja syödään Thaimaassa joka kadunkulmassa ja se onkin aika perusruokaa tuolla. Me ostettiin sitä katukojusta yöruoaksi mm. Sukhumvitilta, ja hyväähän se oli. Mä olin saanut kuitenkin vihiä yhdestä kaverin asuntoa lähellä sijaisevasta ravintolasta, jossa monien mukaan olisi tarjolla Bangkokin parasta pad thaita – siispä testaamaan!

Ravintolan nimi on Thip Samai, ja se sijaitsee… No, jossain siellä. Googlaa mesta ja ota taksi. Niin mekin tehtiin. Taksikuski ei tosin aluksi ilmeisesti tiennyt paikkaa nimeltä, joten suhailtiin vähän ympäriinsä. Lopulta osoitettiin kartasta oikeaa katua ja hoettiin ”pad thai”, ja johan tulimme ymmärretyksi ja pääsimme oikeaan paikkaan.

Ravintola on huhujen mukaan aina täynnä, ja niin oli nytkin. Jono ylettyi pitkälle kadulle, mutta eteni nopeasti. Aika kului nopeasti kokkien touhuja katsellessa. Paljon paikallisia – aina hyvä merkki – ja meidän lisäksi muutama paikalle löytänyt turisti. Kokit valmistivat ruokaa ulkona, puoliksi kadulla ja puoliksi ravintolan puolella.

Pad thai chicken oli siltä illalta loppu, joten meidän oli tyytyminen fisuversioon. Ei haitannut, koska se oli aivan äärettömän hyvää! Mutta jos mä tänne uudestaan menisin, niin kyllä mä kanaa silti ottaisin. Eräs poika meidän seurueesta otti oman pad thainsa vegenä – suosittelen, superhyvää! Vegeversiossa oli ainakin tofua ja sieniä, ja se oli oikeastaan jopa parempaa kuin meidän sea food pad thai.

FullSizeRender

Thip Samaissa useimmat joivat ruokajuomana appelsiinimehua. Ajattelin, että onpa outoa. Siihen oli kuitenkin syynsä. Thip Samain appelsiinimehu oli ylivoimaisesti parhainta, suussasulavinta, mehukkainta ja raikkainta mehua jota olen koskaan juonut. Siis koskaan. En olisi ikinä ajatellut puhuvani appelsiinimehusta tähän tapaan. Mutta sen makua ei voi ylistää liikaa. Huh. Kallistakin se toki tuolla oli (verrattuna yleiseen hintatasoon), mutta niin jumalattoman hyvää.

Thip Samaista hurautimme taksilla lyhyehkön matkan Khao Sanille, jossa ilta jatkui sitten juomapuolesta huolehtimisella. Saattaa olla, että tuli juotua muutakin kuin appelsiinimehua.

Asiatique

Yhtenä iltana hurautettiin taksilla Asiatiqueen; se on melko uusi kauppa- ja ravintolakeskittymä joen varrella. Mun silmiin paikka oli vähän liian muovinen ja turistinen, mutta hyvää ruokaa sieltä sai! Päädyimme italialaiseen ravintolaan nimeltä Capri. Söin siellä elämäni parhaan seafood pastan – ja mä oon syönyt aika monta seafood pastaa. Joten uskallan suositella tätä! Alkuruokana ollut antipastosetti oli melko hyvä, jälkiruoka ei sävähdyttänyt. Mutta toi pasta…

Hintataso oli Bangkokin mittakaavassa kallis, mutta Suomen tasoon peilaten edullinen.

IMG_4338

IMG_4349

Sirocco Sky Bar

Asiatiquen satamasta jatkoimme jokilaivalla eteenpäin. Määränpäänä oli Sirocco Sky Bar, yksi Bangkokin luultavasti suosituimmista nähtävyyksistä ja elokuvistakin tuttu paikka. Se on siis State Towerin 63. kerroksessa sijaisetseva näköalabaari. Myös ravintola löytyyy, mutta sinne ei opiskelijabudjetilla ollut asiaa. Paikka oli kyllä kaikki kehunsa ansainnut. Näkymät olivat upeat! Drinkit kalliita, mutta erittäin hyvän makuisia. Gin tonic maksoi muistaakseni jotain 15 euron paikkeilla. Mutta oli joka sentin arvoinen! :) Tää paikka on selkeä must go Bangkokin vierailulla.

Vinkki! Kaverini tiesi (kantapään kautta opittuna), että noustessasi hissillä tuonne 63. kerrokseen tarjoilijat tulevat hissille vastaan ja kertovat, että koska sky deckillä on juuri nyt ruuhkaa, täytyy ensin mennä sisäbaariin odottelemaan. Ja tietysti juomaan kalliita drinkkejä. Onko sky barissa sitten oikeasti ruuhkaa? Mene ja tiedä, ei välttämättä. Menettelystä tietoisena ystäväni toisti varmaan viisi kertaa tarjoilijoille, että haluamme mennä suoraan sky bariin ilman käyntiä missään muualla. Tarjoilijat inttivät vastaan, kunnes suomalaisen blondin äänensävy alkoi olla sen verran äkäinen, että suostuivat saattamaan meidät näköalabaariin. Eikä siellä mitään ruuhkaa ollut. Jokainen siis vetäköön tästä omat johtopäätöksensä.

IMG_4424

IMG_4414

IMG_4902

Shoppailu: MBK

Kukaan ei varmaan ylläty, että Bangkok on paratiisi kulinaristien lisäksi myös shoppailijoille. Myös tällä saralla Bangkok tarjoaa aivan kaikkea pienistä toreista luksumerkkeihin, jättimäisiin ulkoilmamarketteihin ja valtaviin ostoskeskuksiin. MBK lienee turistien keskuudessa yksi suosituimmista ostoskeskuksista. Tuolla myydään aivan kaikkea roinaa, vaatetta ja tavaraa – lähinnä feikkiä, mutta on siellä aitoakin myyviä kauppoja. Mulle tarttui mukaan aidot Converset reilulla kahdellakympillä, ja ihana juhlamekko samaan hintaan.

Shoppailu: Chatuchak Market

Chatuchak market yksi maailman isoimmista ulkoilmamarkkinoista. Paikka on auki (ainakin) lauantaisin ja sunnuntaisin, ja sky trainilla pääsee aivan viereen. Täällä on paljon paikallisia, mutta tietysti myös turistit ovat löytäneet paikan. Ja täältä saa siis aivan kaikkea. Ruokaa, vaatteita, kenkiä, mausteita, krääsää, lemmikkitarvikkeita (mm. vaatekauppoja koirille, kuva alla), kukkia…

IMG_4317 IMG_4316 IMG_4313

IMG_4311IMG_4308

Chatuchak market on auki klo 6-18, mutta suosittelen menemään paikalle heti aamulla. Me käytiin tuolla sunnuntaina joskus puolenpäivän jälkeen, ja ihmisiä oli varsinkin sisäänkäynnin liepeillä ruuhkaksi asti. Kun pääsee sisään niin ruuhkat helpottavat – alue on yksinkertaisesti niin iso. Jos löydät jotain, mitä haluat ostaa, osta se. Älä luule, että voit miettiä hetken ja palata myöhemmin takaisin. Tuskin nimittäin löydät sokkeloiden keskeltä enää samaan paikkaan. Tän paikan kokoa ei voi sanoin kuvailla, se vaan jatkuu ja jatkuu. Ruokakojuja on sekä alueen sisällä että sen reunamilla ulkopuolella. Mä ostin pannukakun, jonka päällä oli kondensoitua maitoa. Herkkua!

Chatuchak on kiva tapa viettää puoli päivää tai enemmänkin. Muista tinkiä hinnoista!

Torialueen vieressä on kiva pieni puisto, joka vaikutti olevan suosittu paikka paikallisille viettää piknikiä. Mekin käytiin siellä kävelemässä ja ihmettelemässä meininkiä. Tuolla melkein unohtui, minkälaisen suurkaupungin sykkeessä sitä olikaan. Bangkokissa on kaikkea.

Lisää matkainspiraatiota mun Instagramissa. Pysy uusimmissa päivityksissä mukana myös Bloglovin’in kautta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply