Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bangkokin toinen mahdollisuus

lauantai, syyskuu 13, 2014

Tuli tuossa viime keväänä heitettyä viikon pikavisiitti Thaimaan Bangkokiin, kun ystävä oli siellä vaihdossa ja pakkohan se oli sitten sinne mennä kyläilemään.

Olin kerran aikaisemminkin ollut Bangkokissa, vuonna 2012 yksin tekemälläni Aasian reissulla. Kumma kyllä, mulle ei ollut jäänyt oikein minkäänlaisia fiiliksiä tuosta kaupungista, ei hyvässä eikä huonossa. Monethan vihaa Bangkokia sydämensä pohjasta. Sen ruuhkia, sen likaisuutta. Khao San Roadia. Tarkemmin ajateltuna en muista ketään, jonka olisin kuullut Bangkokista pitäneen muutaman päivän pysähdyksen perusteella.Luulen, että mulla asiaan vaikutti aika paljon reissuväsymys; paljon oli jo reissua tuossa vaiheessa takana ja paljon vielä edessä, juuri ennen reissua tavattua uutta poikaystävää tietysti kauhea ikävä ja jotenkin sellainen yleinen nuutunut olo.

thumb_thaimaa4_1024

Jokainen pitkällä reissulla ollut tietää ne päivät, kun ei kiinnostaisi lähteä katsoa enää yhtään temppeliä tai tapella enää yhdenkään taksikuskin kanssa. Kun haluaisi vain jäädä hostelliin koko päiväksi ja kattoa leffoja ja selata Facebookia. Sitä oikein toivoisi, ettei aurinko paistaisi vaan tulisi kunnon kaatosade ja myrsky, että saisi hyvällä omalla tunnolla olla tekemättä mitään. Vähän nää fiilikset mulla oli Bangkokissa.

Niinpä en jaksanut kauheasti koko kaupungista välittää, ja ne pari päivää mitä siellä vietin kuluikin lähinnä hostellilla, sen ympäristössä ja parissa ostoskeskuksessa. Aika pintapuolinen raapaisu toisin sanoen. Hostelli, Smile Society, oli ehdottomasti suosituksen Googlaamalla löytyy. Sijainti tosin oli rottien ja  muutaman kodittoman kansoittama vähän epämääräinen sivukuja, jota taksikuskikaan ei aluksi löytänyt, mutta sisältä tosi hyvä kaikilla mittapuilla. Muuten kaupungista jäi lähinnä  mieleen rottien ja huorien järkyttävä määrä. Niitä oli kaikkialla. Molempia. Sadoittain. Tai no totta puhuakseni rottia oli kaikkialla, huoria oli vain tietyillä kaduilla. Mutta sillon niitä oli sitten senkin edestä.

Tällä seuraavalla reissulla liikuin ilmeisesti eri kulmilla, sillä rottia ei juuri näkynyt, eikä kyllä huoriakaan.

Olin onnistunut nappaamaan alle 600 euron suorat lennot Finskiltä Suvarnabhumin lentokentälle. Lentomatka parani entisestään, kun mut boardingissa upgradettiin bisnesluokkaan. Ihan parhautta! Kulautin ennen lähtöä tarjoillut shampanjat kurkkuun ja vain hymyilin kiitollisena hyvästä tuuristani. Hymyilin tyhmän näköisenä varmaan koko loppumatkan ajan. Noin yhdeksän tunnin päästä saavuin Bangkokiin, tuliaisina ystävälleni tietysti se perinteinen suomisetti.

IMG_4112

Viikon aikana Bangkokissa ehti tehdä ja nähdä kaikenlaista. Siellä jo muutaman kuukauden asuneesta ystävästä ja muusta vaihtariporukasta oli tietysti suuri apu kaupunkiin tutustumisessa. Jos ihan normaalireissulle Bangkokiin vielä menisin, en missään nimessä jäisi viikoksi kaupunkiin. Kaksi tai kolme päivää riittää paremmin kuin hyvin Bangkokin tutkimiseen.

Kaupungissa on toki paljon nähtävää, mutta ei isoa määrää mitään ”pakollisia nähtävyyksiä”. Bangkok on valtava kaupunki, ja siirtyminen paikasta toiseen voi ruuhkien takia kestää yllättävän kauan ja ottaa hermoille, eikä Bangkok muutenkaan ole mikään helpoin paikka. Parissa päivässä ehtiikin koluamaan tärkeimmät ja sitten voikin jo jatkaa matkaa rauhallisemmille mestoille.

Ystäväni ja muiden vaihtareiden kanssa viikko tuntui kuitenkin sopivalta ajalta! Oli helppoa, kun ei itse tarvinnut miettiä jokaista asiaa ja siirtoa alusta loppuun, vaan pystyi mennä paikat ja tavat tuntevan porukan perässä milloin minnekin. He asuivat jonkinlaisessa hostellin tapaisessa asuntolassa hiukan syrjempänä keskustasta.

Elämä tuolla vaikutti aika lailla miellyttävältä; iso talo uima-altaineen täynnä samanhenkistä ja -ikäistä porukkaa ja jäätävän hyviä ruokapaikkoja saman pienen sivukadun varrella. Siis sellaisia pieniä hökkeleitä, joiden et välttämättä edes älyä olevan ravintoloita ennen kuin joku siitä sinulle kertoo. Taivaallisen hyviä nuudeli- ja riisiruokia ja yhden annoksen hinta alle euron. Ei paha… Näiden lisäksi tietty mahtavat shoppailumahikset ja paljon biletystä. Ehkä vähän opiskeluakin aina silloin tällöin!

Viikon vähäiset luppoajat vietin.. Missäs muualla kuin altaalla!

Bangkokissa oli lähtöni aikaan suuret mielenosoitukset ja levottomuuksia, ja hätäisimmät olivat minuakin jo niistä varoitelleet. Paikan päällä tilanne osoittautui kuitenkin rauhalliseksi kuten olin arvellutkin; vaikka mielenosoittajia oli paljon, eivät he luonnollisesti olleet niin isossa kaupungissa saaneet valtaansa kuin pienen alueen keskustassa. Sielläkin tunnelma oli matkani aikana rauhallinen ja pystyimme rauhassa kävellä väkijoukkojen keskellä ilman ongelmia ja seuraamaan mielenosoittajien hengenkohotuslauluja ja puheita, joista emme tietenkään ymmärtäneet sanaakaan.

Ainoa mielenosoitusten aiheuttama konkreettinen ongelma oli taksien kanssa, sillä ne eivät välttämättä suostuneet viemään haluttuun paikkaan tai sieltä pois mielenosoittajien sulkemien katujen takia. Taksit nyt muutenkin ovat Bangkokissa oma lukunsa. Ystävältäni opin, ettei taksille heiluteta samalla tavalla kuin meillä Suomessa. Oikeaoppinen taksin pysäyttämistapa Bangkokissa on pitää kätensä alhaalla vähän irrallaan kyljestä ja rystyset autoa kohti heilutella sormia taksikuskille. :D Ota paikallisista mallia! Taksit luonnollisesti suhaavat aivan järkyttävää vauhtia, varsinkin öisin. Välillä ei auta kuin pistää silmät kiinni ja rukoilla henkiin jäämistä.

Mutta tämä nyt ei tietenkään mitään uutta Aasian mantereella ole.

Shut down Bangkok - Restart Thailand

Shut down Bangkok – Restart Thailand

Yöelämä Bangkokissa – kuten arvata saattaa – on omaa luokkaansa. Baareja ja clubeja löytyy jokaiseen makuun, ja kannattaakin ottaa etukäteen selvää paikoista joihin haluaa ehdottomasti mennä. Toisin kuin meidän pienessä Helsingissä, Bangkokissa clubit eivät sijaitse kilometrin säteellä toisistaan, vaan toisinaan matka voi olla pitkäkin.

Me käytiin mm. Sukhumvitilla, josta löytyy paljon erilaisia paikkoja bucketeja myyvistä paksuihin rakennetuista baareista muovituoleineen aina mahtaviin clubeihin asti. Me nautittiin parit bucketit ennen Levels-clubille siirtymistä. Huom! Onko missään Aasian tai Etelä-Euroopan clubilla ikinä sitten 15 vuotta täytettyäni kysytty papereita? Ei. Missään ikinä. Kunnes Bangkokissa Levelsissä. Arvatkaa kaksi kertaa oliko mukana? No eipä ollut. Paperit pyydettiin kaikilta ikään tai sukupuoleen katsomatta. Vähän ketutti kun oltiin yli puolen tunnin taksimatkan päässä kämpiltä, eikä mulla ollut papereita. No, onneksi muistin että sähköpostissa oli skannattuna kopio mun jo vanhentuneesta passista. Ei kun kaivelemaan kännykän eeeeeeerittäin hitaalla netillä jostain vuosien takaisista maileista.

Levels oli kiva paikka, jota voi kyllä suositella. Paljon turisteja toki, mutta ei mitään Khao San -meininkiä kuitenkaan. Suht edulliset juomat ja tanssittavaa musiikkia. Ja Sukhumvitin varrelta sai yöllä hyvät mätöt (pad thaita tietenkin) ennen kotiinlähtöä!

Levels, Bangkok

IMG_4124

IMG_4470

Yhtenä iltana tuli myös Khao Sanilla biletettyä. Vaihtarit sanoivat käyvänsä siellä itse asiassa melko useinkin. Onhan siellä on oma tunnelmansa, ja yöllä neljän aikaan sai vielä shoppailtua yhden mekon itselleen. Hups… Onhan siellä nyt käytävä kun Bangkokissa kerran oltiin, ja niin vaan sitä länkkäri tuntee olonsa kotoisaksi muiden länkkärien ympäröimänä. Jos joku ei Khao San Roadista tiedä, niin kyseessä on siis reppureissaajakatu/-alue Bangkokissa. Paikka on TÄYNNÄ erilaisia kauppoja, (turisti)ravintoloita, matkatoimistoja ja retkenjärjestäjiä, hotelleja ja baareja ja kaiken mahdollisen myyjiä. Täältä saa oikeasti ihan kaikkea.

Kaljaa Khao Sanilla

Khao San -iltamme lopuksi ystäväni osasi neuvoa meidät vanhan papparaisen luo, joka paistoi kuulemma (ja maistamisen jälkeen tämän itsekin todeksi totesin) Khao Sanin, ellei peräti koko Bangkokin, parhaat spring rollsit. Ne oli taivaallisia. Ainakin neljältä aamulla. Ja ainakin parin bucketin jälkeen.

Lisää matkainspiraatiota mun Instagramissa. Pysy uusimmissa päivityksissä mukana myös Bloglovin’in kautta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply