Suomen suurin matkablogiyhteisö

Goa: rannat, night market, vesiputous ja uusi vuosi Marriottissa

torstai, syyskuu 11, 2014

Jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin, eli Goalle.

Mehän tosiaan asuimme Panjimissa, eli oikeastaan aivan keskellä Pohjois- ja Etelä-Goaa. Siitä sitten teimme päivän reissuja molempiin suuntiin. Pohjois-Goa ei yleisesti ottaen vakuuttanut; Candolim, Calangute jne. olivat kyllä sinänsä mielenkiintoisia mutta aivan tupaten täynnä intialaisia ja venäläisiä turisteja. Rannalla istuttiin aurinkotuoleilla vieri vieressä, monilla rantakojuilla oli kyltit vain venäjäksi ja niin edelleen. Intialaismiesten lähentely vaaleita naisia kohtaan on myös aivan omalla tasollaan…

North Goa North Goa Beach North Goa beach

Ihan hauska oli tuolla toki pari päivää kahden viikon lomastamme viettää, mutta rauhallisempi Etelä-Goa ihanine, hiljaisine rantoineen oli ehdottomasti enemmän mieleeni. Sieltä oli helppo löytää lähes autioita rantoja ilman resortteja ja ilman venäläislaumoja.

Optimized-Goa-2013-2014-019-compressor

South Goa

Optimized-Goa-2013-2014-014-compressor

South Goa

Beach shackeista sai ihan hyvää ruokaa. Tjäreborgin oppaat varoittelivat, että kannattaa vähän katsoa mistä shackista ottaa ruokansa. Me söimme kyllä ihan milloin missäkin, eikä kukaan noista ruoista sairastunut.

Goa beach shack food

Yksi itseäni eniten ihatuttaneista rannoista oli Majorda Beach.

Goa Majroda beach

Yhtenä iltana lähdimme taksilla Panjimista ”Goa night marketille” Arporaan. Melko turistimeininki (tai ei melko vaan oikeastaan aivan helvetin paha) mutta näkemisen arvoinen tapahtuma! Vaatteita, mausteita, krääsää, ruokaa, tanssiesityksiä… Hinnoista pitää tinkiä REILUSTI. Myytävänä on lähinnä vaatteita, mausteita, laukkuja ja turistikrääsää.

Varaudu järkyttäviin ruuhkiin matkalla sinne ja takaisin. Meidän taksikuski Francis vei meidät paikan päälle illallisen jälkeen, ja heitti meidät ulos marketin sisäänkäynnillä. Sovittiin parin tunnin päähän aika, jolloin nähtäisiin samassa paikassa. Ruuhkat alkoivat jo olla sitä luokkaa, ettei Francis tiennyt, mihin saisi autonsa parkkeerattua. Sovittuna aikana ilmaannuimme paikalle odottamaan Francista. Odotimme, odotimme, odotimme lisää. Autoja, mopoja, kärryjä, kerjäläisiä vilisi ohi. Liikenne pysähtyi välillä pitkäksikin aikaa. Poliisit yrittivät ohjata kaaosta, mutta eihän siitä mitään tullut. Mulla alkoi jalkoja särkeä pitkästä paikallaan seisomisesta, oli paha olo, väsytti ja pöly tunkeutui joka paikkaan. Epätoivo alkoi jo nostaa päätään. Oliko Francis unohtanut meidät…

Goa night market

Vihdoin ja viimein Francis kuitenkin ilmestyi jumittavan ruuhkan keskelle ja huitoi meitä hyppäämään autoon. Noin tunnin olimme tainneet häntä siinä odotella, ja helpottuneina lähdimme Franciksen kyydillä suhaamaan kohti Panjimia. Jos tuonne Arporan / Bagan suunnille muuten eksyy, on A&J’s Little Italy loistava illallispaikka! Erittäin hyvää ja huolella valmistettua italialaista ruokaa, ja erinomaista palvelua. Paikka on siisti, joskis hintataso ei tietenkään ole aivan halvimmasta päästä – suomalaisen mielestä se joka tapauksessa oli lähes ilmaista. :)

Jos jaksaa taksissa istua, niin kannattaa ehdottomasti vierailla myös Dudshagarin vesiputouksella. Panjimista lähtiessä istuttiin ensin ehkä noin tunti taksissa, jonka jälkeen saavuttiinn pieneen kylään, josta jatketaan Jeepillä putouksille. Jeeppimatka ei kilometreissä ole pitkä, mutta huonokuntoisten teiden ja jokien takia kestää kuitenkin vähintään puolisen tuntia. Putous on kuitenkin vaivannäön arvoinen! Muista kuitenkin tarkistaa jostain, mikä on putouksen vesitilanne reissusi aikaan – ei oo ehkä kauhean kiva päästä perille vain huomatakseen, että kuivuuden takia putousta ei käytännössä ole. :D Jeepeiltä matka jatkuu alle kilometrin kävellen joenvartta pitkin.

Goa waterfall

Paikka kuhisee apinoita, jotka varastelevat ihmisten tavaroita ja eväitä. Myös meidän… Putouksen alla olevaan lampeen voi mennä uimaan (jeeppikuskit antavat pelastusliivejä halukkaille), mutta vesi on jäätävän kylmää!

Goa waterfall

Goa waterfall Goa waterfall

Uusivuosi Goalla

Meidän reissu kesti siis tosiaan uudenvuoden yli. Aluksi tarkoitus oli viettää uusi vuosi jossain ravintolassa ruokaillen ja sen jälkeen johonkin rantabileisiin suunnaten. Paikalliset taksikuskit saivat meidät kuitenkin vakuuttumaan siitä, ettei uutena vuotena ole mitään järkeä lähteä minnekään, minne pitäisi mennä autolla. Ja koska asuimme Panjimissa, ja sielläkin keskustan ulkopuolella, olisi meidän pitänyt lähteä autolla mihin tahansa olisimme päättäneet mennäkään. Tiet olivat jo normaalipäivänä ruuhkaiset, ja esim. Panjimista pohjoiseen ajettaessa seisottiin ruuhkissa milloin mistäkin syystä. Voin vain kuvitella, mikä tilanne olisi ollut uudenvuoden iltana ja yönä.

Lopulta päätimme jäädä Mathiaksen vanhempien kanssa Marriottin omiin uudenvuodenjuhliin. En odottanut näiltä juhlilta paljoakaan ja olin vähän ärsyyntynyt lipun kalliista hinnasta – mutta juhlat osoittautuivatkin parhaiksi uv-bileiksi, joissa olen koskaan ollut!

Juhlapaikkaa rakennettiin hotellin rannalle kolme päivää. Sinä aikana sinne nousi valtava lava ja tanssilattia, massiiviset äänentoistolaitteet, koko paikkaa ympäröivät ruokakatokset, upeat koristelut ja paljon muuta. Paikalle saapui paljon muitakin ihmisiä kuin hotellivieraita, mm. goalaisia poliitikkoja. Pöytiä valkoisine pöytäliinoineen ja valkoisine tuoleinene oli varmaan lähemmäs sata, ja kymmeniä kokkeja työskenteli ruokakojuissa valmistamassa mitä upeampia ruokia. Juomaa virtasi pöytään toivomusten mukaisesti, juomat ja ruoat luonnollisesti kuuluivat lipun hintaan.

IMG_3900

Goa Marriott Goa Marriott Goa Marriott Goa Marriott

Joku paikallinen, minulle tuntemattomaksi jäänyt DJ, soitti koko illan hyvää musiikkia, ja mekin tanssimme aamunkoittoon asti Intian yössä. Upea ilta, jolle kuvat eivät tee oikeutta. Kuvia ei edes ole kauhean paljon, koska oli yksinkertaisesti liian hauskaa, että olisin muistanut sen enempää kuvailla. Mutta sehän on vaan hyvä asia.

Muut Goa-aiheiset postaukset:
Panjim & Marriot-hotelli
Ruoanlaittokurssilla Siolimissa

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply