Suomen suurin matkablogiyhteisö
Matkailu Risteilyt Välimeren risteily

Välimeren risteilyllä ja kokemuksia Celebrity Edge -laivasta

27/08/2022

Kaupallinen yhteistyö: We Love Cruises

On aika palata meidän heinäkuiseen Välimeren risteilyyn ja kertoa teille kokemuksia Celebrity Edge -laivasta. Risteilimme 7 yötä läntisellä Välimerellä ja reittimme kulki seuraavanlaisesti: Civitavecchia (Rooma) – Portofino – La Spezia – Korsika – Cannes – meripäivä – Palma de Mallorca – Barcelona. Lensimme 2 päivää ennen lähtöä Helsingistä Roomaan, jossa vietimme aikaa kaupunkiin tutustuen. Risteilyn lähtöaamuna hyppäsimme Rooman Termiinin asemalta junaan, ja matkasimme noin tunnin matkan Civitavecchian rannikkokaupunkiin, josta risteily lähti.

Risteily oli meille ensimmäinen Celebrity Cruises -laivayhtiöllä, joten odotimme paljon, miten se eroaa meidän aiemmista risteilykokemuksistamme Royal Caribbeanin laivoilla.

Tässä alkuun muutama strateginen luku Celebrity Edge -laivasta:

     • laiva on rakennettu vuonna 2018
     • laivan pituus on 306 metriä ja leveys 39 metriä
     • Hyttejä laivassa on 1 467 kpl, matkustajia mahtuu laivaan 3405 henkeä
     • henkilökuntaa on laivassa 1 320 henkeä

(Vertauksen Silja Symphony: pituus 203 m, leveys 32 m, hyttejä 986, matkustajia max 2852 henkeä)

Celebrity Edge risteilyalus

 

Celebrity Edge – tyyliltään uudenlainen, nuorekas ja edgy

Jos kuvailen Celebrity Edge -laivan tyyliä, sanoisin sen olevan uudenlainen, tyylikäs ja edgy – eli särmikäs. Verrattuna aiempiin laivoihin, joilla olen risteillyt, on Edge selvästi rakennettu ja sen palvelut kohdistettu ”uudelle” kohderyhmälle, jota kuvailisin nuorekkaan henkisille, elämyksellisyydestä ja laadusta kiinnostuneille.

Elämyksellisyys oli läsnä laivalla koko risteilyn ajan, lähtien henkilökunnan asenteesta ja laivan tunnelmasta sen tyylikkääseen sisustukselliseen, täynnä jännittäviä yksityiskohtia. Löydät laivasta hauskoja taideteoksia ja mielenkiintoisia tiloja, ravintoloita ja baareja, yhtenä esimerkkinä laivan kyljessä kiinni oleva oranssi ravintola, jota kutsutaan lentäväksi matoksi. Tämä The Magic Carpet kulkee ulkopuolella laivaa hissin tapaan. Useimmiten lentävä matto oli ylhäällä kannella 14.  ja se olikin yksi meidän suosikkipaikoistamme rentoutua allaspäivän jälkeen. Sen ihanissa sohvaryhmissä sait nauttia juomia ja katsella sen päivän satamakaupunkia. Risteilypäivinä, jolloin laiva jäi ulapalle parkkiin ja maihin siirrytään yhteysaluksien avulla, toimii lentävä matto kulkuväylänä laivasta yhteisaluksiin.

Celebrity Edge laiva

Magic Carpet Celebrity Edge laivalla

Celebrity Edge välimerenristeily

Celebrity Edge uima-allaskansi

Majoittuminen Sunset Veranda hytissä

Majoituimme risteilyllä laivan Sunset Veranda hytissä, joka sijaitsi laivan perässä, kannella 9. Astuessamme sinne ensi kertaa sisälle, kiljahdin onnesta, sillä hytti oli niin upea. Noin 20m2 kokoinen, tyylikkäästi sisustettu hytti piti sisällään muhkean sängyn lisäksi oleskelutilaa, tilavan kylpyhuoneen sekä sen kruunasi mukavan kokoinen parveke, josta löytyi istuimet ja aurinkopeti. Aamuisin herätessään olikin ihaninta hiipiä omalle parvekkeelle katsomaan, kun laiva saapui päivän kohteen satamaan ja iltapäivisin aurinkotuoli tarjosi mukavan paikan päiväunille. Hytissä oli myös todella hyvin säilytystilaa viikon asumista varten, joka lisäsi viihtyvyyttä, ettei tavarat ole niin ”levällään”.  Sunset Veranda hytti todella lisäsi matkustusmukavuuttamme, etten tiedä voimmeko jatkossa tyytyä enää vähempään.

Käy kurkkaamassa Suvin matkassa Instagram tililtä Sunset Veranda hytin esittely

Celebrity Edge huonepalvelun aamiainen parvekkeella

Herkkuaamiainen oli ihana nauttia rauhassa omalla parvekkeella

 

Tyypillinen risteilypäivämme Celebrity Edge -laivalla

Kuten kerroin, meidän aamumme alkoivat aina sillä, että astuimme ihanan hyttimme parvekkeelle ja jännityksellä odotimme minkälainen maisema meidän sinä aamuna ottaa vastaan kulloisessakin kohteessa. Muutamana aamuna tilasimme huonepalvelusta aamiaisen parvekkeelle ja rauhassa aloittelimme aamua hytissä. Toisina aamuina suuntasimme aamiaisbuffettiin, jossa viikon aikana itselleni ainakin muodostui vakio annos, jonka lautaselleni keräsin: eggs benedict bagelin ja savulohen kera, pannukakkuja vaahterasiirapilla ja monta kuppia kahvia.

Aamiaisen jälkeen lähdimme yleensä jo maihin, sillä olimme niin uteliaita uutta matkakohdetta kohtaa. Tähän väliin on hyvä kertoa, että aikaa maissa on yleensä todella ruhtinaallisesti, laiva saapuu satamaan yleensä jo aamulla 8 aikaan ja laivassa tulee olla iltapäivästä / illasta 17–20 välillä takaisin. Joten jos olet hitaista aamuista nauttiva, etkä halua joutua aamuruuhkaan, voit hyvin jaksottaa päiväsi laivalla eri tyyliin kuin me ja viettää esim. aamupäiväsi kuntosalilla tai uima-altaalla, ja lähteä vasta lounaan jälkeen maihin. Tosin, jos olet lähdössä maksetulle retkelle maihin, tämä ei päde.

Portofinon satama Italiassa

Tutustumassa Italian kauniiseen Portofinoon

Omatoimisen turistipäivän jälkeen oli aina ihana palata takaisin laivalle. Yleensä suuntasimme ensi töiksemme lounaalle Oceanview Cafen buffettiin ja siitä rentoutumaan loppupäiväksi uima-altaalle. Viikon aikana meille syntyikin kiva oma rytmi ja vakiopaikat laivalla. Uima-altaalla olon jälkeen kävimme lähes joka päivä lasillisilla The Magic Carpetilla, ennen illallista puolestaan pysähdyimme aperitiiveille laivan tunnelmalliseen Martini baariin ja illallisen jälkeen suuntasimme aina laivan kannelle Sunset Baariin kuohuviinille ja katsomaan auringonlaskua. Muutamina iltoina kävimme myös katsomassa laivan upean musikaaliesityksen, toisina iltoina viihdyimme Martini baarissa kuuntelemassa live bändiä. Ohjelmasta ei laivalla muutenkaan ollut pulaa, sillä koko ajan jossain tapahtui jotain, kuten taidehuutokauppoja, karaokea, musikaaleja ja tietovisoja. Ja jos halusi päästä shoppailemaan löytyy laivalta myös tähän tarpeeseen putiikkeja, kuten Tiffany´s, BVLGARI sekä Cartier.

Auringonlasku Välimerellä

Celebrity Edge tanssishow

Päivän päätteeksi painuimme aina väsyneinä ja kiitollisina nukkumaan ihanaan hyttiimme, jonka huonesiivoojamme oli valmistellut meille yöunia varten. Verhot olivat suljettu ja valaistus oli himmennetty, sängyt olivat avattu meille valmiiksi, jotta sinne voi vain pujahtaa nukkumaan. Viimeisillä hereillä olevilla minuuteilla pystyi vielä lukemaan seuraavan päivän ohjelman ja kohdetietoa.

Löydät myös Instagram tililtäni Celebrity Edge laivan esittelyn että kysymyksiä & vastauksia risteilystä

Näin jälkeenpäin ajateltuna ja hetken risteilykokemusta sulatelleena, voin todeta, että meillä oli todella mahtava risteily Celebrity Edge -laivalla, että sitä ei voi kuin muistella suurella lämmöllä. Suosittelen tätä kokemusta kaikille ja voin varmuudella sanoa, että tämä ei jäänyt meidän viimeiseksi risteilyksemme Celebrity Cruises -laivayhtiöllä. Pidimme Celebrity Edge -laivasta todella paljon, sen tunnelmasta, sisustuksesta, ja tietenkin ruoasta. Laivan aamupalat, lounaat sekä illalliset olivat niin herkullisia ja nautinnollisia, että ne ansaitsevat täysin oman juttunsa.

Auringonlasku välimerellä

Näitä auringonlaskuja Välimerellä en unohda koskaan!

 

Kiinnostuitko Välimeren risteilystä? Käy lukemassa miten helppoa risteilyn varaaminen on. Selaat myös helposti koko Celebrity Cruisesin risteilyvalikoimaa tällä We Love Cruisesin risteilyhakukoneella.

terkuin, Suvi

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply napapiirinristeilija 28/08/2022 at 09:29

  Ihanaa, että teillä oli onnistunut risteily Edgellä. Meillähän risteily Beyondilla peruuntui heinäkuussa, mutta tilalle varasimme Edgen ja juurikin myös Sunset Veranda hytin. Eli rapia kuusi viikkoa, niin pääsemme Edgelle 10 vuorokaudeksi! Oliko matkustajamäärä/henkilöstön riittävyys millainen teidän risteilyllä? Olen ymmärtänyt, että viime viikkoina vaihdettut kovasti.

 • Reply Mari / Kodinvsihtaja 28/08/2022 at 17:52

  Ihania kuvia. Toi lentävä matto on ihan best. Olen sen verran korkeisiin paikkoihin altistunut, että uskoisin tuonkin onnistuvan😉

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 29/08/2022 at 06:40

  Tuo hytti näyttää todella upealta, oma parveke on taatusti loistojuttu! Itseä kiinnostaa maissaolo niin paljon, että olisin ensimmäisten joukossa tuolloin n. 8 aikaan ja takaisin vasta, kun takaisin pitää tulla. Näin siitä huolimatta, että laivalla on vaikka mitä tekemistä. Ja nuo auringonlaskut ovat muuten taatusti upeita!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 29/08/2022 at 10:53

  Yhden Välimeren risteilyn kokeneena en ihan helposti innostu toisesta – etenkin Rooma Civitavecchiasta on vähän vitsi, sillä matkaa kaupunkiin on kuitenkin sen verran paljon. La Spezia ja Portofino taas mietityttäisiä noin eettisistä syistä, onko tavallaan oikein tuoda ison laivan verran ihmisiä Cinque Terren jo ennestään ruuhkaisiin pikkukaupunkeihin.
  Mutta toki, laiva on varmasti hieno ja ehkä osa ihmisistä valitseekin loman laivalla ainakin joinakin päivinä!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 30/08/2022 at 18:28

  Varsin upea laiva ja mielenkiintoisia kohteita. Tietysti tuo Citavecchia on mitä on, mutta kun olitte Roomassa jo etukäteen, niin toimi hyvin lähtö-paluu -satamana. Itse olen tässä miettinyt Välimeren risteilyä ja kesällä oli lähellä jo, että en mennyt – työt haittasivat harrastusta :-D Sen huomasin, että tiettyihin lähtösatamiin on hankala saada lentoja, Rooma olisi siinä helpommassa päästä.

  Mukavaa menoa kaikin puolin ja kyllähän We Love Cruisesilla homma pelaa!

 • Reply Merja / Merjan matkassa 01/09/2022 at 17:06

  Mies alkaa pikkuhiljaa lämmetä risteilyajatukselle, joten eiköhän sitä lähivuosina löydä itsensä jonkun upean paatin uima-altaalta. :) Ihania kuvia!

  • Reply Terhi 02/09/2022 at 22:06

   Ihana hytti teillä kyllä ja retket ovat risteilyn suola. Auttaa paljon, että maissa ollaan riittävän kauan.

 • Reply Sini matkakuumeessa 02/09/2022 at 18:19

  Hytti näyttää kivalta ja nuo aurinkotuolit varsinkin. Enpä ole ikinä ollut muilla kuin perus Tukholman ja Tallinnan risteilyllä. Haaveena olisi kyllä 70000 tons of metal -risteily Karibialla. Se on siis heavy metal festivaali laivalla aina joka vuoden alussa. ☺️

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 04/09/2022 at 18:25

  Tätä reissuasi olikin kiva seurata into piukeana somesta! :) Olen ollut vain Oasis of the Seasilla hetki ennen koronaa, joten on aina kiva lukea toisten kokemuksia muista laivoista. Voisi kyllä käydä joskus jollain Euroopan risteilyllä.

 • Leave a Reply